Şimdi Ara

MSI 975X Platinum power Up Edition ve overclock problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemim MSI 975X Platinum Power Up Edition, E6300,2x1 gb 667 mhz Twinmos ram,x1900gt ekran kartı aynı anakartı kullanan arkadaş varmı acaba stabil olarak 333 fsb nin üzerine çıkamadım 350 yaptığımda
    restart yapamıyorum kapatıp yeniden açmam gerekiyor bu anakartı aldığıma bin pişmanım ds4 almaya gittim mavi bilgisayardan ds4 yokmuş bu daha iyi diye bunu verdiler tekrar değiştirmek istediğimdede geri almadılar
    owerclock için hiç uygun bir anakart değil alacak arkadaşlara duyurulur.

• Kardes bende senin gibi çok uğraştım. Bu problem yani kapanıp açılma problemi tüm MSI 975x PUE lerde varmış. Tamamen bios kaynaklı deniliyor yabancı forumlarda. Overclock problemine gelince seninle 1 haftadır uykusuz her gece uğraşarak kazandığım tecrübelerimi paylaşayım.
    MSI bioslarında denediklerim içinde en iyisi 7.3A çıktı. Bu sürümü ftp.msi.com.tw den 7246 klasörüne girerek indirebilirsin.
    Ayrıca: Biostaki CPU future ları kapat. Spread spectrum ve auto detect PCI clok 'u da kapat. Benim işlemcim(e6300) 1.21 volt ile 400x7 de yani 2,8Ghz de sorunsuz çalıyor. İşin püf noktası şurası. Nasıl oluyor bilmiyorum ama PCI-EX voltajını arttırınca sanki anakart kuzey köprüsüne voltaj veriyormuşuz gibi çıkamadığımız FSB lere de çıkabiliyoruz. Ben mesela 430Mhz ye çıktım. Süper Pi 18 sn de tamamladı 3,01 Ghz işlemci. Bu arada fazla voltaj vermek ekran kartına zarar verebilir. Uzun lafın kısası MSI iyi overclock olmuyor hakkaten fakat bu problem benim görüşümce Biosla halledilebilir bir problem. Hem kapanıp açılma hemde OC problemi ileride çıkacak bir biosla çözülebilir. Overclocklu iken oldukça stabil. Unutmadan Kuzey köprüsü üzerine de ufak bir fan yerlerştir. FSB ye etkisi var.

Önemli not: Bu anakartta belirli bir overclock'un üzerinde biostan kayıt edip çıktıktan sonra sistem kapanıp açılıyor fakat donup kalıyor yani sanki overcclok yapamamış gibi donuyor, ekrana görüntü gelmiyor. İşte bu sırada bi RESET atıldığında göreceksiniz ki sistem ayarladığınız FSB de açılıyor. Bu noktayı atlamayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 14 Şubat 2007; 19:45:06 >

• dostum yardımın için teşekkür ederim denedim ancak yine başaramadım dediklerinin hepsini yaptım
    PCI -EX voltajını kaç yaptığını ram zamanlamalarını ve voltajını yazabilirmisin kısaca anakartımız ve işlemcimiz aynı olduğuna göre bende 400 fsb de günlük kullanmak istiyorum bios değerleri ne olmalı yazarsan memnun olurum teşekkürler
  • 400 Mhz fsb için PCI-EX voltajını arttırmadım ancak 429 Mhz de çalışıyor şu n 1.7 volt veriyorum
    Ram zamanlamaları ayrı bir problem zaten yeni bioslarda rami en düşün ne yaparsan yap kendisi kafasına göre 4-5-6-4 olarak ayarlıyor. Yani zamanlama ayarlamaları yeni biosla düzelecek.
    Anakartta boot sorunu var. Bak mesela örnek olarak 429 Mhz'yi (3.00Ghz) ayarlayıp diğer ayarlamaları da yapıp biostan kaydedip çıktığımda sistem boot yapmıyor ve öylece kalıyor. Reset atıyorum olmuyor. Zaten 3 kere reset atınca bilgisayarı komple kapatıp tekrar 1.86Ghz de açıyor. Yani sanki sistem stabil değilmiş gibi. Halbuki 3.00 Ghz de olabilecek tüm testleri yapıyorum Süperpi 18sn. 3dmark 2001 42653 puan (x1950pro) ..gibi. Yani sistem bi açılsa aslında oldukça stabil. Önemli olan boot ettirebilmek. Bence bu boot sorununu biosla halledecekler. Kardes Cpu ya sadece 1.38 volt veriyorum 429Mhz için. default voltajda bile çalışacağına eminim. Denemedim. 400 de 1.21 volt ile açılıyor sistem.
    Ayrıca PCI-EX için 1.7 volt yüksek bir rakam. Soğutma olayını iyi yapman lazım eğer voltajını arttıracaksan. Yani riskli aslında.

MSI  975X Platinum power Up Edition ve overclock problemi

AUTO DETECT PCI CLK VE SPREAD SPECTRUM DEĞERLERİ DISABLED OLACAK

MSI  975X Platinum power Up Edition ve overclock problemi

CPU FEATURE DEĞERLERİ KOMPLE DISABLED OLACAK(DELAY PRIOR TO THERMAL'İ DEĞİŞTİRME)

RAM ZAMANLAMALARINI İLK DENEMENDE BY SPD YAP. BU ARADA BU 7.3A BIOSUNU DENE DERIM. BELKI DE ONUNDA FAYDASI VARDIR. YABANC FORUMLARDA ÇOĞU KİŞİ BU SÜRÜMÜ KULLANIYOR VE ÖNERİYOR.(BENDE TABİİ)

ÖNCE AZAR AZAR ARTTIR MESELA 10 MHZ LİK BİR FSB ARTIŞI YAP. KAYDEDIP ÇIKTIKTAN SONRA BOOT ETMEZ VE ÖYLECE KALIRSA SISTEMI BOOT ETTIRENE KADAR RESETLE. BAKTIN YİNE OLMADI CLEAR CMOS YAP VE BIOSTAN ONCE FAİLSAFE AYARLARINI SONRA OPTIMIZED AYARLARINI YUKLE, DIĞER AYARLARINI TEKRAR YAPARAK BI DAHA KAYDET YINE DENE. DEDIM YA BOOT EDERSE VE VOLTAJ DEĞERLERIN DE TAMAMSA SISTEM YÜKLENİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 16 Şubat 2007; 2:41:11 >

• 390 fsb de işlemciye 1.21 v pcı-ex voltajı 1.55 ramlar 2.2 den aşağı açmıyor 2.74 mhz şimdilik böyle kulanacam
    boot problemi umarım yeni bir biosla çözümlenir çok teşekkür ederim
  • arkadaşım bende MSI 965 platınum kullanıyorum E 6300 işlemcimde en fazla 3010mhz'e çıkabildim % 61 overclock oluyor diğer anakartlarda daha yüksek hızlara çıkabiliyorlar ama extra soğutmalar kullanılması lazım ben 2.66 ghz stabil çalıştırabiliyorum stok fanla bu arada işlemcimizin takoz çıkma ihtimalide var üretilen bazı seriler iyi oc olurken bazı seriler yüksek hızlara çıkamıyabiliyormuş ben bu anakartı alırken permormansına güvendiğim için tercih etmiştim buyrun burada incelemesi en yüksek değerleri kim almış ortadahttp://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20061121/yedi_p965_anakart-20.html

• quote:

Orjinalden alıntı: impossible

arkadaşım bende MSI 965 platınum kullanıyorum E 6300 işlemcimde en fazla 3010mhz'e çıkabildim % 61 overclock oluyor diğer anakartlarda daha yüksek hızlara çıkabiliyorlar ama extra soğutmalar kullanılması lazım ben 2.66 ghz stabil çalıştırabiliyorum stok fanla bu arada işlemcimizin takoz çıkma ihtimalide var üretilen bazı seriler iyi oc olurken bazı seriler yüksek hızlara çıkamıyabiliyormuş ben bu anakartı alırken permormansına güvendiğim için tercih etmiştim buyrun burada incelemesi en yüksek değerleri kim almış ortadahttp://www.tomshardware.com.tr/motherboard/20061121/yedi_p965_anakart-20.html

Aynı anakarttan bende de var msi p965 platinum gerçekten performans olarak memnun etti beni overclock değerleride fena değil ben 945 işlemci ile 4300 de stabil olarak çalıştıryorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: maysen

arkadaşlar ben bu kartı ilk gördüğümde ve hakkında yapılan yorumlarıda okuyunca kesin bu kartı alıcam diye karar vermiştim ama şimdi biraz soğudum sizce bu kart oc ye uygun değilmi. bu fiyata daha iyi 975 chipset li anakart tavsiyeleriniz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Northerion -- 19 Şubat 2007; 17:13:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: AlricDoRei

quote:

arkadaşlar ben bu kartı ilk gördüğümde ve hakkında yapılan yorumlarıda okuyunca kesin bu kartı alıcam diye karar vermiştim ama şimdi biraz soğudum sizce bu kart oc ye uygun değilmi. bu fiyata daha iyi 975 chipset li anakart tavsiyeleriniz varmı?

Bulabilirsen eğer Abit AW9D-Max yada Abit in yeni nVidia yongalı IN9 32-X MAX Wi-Fi si
    Bir diğer Alternatif te gene nVidia 680 yongalı EVGA

• quote:

Orjinalden alıntı: RedStar

quote:

quote:

Bulabilirsen eğer Abit AW9D-Max yada Abit in yeni nVidia yongalı IN9 32-X MAX Wi-Fi si

bu yazdıklarınız arasında en iyisi hangisidir sizce?

• overclock için düşünüyorsan hiç düşünme
  • Aynen katılıyorum. Alınacak bir anakart değilmiş. Çok sorunlu. Belki ileride çözülür ama herşey zamanında kullanılır. 6 ay sonra çıkacak bir bios işime yaramaz. Düzelecekse hemen düzelmeli. Bu MSI markasından az ağzım yanmadı ama eşşek kafam gittim yine MSI aldım. Bu MSI git gide müşteri kaybediyordur. Herkesi soğutuyor kendinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 20 Şubat 2007; 1:10:52 >
  • arkadaşlar çok saolun ben bu kartı almaya karar vermiştim sayenizde abartıldığı kadarda iyi bir kart olmadığını anladım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

dostum bana şahsi fikrimi soracak olursan ben çok çok eskiden beri Abit çiyimdir.Bir önceki kullandığım 478 soket sistemimde de abit ic7-g vardı çok muhteşem bi karttı.şimdi yeni bir sistem kurdum ve yine abit aldım.AW9D Max...yine çok iyi bir kart...abit overclock konusunda gerçekten üstad dır.

Eğer maddi limitin yok ise kesinlikle yeni 680 yongalı kartları öneririm.ancak dert değil 975 lerde hayli hayli işini görür aklın kalmasın.975 alacaksan AW9D Max ı ben tek geçerim.eğer nVidia lı alacaksan ozmaman EVGA yı da düşünebilirsin.EVGA Türkiye pazarında henüz çok yeni ama EVGA da benim en az Abit kadar tuttuğum bi üreticidir.

Bu üç kartta illaki bi sıralama yapacak olursak
    Abit IN9X MAX
    EVGA nForce680 SLi
    Abit AW9D-MAX

Ama bu üç kartta bulunması gerçekten zor kartlar.piyasa işi olmadıklarından ciddi araman lazım.Ben İstanbuldayım ama anakartı istanbulda hiçbiyerde bulamadım anca Ankara da buldum:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dostum bana şahsi fikrimi soracak olursan ben çok çok eskiden beri Abit çiyimdir.Bir önceki kullandığım 478 soket sistemimde de abit ic7-g vardı çok muhteşem bi karttı.şimdi yeni bir sistem kurdum ve yine abit aldım.AW9D Max...yine çok iyi bir kart...abit overclock konusunda gerçekten üstad dır.

Eğer maddi limitin yok ise kesinlikle yeni 680 yongalı kartları öneririm.ancak dert değil 975 lerde hayli hayli işini görür aklın kalmasın.975 alacaksan AW9D Max ı ben tek geçerim.eğer nVidia lı alacaksan ozmaman EVGA yı da düşünebilirsin.EVGA Türkiye pazarında henüz çok yeni ama EVGA da benim en az Abit kadar tuttuğum bi üreticidir.

Bu üç kartta illaki bi sıralama yapacak olursak
    Abit IN9X MAX
    EVGA nForce680 SLi
    Abit AW9D-MAX

Ama bu üç kartta bulunması gerçekten zor kartlar.piyasa işi olmadıklarından ciddi araman lazım.Ben İstanbuldayım ama anakartı istanbulda hiçbiyerde bulamadım anca Ankara da buldum:)

çok saolasın yazdıkların gerçekten beni aydınlattı

• Önce geçmiş olsun
    Satıcılara hiç bir zaman bu konuda güvenmemek lazım, bildigmiz araştırdığımız ürünü almak lazım
    benimde bu şekilde dilim yandığı oldu

bence aldığın yakın fiyata forumdan satabilirsin

p5b veya ds3 alabilirsin
    ds4 pahalı :)
  • zaten 975 çipset 400 fsb yukarısına zor çıkan bi çipset asus p5w dh deluxe de oldugu gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.