Şimdi Ara

Msi 6900 XT kapanma sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boştayken,müzik dinlerken nasıl PSU yetmiyormuşda PC kapanıyormuş.Boştayken 850w nasıl yetmiyormuş.Başka PC falan zaman kaybetme iade süren dolmadıysa iade,dolduysa direk garantiye.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önceki ekran kartı Gtx1080 o/c idi, psu'yu da ekran kartını da sıfır satın aldım. Kablo sıkıntısı olarak da rog'un 2 adet 8pinlik pcie kablosu yanına seasonic marka 1 adet 8 pinlik taktım 3. olarak kablolar kaliteli bi sıkıntısı da yok. Zaten kart montajı bittiğinde ilk bootta display port no signal hatası aldım bi iki kere daha sonra görüntü geldi. Ardından black screen sıkıntıları başladı işte. Muhtemelen karttan vazgeçip iade isteyeceğim, tabi sıkıntı çıkarmazlarsa.

• defender D kullanıcısına yanıt

İade et hocam macera arama.Nvidia kart olsa sistemde birşey var derdikde AMD olunca zaman kaybetmeden gönder gitsin.Bi ton para veriyoruz sonra hata nerde diye arıyoruz.

• Can sıkıcı kısım TopTier modelde bu tip sorunların olması.

Neyse yardımcı olan herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defender -- 15 Ağustos 2022; 1:5:51 >

Seasonic kablo aldım derken bunu biraz açar mısınız ? Çünkü eğer sisteminize farklı bir psu kablosu taktıysanız muhtemelen zarar veriyorsunuz. Aynısı x99 sistemde bir arkadaşım yaşadı. Sonuç vrm ler patladı. Her ne kadar kalitelide olsa her psu ve kablo girişi farklidir

• Tam okumamışım sorunu ben oyun oynarken özellikle bf felan olunca gidiyordu voltaj düşürünce düzeldi,boşta diğer oyunlarda vs olmuyordu.Bu hata farklı benimkinden,gaming z benim de

• Kablo almadım, eski psu'dan kalan kablo. Zaten 3 girişli bi gpu kullanınca 1000w ve üzeri olmadıkça 2 adet 8-pin kablo çıkıyor kutudan. Her türlü ek kablo alınması lazım. Piyasada da upgrade kitleri vs var, modüler kabloların standardı olduğunu düşünüyorum.

Hocam alakası yok. Sizinki 850w değil mi ? En az 4 tane pci kablosu ayrı ayrı olması gerekirdi. O psu kablosunu kullanmayin. nasıl içerisinde yok içerisinden 2 tane 8 pin y kablo çıkması imkansız daha fazla çıkıyor

• Sorunu net olarak anlamak için baska bir sistemde deneyin ekran kartını. Psu yetersiz olacağını sanmıyorum, ben de Corsair rm750 var 6900xt ile sorunsuz kullanıyorum, bilginiz olsun.

Hocam güç kaynağının kutusundan 4 adet ayrı pcie kablosu çıkıyor olması lazım. Başka güç kaynaklarının kablosunu kullanma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşta iken oluyorsa ki öyle de denmiş , boşta hiç bir sistem 750 - 850 psuyu kapatacak bir güç çektirmez. Ancak psuda sıkntı varsa olur restart attrma gibi.

Xfx 6900xt yi 12700f ile xpg core reactor 750 ile kullanıyorum. Yaptığım ölçümlerde kartın oyunlarda en fazla tam yükte iken 270 - 290 watt çektiğini gördüm. Geri kalan sistem bileşenleri

karttan daha fazla çekmez bile kolay kolay. Yani 850 asus rog thor da içinde arıza sıkntı yoksa yetmeme durumu olmaz pek sisteme.

Siz temiz bir işletim sistemi kurulumu yapın format işlemi. Bağlantı noktalarını baştan yapın kablo uçları anakart , psu, mönitör gibi... Şansa ekran kartında da arıza olabilir.

Sizin sistemde başka bir kartı veya ekran kartını başka bir sistemde denetin bakalım. Bunları yapmadan bir şeyler açıklığa kavuşmadan hemen gidip 1000 wattlık psu almayın bnce .

Son ihtimal olsun çünkü kartta falan da sorun olabilir. Anakart biosu güncel olsun oradaki bazı ayarları da normalde fabrika çıkışında bırakın. Ramler falan ayarlanabilir hızına o sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Ağustos 2022; 12:13:27 >

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

Psu almak gibi bi planım yok şu durumda da hevesim kaçtı diyebilirim. Thor'un garantisi devam etmekte bu arada, şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadım(kasasındaki fan yönü haricinde). En son memtest ihtimalini bile düşünmediğim üst seviye ramlerimde bu tip sıkıntılar yaşayıp 1 sene sonrasında test yapıp şok olup garantiye göndermiştim. Muhtemelen voltaj düşürme gerektiren bazı 6900xt serisine denk geldik şansa.

• R9 5950X xfx 6900xt corsair hx1200w psu ile ayni sorunu yaşadım. Siyah ekran + reset. Bazen siyah ekranda kalıyordu reset tuşuna basıyordum pc reset bile almıyordu komple psunun fişinden kapatp açınca düzeliyordu. Denemediğim driver kalmadı. Gpubya downclock yaptım yine olmadı. Sonunda kartı satıp rtx3080ti aldım huzuru buldum. Bir daha amd ekran kartımı tövbe. Umarım sorununu çözebilirsin

• Düzeltme, 3.pcie kablosu farklı olduğu için eskiden kalma sanmışım (dh'in de youtube kanalındaki tanıtımda mevcut kablo içeriği).Thor'un içinden 2 adet örgülü pcie 1 adet de daisy gibi olan sarımlı pcie çıkıyor yani total 3 girişi de kendi kablosuyla yapmışım.

Sonuç olarak kartı iade ettim. Fiyatları halen yüksek olsa da önerebileceğiniz 3080 veya 3080 ti var mıdır? Kronik sıkıntıdan uzak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 16 Ağustos 2022; 21:3:17 >
  • İade et uğraşma.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AMD daha performanslı iken neden daha ucuz zannediyorsunuz. insanlar boşa nvidia almıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 17 Ağustos 2022; 9:31:32 >
  • Konuya bilgili ve tecrübeli çok fazla arkadaş yazmış ama bir o kadar dünyadan haberi olmayan adamlar da yorum yapmış.
    Birincisi PSU'nuz çok üst düzey bir PSU ve o kart için kesinlikle yeterli. Birçok ekran kartı kullandım, tercihlerim genelde Nvidia'dan yana oldu alışkanlıktan dolayı. AMD'de hala driver sıkıntıları olsa dahi eskisi gibi değil. Kendilerini çok geliştirdiler. Kartınızda sorun olması MSI ya da tamamen AMD kaynaklı diyemeyiz. Şansınıza o şekilde denk gelmiş. PSU'dan kaynaklı tam yükte sorun da olabilir ama yüksek ihtimal ekran kartı gibi duruyor. Çoğunlukla Nvidia tercih eden biri olarak bu durum AMD'ye karşı önyargı beslemenize neden olmasın diye söylüyorum. Ama Nvidia'ya geçmek istiyorsanız bütçeniz dahilinde 3080 12 GB ve 3080 Ti versiyonları alınabilir, 6900 XT ile benzer FPS veriyorlar 2K ve 4K'da.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bluelife27 kullanıcısına yanıt

Geçmişte hemen hemen eşit oranda nvidia ve radeon kullanmış birisiyim yani fanatikliğim yoktur. İki tarafında üstün olduğu dönemleri de gördüm fakat işin sıkıntılı tarafı ben 1080p kullanıcıyım ve bunda da en iyi performans veren kart beni RX serisinden soğuttu açıkçası. 3080, 3080ti serilerinde de display port sorunu haricinde pek birşey okumadım henüz. 4000 serisinin çıkışına da daha var sanırsam.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.