|
MSB’den beklenen açıklama: Eurofighter Typhoon uçakları için teklif alındı

-
-
İkinci el meselesine girilmediği iyi olmuş. Eskiden f35 derdim ama trumptan sonra kimse lafını bile açmaz diye düşünüyorum.
Artık herkes kendi yağında kavrulacak.
-
Bize F22 raptor muadili bisi lazim :D
Yokmu bir babayigit bunun planlarini araklasin gidip yapalim
-
Kısa vadede gerekli bir uçak ama uzun vadede Türkiye için en önemlisi Kaan'dır gerisi hikaye.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendi silahını üretme becerisine sahip olunmadığı müddetçe.Özgürlük sadece hayalden öte birşey değildir.
Ekonomisi güçlü ülkelerin halleri ortada kara kara düşünüyorlar.
Devletin güçlü olması için gerekiyorsa,vatandaş bazı şeylere katlanmak zorundadır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 13 Mart 2025; 18:25:14 >
-
Ukrayna'daki f16'ların uçamaması almanyanın ya bizim f35'lerimiz uçmazsa kaygısı filan bunlar ufuk açıcı haberler.
Bize verilen sadece fiyat teklifi mi yoksa Amerika'nın ki gibi kiralık uçak fiyatlaması mı? merak ediyorum.
deli saçması şeylerin konuşulmasına engel olmak için olabildiği kadar kamuoyuna bilgi verilmesi iyi olurdu.
-
Bu saatten sonra inşAllah F35'e geri almazlar bizi.
Bizim kontrolümüde olsun az geri teknoloji olsun gene kafidir.
ALmanya Kill Switch olursa F35'lerde biz ne yapcaz diyor. Yarın öbürgün tek tuk ile etkisiz yapılan veya kapatılan bir uçaktan almanın kime ne faydası olacak diye kendini paralıyor!
haber aero
Almanya’da F-35 ‘Kill Switch’ endişesi büyüyor!https://haber.aero/aero-gundem/almanya-f35-kill-switch-endisesi/ -
Gönül isterki herbirşeyi ülkemiz üretmeye muktedir olsun.Olmayınca bazı şeylere yeri geliyor,gücünüz kadar etkiniz oluyor.
-
Uçağa "kill switch" koymasına gerek yok. Bugün yedek parça göndermeyi bıraksalar bir kaç aya o uçakları kullanamaz hale gelirsin. Eurofighter içinde aynı durum geçerli.
-
F 35’e isteseler de kesinlikle geri dahil olmamalıyız. Amerika poh yesin bu saatten sonra. Yok öyle keyfe keder seni programdan attım yok vazgeçtim şimdi geri gel.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dahil etme gibi de bir düşünceleri yok zaten arkadaşlar
Eurofighter Typhoon Tranche 4 için Almanya'sı Katarı siparişini vermiş sırasını beklerken bize 5 yıldan önce ilk teslimatın yapılacağını düşünmek safça olur. KAAN 3 seneye envantere girecek olsa ET4 peşinde olmayacağımıza göre, daha motoru avionikleri ortada olmayan KAAN'ın 3 sene sonra envantere girmesi mümkün değil.
-
lan yürü git trol. hep vatandaşa zaten.
-
en az bir altı ay uçar diyecektim ben de ama bu süre dediğin gibi, parça değişimlerine daha kısa sürelerde de ihtiyaç olabilir. hiç anlamayan biri için buna şöyle bir örnek verebiliriz sanırım: hp yazıcı alırsın ucuza, orijinal kartuş alırsın sürekli ama makineye verdiğinden daha çok ödeme yaparsın zamanla.
aslında burada şöyle bir husus da var ama yapılıyor mu ve müsade ediliyor mu ya da tercih ediliyor mu bilmiyorum. yan sanayide bazı parçalar ürettiriliyor olabilir mi, lastik parçalar mesela?
-
Bazı parçalar üretilebilir ama kanat ve gövde gibi yapısal parçaları üretmek için bu işe uygun CNC tezgahları lazım.
İran ambargolara rağmen 50 yıldır F-14'leri uçurabiliyor. Tabi bugün 79 tane F-14'den 15-20 tanesi ancak aktif durumdadır. Muhtemelen sağlam olan uçakları yedek parça olarak kullanmışlardır, daha basit parçaları ise kendileri üretmiştir.
F-35'de ise bu işin birde yazılım tarafı var. Nasıl ki Windows'a sürekli güncelleme geliyorsa F-35'inde böyle yazılım güncellemeleri var. Eğer ki ABD yazılım güncellemesi sağlamaz ise uçağı kullanmaya devam edebiliyorsunuz ama bazı yeni özelliklerden mahrum kalıyorsunuz.
bence utanılacak bir yanı yok. herkes bir yerlerden faydalanıyor ya da kopya çekiyor. aynısını bizim de yapmamız lazım. ben hala bir f16 veya başka bir uçak da olabilir. parçalanıp, tersine mühendislik yapılması taraftarıyım. yazılımı da ayrı değerlendirsinler.
kaldı ki bu çalışmayı yapmak bile büyük bir iş ve uğraşı gerektirir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 17 Mart 2025; 18:51:39 > -
Trance 5 de de sona yaklaşıldı diye biliyorum eğer oyleyse. 40 adet siparişin ilk 20si trance 4 sonraki kısmı 5 olarakta alinabilirdi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X