Şimdi Ara

MSİ A68HM E33-V2 BİOS MOD (Cpu Voltaj Kilidi Açma)!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSİ A68HM E33-V2 Biosunda Cpu voltaj kontrolü gözükmüyor.Sadece dram voltajı var ve AMD Overdrive yazılımı dışından işlemciye voltaj verilmiyor.Onlada sistem aç kapa yapınca gidiyor ayarlar ve stabil olmuyor.

Biosdan Çarpan arttırabiliyorsunuz fakat voltajı auto veriyor. Yani ya gizlemişler herhalde. AMİBCP Tools ile biosu açtım.Resimdeki manzarayla karşılaştım. Default olan kısmı USER yapsam ve kaydettikten sonra biosu flashlasam sizce bir sorun çıkarmı yada flashlarmı sizce ? Bu işlemden sonra biosda voltage kontrolü görünür hale gelirmi ?

Flashlarkende anakartıda elime almak istemiyorum

MSİ A68HM E33-V2 BİOS MOD (Cpu Voltaj Kilidi Açma)!!  MSİ A68HM E33-V2 BİOS MOD (Cpu Voltaj Kilidi Açma)!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 25 Nisan 2016; 16:22:22 >

• AMIBCP Tools'da CPU Voltage'ı User olarak değiştirirsen sorun olmaz.

https://ami.com/products/bios-uefi-tools-and-utilities/bios-uefi-utilities/

Bu arada son BIOS güncellemesini yaptı mı?
  • ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz cpu voltage user yaptınızmı gerçekten ben daha flashlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 27 Nisan 2016; 1:31:32 >
  • Şuan voltaj kontrolü açıldımı dimi sizde flashladıktan sonra.Bir ss atarmısınız?
  • Arkadaşlar ben amibcp v4.53 yazılımını bulamadım bana link gönderebilir misinz ?

Dosyayı buldum.

BİOS dosyasını indirdim programı açıyorum file menüsünden open diyorum bios dosyasını açmıyor.

Couldn't open file hatası alıyorum nasıl çözeriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zandarav -- 28 Nisan 2016; 0:55:12 >
  • .fd yada .rom secili olan kismi all files yap .820 uzantili biosu acmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sangreal_1905

.fd yada .rom secili olan kismi all files yap .820 uzantili biosu acmasi lazim

All files yapmıştık ancak biz güncel olan 830 biosunu denedik.

.820 mi olmalı bu işlem için ?
  • programı bende denedim. 4.53 versiyonunu indirin daha düşük versiyonlar open files hatası veriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sky_Vision

programı bende denedim. 4.53 versiyonunu indirin daha düşük versiyonlar open files hatası veriyor.

Evet bende v4.53 indirdim .830 güncel biosu denedim ancak open files hatası aldım.

Bios dosyasını açmıyor yani değişiklik yapamadım.

Rica etsem sizdeki sürümü bana upload edebilir misiniz.

Çok teşekkür ederim.

Yada MSİ A68HM E33-V2 güncel 830 biosunda CPU Voltajını User şeklinde atayıp bana bu bios dosyasını gönderebilir misiniz.

Hallettim yinede teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zandarav -- 29 Nisan 2016; 13:47:29 >
  • quote:

830 nolu bios User yapılı

http://s4.dosya.tc/server/3ikrmj/Modlu_E7721AMS.rar.html

Teşekkür ederim.

User şeklinde atamasını yapıp biosu güncelledim.

Yinede sağolun. :)
  •  MSİ A68HM E33-V2 BİOS MOD (Cpu Voltaj Kilidi Açma)!!

MSİ A68HM E33-V2 BİOS MOD (Cpu Voltaj Kilidi Açma)!!

• Cpu voltajını anakarta bıraktığımız zaman içler acısı oluyor.

A88X G41 ve X4 860K 4.5 yapıyordum voltaj 1.475 1.5 oluyordu.

Bu şekilde daha stabil.
  • 4.3 ghzı bu anakartla pek aşmamanızı tavsiye ederim.Zaten 4.3 den sonra ciddi voltaj istiyor 1.47 lerin üzerine çıkıyorsun ister istemez.Eğer kule tipi bir soğutucu varsa işlemci sıcaklıkları sıkıntı çıkarmıyor fakat cipset ciddi derecede ısınıyor. 1.5v veriyim dedim 4.4 ve 4.5 için kuzey köprüsü 85+ derecelere ulaştı.A68HM E33 de mosfet soğutmasıda yok.Vrmler kimbilir kaç derecede çalıştı
  • quote:

4.3 ghzı bu anakartla pek aşmamanızı tavsiye ederim.Zaten 4.3 den sonra ciddi voltaj istiyor 1.47 lerin üzerine çıkıyorsun ister istemez.Eğer kule tipi bir soğutucu varsa işlemci sıcaklıkları sıkıntı çıkarmıyor fakat cipset ciddi derecede ısınıyor. 1.5v veriyim dedim 4.4 ve 4.5 için kuzey köprüsü 85+ derecelere ulaştı.A68HM E33 de mosfet soğutmasıda yok.Vrmler kimbilir kaç derecede çalıştı

Bu anakart için dedikleriniz doğru sanırım.

Ancak a88x g41 anakartta böyle bir durum yaşamadım ben.

Masaüstü cooler master hyper ile 40 45 derece oyunda 60ı geçmiyordu.

NB ve diğer bileşenlerin sıcaklıkları gayet olması gerektiği gibi stabildi. :)

• Bu sorunu aşabilen varmı ?
  • sangreal_1905 kullanıcısına yanıt

Merhaba ellerine sağlık bios güzel görünüyor ama link kırık deneyemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.