geçen gün öyle video alemine daldığımda bir adamın Gigabyte anakartda i7 980x cpu Nitroge ile modifiye ettiğini gördüm. Videoyu izlerken adam MSI bu programını açtığını gördüm. Bu nasıl iş dedim gigabyte anakartın msı ile bazı voltajlarını artırıyor nasıl olur dedim. Biraz araştırdığımda bu programın asılında ekran kartı voltaj yada gpu ve bellek hızlarını oc yapmada kullanılan bir program olduğunu anladım fakat bazı yabancı kaynaklı sitelerde bu program çeşitli oc kullanıldığını gibi bana saçma gelen bie ka. makale okudum. Sizlere bir sorum var bu programı mesala gigabyte anakartını oc yapmada kullana bilirimiyim yada ekran kartı olarak sapphire 5770 vapor x model bir ekran kartını oc kullanabilirmiyim? yada nedir bu MSI AFTERBURNER programının işlevi.
bu program msi ın geliştirdiği ve ekran kartlarını oc yapmaya yarayan bir program.ama diğer marka ekran kartlarınında bir kısmını destekliyor.bu programla ekran kartının gpu ve ram frekansını artırabilir gpu voltajıyla oynayabilirsin.bendeki sapphire hd5770 le sorunsuz çalışıyor.
vay be 1 kişi yorum yapmış site performansta düşmüş saol prozac kardeşim eline koluna sağlık
Arkadaşım zaten adam sorduğun soruyu açık bir şekilde açıklamış neden diğer insanlar yorum yapma gereği duysun, MSİ Afterburner diye google'dan aratsan bile ne işe yaradığını anlardın.
sen neden üstüne alındın arkadaşım ben zaten ne olduğunu kendim anlattım bunu kullanan birtek bu arkdaşmı ? önce benim yazdığımı okusaymışsın keşke
quote:
Orijinalden alıntı: lord_day_walker
vay be 1 kişi yorum yapmış site performansta düşmüş saol prozac kardeşim eline koluna sağlık
ne saçma bir yorum bu ya size 1000 kişi ne işe yaradığınımı yazacak
buda avukatı galiba
quote:
buda avukatı galiba
ekran kartlarını oc yapmak için kullanılır. win ortamında voltarre vt1xx voltaj kontrol yongası bulanan kartlara vmod yapmamızı sağlar. ekran kartı sıcaklığını gösterir. fan hızını ayarlamamızı sağlar. profil oluşturarak oc yi kalıcı yapar.
quote:
ekran kartlarını oc yapmak için kullanılır. win ortamında voltarre vt1xx voltaj kontrol yongası bulanan kartlara vmod yapmamızı sağlar. ekran kartı sıcaklığını gösterir. fan hızını ayarlamamızı sağlar. profil oluşturarak oc yi kalıcı yapar.
saol teşekkür ederim arkadaşım eline sağlık istediğim bu idi. sen kullanıyormusun bu yazılımı. Ben Sapphire 5770 vaporx var 1000 mhz cıkmıyor 960 bitiyor sebebi nedir. voltaj kilidi settings den yapılıyormuş. Önce Lockları Unlock olarak değiştirmen lazım.
quote:
quote:
saol teşekkür ederim arkadaşım eline sağlık istediğim bu idi. sen kullanıyormusun bu yazılımı. Ben Sapphire 5770 vaporx var 1000 mhz cıkmıyor 960 bitiyor sebebi nedir. voltaj kilidi settings den yapılıyormuş. Önce Lockları Unlock olarak değiştirmen lazım.
o karta volt veriliyor sanırım techpowerup ta 990 mhz yapmışlar
volt veriyorum fakat 960 sabit kalıyor ati toll denedim onda 960 geçebiliyorum.
quote:
volt veriyorum fakat 960 sabit kalıyor ati toll denedim onda 960 geçebiliyorum.
gayet iyi
aslında oc olmak için tasarlanmış bir kart değil sadece cross yapsılnlar diye cıkarmışlar kanımca. ondan gpu frekansı 860 den başlıyor ve enfazla 960 görüyor yani üzerindeki sogutucu özel tasarlanmasına ramen(vaporx) enfazla gpu 930 kadar cıkıyor ve sonrasında fazla ısınması sonucunda kitleniyor. sonraki modelde bu ısınmayı indirdiler (5830) 5000 serisi arasında en az ısınan 5830 ve onun mod hali 5850 az volt az ısınma mantiği sonrasında üst seviye kart çalışmaları sonucunda üst seviye cross için 5870 hali geldi gpu ve memory geliştirilmiş adamlar akıllı ne dersen de işletim sistemleri gibi geçiş modelleri kullanıcılar görüyor maksatı 5970 finanase etmekti ve kullanıcı sorunlarını dileyerek gerçektek az ısınnan ve çok performans gösteren kartı bulmaktı. Böyle olduğunu düşünüyorum.
herkeze teşekür ederim emeginize sağlık
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme