Şimdi Ara

MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Amaç zaten FPS'yi artırarak akıcılığı sağlamak. Kartın 6850 olduğu için doku detayı en yüksek kasabilir sende. Onu yükseğe alıp, demin dediğim ayarları da düşüğe çekip oynarsan bayağı bir fark olacaktır. AA konusunu ise false shepherd güzel açıklamış. Hangisini kullanacağın sana kalmış. Bu yazdığımız ayarları bütün oyunlarda kullanabilirsin. Yani gölgeler başta olmak üzere efektler, FPS'yi düşüren başlıca etkenler olduğundan, genel ayar yerine custom ayar kullanmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ben Crysis 3'te sadece SMAA'yı gördüm. 2X olarak görmedim. Ekran kartın 7950

Mobilden uzun uzun alintilamayayim diye bu msjiniz alintiliyorum hocam , bazi seylerin farkinda oldugunuza sevindim TXAA ya bulanik denmis haklilar , İnspectordan LOD Biasi -1.000 veya daha dusugune cekerseniz bulaniklik kalkacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1X SMAA yetersiz kalabiliyor ama 2X ideal gibi. Peki bahsettiğin ayar yapıldığında SMAA'ya göre farkı ne oluyor? İkisinin arasındaki tek fark bulanıklık mıydı yani sana göre? Bir de FPS kaybı oluyor mu dediğin ayarlarla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

2TX SMAA dışındaki modlar hava civa. Aşağı yukarı MSAA kalitesini noAA performansında sunuyor. FXAA ve 1x SMAA'dan tartışmasız iyi (FXAA her zaman çöptür zaten, Max Payne 3'te bile tavsiye etmem.)

TXAA nasıl en iyimiş, onu da anlamadım. Leş gibi bulandırıyor görüntüyü. Devasa fps kaybı da cabası.

Şurada modları karşılaştırmıştım:

http://forum.darkhardware.com/viewtopic.php?f=7&t=199804&start=180#p1987696

Görüldüğü gibi, 2TX SMAA ile MSAA arasında sadece uzaktaki platformun altında fark olmuş, onun dışında aynı.

Takıntısı olanlar için 4x SMAA da mantıklı olabilirdi, ancak güneş efektini bozuyor nedense, tavsiye etmem.

8x MSAA meselesine hiç girmiyorum zaten 10 cm'den oynarsanız işe yarayabilir.

Dediklerinize kismen katilmakla beraber katilmadigim noktalar var FXAA ile ilgili. Diger konularda da yazdim AMD destekli oyunlarda FXAA cop ama AA destegi olmayan oyunlarda acin bakin FXAA SMAA kadar performans dususune sebep olmuyor hemde 2x msaa uzeri kalite sagliyor ama ne hikmetse oyunun icinde FXAA olunca bir ise yaramiyor , oyun motoru , oyunun kodlanmasi her seyi degistiriyor artik nedense

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

1X SMAA yetersiz kalabiliyor ama 2X ideal gibi. Peki bahsettiğin ayar yapıldığında SMAA'ya göre farkı ne oluyor? İkisinin arasındaki tek fark bulanıklık mıydı yani sana göre? Bir de FPS kaybı oluyor mu dediğin ayarlarla?

Hocam TXAA 4x te iken ki max bu , performans kaybi SMAA dan fazla 4x msaa kadar fakat kirilma gormek cok zor en kaliteli AA diyebiliriz rahatlikla , ilk dusunce film kalitesi oldugu icin ayni zamanda blur efekti fazlaydi bu da LOD Bias dusurerek cozuluyor yani blur cok azaliyor goruntude. Ki Timothy yeni driverlarla bulanikligin otomatik olarak ayarlanacagini soylemisti. İlk kullanilan oyunlardan sonra cikicak oyunlar bu sorunun direkt oyun kodlanirken entegre ile
    cozulecegini de soylemisti. TXAA zaten SMAA dan ilham alinarak farkli yontemle gelistirilmistir ikisini kodlayanlar yakin arkadaslar zaten

• Arakdaşlar ne çok seçenek var valla insanın kafası karışıyor hele benim gibi bilgisiz birisi için tam bir işkence.

Sizce smaa mgpu x2 mi açayım yoksa msaa x4 mi hangisi daha iyi goruntu sunar ve hangisinde fsp daha cok etkılenır?

acıkcsı fsp benı rahatsız etmedı kacta bılmıyorum basta x8msaa da oynadım rahatsız olmadım sımdı x4msaa da oynuyprum yıne ıyı

ekran kartı msi lıghtnıng gtx 680 pc de iyi yenı pc.

Lütfen sordugum soruya cevap verıp benı bu ikilemden kurtarırmısınız
  • Yukarıda o kadar şey yazıldı ki eksik birşey yok bile. Bu yazılanlar doğrultusunda, deneme-yanılma yöntemiyle kendine özgü ayarları kendin bulman geretiyor artık.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.