Bildirim
MS EXCEL TARİH SORUNU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
beyler bilen kimse yokmu acele yardımlarınızı bekliyorum -
Hücre üzerinde iken sağ tıklayın --> Hücreleri Biçimlendir --> Sayı --> Sayı
buradan ayarlayabilirsiniz. -
yine olmuyor üstadım söyledigin gibi girdim ama bişey degişmedi rica etsem biraz daha açıklayabilirmisin -
Şimdi öncelikle neden 1.02 yazdığınızı merak ettim çünkü excel sayıdan sonraki haneleri ayırmada "nokta" değil "virgül" kullanır. Yani 1.02 yazmayı başarsanız bile bunu başka bir sayı gibi işleme sokamazsınız, nokta yerine virgül kullanmanız gerek.
Sorunuza gelirsek: 1.02 yazmak istediğiniz hücreye sağ tıklayın - hücreleri biçimlendir - sayı - metin olarak ayarlayın. Sonra o hücreye 1.02 yazın. Sorunsuz olarak yazabildiğinizi göreceksiniz fakat excel bunu rakam değil, düz yazı gibi algılayacağı için işlem yapamayacaksınız muhtemelen. -
tşk ederim vozer neden 1.02 yazdıgıma gelince okulda manyak bi tane hocamız var nokta yerine virgül koyunca bile not kırıyo nokta ve virgül farklı anlamlara geliyomus aslında -
quote:
Orjinalden alıntı: serkan1984
tşk ederim vozer neden 1.02 yazdıgıma gelince okulda manyak bi tane hocamız var nokta yerine virgül koyunca bile not kırıyo nokta ve virgül farklı anlamlara geliyomus aslında
Bu bölge ve dil ayarları farkından meydana gelir.
Kimi bölgelerde , ondalık işareti kullanılırken kimisinde . kullanılır.
Excel de 1,02 olarak yazdığınız ondalıklı bir kodlama ile dosya oluşturun.
Bu dosyayı ondalık olarak . kullanan bir bilgisayarda açtığınız takdirde o bilgisayar sizin 1,02 yazdığınız hücreyi 1.02 olarak görüntüler.
Denetim masasından sayıların ondalık ayıracının ne olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.
Denetim masası - Bçlge ve dil seçenekleri ekranında Standart ve biçimler kutusunda özelleştiri seçip istediğinizi ayarlayabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
Şimdi öncelikle neden 1.02 yazdığınızı merak ettim çünkü excel sayıdan sonraki haneleri ayırmada "nokta" değil "virgül" kullanır. Yani 1.02 yazmayı başarsanız bile bunu başka bir sayı gibi işleme sokamazsınız, nokta yerine virgül kullanmanız gerek.
Sorunuza gelirsek: 1.02 yazmak istediğiniz hücreye sağ tıklayın - hücreleri biçimlendir - sayı - metin olarak ayarlayın. Sonra o hücreye 1.02 yazın. Sorunsuz olarak yazabildiğinizi göreceksiniz fakat excel bunu rakam değil, düz yazı gibi algılayacağı için işlem yapamayacaksınız muhtemelen.
konu hort olacak ama teşekkürler işime yaradı
-
Konu hort olacak ama hiçbir yöntem işe yaramadıysa değer girdiğiniz hücrenin satır ve sütun başlarından itibaren hiçbir hücrede " Wrap Text " komutu uygulanmamış olmasına dikkat edin!!!
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X