Şimdi Ara

MS gibi Linux'te masa üsteri browser (firefox) kullanırsa devrim olur !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MS gibi Linux'te masa üsteri browser (firefox) kullanırsa devrim olur !

söylediklerimi teknik bilgi alt yapısı olmayanlar, haliyle saçma bulabilir.

Microsoft'un doğru yaptığı tek şey ! masa üzeri ie browser

linux a bakıyorumda saçmalık günden güne hiç hız kesmemiş

örneğin linux ta X uygulaması var birde Y uygulaması var

X uygulaması falanca masa üzeri arabirim kütüphaneleri istiyor

Y uygulaması filanca masa üzeri arabirim kütüphaneleri istiyor

sonra gel görki bu X ve Y opensource olduğu için

hem windows hemde android versiyonları çıkıyor.

masa üzeri ek kütüphane ihtiyaçı mihtiyaçı yok

hani o zaman bu 2 program neden ben o olmadan çalışmam
    diğeri de ben bu olmadan çalışmam diye tipler atıyordu
    kendi ana vatanı olan linux ortamında !

bu iş anca MS yönetmiyle çözülür.

masa üzerini firefox browser sistemine geçilmesi lazım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Mayıs 2019; 8:40:23 >

• şimdi quantum felsefesine göre ben burada bir düşünce toğumu atıyorum

öncelikle bu düşüncenin fiziksel ve pratik anlamda uygulanması mantıken olası

ama işte burada bu olabilir diyorum dahası MS zaten bunu yaptığı için masa üstü standartları oturmuş diyorum. insanlar bu olaya bu açıdan bakmaya başlayınca

bu düşünce ve bu teorik fikrin mantıklı olduğunu düşünmeye başlayınca

işte o an zamanın ruhu denilen bir sistem devreye girer ve
    bir birinden bağımsız bir birini hiç bir yerde görmemiş programcılar
    aynı anda sanki ortak bir merkezi çalışma platformundaymış gibi
    arka planda proje geliştirirler sonra bir birlerinden habersiz bir şekilde

ortaya bir veya birden fazla eser çıkartırlar.
    genelde bu noktada ya birleşilir yada nefsi bir egoyla bir birlerine rakip olarak
    çatışır noktaya gelirler ! aynı birden fazla masa üzeri olduğu gibi !
  • Ms yöntemi dediğin zaten snap ve flatpak ile sağlanıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loradona

Ms yöntemi dediğin zaten snap ve flatpak ile sağlanıyor
    şu konuya bir bak
    www.google.com
    wasm - Google'da Ara
    https://www.google.com/search?q=wasm

bir kaç tane canlı demo tecrübesi kazan

linux taki gereksizliklerden kurtulalım artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Mayıs 2019; 9:41:35 >

• Keşke yazılımcı olsam hocam. Ama inan hiç anlamıyorum tek bildiğim şey bash

• valla resme bakında bu hayali gören tek kişi ben değilmişim !

desktop environment interface
    https://www.reddit.com/r/linuxmasterrace/comments/74vjbg/when_will_firefox_become_a_desktop_environment/
  • Windowstaki tek DE Explorer, fontlar sistemle geliyor, kütüphaneler FF kurulum dizininde.

Linuxta fontlar paket ve sistemle gelmek zorunda değil aydı kuruluyor, Xorg ve Wayland iki büyük grafik alternatifi ki üstlerine DE ya da WM kurulabilir, kütüphaneler ya Linux sisteminde genel ya da FF içinde özel olarak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatatacik -- 14 Mayıs 2019; 10:27:7 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Max_Damage kullanıcısına yanıt
    Veteriner Hekimlik okuyorum. Şükür mesleki alanım olmamasına rağmen bilgisayar mühendisliği öğrencilerine rektörlük onaylı ders verdim Linux hakkında 1 ay kadar.

Cevap vermeye deymeyen birisin benim için bilgin olsun

• Max_Damage kullanıcısına yanıt
    Hiç bir zaman tıp istemedim. İçinde hayvan sevgisi olmayan birisi bunu anlayamaz tabiki.

Senin gibi moronları tedavi etmek yerine, masum canları korumak.

Buyur ger veteriner fakültesine kapasiten yetecek mi bakalım. Tek ders sadece iddaa ne istersen olabilir.

Salla başı al maaşını. Açacağım klinikte seni ağırlamak isterim. İstersen tedavi de ederim. Ücretsiz ha!

Üç beş kuruş da harçlık veririm ağzın kokmasın pis pis millete bulamazsın en azından

Bu arada gücüne gittiyse şikayet edebilirsin. Kafam çok rahat benim. Uzman bir cerrah olarak hayatında görmediğin kadar parayı bir arada göreceğim için de ağlayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loradona -- 14 Mayıs 2019; 12:10:12 >
  • OPR/62.0.3331.99 der giderim masa üstü tarayıcı değilde ne bu?
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinin bahsettiği Desktop Environment/DE Firefox olmalı, onu "masa üzeri" şeklinde yanlış çevirmiş, doğrusu "masaüstü ortamı" olmalı.

Internet Explorer, Windows masaüstü ortamı (kısaca WinDE diyelim) ile birleşik çalışıyor ve bu cok önemli olmasa da IE'nin hızlı açılması ve daha az RAM tüketimi gibi bazı avantajlar getiriyor. IE daha hızlı açılıyor cunku IE'nin kullandığı yazılım kütüphanelerinin bir kısmı WinDE 'de zaten yüklenmiş olduğu için. Daha az RAM tüketiyor, cunku (tahminen) gerekli programların (DLL) bir kısmı WinDE ile paylaşıldığı için.

Tabi ki bu güzel birşey fakat ciddi bazı kısıtları var. Örneğin benim şu anki Laptop'um Windows 7 ve kullanabildiğim IE versiyonu max 8. Bu IE versiyon 8'i güncelleyebilmem için Windows 7'yi güncellemem gerekiyor ::) Fakat bu aynı Windows 7 'de FF'nin son versiyonunu sorunsuzca kullanabiliyorum. Yani o iş göründüğü kadar iyi değil. "Devrim" ise hiç değil. yazılım mimari tasarımıyla ilgili bir karar sadece ve gerek GNOME, KDE vs gibi DE sağlayıcılar, gerekse Firefox 'un doğru şekilde aldığı bir karar :)

• tanımlama ifadeleri belkide yanlış olabilir.
    ama örneğin html ve iç türevleri görsel öğeler oluşturma konusunda daha iyi standartları oluşturabiliyor.
    demem o ki ! zaten bir görsellik oluşturma kabiliyeti olan bir browser içerik gösterici aslında son derece basit bir şekilde masa üstü arabirim olarak kullanıla bilmesi son derece basit ve kolay olacaktır.
  • Dayıcım azıcık Türkçe öğren gözünü seveyim ya, ne dediğinin zerre anlamıyorum. Demek istediğin şey her uygulamanın kendi kütüphanesi ile gelmesi ise snap, flatpak ve appimage bunu sağlıyor zaten ancak bu performansı düşürür, ram kullanımını arttırır ve uygulamanın boyutunu arttırır. Linux MS'den daha az ram kullanmasının nedenlerinden biri shared libraries'in MS tarafındaki implementasyonundan daha iyi çalışmasıdır. Uygulamaların ortak kullandığı kütüphanleri bir kere ram'e yükler ve ordan uygulamalara pay eder. Bu performansı arttırır ancak her kütüphane sistemde yüklü olmadığından bazı uygulamalar için bazı kütüphaneleri elle kurmak gerekebilir ki ben buna tamamen okeyim. Sistemin kütüphane çöplüğüne dönmesine yeğlerim.
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    https://arstechnica.com/information-technology/2007/07/experimental-pyro-project-offers-a-firefox-based-desktop-environment-for-linux/
    www.linuxpedia.fr
    pyro [LinuxPedia]
    http://www.linuxpedia.fr/doku.php/pyro

umarım google çeviriyi kullanmayı biliyorsunuzdur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 7 Ağustos 2019; 11:53:6 >

• Yok hocam c1 seviyesinde ingilizce biliyorum yetmez mi?
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    merak etme google A+++ seviyesinde çeviri yapıyor :D
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.