Şimdi Ara

MSI Anakart Üzerindeki Go2Bios Tuşu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Anakartım msi z87-gd65 gaming. kartın üzerinde aşağıdaki resimde de görebileceğiniz gibi bir go2bios tuşu var, daha önceden tuşa bir kez bastıktan sonra bilgisayarı açınca direkt olarak biosa giriyordu, hiç delete tuşuyla falan uğraştırmıyordu. Nedense son zamanlarda bu tuş çalışmıyor. Önemsiz gibi görünebilir fakat bu tuş benim için çok işlevsel, fastboot özelliği açısından biosa yalnızca bu yolla giriyorum ve hepsini geçtim anakartımı daha yeni aldım, bir arıza olmasından korkuyorum. Sizce neden olabilir? Tuşa basıp bilgisayarı açtığımda hiç bir şey olmamış gibi açılıyor bilgisayar. Ben delete tuşuna basmadan BIOS'a girmiyor. Bunun bir ayarı falan mı vardı da bozdum acaba neden olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hometheater -- 15 Aralık 2014; 23:03:40 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MSI anakartlarında bulunan Go2Bios tuşu, bilgisayarınızı doğrudan BIOS ayarlarına yeniden başlatmanızı sağlayan özel bir düğmedir. Bu özellik, işletim sistemini yüklemek, ayarları değiştirmek veya sorun gidermek gibi BIOS'a erişmeniz gerektiğinde kullanışlıdır.

Go2Bios tuşunun konumu, anakart modeline göre değişebilir. Genellikle anakartın arka panelinde, I/O kalkanının yakınında bulunur. BIOS'a erişmek için bilgisayarınız kapalıyken Go2Bios tuşuna basın ve basılı tutun. Bilgisayar açılırken tuşu bırakın.

MSI Go2Bios tuşu, aşağıdakiler gibi durumlarda kullanışlıdır:

• İşletim sistemi yüklemek
    • BIOS ayarlarını değiştirmek (örneğin, önyükleme sırası, bellek ayarları)
    • Bilgisayarınızla ilgili sorunları gidermek
    • BIOS'u güncellemek

Go2Bios tuşuna bastığınızda, MSI anakartınızın BIOS ayarları menüsü görüntülenir. Bu menüde, sistem ayarlarını yapılandırabilir, donanım bileşenlerini yönetebilir ve BIOS'u güncelleyebilirsiniz.

Anakartınızın BIOS ayarlarını değiştirmeden önce, değişikliklerin potansiyel sonuçlarını anladığınızdan emin olun. Yanlış yapılandırılmış BIOS ayarları, bilgisayarınızda sorunlara neden olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Korkacak bir şey yok,anakart arıza yapsa bile nasıl olsa garantisi var.
    Yapmışsındır ama ben yine de sorayım BIOS Default yaptın mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yilmaz976 kullanıcısına yanıt
    Evet bios ayarlarını sıfırladım bikaç kez. Yalnız şöyle bir durum var ben geçenlerde kasayı komple söküp baştan taktım ufak bir arızayı araştırmak için. Tekrar takarken sanki anakartı biraz zorladım gibime geldi, ana güç kablosunu takarken yani. O zamandan sonra anakartın onboard ekran kartından hiç görüntü gelmemeye başladı, yalnızca harici ekran kartından geliyordu görüntü, kabloyu anakarta taktığımda görüntü alamıyordum, bilgisayar garip garip şeyler yapmaya başladı, ben de öylece bıraktım ve son bir aydır öyle kullanıyordum. İki gün önce tekrardan sakin kafayla biosu sıfırladım, tüm parçaları özenle baştan söküp kurdum, format attım ve bu söylediğim sorunların çoğu düzeldi. Tek bir problem kaldı, o da bu problem. Acaba o esnadaki esnemelerden dolayı anakart arızalanmış olabilir mi? Yoksa diğer sorunlarda olduğu gibi atladığım birşey mi var? Evet garantisi var ama artık anakartı söküp takmaktan çok yoruldum, sökmek, garantiye yollamak, pc'siz kalmak ve (dediklerine göre msi böyleymiş) kullanıcı hatası denip kartın geri yollanması ve o halde baştan kurmak benim asıl gözümü korkutan...

• hometheater kullanıcısına yanıt
    Bir çok şey yapmışsın o zaman son bir şey daha dene (söküo takmaktan yoruldun ama en azından kafanda soru işareti kalmaz) tüm sistemi kasa içerisinden çıkar ve uzay montaj olarak tabir edilen şekilde yeniden kur sistemi.anakart,ı anakart kutusu üzerine koy ve yeniden topla sistemi.
    Birde bunu dene bakalım,eğer buda olmaz ise o zaman bios ayarlarında sorun yok ise o zaman anakartı servise verirsin.
  • Boş bir zamanimda deneyeceğim. Tesekkurler

• Malesef işe yaramadı... Başka fikirleri olan arkadaşlar var mı?
  • Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hometheater

Güncel

benimde msi gaming 3 anakrtım vardı bende go2bios tuşu yok bende fast boot yapmıştım sonra biosa hiç giremedim msi nin sitesinde anakartın destek bölümünde FAST BOOT programını indir kur pc açılınca windowstayken açıp kapatılabiliyor
  • O yöntemi değil anakartı kullanmak istiyorum
  • Power supply dan güç fişini çekin, anakartın pilini çıkarıp 10 saniye bekleyin, tam reset yapıyor. Sonra bios ayarlarını yapıp kaydedin. Ve tuşu deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vip01 -- 11 Aralık 2020; 19:0:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.