Şimdi Ara

MSI A75MA-G55 SOKET FM1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yardimci olcaginizi dusundugum bi konum var Benim amacim tam perfonmasli bi pc degil sadece su amacli kullanmak istiyorum filim lcd tc baglama gunluk int ihtiyaçlarim muzik ve online oyunlari oynaya bilicegim kısıtlı butceli bi pc istiyorum ve soyle bi ana kart gozume carpti
    http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/msi-a75ma-g55-a75ma-g55-soket-fm1-amd-a75-ddr3-1866mhz(oc)-dvi&hdmi-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55960#allImages
    Bide dvı ve hdmı ve matrx form olmasi dan vazgecemem bu anakarta kullananlar varsa yardimci olmalarini isterim yada onerebilceginiz bu anakarttan fiyat ayni ama perfonmas acisindan daha iyi kartlar mevcutmu onun için simdiden yardimlariniz için tskler

• 15 mayısta amd trinity uyumlu fm2 soket çıkacak muhtemelen şurda 2 hafta daha sabredersen daha güncel ve daha performanslı hemde tüm işlerini görebileceğin hatta orta ayarlarda hemen hemen tüm oyunları rahatlıkla oynayabileceğin bir sistemin olur bence biraz daha bekle 15 mayısta tanıtılacak deniyor fm2 anakart ve işlemciler...
    Fm1 de gayet iyi ama fm2 daha performanslı seni daha çok götürür...
  • Cok tskler bu bilgiden haberim yoktu tabiki beklerim zaten sadece anakart için butce ayirmistim bilgin için tskler yenileri cikana kadarda islemci parasini toplamis olurum tskler bilgin için
  • Ne demek kardeşim bu forum bunun için var,birbirimize yardım etmek,fikir alışverişi için.Bende trinity bekliyorum az kaldı 15 mayısa öyle bende senin gibi 1 milyarlık işlemci 1 milyarlık ekran kartı alamam.Bende trinity apu(hem cpu hem gpu) + fm2 anakart paramı ayırdım,hatta 4gb corsair aldım ddr3 1600 lük,kasayı değiştirdim.Ha belki bi de hd 7850 biraz uygun fiyatlı olursa 500 civarı(ya da aynı fiyat gtx 660) belki alırım.Zaten grafik kartı en çabuk bozulan parçalardan biri o yüzden de trinity istiyorum,çünkü ekran kartım bozulursa trinity ile piyasadaki tüm oyunları gene oynayabilecem daha ne hemde pcsiz kalmamış olcam.Çünkü ben pcyi alıp ölünceye kadar parçaları kullanmaya çalışan biriyim öyle her sene toplıcak kadar param yok sende benim gibi düşünüyorsan bu trinity tam bizlik olucak...
  • Aynen hocam dusuncelerine katiliyorum benim amacim ilk basta anakart islemci ve ram almak ondan sonra zaten ekran karti imis bu imis asla almam ama genede msdi anakartin cross fire ozellıgınden ilerde cope atcak param olursa bi denemek ısterim diye goz cikarmaz diye alirken iyi bi kart almak istedim gene fm 2 msi yaparsa bu mıllı serisinden almak isterim cunki o.c ve bious ayarlari oldukca kolaymıs duyduguma gore benimde en fazla anakart 250 islemcide maxxımum 200 250 geçmememsi makul olan zaten kasamda aopen g 326 onun için fm dusundum tskler tekrardan birbirimize haber verelim genede urunler cikmaya baslayinca ram bir yerde 50 ytl buldum kaça aldın acaba bide king gore dahami iyi ?
  • Valla ben rami 100 tl ye aldım pahalıydı o zamanlar ama kalmaz felan dedim aldım sonra ucuzladılar baya napalım artık bak kampanyada varmış al istersen şimdidenhttp://www.vatanbilgisayar.com/ram/corsair-cmz4gx3m1a1600c9-4gb-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-tek-modul-bellek/productdetails.aspx?I_ID=51143
    Doğru söyluyosun bende msi ın fm2 sini ve military class 3 olanını almak isterim dediğin gibi biosu uefi bios ve çok güzel görünüyor ayrıca 3 tb lık hddleri destekliyor ve fazlasınıda tabi,ayrıca doğal usb 3 te bu soketle geliyor sata 3 lü alırsan ilerde ssdlerdede sıkıntı yaşamazsın.
    Valla kingston ı eski sistemimimde kullandım ama kingston eskisi gibi değil diyor herkes alma kingston bence bide bazı msı anakartlarda intel soketlerde g-skillle problem olduğunu okudum yine e geriye en iyi corsair kalıyordu ben aldım ama daha kullanmak nasip olmadı inşallah birlikte toplarızda görürüz nasıl olduğunu ama ısınmasını istemiyosan benimki gibi soğutuculu al.500-600 tl ile anakart+işlemci olur gibi aslındada ilk geldiğinde fiyatları şişirebilirler ama haziran gibi hem istediğimiz anakartlar hem de işlemciler stoklara girip piyasa oturabilir biraz.ha bu arada trinity önceki fusion apudan grafik olarak %56 daha iyi,cpu olarakta %33 felan daha iyi olacak dendi.Buna göre şu tabloya bakmanı öneririm amd a8-3850 işemciye yukardaki farkı atıcağına göre harika bir oyun sistemimiz olacak hemde düşük güç tüketecekhttp://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_3770K_Ivy_Bridge_GPU/12.html
    Tabiki şimdiki elimdekiler bu kardeşim elime yenileri geçince yazmaya çalışırım,umarım işine yaramıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI 970 Gaming AM3+ Anakart
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet tamammen sana katiliyorum zaten pazara cıktıgı zaman birlikte toplariz bende sana yardimci olurum ist oturuyorum fiyat ve yeni cikan urunlerde birbirimize urunler hakkinda bilgi veririz dedigin gibi su fm 2 sabirsizlikla beklicem dedigin degerleri bende gordum eger oyle biseylerse guzel bi sistem ve en az 4 5 sene bizi idare etcek gibi bi sistemimiz olur bu arada kasa yeniledim demistin galiba yannis hatirlamiyorsam kasan ne ve bende kasa için belli basli projeler dusunuyorum eski aleminyum perdelikler vardir kesin bilirsin onlardan kasa iskeleti yapmaya falan ama once bi fm 2 cıktıgını gorsek super olcak zaten haziran gibi belli olur fm 1 soketlerinde baya yari yariya duser eger fazla bi fark olmazsa fm 1 leri aliriz :D
  • http://www.msi.com/product/mb/X79MA-GD45.html#/?div=Overview soyle biseyler buldum belki arastirmisindir ama paylasmak istedim gene :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: advolorem

http://www.msi.com/product/mb/X79MA-GD45.html#/?div=Overview soyle biseyler buldum belki arastirmisindir ama paylasmak istedim gene :D

x79 çipset ve soket R

Bunun kartı 500-600 kaat, işlemcisi enaz 800 kaat …
  • Kasam buhttp://www.techpowerup.com/reviews/Xigmatek/Pantheon/6.html
    adamların verdiği notu hakediyo haf almayı düşündümde hem çok büyük hem ağır bize çok,bu kasa hem hafif hemde müthiş sessiz ben memnunum gerçi bi tane hot swapı bozuldu(hdd tak çıkar yapabiliyon win 7 altında) ama o kadar sevdim ki kasamı hiç servise felan bile yollamdım,diğeri çalışıo nasıl olsa,hdd takma çıkarma çok rahat süper bence hem usb 3 bile var hemde giriş seviyesi 600 watt psuda dahil(gerçi ben gerçek watt 550 kullanıyom daha güvendiğim için high powerın hemde ledli ne kadar güç harcadğını gösteriyo sistemin) haflar ateş pahası hemde psusuz hemde ağır gerçi onunda minisi çıkmş,bence kasa deişceksen sana tavsiyem benim kasa,aerocool xpredator yada darkknight usb3 lü kasadan b irini al bunlar fiyat performans olarak çok iyi kasalar.Ha bi de fan kontrolcüsüde var kasamın çok iyi 6 fana kadar bağlıyon ve ister hızlı ister yavaş çalıştırıyon en hızlıda bile sadece hava üfürme sesi artıyo o kadar en yavaştada gayet sessiz çok aza bi üfürme sesi kalıo(zaten onuda duymasam korkacam çalışmıomu diye).http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/xigmatek-cpc-t46db-t62-pantheon-black-edition-600w-midt-atx-pencereli-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=53874 fiyatıda gayet iyi.Mod felan beni aşar da hdd yerlerinde filtre yok oraya bi yerlerden sivrisinek teli gibi bişey iyi olurdu diğer yerlerinde var zaten filtre.Ha bide son olarak hdd yi yeniledim 2 tb seagate aldım zamlardan önceydi şimdi zor alırız valla5900 rpm olmasına rağmen acayip sistem hızlandı çünkü eski hdddem 160 gb seagate ti hala çalışıo mübarek 2005 ten beri tık demedi ama hızı okadar yavaşmış ki bu hdd bile çok hızlı geldi bana demekki sdd ye geçsek uççaz yani.Demem o ki parçalarını yavaş yavaş yenile ki diğer eski bileşenler başına dert olmasın şimdi bin tllik işlemciyi sdd siz kullanıyosan bence dengesiz bi sistem oluyor sende yeni bi 7200 rpm alsan hızlanırsın,ha varsa zaten çok iyi çünkü fiyatları uçtu hddlerin malesef.
    Zaten dediğn gibi amd eski işlemcilerine fiyat indirimi yaptı bile ama buraya ne zaman yansır görürüz umarım burdada o zaman bakarız kardeşim inşallah şansımız yaver gider çünkü bu biraz şans işi alır almaz eğri pinli anakartlar felan olabiliyomuş,yaptırabilirsen bi aç anakartı şöle bi bak eziklik çarpıklık var mı diye,işlemci pinlerine bak yamuk varmı diye sonra denettirebiliyosan denettir(ama ben denettirmem çünkü tekniktekiler benim kadar özen göstermezler,ne teknikler gördüm off benden bilgisizler,ayrıca bazılarının bozduğu,kırdığını okudum işlemciyi takarken) sonra baştan başın ağrımasın,hevesin kırılmasın kardeşim.

• Yok zaten masa ustu sistemde intel benden uzak dursun aman yanina bile yanasmam :D benim hayalim oyle bi kartin amd fm 2 için :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: advolorem

Yok zaten masa ustu sistemde intel benden uzak dursun aman yanina bile yanasmam :D benim hayalim oyle bi kartin amd fm 2 için :D

O zaman olur

MSI yeni nesil modellerinde military class standardını kullanıyor. FM2'lerde de kullanacaktır.
    Bu arada geçenlerde wiki'de dolanırken rastgeldim, çok şugar fm2 cpu'lar geliyor.
  • redoracle ayenen dediklerine katiliyorum kardesim birebir yasadim piyasada daha dune yakinken insanlar sistem kurmayi bilmezken para verip sistem kurdurudu ve buna kaç kere sayiıt oldum islemci macunu kullanmadan direk islemciye takanlarmi desen tornavidayi tutmayi bilmeyenler desen merak etme zaten dusundugumuz olaylar cikarsa izmire biraz daha geç geliyor diye biliyorum ama link attigin yerlerden alis veris yapmam cunki teknik servislerini beyenmiyorum ama ist sadece guvendgim ve sorun yasamadim yer exa pc dir sana tavsiye ederim ki ordaki teknik servisle sorun hiç yasamadim kasa olarak htpc dusunuyorum cunkı lcd tv altına atip dedigim gibi arada gunluk islerimi halletmek bazen online oyun ama en onemlisi makinayi download birakmak yada arada lap top oynayamadigim oyunlari orda oynamak veya flimleri lcd izlemek için istiyorum fm lerde bide agp desteginden ekran karti olmaksızın gunumuzun orta perfmansina rahat ulasiyor diye biliyorum kasamdan simdilik memlunum belki bilirsin aopen g326 kirmzi seytan :D

• MSI yeni nesil modellerinde military class standardını kullanıyor. FM2'lerde de kullanacaktır.
    Bu arada geçenlerde wiki'de dolanırken rastgeldim, çok şugar fm2 cpu'lar geliyor.
    ins ben bi yerde mayis diye okudum bi yerde haziran sonlari diye okudum ama fiyatlari bizim butcemize inmesi için biraz vakit geçmesi lazim :D
  • 15 MAyısta geliyorlar.
    AMD'nin fiyat politikası için çok iyi şeyler söylemeseler de A serisi için çok abanacağını düşünmüyorum. Esas kazık FX2'den girecek (Kişisel tahminim tabi, girmemesi de temennimiz )
  • :D guzeldir redoracle vallah arkadasla beni fx 2 ilgilendirmiyor :D A serisi fm 2 ucuz olsun bizim mutcemiz yetsin :D
  • Vallah fm 2 lerde oyle cok deli fiyat olursa dedigim anakart 230 buldum bugun alicaktim bide AMD Liano A8 X4 3870 (3.0 GHz) 4MB 32nm FM1 BE bu islemciyi 270 280 araliginda idi eger dedigin gibi fiyatlar cok ucuk cikarsa bun tercih ettiklerimin fiyatlari dusuksecektir bu sistemi toplariz :D
  • Gigabyte A75m-s2V kullanıyorum.(59$+KDV) 1 ay kadar oldu.Bilgisayar tamir servisiyim ve kendi makinalarımdan birini bu anakarta kurdum.İşlemcim de a6-3500 3 çekirdekli bir işlemci 4 gb hyperx kingston ile kurdum.Sata2 hard disk'e kurdum sistemi ama mutlaka sata3 hdd alıp kurun siz.Ben de elime uygun bir hdd geçince değiştireceğim.Win 7 64 bit kurdum.Onboard vga fena değil sizin bütün ihtiyacınızı gayet iyi görür.hatta blue-ray filmler bile mükemmel ancak performans olarak işlemci çok kötü.İntel'in g850 si kadar bile değil.Birkaç işlemi ardarda yapınca makina bekletiyor işlemleri bu da sinir bozucu.Bu kadar masraf edecekseniz Bence Core-i3 2120 ve H61 anakart ile daha iyi performans alırsınız.Artan para ile de bir ekran kartı alın.Kasa için 350w yeterli.Fazlası cebinize zarar.(kullanırken de büyük psu'lar fazla elektrik harcıyor bu da aylık faturanızı kabartıyor.eğer ekran kartınız 150 watt ve üzerinde değilse büyük psu almanın bir mantığı yok.Fm2'yi beklemeyin fiyatın oturması ve piyasaya uygun işlemci ile gelmesi en az 2-3 ay alır bence.eğer zamanınız varsa bekleyin.Ama bence İntel-Sandy bridge alın.Hepsini kurup denedim sattığım makinalarda.Optimum fiyat performans dengesi

Core-i3 2120k (240 TL)
    foxconn H61 anakart (95 TL)
    Sapphire hd5450 ekran kartı (sadece 65 TL)(eğer intel hd2000 onboard grafik yetmiyorsa ki bu onboard ile Call of Duty Black ops ve Crysis bile oynanabiliyor)
    4 gb Kingston Hyperx 1600 ram(60 TL)
    500 Gb sata 3 hdd (185 TL maalesef ucuzlamadılar halen.Tayland selinin zararlarını hala çekiyoruz)
    Dvd-Rw (Asus-Pioneer veya Sony) 45 TL (samsung ve Lg tavsiye etmiyorum çok çabuk bozuluyorlar)
    Redrock Kasa (55 TL)
    Hem ucuz hem de performanslı,Fazla paranız varsa işlemciyi core-i5 2500k ile değiştirin.(485 TL)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.