Şimdi Ara

amd cleanup utility ile driver ı silmek zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD 6950 min driverlarını güncellemeden önce amd cleanup util 1.2.1.0 adlı programı kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır.ama internetteki yorumları okuduğumda usb portları kullanılamaz hale getirdiği söyleniyor.dediğim gibi 1 yıldır böyle yapıyorum ve usb portlarda herhangi bir zarar görmedim.

bu durum hakkında bilgisi olan var mı?ayrıca siz driverınızı nasıl güncelliyorsunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

AMD Cleanup Utility ile Sürücü Silmek Zararlı mı?

AMD Cleanup Utility, AMD donanımı ile ilişkili sürücüleri ve yazılımları kaldırmak için kullanılan bir yardımcı programdır. Sürücüleri silmek, sisteminizin kararlılığını veya performansını etkileyebileceğinden dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Genellikle, AMD Cleanup Utility yalnızca AMD donanımını kaldırırken kullanılmalıdır. Diğer üreticilere ait sürücüleri silmek sisteminizdeki diğer bileşenlerle uyumsuzluklara neden olabilir.

AMD Cleanup Utility'yi kullanmadan önce şu adımları izlemenizi öneririz:

• Silmek istediğiniz sürücülerin bir listesini yapın.
    • Gerekli tüm yedeklemeleri alın.
    • Bilgisayarı Güvenli Modda başlatın.
    • AMD Cleanup Utility'yi yönetici olarak çalıştırın.
    • Silmek istediğiniz sürücüleri seçin ve "Kaldır" düğmesini tıklayın.
    • Bilgisayarı yeniden başlatın.

AMD Cleanup Utility'yi kullanırken aşağıdaki hususlara dikkat etmelisiniz:

• Sisteminiz için kritik öneme sahip sürücüleri yanlışlıkla silmeyin.
    • Sildikten sonra sürücülerin en son sürümlerini yeniden yükleyin.
    • AMD Cleanup Utility'yi kullanmadan önce sisteminizin kararlı olduğundan emin olun.

Yukarıdaki adımları izlerseniz, AMD Cleanup Utility ile sürücüleri silmek genellikle zararlı değildir. Ancak, yine de dikkatli olunması ve işlemin risklerinin farkında olunması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

HD 6950 min driverlarını güncellemeden önce amd cleanup util 1.2.1.0 adlı programı kullanıyorum yaklaşık 1 yıldır.ama internetteki yorumları okuduğumda usb portları kullanılamaz hale getirdiği söyleniyor.dediğim gibi 1 yıldır böyle yapıyorum ve usb portlarda herhangi bir zarar görmedim.

bu durum hakkında bilgisi olan var mı?ayrıca siz driverınızı nasıl güncelliyorsunuz?

Bende böle kullanıyorum bir sorun yaptığını görmedim ama ahci ve raid kurulumlarınıda silebiliyormuş( Ahci mod yada raid kullanmıyorum ben bilemeyeceğim). Usb portları kullanamaz hale geliyor derken sanırsam usb portlarının yazılımlarını sildiğindendir donanımı bozduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 18 Kasım 2014; 15:14:42 >
  • o programın zararı ahci raid sürücülerini de silmesi ama usb sürücülerini sildiğini şimdi okudum doğrudur.program ekle kaldır'dan kaldırıp baştan açsanız yeterli bence ama illa program kullanmalıyım diyorsanız DDU tercih edilen bir program fakat güvenli kipte kullanmak gerekiyor.

http://www.wagnardmobile.com/DDU/
  • Hadi ya.ben ssd kullaniyorum.mecburen ahci suruculeri aktif bende.suruculere zarar verip vermedigini nasil anlayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 18 Kasım 2014; 17:05:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Bey*

Hadi ya.ben ssd kullaniyorum.mecburen ahci suruculeri aktif bende.suruculere zarar verip vermedigini nasil anlayabilirim?

program sildikten sonra bir sonraki açılışta falan dll bulunamıyor Windows yüklenemiyor diye bir şey görürsen anlarsın.amd'nin ahci sürücüleri var onları siliyor ahci modunu bozmuyor.amd ahci sürücüsü kurmuyorsan sorun yok ama bazen ekran kartı sürücüleri içinde de çıkıyor dikkat etmen lazım.
  • İntel sistem kullandigim icin sorun cikma olasiligi pek olmaz o zaman.peki aygit yoneticisinden unlem isareti var mi yok mu diye kontrol etsem olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.