Merhaba, Ms config/Startupta bulunan gereksiz programlar nasıl silinir,
Aslında cevabı vermişsin ama yinede yazıyım.:)) Başlat çubuğunda çalıştır simgesine tıkla. ms config yaz. Açılan pencerede en sağdaki başlangıç sekmesine tıkla. Ordaki seçeneklerden istediklerini kaldır, istediklerini kaldırma. İşin bittikten sonra makine tekrar kapanıp açılmak isteyecektir. Tasdikle ve kaldırdıkların bundan sonraki açılışlarda yüklenmeyecektir. Bu durum açılış hızınıda artıracaktır.
cevabın için saol fakat asıl istediğim buradaki programları kaldırmaktan öte tamamen kaldırmak, daha önce kurduğum ve programları tamamen sildiğim halde bunlar startupta duruyor ve silemedim bi türlü
başlangıç takileri sağ tuş ve sil komutu diğerleri için çalıştır----->regedit Hkeylocal machine---> software---> microsoft---> Current version---> Run
devamı çıkmamış
dizini altından silebilirsin
O zaman denetim masası içindeki program ekle/kaldır seçeneğini kullanman gerekiyor.
ok, saolun asıl istediğim regedit di şimdi gereksiz dosyaları sildim.
Dur sana bide öyle bi tip veriyim ki bi daha hiçbi program hiçbişey yazamasın oraya HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run anahtarı ve HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run anahtarlarıdır programların kendilerini gereksiz yere başlatmak için kullandıkları Eğer windowsXP kullanıyorsan aşağıda anlattıklarımı yapınca bi daha hiçbir program buraya birşey yazamıyor.
Run anahtarına sağ tıkla, permissions/izinler gir Advanced/Gelişmiş orada inherit diye başlayan bir kutucuk var ona tıkla türkçesini bilmiyorum birinci seçilebilir kutucuk işte onu seçisiz yap. Bişey soracak Remove/kaldır de Çıkan bişeyde Advanced/gelişmiş Find now /Bul listeden everyone seç tamam de yine tamam de izinleri soran bi liste çıkacak en üstteki seçilebilecek kutucuğu seçili yap ondan sonra öff sıkıldım[^] nası anlatılırki bu Everyone için izinler diye bişey olur o vardır şu an karşında Full control/tam kontrol REad/oku Special permissions / özel izinler Bunlardan sadece read/oku seçili olsun tamam de çık iki anahtarada bundan yaptıktan sonra hiçbir program kendisini otomatik başlatamıyor
Not: Icq gibi bazı programlar illaki kendilerini oraya yazmak ister aksi halde kurdurmazlar kendilerini , bunları kurmadan önce izinlere girip sadece full control'ü seçerek kurup kurulum bittikten sonra eklediği anahtarı silip full controlü iptal ederek falan filan bitti böyle işte. müthiş bi olay bu çok nefis bi olay , ibibik programlar istemiyom ulan ben kimsenin benden izinsiz otomatik bişey başlatmasını.[stmd]
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme