Şimdi Ara

MSI AM5 anakartlar artık daha hızlı DDR5 desteğine sahip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI'ın AM5 anakartları, en son AMD AGESA 1.0.0.7c BIOS güncellemesi sayesinde büyük bir DDR5 bellek hızı desteği artışı elde etti. Yeni BIOS güncellemesi sadece DDR5 bellek performansını iyileştirmekle kalmadı, aynı zamanda çeşitli uyumluluk düzeltmeleri ve oyun performansını yüzde 12'ye kadar artıran Yüksek Verimlilik Modu gibi yeni özelliklere de sahip.

MSI AM5 anakartlar DDR5-8000 dönemi başladı

Yayınlanan AGESA 1.0.0.7c güncellemesiyle birlikte MSI’ın AM5 anakart serilerinde ciddi bir DDR5 frekans artışı mümkün oluyor. Serinin en üstündeki MEG X670E GODLIKE ve X670E ACE için artık DDR5-8000 belleğe kadar destek sağlanıyor. Daha önce bu kartların her ikisi de DDR5-6666+ ve DDR5-6600+ bellekleri destekliyordu, bu nedenle yeni hızlar büyük bir gelişme anlamına geliyor.

Sıralamada aşağı doğru ilerlediğimizde, bellek desteğinde büyük bir artış gören çok sayıda MPG ve MAG serisi anakartı bulunuyor. Neredeyse tüm segmentin DDR5-7000 DRAM'i desteklediği elde ettiğini görüyoruz. Giriş seviyesi modeli olan MSI Pro A620M-E'ye bile en son AGESA 1.0.0.7c BIOS güncellemesi sayesinde DDR5-6800 DRAM desteği elde ediyor. Bu anakart daha önce DDR5-6000 belleğe kadar destek veriyordu.

Ayrıca Bkz.MSI Z790 MAX anakart fiyatları sızdı: RTX 4080’den pahalı!

Yeni AMD AGESA 1.0.0.7c BIOS güncellemesi artık yalnızca yüksek frekanslı bellek desteğini iyileştirmekle kalmıyor, aynı zamanda çok daha yüksek hız aşırtmalara da izin veriyor. Daha önce platform için imkansız olan DDR5-9000 frekanslarının üzerine kolayca çıkan birkaç AM5 kartını şimdiden gördük. BIOS güncellemesine ilgili ürününüzün destek sayfasından ulaşabilirsiniz. Eğer nasıl güncelleme yapılacağını bilmiyorsanız "BIOS güncellemesi nasıl yapılır, ne işe yarar?" rehberimizi kullanabilirsiniz.

Kaynak:https://wccftech.com/msi-am5-motherboards-now-support-faster-up-to-ddr5-8000-memory-agesa-1-0-0-7c-bios/

• aynı agesa 1007c yi asus da güncelleyerek verdi. ramler hala 6600 max destek. eklese ölür.

• A620 dahi harika hızlara çıkıyor.

• Bir sonraki AM5 çipsette 10 GHz + hızlar görülecek demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 7 Eylül 2023; 12:53:17 >
  • MSI anakart aldım... bios update... bilgisayar hesap makinesine döndü... ram leri tanımıyor... yarı hızda çalıştırıyor... xmp diyom o da ne diyor... işlemciyi de geri çekti bilmem niye... manuel arttırmaya çalıştım voltaj veremiyorum... bios flashback de olmuyor siz siz olun MSI bios update derse kaçın...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tanerergul kullanıcısına yanıt

Tanıdığa indirmde diye msi b 650 gaming plus wifi aldık güzel anakart. Fakat biosu güncel olsun diye update ettim daha beter oldu :)

Bnm sistemimde çalışan sorunsuz rami iki saat tanımıyordu ve çok geç açlıyordu. Biosu resetlemek zorunda kalıyordum.

Bios pilini falan çıkarıp denedim ancak her şey sıfırlayınca açılıyordu sistem. Ramler 5600 onlarda işte 4800 de çalışıyordu. Kendimce ya ramler uymadı dedim yada msi ın son biosun da sorun var dedim.

Biosu bir önceki 1.20 versiyonuna çektim onu yükledim normale döndü her şey dört dörtlük çalşıyor sistem.

Belliki msi son biosta bazı anakartlarda 7200 ramleri falan desteklesin diye hemen alelacele bir bios çıkarmış, muhtemelen ilerdeki bioslarla düzeltecek.

İsterseniz sizde bir önceki beta olmayan bir bios versiyonuna dönün. Xmp expo her şeyi denedim sadece expoda son biosla çok geç açılıyordu.

Format atılırken kendi kendine sistem reset atıp kendi kendine açılmalar 40 dakika sürdü 4.0 m2 ile bile :) Başlarken çok bekliyordu sorunlu bios versiyonu ile... eskisinde ben sorun görmedim. Keşke hiç dokunmasaydım başta :) İsterseniz bir denersiniz dedimi.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Sen yine iyi kurtulmuşsun...benim anakart flashback dahi kabul etmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerergul -- 10 Eylül 2023; 12:27:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI MPG x670e Carbon'un bios ayarlarında 12000 Mhz'e kadar bellek desteği var. Yanlış görmediysem en son baktığımda öyleydi. :)

Edit:

Biosa girdim kontrol ettim, şu DRAM kısmından bahsediyorsunuz değil mi?

MSI AM5 anakartlar artık daha hızlı DDR5 desteğine sahip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 10 Eylül 2023; 12:59:53 >

Memory context restore aktif edip deneyin Expo açıkken daha hızlı açılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt

Evet memory context restore aktif ve expo açıkken son biosla pek uyum sağlamadı o an. Hatta laf olsun diye xmp de açtım yemedi.

Am5 te yaşanan ilk başlardaki gibi post ekranını geç geçme sıkntısı deildi zaten. Sistemi hiç görmeyip siyah ekran da kalıyordu. Ram ışığıda turuncuda

kalıyordu beyaza geçip devam etmiyordu.

Dedim gibi biosu resetleyip bir önceki sürüme geçince, normal bir şekilde hızlı olması gereken gibi çalışıyor sistem. Ramlerde olması gereken hızlarda 5600 mhz.

Son bios pek uyum sağlamadı bizle biraz sıkntılı gibi.

MSI b650 carbon wifi kullanıyorum son sürüm sorun yaratmadı bana ama bazı ayarlarda mavi ekran veriyor ve bios sıfırlama yapmaya kalkınca hızlı olmaz isem bende de donuyor. Ama bir kaç güncelleme ile bu sorunlar çözülecek gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coinim67 -- 10 Eylül 2023; 22:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Coinim67 C kullanıcısına yanıt
    Evet genelde böyle skntlar olduğu zaman biosun yeni sürümünü beklemek gerekiyor veya belirttim gibi sorunsuz sürüm eski sürümde olsa o biosta kalmak gerekiyor .

Bazı durumlarda anakartlarda her markada sonuncularda sorun olabiliyor beta olmasa bile .

Telefonlara gelen güncellemelerin son sürümün daha kötü olması gibi bazen...

• Arkadaşlar asrock b650m riptide anakarti son biosa guncelledim pcye görüntü gelmiyor herşey deniyorum sonunda anakarta reset atıyorum açılıyor sonra kapatıyorum görüntü yine gelmiyor psudan 5 6 kere resetliyorum sonuç yine aynı sistem asrock b650m riptide anakart
    Ryzen 5 7600
    Ramlar gskill ripjaws 6400mhz s5 16x2 32 GB xmp profilli Expo desteklemiyor ne yapmam gerek önceki bios yüklenebilir mi kafayı yiyecem yoksa bunları satıp intel13400f ddr5 sisteme geçeceğim lütfen bilen bı yardımcı olsun

• mucahid_06 M kullanıcısına yanıt

Anakartı siz yenimi aldınız ? daha önceki bios versiyonu ile elinzdeki ramlerle düzgün çalışıyormuydu ? Yukarda ilk yorumumda benzer şeyler yaşadım

Msi b 650 gaming x wifi ile son biosta ramlerle uyuşmazlık oluyordu , bnde bilmeden son bios diye sonuncuyu kurdum bnde pek verimli olmadı. Ya sistem hiç açılmıyor yada windowsa girerken mavi ekran hatası veriyordu.

Bir önceki bios u yükledim geri dönülebiliniyor. O daha stabil mavi ekran açılmama gibi sorunlar yaşamadım.

Ama sizdeki ramler daha önce hiç kullanılmadı ise bu anakartta sadece xmp desteği olduğu için 6400 mhz değil 4800 de doğru düzgün çalışır.

Genelde öyle oluyor. Bnde de sorun biosta sadece 4800 mhz olarak açılıyordu. En iyisi bir önceki beta olmayan biosu asrockın sitesinden indirin bakın.

Biosta sorun yoksa eğer expo desteği olmadığı için açılmıyor olabilir tabi bir ihtimal, uyum olursa ram ve anakart arasında şansa açılabilirde.

Denemeden anlaşılmaz.

Tşkler hocam deniyecegim

• Güzel haberde ram fiyatlarida malum. Benim almayı düşündüğüm tam bile 6100 TL ölmüş hemde 6400 MHz. 7800 MHz ram Allah bilir ne kadardır.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2x16GB) 6400MHz CL32 Ram Bellek (KF564C32RSAK2-32) - Bellek (RAM) - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/ram-bellek/kingston-fury-renegade-rgb-32gb-2x16gb-6400mhz-cl32-ram-bellek-kf564c32rsak2-32.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.