Şimdi Ara

MSAA X8 mi? FXAA mı? Hangisi daha iyi görüntü verir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
5.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam, yabancı forumlarada baktım trasnlate ile fakat kafam karıştı.

Hangisi daha iyi kısa ve öz olarak arkadaşalr?

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSAA X8 ve FXAA: Hangisi Daha İyi Görüntü Kalitesi Sunar?

Video oyunlarında görüntü kalitesini artırmak için kullanılan iki yaygın teknik MSAA X8 ve FXAA'dır. İşte bu iki tekniğin temel farkları ve hangisinin daha iyi görüntü kalitesi sunduğu:

MSAA X8 (Çoklu Örnekli Kenar Yumuşatma X8)

• Her piksel için 8 örnek kullanarak kenarları yumuşatır, bu da pürüzsüz ve gerçekçi bir görüntüyle sonuçlanır.
    • FXAA'dan daha yüksek kaliteli sonuçlar sunar ancak daha fazla işlem gücü gerektirir.

FXAA (Hızlı Yaklaşık Kenar Yumuşatma)

• Tek bir örnek kullanarak kenarları yumuşatır, bu da daha az kaynak yoğundur ancak daha az kaliteli sonuçlarla sonuçlanır.
    • MSAA X8'e kıyasla daha az işlem gücü gerektirir.

Hangisi Daha İyi?

Görüntü kalitesi söz konusu olduğunda MSAA X8, FXAA'dan daha iyi sonuçlar sunar. Ancak, daha fazla işlem gücü gerektirdiği için daha az güçlü bilgisayarlarda performans sorunlarına neden olabilir. FXAA ise daha az kaynak yoğun olduğundan daha eski veya daha az güçlü donanımlarda daha uygun bir seçenektir.

Sonuç olarak, en iyi seçim, sisteminizin özelliklerine ve görüntü kalitesi tercihlerinize bağlıdır. Daha yüksek kaliteli görüntü kalitesi için MSAA X8'i seçebilir veya daha düşük performansla daha iyi görüntü kalitesi elde etmek için FXAA'yı tercih edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartım nvidia.
  • Msaa daha iyi görüntü verir, fxaa görüntüyü bulanıklastirabiliyodu sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosuna konu acma

mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=35019371&p=1

İstedigin hersey burda yaziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: fukox

Bosuna konu acma

googlede ve baska sıtelerde arama yaptım, fakat hepsı kafamı daha cok karıstırdılar, kesın ve net olarak cevap arıyorum ılgınız ıcın tesekkur ederım
  • quote:

Orijinalden alıntı: zakirbey

quote:

Bosuna konu acma

googlede ve baska sıtelerde arama yaptım, fakat hepsı kafamı daha cok karıstırdılar, kesın ve net olarak cevap arıyorum ılgınız ıcın tesekkur ederım

Bu konuda yazanlari dikkate aliniz. Malum internette sallamak bedava.

• quote:

quote:

quote:

Bosuna konu acma

Bu konuda yazanlari dikkate aliniz. Malum internette sallamak bedava.

Tamam hocam, teşekkur ederım okuyacagım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • msaa 8x .
  • msaa iyi hoşta ekran kartlarını çok zorluyor
  • gtx 680 crysis3 ü msaa x8 açık tum ayarlar en ust sevıye rahat oynuyorum.Şimdilik sorun yok
    Yardım edenlere teşşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zakirbey -- 9 Nisan 2013; 0:12:52 >
  • quote:

gtx 680 crysis3 ü msaa x8 açık tum ayarlar en ust sevıye rahat oynuyorum.Şimdilik sorun yok

çözünürlük kaç?
  • 1080p çözünürlük için 8X MSAA açmana gerek yok. Crysis 3'de bırak 8X MSAA'yı 4X MSAA bile çok gereksiz performans kaybına yol açıyor. O kadar yüksek MSAA açıp 30-40 FPS alacağına 2X veya 4X SMAA açarsan hem gereksiz performans kaybını önlersin hem de MSAA kalitesine yakın bir görüntü ile oynarsın oyunu.

GTX 680 ile:

1080p - Very High - 2X SMAA ile ortalama 60 FPS
    1080p - Very High - 4X SMAA ile ortalama 45-50 FPS
    1080p - Very High - 4X MSAA ile ortalama 35 FPS

Kesinlikle 2 kat performans kaybına değecek kadar bir artı sunmuyor MSAA. 60 FPS'nin sunduğu akıcılık da cabası tabi. Kendin deneyerek de görebilirsin zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatz

1080p çözünürlük için 8X MSAA açmana gerek yok. Crysis 3'de bırak 8X MSAA'yı 4X MSAA bile çok gereksiz performans kaybına yol açıyor. O kadar yüksek MSAA açıp 30-40 FPS alacağına 2X veya 4X SMAA açarsan hem gereksiz performans kaybını önlersin hem de MSAA kalitesine yakın bir görüntü ile oynarsın oyunu.

GTX 680 ile:

Kesinlikle 2 kat performans kaybına değecek kadar bir artı sunmuyor MSAA. 60 FPS'nin sunduğu akıcılık da cabası tabi. Kendin deneyerek de görebilirsin zaten.

merhaba,
    ben bu oyunu yükledim arada sırada oynuyorum.
    ultrada fxaa da
    siz sanırım bayağı bilgilisiniz crysis3 de
    bu verdiğiniz değerler single player moddakimi multiplayer moddaki ortalama değerlermidir ?
    2 ci olarak aşağıdaki boşlukları doldurabilirseniz sevinirim.
    teşekkürler.

GTX 680 ile:

motion blur medium da
    sistem özellikleri very high'da 16xaf açıkken

1080p - Very High - FXAA ile ortalama ? FPS
    1080p - Very High - 8X MSAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - 2X SMAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 4X SMAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - 2X MSAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 4X MSAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 8X MSAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - FXAA ile ortalama ? FPS

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

1080p çözünürlük için 8X MSAA açmana gerek yok. Crysis 3'de bırak 8X MSAA'yı 4X MSAA bile çok gereksiz performans kaybına yol açıyor. O kadar yüksek MSAA açıp 30-40 FPS alacağına 2X veya 4X SMAA açarsan hem gereksiz performans kaybını önlersin hem de MSAA kalitesine yakın bir görüntü ile oynarsın oyunu.

GTX 680 ile:

merhaba,
    ben bu oyunu yükledim arada sırada oynuyorum.
    ultrada fxaa da
    siz sanırım bayağı bilgilisiniz crysis3 de
    bu verdiğiniz değerler single player moddakimi multiplayer moddaki ortalama değerlermidir ?
    2 ci olarak aşağıdaki boşlukları doldurabilirseniz sevinirim.
    teşekkürler.

GTX 680 ile:

motion blur medium da
    sistem özellikleri very high'da 16xaf açıkken

1080p - Very High - FXAA ile ortalama ? FPS
    1080p - Very High - 8X MSAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - 2X SMAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 4X SMAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - 2X MSAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 4X MSAA ile ortalama ? FPS
    1080p - High - 8X MSAA ile ortalama ? FPS

1080p - High - FXAA ile ortalama ? FPS

Bunlar single player'daki kendi tecrübe ettiğim değerler.

1080p - Very High - FXAA ile zaten oyun coşuyor. En yüksek FPS ortalaması FXAA ile alınıyor. Aynı ayarlarda 4X MSAA ile ortalama 30-35 FPS civarı alınıyorken FXAA ile ortalama 60 FPS civarı alınıyor. Tabi FXAA'nın görüntüyü hafif bulanıklaştırdığını söyleyenler var. O kadar aksiyon içinde ben pek ayırt edemiyorum şahsen o farkı.

MSAA ve SMAA ile tecrübe ettiğim değerler de yukarıdaki mesajda yazdığım gibi. Diğer türlü görüntü ayarlarını High'a alarak deneme yapmadım hiç.

670/680/7950/7970 gibi kartlar için en optimum ayarlar 1080p - Very High - 2X SMAA bence. Hem ortalama 60 FPS alınıyor, hem de SMAA MSAA'nın sunduğu görselliği aratmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 9 Nisan 2013; 2:02:51 >

• quote:

1080p - Very High - FXAA ile zaten oyun coşuyor. En yüksek FPS ortalaması FXAA ile alınıyor. Aynı ayarlarda 4X MSAA ile ortalama 30-35 FPS civarı alınıyorken FXAA ile ortalama 60 FPS civarı alınıyor. Tabi FXAA'nın görüntüyü hafif bulanıklaştırdığını söyleyenler var. O kadar aksiyon içinde ben pek ayırt edemiyorum şahsen o farkı.

MSAA ve SMAA ile tecrübe ettiğim değerler de yukarıdaki mesajda yazdığım gibi. Diğer türlü görüntü ayarlarını High'a alarak deneme yapmadım hiç.

670/680/7950/7970 gibi kartlar için en optimum ayarlar 1080p - Very High - 2X SMAA bence. Hem ortalama 60 FPS alınıyor, hem de SMAA MSAA'nın sunduğu görselliği aratmıyor.

MSAA'nın daha iyi olduğu belli-belirsiz farkediliyor. Gözleri hassas kişiler 2X MSAA açabilir. 4 ve üzeri kesinlikle gereksiz. Fatz'ın dediği gibi akıcılığı götürüp FPS'yi aşırı derecede düşürmesi gibi kötü yönleri var çünkü. Titan SLI incelemesinde bunun görselleri vardı. Merak edenler oraya baksın bir de...

Akıcılığı ön plânda tutanların tek tercihi ise FXAA olmalı. Bunda takılma çok daha az oluyor bir de...

* * *

Oyunun kısmî optimizasyon sorunu var. Detaylar ve nesneler çok yüksek, ileri işleme (bunun ne olduğunu bilen varsa yazsın lütfen ), ilk sıradaki oyun efektleri ile gölgeler düşükte ve FXAA ile 60-90 arası oynuyorum. Nadiren 50 ve altına indiği oluyor. Oyunun sorunlu olduğu yerlerde ise standart olarak 32-33'e düşüyor. Çok denedim, hangi ayarda olursa olsun hep aynı. İşte bu FPS çakılmaları sırasında MSAA seçili ise takılma daha fazla oluyor. FXAA'da bu takılma çok daha az olduğu gibi akıcılık çok daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

quote:

MSAA'nın daha iyi olduğu belli-belirsiz farkediliyor. Gözleri hassas kişiler 2X MSAA açabilir. 4 ve üzeri kesinlikle gereksiz. Fatz'ın dediği gibi akıcılığı götürüp FPS'yi aşırı derecede düşürmesi gibi kötü yönleri var çünkü. Titan SLI incelemesinde bunun görselleri vardı. Merak edenler oraya baksın bir de...

Akıcılığı ön plânda tutanların tek tercihi ise FXAA olmalı. Bunda takılma çok daha az oluyor bir de...

* * *

Oyunun kısmî optimizasyon sorunu var. Detaylar ve nesneler çok yüksek, ileri işleme (bunun ne olduğunu bilen varsa yazsın lütfen ), ilk sıradaki oyun efektleri ile gölgeler düşükte ve FXAA ile 60-90 arası oynuyorum. Nadiren 50 ve altına indiği oluyor. Oyunun sorunlu olduğu yerlerde ise standart olarak 32-33'e düşüyor. Çok denedim, hangi ayarda olursa olsun hep aynı. İşte bu FPS çakılmaları sırasında MSAA seçili ise takılma daha fazla oluyor. FXAA'da bu takılma çok daha az olduğu gibi akıcılık çok daha iyi.

Alıntıları Göster
    hocam, crysis 3'te fxaa ile 2x smaa aynı performansı veriyor gibi geldi bana. kalite olarak hangisi daha iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 9 Nisan 2013; 11:24:21 >

• MSAA daha iyi gibi geldi bana ama ondayken FPS daha düşük oluyordu doğal olarak. Çünkü ters orantılı olarak kalite artarsa performans düşer.
    FXAA daha akıcı ve daha yüksek FPS veriyordu ama bazı detaylarda MSAA kadar iyi değil sanki.

Oyununu sağa-sola fazla dikkat etmeden, oyalanmadan ve sadece hedefe odaklı oynayanlar bunu farketmezler ama benim gibi haritanın her bi yerini inceleyenler için fark eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

quote:

gtx 680 crysis3 ü msaa x8 açık tum ayarlar en ust sevıye rahat oynuyorum.Şimdilik sorun yok

çözünürlük kaç?

Full hd oynuyorum. 1920 x 1080 ama x8msaa yerıne 4x yaparım dedıgınız gıbı fark etmıyors en aızndan fsp artmıs olur.
  • quote:

GTX 680 ile:

hocam smaa msaa farkı poek yokmudur yanı ? ayarları hatırlamıyorumda msaa yı 4x e ındırsem nasıl olur ?

Bırde orda bulanıklık ayarı var motion blur amount (ingilkizcesi) onu tam anlamadım hangı ayarda daha ıyı dır? devredışımı yoksa orta/ dusuk/ yuksek ayardamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zakirbey -- 9 Nisan 2013; 12:20:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

MSAA daha iyi gibi geldi bana ama ondayken FPS daha düşük oluyordu doğal olarak. Çünkü ters orantılı olarak kalite artarsa performans düşer.
    FXAA daha akıcı ve daha yüksek FPS veriyordu ama bazı detaylarda MSAA kadar iyi değil sanki.

Oyununu sağa-sola fazla dikkat etmeden, oyalanmadan ve sadece hedefe odaklı oynayanlar bunu farketmezler ama benim gibi haritanın her bi yerini inceleyenler için fark eder.

2x smaa vs fxaa diye sormuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 9 Nisan 2013; 14:17:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.