arkadaşlar ben bu anakartı aldım. fakat bir problemim var. ekrana görüntü vermiyor.
donanimhaber.com'un anasayfasındaki 1250 tl lik sistemin aynısını aldım. hatta anakartı açılmıyor diye değiştirttim. ama sistem yine açılmıyor.
ram, ekran kartı, psu değiştirdim tık yok. bir tek denemediğim işlemci kaldı. elimde de yok uyacak işlemci. aklıma gelen ya işlemci bozuk yada anakarttaki bios versiyonu desteklemiyor.
770-c45 anakart ile gelen bios versiyonunuza bakıp söyleyebilir misiniz ? her türlü fikre açığım neler deneyebilirim açmak için ?
770-C45'in desteklediği işlemcilere buradan bakabilirsin. Umarın sorunun çözülmesinde yardımcı olur.
770-C45 daha yeni piyasaya giren bir anakart ilk revizyonlarında bile phenom II desteği olması lazım... Atladığınız bir güç bağlantısı olabilir 4-8pin cpu güç kablosunu yada ne bileyim ekran kartının pci-ex güç kablosunu takmamış olabilirsiniz...
teşekkürler. valla denemediğim şey kalmadı.
anakarta işlemci, ram, ekran kartı, power kablosu, işlemci power kablosu, ekran kartına 1 adet power takılı. monitör kablosu takılı.
yok açılmıyor. fanlar çalışıyor. görüntü sıfır...AMD - SEMPRON 140 SARGAS siparişi verdim birde. oda gelsin birde işlemciyi denemiş olacağım... aklınıza gelen deneme amaçlı şeyleri söyleyebilrisiniz.
elimdeki parçalar. ram 2 adet ddr3, 1adet am3 anakart, 1 adet am3 işlemci, 2 adet pci-ex ekran kartı.
onceki PSU yu ve degistirdim dediginiz PSU nun ne oldugunu sorabilirmiyim :)
quote:
Orijinalden alıntı: kalllavi
onceki PSU yu ve degistirdim dediginiz PSU nun ne oldugunu sorabilirmiyim :)
PSU'da bir hata var. ekran kartının 2 adet 6 pinli girişi var. ama Akasa Zen 520'de 1 det 6 pinli ekran kartı için çıkış var. Ekran kartını başka bir pc ye takıp denediğimde görüntü vererek POWER kablolarını takın diye hata veriyor.
2 yerden tek tek denedim. ama hata yine anladığım kadarı ile 2 power girişinide kullanmak gerekecek.
Donanimhaber.com'un anasayfasındaki 1250 tl lik bilgisayarın PSU özelliklerini değiştirmesi gerek. Dediğim gibi 2 tane 6 adet pinli power çıkışı yok AKasa zen 520liğin...
ama hala görüntü alamamamın sebebi bu mu yoksa işlemcimi çözebilmiş değilim....