Şimdi Ara

MSI Anakart CPU hata ledi yanıyor (Ez debug cpu led kırmızı)- ÇÖZÜLDÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
25.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • B450M Mortar Max kullanıyorum. Aynı sorunla karşılaştım ve bu çekilde çözdüm. Audio girişinin hemen üstünde jbat1 girişi var. Sistemi kapatıp fişini çekip pinlere herhangi bir iletkenle (tornavida gibi) birkaç saniye dokunup sistemi geri çalıştırdığınızda cmos resetlenir ve (donanımsal bir sorun olmadığı sürece) sistem açılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim pau dan kaynakliymis degistirdim kuetuldum :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yunusbeyer Y kullanıcısına yanıt
    Hocam şu JBAT1 reseti tam olarak nasıl yapılıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lanet olası sorun benin de başıma geldi.
    Ne ram ne ekran kartı nede psu da sorun aklım almıyor fanlar pc her şey çalışıyor ama bilgisayar başlamıyor.
    Yeni psu taktım ertesi gün tekrar yapmaya başladı. Yeni bios pili taktım banamısın demiyor. İnşallah ana karttadır problem diye dua ediyorum. İyi kötü 1 anakart alırız da yeni işlemci zarar valla.
    Durup dururken sistem nasıl böyle bi arıza verir anlamıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Maalesef aynı sorun ben de meydana geldi. 1. sayfada arkadaşın biri bios update ile açıldı dedi. Benimki ryzen 7 2700x. Ben de deneyeceğim.

Bendeki sorun şu şekilde işlemci haricindeki tüm parçaları farklı bir anakartta denedim ve hepsi çalışıyor ve ekrana görüntü geldi. Ancak sadece işlemciyi o anakarta taktığımda onda da ekrana görüntü gelmedi. Diğer pc'deki tüm parçaları kendi anakartıma taktım hepsi çalıştı. Buradan anladığım kadarıyla sadece işlemcide sorun var gibi gözüküyor, ancak işlemcide fiziksel olarak bir hata gözükmüyor. Sizce bu mümkün müdür?

farklı psular da taktım o şekilde de çalışmadı.

Düzeltme: İşlemci arızalanmış uluslararası garanti kapsamında değiştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnKnown44 -- 12 Mart 2022; 12:32:6 >
  • merhaba arkadaşlar. aynı sorunu yaşıyorum. sistemin msi b560m pro vdh-i5 11400f-6900xt-8x2 xpg ram. anakarta işlemciyi koydum düzgünce sistemi kurdum. kırmızı cpu ledi yanıyor kartta. arızayı bi şekilde anlatabiliyorsun bu sefer windows format kısmınsa pc kitleniyor. biosu güncelledim zor zar. gene aynı hatayı verdi. bundan önce asus prime b560 vardı. onda da bilgisayar boot olmuyordu gene 8. seferde falan açılıyor windows formatta donuyordu ama 1 kere windows kurup test yapabildim onda. kendime güvenmedim bilgisayarcıya gösterdim. anakartta sorun var besleyemiyor sistemi dedi. 2 analartta mı bozuk olacak orası bana ilginç geldi. kasam xigmatek cockpit 700w 80+ psulu bir kasa. ilk asus anakartımla pcyi prime95 ve funmarkla test ettiğimde ve oyun oynadığım da herhangi bir kapanma vs yaşamadım. şuan msi anakartı da iade ettim. bu sefer asrock deicem   @boraokur44 @SaMoVe @Xef1ONYX

• Dexter Morgan kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sıkıntı psudaydı. Omrunu doldurmustu baska bir psu ile de deneseydiniz keşke.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Xef1ONYX kullanıcısına yanıt

deneme imkanım yoktu maalesef. bilgisayarcıya götürdüm çok emin bir şekilde anakart dedi. bilemiyorum ilk kez karşılaşıyorum böyle bir durumla

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.