Şimdi Ara

Msi 6900 XT kapanma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Henüz alalı 1 hafta olmayan kartı doğru düzgün kullanamadım. Sürekli siyah ekran ve restart. (Arkada çalan müzik varsa bir müddet devam ediyor daha sonra o da bozuluyor sonra restart)

Driver alternatiflerinin hepsini denedim. Zaten 3 bağımsız 8-pin'lik kabloyla güç beslemesi yaptım. Bazen bi program açıkken, bazen vidyo bazen de hiçbir şey yapmadan açıkken ekran gidiyor ve restart. Yarım saat aralıksız kullanamadım bile. Bu kartı verilmli ve sorunsuz kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?

Sistem: Amd 5950x, Msi 6900XT Z Trio, G.SKILL 32gb 3600mhz, Asus Rog Thor 850, Win10

Teşekkürler.

• Windows u güvenli modda başlatıp bütün driverlari silin hocam ondan sonra güncel olarak yükleyin AMD nin eski sürüm driverı kaldıysa o sıkıntı oluşturuyor olabilir.
  • DDU ile tertemiz uninstall yaptım, en son beta sürümünü denedim olmadı tekrar DDU ile whql versiyonu kurdum. Utility'den voltaj düşürdüm mlsf sonuç aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defender -- 14 Ağustos 2022; 13:32:48 >
  • İşlemci de curve optimizer ayarı / oc var ise işlemciyi default a alıp denemenizi tavsiye ederim.

• Bütün ayarları default'a aldım sonuç aynı.

• büyük bir ihtimal psunuz yetmiyor aynı sorunu rm750 ile asus lc 6900xtde yaşadım psu yükseltince sorun çözüldü

• ROG Thor 850w ile 6900xt çalışmıyorsa biz ölelim.ben iki makinede focus 750w ile 3080 çalıştırıyorum psu değil senin sorun kart arızalı garantiye gönder.yarım saat aralıksız kullanamadım diyorsun buradan belli ama bazen anakartla kart da uyuşmuyor bios güncellemesi gerekebiliyor.beta da olsa son biosu güncellemediysen bi dene.

• İşte psu yetmemesi fikri her ne kadar kağıt üzeri verilere aykırı gibi görünse de benim de kafamı kurcalıyor ama bi yandan da bahsettiğiniz gibi kartta sıkıntı da olabilir. İade tek seçenek gibi.

• abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

Kaç watt'lık psu'ya geçince sıkıntı çözüldü?

• Voltajı düşürün bende de vardı aynısı yüzde 95 yaptım düzeldi hem daha az ısınır,performansı da düşmez
  • defender D kullanıcısına yanıt

anakartdan biosuda defaulta alıp oc yapmadan denermisiniz ?

1000w hocam, hatta ben nasıl anlıyordum yetmediğini gpu tam yüke girince pc şak kapanıyordu. Boşts sıkıntı yok, tarayıcıda dolaşırken sıkıntı yok fakat tam yüke girince şak elektrikler gitmiş gibi kapanıyordu psu yükseltince sorun ortadan kalktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abekaynana123 -- 14 Ağustos 2022; 22:32:37 >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt

Biosda XMP haricinde herhangi bir o/c ayarı mevcut değil.

• abekaynana123 A kullanıcısına yanıt

Anladım. şimdi bir de psu masrafı çıksa "kumar gibi" yine aynı sıkıntıyı yaşatsa falan... Bendeki sıkıntı da şöyle yani tam yük bir kenara, vidyo izlerken ne kadar kasılabilir ki gpu? Ekran gidiyor, sonra ses de bozulmaya başlıyor ve reset. Kocaman kartın montajı, altına bracket'in montajı, 3 adet 8-pin kablo ayar vs bildiğin mesai ardına böyle sıkıntılar şaka gibi geliyor hakikaten.

• Sistemi yeni mi topladın? yeni topladıysan sorunun sadece ekran kartında olmayabilir.Yeni toplamadıysan ve ekran kartından önce aynı sistemi sorunsuz kullanmışsan (tabi eşdeğer bir gpu ile.Minimum 3080ti) ekran kartı şüpheli olur o zaman.

Sistemin üst seviye ve bu sistem için 850w psu yanlış seçim sınırda kalmış resmen.Her zaman sınırdan daha fazla bir psu alınmalı.Sisteminizin hakkettiği minimum 1000w psu olmalı.

• Sistemi yeni toplamadım, uzunca dönem idarelik ekran kartı kullanıyordum açılışı yapalım dedik ama şansa böyle oldu. 6900xt ile 1000W benzer sıkıntı yaşayanlar da olmuş yabancı forumlarda okumuştum.

• Psu denilmiş sürekli ama boştayken bile sistem 1000w tüketmez herhalde(psu ne kadar 850w olsada muhtemelen bir süre 1000watta yakın verebiliyordur), eğer psu genel olarak sorunlu değilse bence psu sorunu değil gibi. Bundan önce hangi kart vardı sistemde?

Ekran kartını farklı bir sistemde deneyin veya benzer güçte bir ekran kartını sisteminizde deneyin.Deneme yanılma yolundan başka bir çareniz yok.Bu arada ekran kartını sıfır almadıysanız ikinci el aldıysanız mining şüphesi de olabilir.Fatura tarihi ve kimden aldığınız önemli.

• Bence kartı imkanınız varsa başka bir sistemde deneyin ona göre yol alın ekran kartında da olabilir başka bileşenlerden de olabilir sonuçta ilk başta iyi bir ekran kartı ile kullanmamışsınız sanırım belki psu da üretim kaynaklı bir sorun olabilir ekran kartında da deneme yanılma ile giderseniz daha doğru sonuç elde edebilirsiniz
  • Dediğiniz sorunun aynısı bende vardı.Oyuna girince birden görüntü gidiyor ses arkada çalmaya devam ediyor ve reset atıyordu.Psu dandik 11 yıllık markasız 500W,Amd Phenom II X4 955,14GB DDR3,GİGABYTE GTX760.Ben önce psudan şüphelendim,aynı zamanda ekran kartına 1,5 sene önce reballing yaptırmıştım ondanda şüphelendim.Kasayı bir söküp takayım dedim baktım ki gpu yu besleyen güç kablosundan birinin 12V uçlarından biri yanmış sadece 1,2 tel tutuyordu.Onu söküp tamir ettim sorun düzeldi.Sizde kabloları söküp iyice bir bakın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.