Şimdi Ara

--- MSI 870A-G54 Kullanıcıları Yardimlaşma Platformu ----- (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.016
Cevap
5
Favori
71.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senol2985

Benim ramlerde eski bioslarda 1600 mhz çıkmıyordu özellikle işlemciyi overclock yapınca son biosla çıkıyor ama bu seferde ara sıra hata veriyor nedeni işlemcinin x4 olması işlemcinin destegi 1333 sonrası traş x4 kullananalar bunu dikkate alsın

KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/8GX) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz Non-ECC CL9

Ram alacağım,ama işlemcim phenom x4 965,1600 mhz de ramler problemsiz çalışırmı yoksa problemmi çıkarır? Ne gibi problemler çıkarabiliyor acaba?

Eğer problem çıkarırsa 1600 mhz lik rami 1333 e düşürürsem yinede hata verirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost911

quote:

Benim ramlerde eski bioslarda 1600 mhz çıkmıyordu özellikle işlemciyi overclock yapınca son biosla çıkıyor ama bu seferde ara sıra hata veriyor nedeni işlemcinin x4 olması işlemcinin destegi 1333 sonrası traş x4 kullananalar bunu dikkate alsın

KINGSTON HyperX (KHX1600C9D3K2/8GX) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz Non-ECC CL9

Ram alacağım,ama işlemcim phenom x4 965,1600 mhz de ramler problemsiz çalışırmı yoksa problemmi çıkarır? Ne gibi problemler çıkarabiliyor acaba?

Alıntıları Göster
    quote:

hocam açıkca anlattım bende ara sıra mavi ekrana düşüyor hemde durup dururken(bu arada overclock yaptıgımda oluyor örng 3200 default ben 3800 çıkarrırsam oluyor ) zaten bi çok ram 1600 mhz densede 1333 default olarak geliyor yani sorun olmaz birde ram markasına göre degişiyor sanırım... bende corsair var intele daha yatkın araştırmadan aldım sorun belki ondada olabilir ama herne olursa olsun 1333 den başak işlemcinin tınladıgı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 23 Mart 2012; 18:44:03 >

• beyler gecenlerde kendi kendine, pcler resetleniyordu sebebi muhtemelen gunes patlamalari idi...bilginize..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

beyler gecenlerde kendi kendine, pcler resetleniyordu sebebi muhtemelen gunes patlamalari idi...bilginize..

Evet bende böyle tahmin ediyorum,ama benimki resetleme yapmıyordu,görüntü vermiyor ve o.c ışığı filan yanık kalıyor,ve hdd den 4-5 kere ses gelip kesiliyordu.Ve bununda sebebi Ramlerin bozulmasıymış.Servise gidince pc bir süre denendikten sonra açıldı ama yapılan testlerde ramlerde problem olduğu anlaşıldı ve garantiye gitti,bakalım bu hafta gelecek

Ve ne büyük tesadüf ki güneş patlamasının olduğu ve elektronik aletlere etki edebileceği uyarısının verildiği gün oldu bu olay.Demekki neymiş,bu uyarılar sebepsiz değilmiş,hakikaten güneş bilgisayar ve elektronik aletleri etkiliyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 25 Mart 2012; 10:57:20 >

• quote:

quote:

hocam bende de x4 965 var 4 ghz nin üstünde ramler 1600 de kalamıyor şu an galiba 1400 lü bir şeyde
  • quote:

Orijinalden alıntı: beadlock2247

quote:

quote:

hocam bende de x4 965 var 4 ghz nin üstünde ramler 1600 de kalamıyor şu an galiba 1400 lü bir şeyde
    quote:

Müdür sen 4.53 de nasıl kullanıyorsun havaya uçmasın makina dikkat et

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost911

quote:

Orijinalden alıntı: Key

beyler gecenlerde kendi kendine, pcler resetleniyordu sebebi muhtemelen gunes patlamalari idi...bilginize..

Evet bende böyle tahmin ediyorum,ama benimki resetleme yapmıyordu,görüntü vermiyor ve o.c ışığı filan yanık kalıyor,ve hdd den 4-5 kere ses gelip kesiliyordu.Ve bununda sebebi Ramlerin bozulmasıymış.Servise gidince pc bir süre denendikten sonra açıldı ama yapılan testlerde ramlerde problem olduğu anlaşıldı ve garantiye gitti,bakalım bu hafta gelecek

Ve ne büyük tesadüf ki güneş patlamasının olduğu ve elektronik aletlere etki edebileceği uyarısının verildiği gün oldu bu olay.Demekki neymiş,bu uyarılar sebepsiz değilmiş,hakikaten güneş bilgisayar ve elektronik aletleri etkiliyormuş

sana diyorumya komsunun pcsi ve benim 2 pcim oc olmadigi halde resetleniyordu...son 5yılın en buyuk patlamalari olmuş sanirim...yaydıgı radyasyon demekki etki ediyor

• quote:

quote:

hocam ben işlemciyi e baydan aldım 2. el adam sıvı soğutma ile 5 ghz ye çıkarabiiyormuş 1 hafta kullanmış bende aldım malum şubatta ankara -20 leri gördü çıkardım kasayı balkona sunbeam ccf ile 2 saat bf3 oynadım stabil ama şuan içeride kasa max 4,28 ghz de stabil günlük 4 ghz de kullanıyorum merak etme her yerde soğutucular var ( mofset nb sb)
  • quote:

Orijinalden alıntı: boostcolic

quote:

quote:

hocam ben işlemciyi e baydan aldım 2. el adam sıvı soğutma ile 5 ghz ye çıkarabiiyormuş 1 hafta kullanmış bende aldım malum şubatta ankara -20 leri gördü çıkardım kasayı balkona sunbeam ccf ile 2 saat bf3 oynadım stabil ama şuan içeride kasa max 4,28 ghz de stabil günlük 4 ghz de kullanıyorum merak etme her yerde soğutucular var ( mofset nb sb)

4.5ghzdemi kullaniyorsun sen bizim anakartla...? amacin nedir okadara gerekmiki sence? sonra yanmasin kartin..

bide bios yazarlari hakkinda siz ne düşünüyorsunuz...bir biosda 1667mhzden yukari çikartamadigim ramleri ile...son biosla 1800 üzerine sizce nasil çikabiliyorum...

bu demekki bios yazan şahislar kafasina gore limit koyabiliyorlar ocye ....ben buradan bunu anliyorum...

mesela müşavir nikli arkadasimiz bir anakartina bios yuklemiş ve fazladan 0.1vatmi ne fazla voltaj geliyor demişti işlemci için...hatırladigim kadarı ile..

yani bunlar insanin ocsine bile karişior istedigi gibi sanirim

• Gunluk 4.53 te kullanmıyorum zaten kısın balkonda 1 gun kullandım zaten işlemcinin potansiyelini görmek amaçlı işlemcinin potansiyeli çok yüksek honkong dan sipariş e tmiştim onun için ram olayı bencede saçma benim ramler 1800 küsür e cıkıyor ram puanı 7.8 oluyor fakat yarım saat sonra donuyor şuan 1400 de 7.6 puan alıyor islemci 7.7 @4.53 te
  • arkadaslar 31 sayfayı aralıklarla okudum,bircok sorundan bahsedilmis mavi ekran falan . ben 2.el ini almaya niyet ettim bu kartında son bios ne durumda şu an kullanıcılardan net bir yorum alabilir miyim sayılan problemler giderilebildi mi
  • quote:

arkadaslar 31 sayfayı aralıklarla okudum,bircok sorundan bahsedilmis mavi ekran falan . ben 2.el ini almaya niyet ettim bu kartında son bios ne durumda şu an kullanıcılardan net bir yorum alabilir miyim sayılan problemler giderilebildi mi
    pm
  • beyler bu anakartın garantisi var bende acaba kartı bi sekilde nasil deişime sokabilirim...yakarsam mofsetleri degiştirirlermi komple dersiniz..akıl verin beyler degişime sokmek istiyorum..saygılar..
  • o.c yaptığın anlaşılırsa kesinlikle değiştirmezler tanıdık yoksa
  • quote:

o.c yaptığın anlaşılırsa kesinlikle değiştirmezler tanıdık yoksa

birde yeni bios çikmiş beyler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyx

quote:

o.c yaptığın anlaşılırsa kesinlikle değiştirmezler tanıdık yoksa

birde yeni bios çikmiş beyler..

link atar mısınız ? peki kurdunuz mu nasıl önerir misiniz bizde yükleyelim ?
  • http://www.msi.com/service/download/bios-18237.html

Description
    - Update AMD AGESA code.
    - Improved memory compatibility.
    - Improved gaming USB compatibility.

Version 17.18
    Type AMI BIOS
    Release Date 2012-04-06
    Download 7599vHI.zip
    File Size 0.8 MB
  • w7 64 bitte çalıştıramadım uygulama dosyasını :/ nedir sorun bilmiyorum ama sürümle uyumlu değil diyor . 64 bit 32 bit diye farklı bir linkte vermemiş .
  • quote:

Orijinalden alıntı: London Mechanic Agency

w7 64 bitte çalıştıramadım uygulama dosyasını :/ nedir sorun bilmiyorum ama sürümle uyumlu değil diyor . 64 bit 32 bit diye farklı bir linkte vermemiş .

sürümle alakası yok bios update dir bu sen usb ile bios tan nasuıl yüklendigini ögren ben bu bios'u kurdum ram ile ilgili düzeltmeler yapmışlar özellikle corsair ram ler için bekliyordum iyi oldu overclockta dagıtıyordu kendini ramlar şimdi iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow_Six -- 13 Nisan 2012; 20:35:06 >
  • o.c genie lite enabled yapıp amd 630 umu 2.8 den 3.34 e yükselttim ama voltaj 1.440 civarında ? fazla mı biraz voltaj ayarını nereden düşürebilirim . xigmatek red scorpion soğutucum var
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.