Şimdi Ara

MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Crysis 3'te sadece SMAA'yı gördüm. 2X olarak görmedim. Ekran kartın 7950
  • O 7950 fabrikasyon hatalı olabilir bendeki gösteriyor smaa 2x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 9 Nisan 2013; 14:40:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MSAA x8 daha iyi.

Fakat oyunlarda FXAA'yı açmanı tavsiye ederim.Çünkü MSAA x8 çok performans kaybı yaşatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

MSAA daha iyi gibi geldi bana ama ondayken FPS daha düşük oluyordu doğal olarak. Çünkü ters orantılı olarak kalite artarsa performans düşer.
    FXAA daha akıcı ve daha yüksek FPS veriyordu ama bazı detaylarda MSAA kadar iyi değil sanki.

Oyununu sağa-sola fazla dikkat etmeden, oyalanmadan ve sadece hedefe odaklı oynayanlar bunu farketmezler ama benim gibi haritanın her bi yerini inceleyenler için fark eder.

MSAA daha mi iyi geldi yapmayin hocam , 8x msaa 4x smaa kadar kaliteli degil ayrica performans kaybi da cok yuksek , Tomb Raider bench konusunda paylastim bakabilirsiniz. Ayrica bu oyun icin en kaliteli secenek TXAA dir , MSAA tarih oldu FXAA ise kesinlikle bu oyunda yeterli degil medium kullanilmis buyuk ihtimal , bu arada Crysis oyunu ilk ciktigindan bu yana hep iki ayari vardir kastiran bunlari kistiginiz da hep ucar fpsler "golge ve golgeleme" , bunlari orta seviyeye alin fps kazancini gorun , bilincli yapilmis hareketler bunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: zakirbey

Selam, yabancı forumlarada baktım trasnlate ile fakat kafam karıştı.

Hangisi daha iyi kısa ve öz olarak arkadaşalr?

Fxaa x1 msaa x4 ile aynı diye biliyorum ama cok daha az zorluyor gpuyu ayrıca uzak mesafelerdeki sinir bozucu dalgalanma olmuyor fxaa ile

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

O 7950 fabrikasyon hatalı olabilir bendeki gösteriyor smaa 2x

Biri tek görünüyodu. Tekrar bakarım unutmazsam. Kart sorunsuz vallahi.
  • abi benim kart gümledi servise gönderdim elektrik kesintisi yüzünden

bu arada crysis ten aldığım açık alan kapalı alan görüntüleri vardı bir konu altına atmıştım bulabilirsem eklerim

edit: seç beğen al

quote:

açık alan ------------------------------------------------------kapalı alan

fxaa

MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir?  MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir?

smaa 4x

MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir?  MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir?

msaa 4x

msaa 8x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaan0101 -- 9 Nisan 2013; 16:08:54 >

• Hadi ya. Üzüldüm. Bizim orda da çok elektrik sorunu oluyordu. Dalgalanma olmuştu bir seferinde ve benim UPS'i götürmüştü. Elektrikten canı en çok yanan ise Poyri!!!
  • benimki biraz talihsizlik oldu gece pc nin yerini değiştirdim ups yi takmayı unutmuşum sonrası malum gecede pc yi açık bıraktım download için sabah kalktığımda pc açılmıyordu,cana geleceğine mala gelsin vardır bundada bir hayır
  • MSAA>TXAA>SMAA>FXAA
    Görüntü kalitesi açısından böyledir.Oyununa göre değişiklik gösterebiliyor tabi,mesela Crysis 3'te MSAA o kadar kaliteli görüntü vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 9 Nisan 2013; 16:51:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

benimki biraz talihsizlik oldu gece pc nin yerini değiştirdim ups yi takmayı unutmuşum sonrası malum gecede pc yi açık bıraktım download için sabah kalktığımda pc açılmıyordu,cana geleceğine mala gelsin vardır bundada bir hayır

Geçmiş olsun eğer sorun bu kadar kötüyse upa e güvenme sırf bir regülatör al.Ups sistemini ancak kendisi bozularak korur o zamanda akü masrafı çıkar regülatörde ilk 3 seferde hiç masraf çıkmıyor sonrada 5liralık sigorta parası çıkar cebinden en çok. Benim yaklaşık 1 ay önce baş ucumdaki priz alev aldı bu elektrik sorunu yüzünden vede evin hattı ve sitenin hattı sorunsuz kaç defa kontrolden geçti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

MSAA daha mi iyi geldi yapmayin hocam , 8x msaa 4x smaa kadar kaliteli degil ayrica performans kaybi da cok yuksek , Tomb Raider bench konusunda paylastim bakabilirsiniz. Ayrica bu oyun icin en kaliteli secenek TXAA dir , MSAA tarih oldu FXAA ise kesinlikle bu oyunda yeterli degil medium kullanilmis buyuk ihtimal

Bazı şeyler göreceli demekki. Ona bir daha bakacağım.

quote:

bu arada Crysis oyunu ilk ciktigindan bu yana hep iki ayari vardir kastiran bunlari kistiginiz da hep ucar fpsler "golge ve golgeleme" , bunlari orta seviyeye alin fps kazancini gorun , bilincli yapilmis hareketler bunlar...

Lag yapıyor diye MW2'yi bile öyle oynardım ben. Akıcı olsun diye yıllardır genellikle bütün oyunları öyle oynarım hatta. Özellikle de multi modları. Bilinçli yapılmış hareketler bunlar.

Crysis 2 DX11 Ultra Upgrade Sonuçlarınız konusuna 27 Şubat 2012'de hangi ayarlarla yüksek FPS alınır diye bir mesaj yazmıştım ve o mesajdan alıntı yapan arkadaş bak ne yazmış. Arada başka varsa hatırlamıyorum. 2 saattir bu konuyu arıyorum senin yüzünden.

quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Grafik ayarlarından ultra detay paketini aktive edin ve Gelişmiş Grafik Seçeneklerini de ekstreme çekin. Efektleri başta kapatmayın. Kartınıza bağlı olarak yeterli FPS artışı elde edemezseniz gölge detayını düşürün. O çok fark ediyor. Toplamda yaklaşık iki kat artış elde edersiniz.

asadakılerı yukledım,
    dedıklerinişzi yaptım cok rahat 60 fps de oynuyorum tesekkurler.

• 1080p gibi bir çözünürlükte 8xAA açan kişi, ne bilgisayardan ne de oyundan zerre anlamıyordur. O yüzden bu tip konularda genelde gülüp geçiyorum.

Ekran kartı firmaları bizi kazıklıyor derler sonra da, aynı kişiler bunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miex

1080p gibi bir çözünürlükte 8xAA açan kişi, ne bilgisayardan ne de oyundan zerre anlamıyordur. O yüzden bu tip konularda genelde gülüp geçiyorum.

Ekran kartı firmaları bizi kazıklıyor derler sonra da, aynı kişiler bunlar.

Ne biçim tavır bu yakışıyormu?

anlamadıgımız ıcın zaten soruyoruz, sizin gıbı kendını beğenmişler yuzunden konu açmak soru sormaktan çekınır olduk.
    x8msaa oynuyordum önerıler uzerıne x4msaaa ındırdım farkı şahsen anlamadım performans olarakta aynı geldı bana ne yazıkı sızler kadar bılgılı degılım tavrınızı hiç doğru bulmadım kendınıze gelın lütfen.

Yardım etmek ıstemıyorsanız konuyu dagıtmayın uzaktan ızleyın, madem yorum yapacaksın yardımcı ol yıkıcı olma.

• 8X ve 4X AA arasında akıcılık arasında fark vardır. Bunun gözünüz ayırt edemiyorsa, oyunu Fraps'ı açtıktan sonra açıp, oyun içinde FPS'yi gözlemleyin sürekli olarak. 4X AA'dayken FPS daha fazla olacaktır. AA'yı 2X'e, gölgeleri, oyun efektlerini ve ileri işlemeyi de düşüğe çekip deneyin bir de. Genel detay (doku detayı) en yüksek olarak kalsın ama yine. Aradaki farkı anlamak imkânsız gibi birşey gerçekten. Ama oyunun akıcılığı, optimizasyon sorununun olduğu bazı bölgeler haricinde yağ gibi olacaktır. Bu ayarlarla normalde çok düşük FPS veren kartlarla bile oynanabilmektedir; üstelik doku detayını yüksek tutarak.

Optimizasyon sorununun olduğu bölgeler dediğime ise bir örnek vereyim. Bölüm adını hatırlamıyorum ama 2 km'ye yakın gitmek zorunda olduğumuz yerde, varmamıza yakın yerdeki Cell askerlerine varmadan 300 metre kadar geride bir köprü var. Onun üzerinden koşarken, ayar ne olursa olsun, FPS bir anda 32-33'e iniyordu. Defalarca denedim, hep aynıydı. Buna benzer yerler vardı oyunda. Sadece orada olması ise enteresan gerçekten.

• 2TX SMAA dışındaki modlar hava civa. Aşağı yukarı MSAA kalitesini noAA performansında sunuyor. FXAA ve 1x SMAA'dan tartışmasız iyi (FXAA her zaman çöptür zaten, Max Payne 3'te bile tavsiye etmem.)

TXAA nasıl en iyimiş, onu da anlamadım. Leş gibi bulandırıyor görüntüyü. Devasa fps kaybı da cabası.

Şurada modları karşılaştırmıştım:

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=7&t=199804&start=180#p1987696

Görüldüğü gibi, 2TX SMAA ile MSAA arasında sadece uzaktaki platformun altında fark olmuş, onun dışında aynı.

Takıntısı olanlar için 4x SMAA da mantıklı olabilirdi, ancak güneş efektini bozuyor nedense, tavsiye etmem.

8x MSAA meselesine hiç girmiyorum zaten 10 cm'den oynarsanız işe yarayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Nisan 2013; 17:24:52 >

• Tekniği olarak bakarsan MSAA daha iyidir, FXAA'nın amacı zaten yaklaşıklık üstünden hesap yaptığı için amaç BW ve daha az güç kullanmak.

Ayrıca MSAA SMAA 'dan daha iyi değildir. SMAA genelde daha iyidir hepsinden.

Yine, ayrıca, birinin diğerinden daha iyi sonuç üretmesi, bizim birini diğerine kesin olarak tercih etmemiz için kriter değildir. Algılanan Kalite : FPS değişiklik gösterir. Ben FXAA 'yı rahatça kabul edebilirim. Kimisi oturur burnunu dayar ekrana. Önemli olan senin kaç fps de aldığın algıladğın kalitenin sana yetip yetmemesi bana göre.

Yoksa 8x msaa açarsın veya SMAA kullanırsın, sonra niye ram kalmadı dersin niye kasıyor dersin. Oynayamadktan sonra daha farklı AA kullanmışsın kaç yazar.
  • FXAA'nın kabul edilir bir yanı kalmadı, zira her oyunda SweetFX'le SMAA açılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Poyri!!!

quote:

benimki biraz talihsizlik oldu gece pc nin yerini değiştirdim ups yi takmayı unutmuşum sonrası malum gecede pc yi açık bıraktım download için sabah kalktığımda pc açılmıyordu,cana geleceğine mala gelsin vardır bundada bir hayır

Geçmiş olsun eğer sorun bu kadar kötüyse upa e güvenme sırf bir regülatör al.Ups sistemini ancak kendisi bozularak korur o zamanda akü masrafı çıkar regülatörde ilk 3 seferde hiç masraf çıkmıyor sonrada 5liralık sigorta parası çıkar cebinden en çok. Benim yaklaşık 1 ay önce baş ucumdaki priz alev aldı bu elektrik sorunu yüzünden vede evin hattı ve sitenin hattı sorunsuz kaç defa kontrolden geçti.

sağolasın poyraz geçen okumuştum senin başına geleni sanada geçmiş olsun normalde bizim buralarda sık raslanan bir durum değil elektrik kesintisi sende 2-3 bilemedin 5 kere ancak kesilir bizde kesilen ana denk geldik regülator işini bir araştırayım bakalım iyice sağlama alalım kendimizi öenrin için teşekkür ettim

• quote:

8X ve 4X AA arasında akıcılık arasında fark vardır. Bunun gözünüz ayırt edemiyorsa, oyunu Fraps'ı açtıktan sonra açıp, oyun içinde FPS'yi gözlemleyin sürekli olarak. 4X AA'dayken FPS daha fazla olacaktır. AA'yı 2X'e, gölgeleri, oyun efektlerini ve ileri işlemeyi de düşüğe çekip deneyin bir de. Genel detay (doku detayı) en yüksek olarak kalsın ama yine. Aradaki farkı anlamak imkânsız gibi birşey gerçekten. Ama oyunun akıcılığı, optimizasyon sorununun olduğu bazı bölgeler haricinde yağ gibi olacaktır. Bu ayarlarla normalde çok düşük FPS veren kartlarla bile oynanabilmektedir; üstelik doku detayını yüksek tutarak.

Optimizasyon sorununun olduğu bölgeler dediğime ise bir örnek vereyim. Bölüm adını hatırlamıyorum ama 2 km'ye yakın gitmek zorunda olduğumuz yerde, varmamıza yakın yerdeki Cell askerlerine varmadan 300 metre kadar geride bir köprü var. Onun üzerinden koşarken, ayar ne olursa olsun, FPS bir anda 32-33'e iniyordu. Defalarca denedim, hep aynıydı. Buna benzer yerler vardı oyunda. Sadece orada olması ise enteresan gerçekten.

hd6850 kartım var. 1080p, smaa 2tx, diğerlerini orta yaptığım zaman oynanmıyor. parçacıklar kısmını alçak yaptığımda ciddi şekilde fps artışı oluyor. bazı bölümlerde gölgeleme kısmını da düşürünce kaydadeğer performans artışı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 9 Nisan 2013; 17:45:37 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.