Şimdi Ara

mSATA SSD ihtiyacı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
6
Favori
18.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Luzbel

imzadaki pc yi kullanıyorum 300-400 tl arası bir ssd almak istiyorum msata mı alayım yoksa normal ssd mi ?

Dostum ben biraz önce Kingston 120 GB msata taktım henüz test edemedim exa ya bak ben oradan aldım performans farkına değermi değmezmi söylerim sanada yarın gibi:.
  • fowell-one kullanıcısına yanıt
    oyuncu isen yeterli sana kingston hiç merak etme ordaki değerlerin biraz altında çıkabilir kingston ama değer merak etme
    Merhaba, yanıtınızı merakla bekliyorum bende. Aynı sisteme sahibim, eğer çok fark ediyorsa bende almayı düşünüyorum.
  • Bir de bu SSD lerde uyumsuzluk sorunu gibi bir sorun olur mu? MSATA bağlantısı olan her pc'de her msata ssd çalışır mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrLagMaker

Bir de bu SSD lerde uyumsuzluk sorunu gibi bir sorun olur mu? MSATA bağlantısı olan her pc'de her msata ssd çalışır mı ?

Dostum SSD yi taktım fakat kullanamadım halen çünkü recovery diski oluşturamıyorum, normal olarak win 8 kurdum çok performanslı fakat sound blaster cinema çalışmadığı için ses çok düşük çıkıyor bende normal hdd den devam ediyorum mecburiyetten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: altan99

arkadaşlar monster p170em bilgisayar kullanıyorum,,monster ın msata ssd satmasını istemiştim pc yi alırken,,,sonra baktım olmuyor,,kendim aldım ,, bugün geldi az önce windows kurdum
    Kingston 120 GB SSD Now SMS200S3/120G mSATA Disk modelini aldım 278 tl ye
    fakat sorun şu ki

okuma hızı : 240 mb/sn
    yazma hızı : 149mb/sn

pc yi alırken kim bilir kaç kez sordum boş msata slotu 6gb/sn yani msata 3 değil mi diye
    evet yanıtını verdiler,,,3 gün önce satın almadan monster a sormuştum bunu teknik servisi ara dediler 3 gündür telefonu açan yok ,,,

bir bilginiz var mı ,,, ahcl mi ne o modda kurdum windowsu neden böyle oluyor sizce,,,boşuna mı msata 3 ssd aldım aynısının msata 2 olanı çok daha ucuza bulunabiliyorken

bu konuyla ilgili bir gelişme var mı
    MSI GE70 almak istiyordum ve ssd yuvasının msata olduğunu öğrendim. msata ssd alırsam ben de mi bu okuma ve yazma hızlarını göreceğim???

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

quote:

Orijinalden alıntı: altan99

arkadaşlar monster p170em bilgisayar kullanıyorum,,monster ın msata ssd satmasını istemiştim pc yi alırken,,,sonra baktım olmuyor,,kendim aldım ,, bugün geldi az önce windows kurdum
    Kingston 120 GB SSD Now SMS200S3/120G mSATA Disk modelini aldım 278 tl ye
    fakat sorun şu ki

okuma hızı : 240 mb/sn
    yazma hızı : 149mb/sn

pc yi alırken kim bilir kaç kez sordum boş msata slotu 6gb/sn yani msata 3 değil mi diye
    evet yanıtını verdiler,,,3 gün önce satın almadan monster a sormuştum bunu teknik servisi ara dediler 3 gündür telefonu açan yok ,,,

bir bilginiz var mı ,,, ahcl mi ne o modda kurdum windowsu neden böyle oluyor sizce,,,boşuna mı msata 3 ssd aldım aynısının msata 2 olanı çok daha ucuza bulunabiliyorken

bu konuyla ilgili bir gelişme var mı
    MSI GE70 almak istiyordum ve ssd yuvasının msata olduğunu öğrendim. msata ssd alırsam ben de mi bu okuma ve yazma hızlarını göreceğim???

up

• Arkadaşlar henüz daha bir tanesini bile doğru dürüst kullanamıyordum (sebebini aşağıda açıklayacağım) fakat 2. msata ssd de bugün geldi ve taktım.
    Öncelikle takmayı düşünen arkadaşlara bir iki bilgi vereyim, arkasında garanti etiketi olmasına rağmen servis point garantili cihazlarda MSI arka kapak
    açıldığında ve içine müşteri tarafından disk eklendiğinde herhangi bir garanti dışı durum doğurmıyor, bunu direk servis point i arayarakta teyit edebilirsiniz.
    Yani istediğiniz gibi arka kapağı açıp disk upgrade yapabilirsini etiketin yırtılmış olması garanti dışı bırakmıyor bilgisayarınızı.
    Telefon ile görüştüm msi forumlarına yazdım ve net bir şekilde bu cevabı aldım.

Cihazda 2 tane msata slotu var, birinin üzerinde msata yazıyor ancak diğerinde yazmıyor fakat diğer yuvada (sağda olan) hemen wifi kartın üzerinde ve orayada
    ikinci msata yı takabiliyorsunuz, unutmadan pil yuvası altında ki vidaları söktüm ve msataların deliklerine taktım sizde öyle yapabilirsiniz bir sorun doğurmuyor.
    Uygun vida bulursam vaktim olursa msatalarda kullandığım vidaları kasada ki eski yerlerine tekrar takacağım ancak dediğim gibi o vidaları sökmek sorun doğurmadı.

mSATA SSD ihtiyacı

İlave ettiğim yeni msata biosta sorunsuz görüldü

mSATA SSD ihtiyacı

Fakat, ne hikmetse windows ta görmüyor.

mSATA SSD ihtiyacı

Bunun için forumları biraz kurcaladım (özellikle MSI forumlarını)
    gördüğüm kadarıyla, raid0 bios yüklemem veya biosdan sata modu raid olarak değişmem gerekiyor (fakat windows kurulumu ile uğraşmak istemediğimden şimdilik
    bu eyleme geçmedim) büyük ihtimalle bundan sonra sistem sorunsuz çalışacak ve her iki msata da görülecek ve en güzelide raid0 ile artık hız derdim kalmayacaktır.
    Hatta muhtemelen bu satırları yazdıktan sonra bios upgrade yapıp raid0 yapıp deneyeceğim, fakat yinede windows yüklemeyeceğim.
    Bunun sebebi ise maalesef burnrecovery adam gibi çalışmıyor ve bir türlü bana kurtarma dvdsi hazırlatmıyor :( evet normal bir windows 8 disk ile sorunumu çözebilirim
    fakat ben sound blaster cinema (ki bu olmadan ses çıkmıyor neredeyse cihazdan) yazılımını kaybetmek istemiyorum çünkü sadece cihaz ile geliyor ve başka bir yerde yok
    Kısaca toplayacak olursak benim bu kısa kullanımımda msata ssd çok iyi performans verdi bana göre, ayrıca usb 3.0 bir harici disk ile süresi gayet güzel

mSATA SSD ihtiyacı

Tüm bunlardan sonra şu burn recovery de hallolupta raid 0 msata ile yoluma devam edebilirsem MSI 'ın efsane dediği Super Raid olayına girmiş olacağım ve nihayet bu resimde
    görünen uçak moduna geçeceğim :)

mSATA SSD ihtiyacı

Benden bilgiler şimdilik bu kadar sorunsuz bir kurulum yapabilirsem olayı çözüp işi bitireceğim bununla ilgili tekrar bilgi veririm Burn Recovery ile çözemezsem eğer bu kurtarma bölümlerine ait
    imajları alıp raid 0 disk e bunları yapıştırmayı deneyeceğim belki o olmazsa bu tutar :)

bende plextor m5m 128gb aldım şubat gibi türkiyeye geçinde elden alıcam arkadaştan amerikadan sipariş etmiştim :) bakalım nasıl bir fayfası olucak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luzbel

bende plextor m5m 128gb aldım şubat gibi türkiyeye geçinde elden alıcam arkadaştan amerikadan sipariş etmiştim :) bakalım nasıl bir fayfası olucak

Dostum ben bu recovery işini çözemeyince üşenmedim acronis ile imaj aldım sonra biostan raid oluşturup yürüdüm ne hikmetse bir türlü raid diskten açamıyorum sistemi bu win 8 uefi olayını biraz çözüp öyle bir deneyeceğim.
  • Özetle msata ile msi arasında uyumsuzluk var. Çözülebilecek bir durum gibi görünmüyor. Msi alanlar boşuna msata almasın yani.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bu msata ve düşük hız sorununu servise soran oldu mu hiç?
    Şu konu benim kafama takıldı
    "sound blaster cinema (ki bu olmadan ses çıkmıyor neredeyse cihazdan) yazılımını kaybetmek istemiyorum çünkü sadece cihaz ile geliyor ve başka bir yerde yok "
    demişsiniz ya, burda bir gariplik yok mu sizce de. Şimdi kimse sistemine format atamayacak mı? Sistem çökebilir, hardisk bozulabilir ve yeniden yükemek gerekebilir değil mi? Başka yerde olmazsa nasıl yükleyecek insanlar bunu geri. Kaşıkçı elması gibi dünyada tek değil ya, illaki yüklenebiliyor dur. Araştırmakta, soruşturmakta fayda var.
  • chips kullanıcısına yanıt
    benim arkadaş çokta güzel raid yaptı intel 525 ile msi ya ... atmaya gerek yok dostum üstelik bende thx studio var şuan pc de cinema olanda cinemayı hatta dün indirdim şimdi onu deniyorum :) iyi günler arkadaşın başka bir sıkıntısı var büyük ihtimal hastayı görmeden pek yardım edemiyecem dostum kusura bakma :( ama intel 525 60 lıklarla arkadaş yaptı yani o işi ssd leri başka bir makinede deneme şansın varda raid'te bir dene derim iyi günler sonuçta kingston ^^
    şu cinema olayına takılma pm atarım ben sana daha dün kurdum ben o programı thx te var blaster de sonradan kuruluyor işede yarıyor merak etme :) normal olarak bi format at sen şu disklere önce raid yaparak ondan sonra dene bakalım veya sorun başka bir yerde araştırmak lazım olmadı ben bir arkadaşa sorarım o intel 525 lerle yaptı raid gayette uçak oldu makine :)
  • Luzbel kullanıcısına yanıt
    Yani arkadaşınız msi a msata taktı. Raid işini halletti. Sonra maksimum hıza ulaştı mı? Aldığı hız değeri kaç idi?
  • chips kullanıcısına yanıt
    950 okuma750 lerdede yazma
  • Çok polemik olmuş ben biraz denemeler sonrası bilgi vereyim :==)

Dün gece Win8 Pro 64 Bit olarak sistemi DVD ile kurdum (UEFI değil Standart BOOT Modunda)
    Raid0 üzerinde Win8 yürüyor şuanda, test sonuçları aşağıda var.
    940 Mb/s Okuma ve 850 Mb/s Yazma hızı alıyorum.

mSATA SSD ihtiyacı

Yani anlayacağınız raid taş gibi çalışıyor herhangi bir sorun yok, benim kıllığımdanmıdır yoksa huyum mu kötü bilmiyorum, ne alırsam alayım (telefon,bilgisayar,tv vb. fark etmiyor)
    içinde bundle ne gelirse gelsin mutlaka kalsın isterim makinada. Sistemi yeniden kurunca kendi orjinal driver dvd si içinde sadece sadece driverlar geliyor.
    Bunun dışında killer network/sound blaster cinema/live update/bluestack/msı burn recovery vb. yazılımlar kayboluyor.
    Sound Blaster Cinema driver sayfasından yükleniyor, fakat sonrasında live update kurduğunuzda ses kartı yazılımı yeni versiyona geçince sound blaster cinema çalışmamaya başlıyor
    bugün servisten ufak bir patch dosyası alarak bu sorunu giderdim fakat tabiki bluestack falan gitti ve bundle olarakta yok servisin elinde.

mSata uyumsuzluk olayına gelince bir uyumsuzluk söz konusu değil, fakat raid 2 yol ile yapılabiliyor:

1- Raid bios yüklemek
    2- Biostan sata modunu raid yaptıktan sonra secure bootu kapatmak uefi yi silmek ve sistemi tekrar kurmak

1. Yol maalesef cihazı raidli almadıysanız mümkün olmuyor bios update etmiyor hiçbir şekilde, servis ile görüştüm serviste çok küçük bir fw farkı olduğunu ve naturel raid almadıysam
    herhangi bir şekilde raid bios yükleyemeyeceğimi söyledi.
    Bende bu sebeple 2. Yol ile devam ettim sata modu raid yapıp iki diski raid0 a aldım, secure bootu kapatıp uefiyi sildim ve dvd den yeniden kurdum.
    Raid0 oldumu oldu fakat; secure boot kapandığı için açılışta raid tablosu gösteriyor (5-6 sn.) sonrasında uefi yi silip secure bootu kapadığım için normal mbr ile açılış yapıyor (buda bir 8 saniye)
    derken aslında 3-4 saniyede açılacak sistemin açılışı oluyor size 15 saniye 20 saniye.
    Bunlara rağmen windowsta tabiki hız tavanda ve süper çalışıyor.

Bizim cihazlar naturel raid olmadığı için Super Raid yazılımı ça-lış-mı-yor! ha ne işe yarıyor hakkaten bilmiyorum ama raid yaptıktan sonra live update de çıkınca indirdim ve kurmak istedim
    anakartınız desteklemiyor dedi ve kurulmadı.

Kısaca raid0 güzel ama makinede fabrikasyon sistemi olmadığı için (kendi windowsu, bundle yazılımları falan) benim hiç içime sinmedi arkadaş :)
    Yoksa performans ve hız gayet iyi durumda.

hayırlı olsun bende raid yapmadan tek ssd ile yola devam ederim bir süre ilerde belki bişiler yapabilirim güle güle kullanın :)
    eLİNİZE KOLUNUZA SAğlık. Kısaca msata ssd alınca gayet hılzı çalıştırabiliyoruz yani makineyi. Ben kurulum yaparken sizden yarım alırım o zaman :) tşk
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.