Şimdi Ara

Msi B550 Gaming Edge anakart + Amd Ryzen 5 5600 İşlemci Bios Pbo - Curve Optimizer Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Msi B550 Gaming edge anakart + Amd Ryzen 55600 işlemci bios pbo - curve optimizer ayarları

ekran kartı asus rx6600 

default bios ayarları üzerine , biostan:

advance cpu configuration

amd overclocking

precision boost overdrive :advanced

cpu boosts clock overdrive: enabled

max cpu boost clock overdrive + :200 mhz

curve optimizer :all cores

all core curve optimizer sign:negative voltaj

all core curve optimizer magnitude :20

60 dk test:adida64 cpu+gpu testi: sorunsuz (all core curve optimizer magnitude :15 yaptığımda pc 5 dakika sonra kapandıi 20 ile devam)

Min ısı pc boşta : 36,7 aida64 test max ısı :71,5 derece (snowman ultra t6 işlemci soğutucu kule)

cinebench 23 score multi :11773 single :1527

çok araştırıp . çok zaman kaybedip gerekli bilgilere ulaşmakta güçlük çektiğim için ayarları msi anakart için detaylı ve eksiksiz paylaşmak istedim.

yöntem birilerinin işine yarayabilir.işlemci ve soğutucu kaliteleri farklı olacağı için all core curve optimizer magnitude :20 voltaj değeri , 30, 20, 15 seçilip, pc de durumuna ısısına stabilitesine bakılıp karar

verilmelidir.örneğin değeri 15 yaptığımda testte max ısı 73,5 derece oldu, cinebench değerleri pek değişmedi, bu nedenle stabil olan 20 de kaldım.ayrıca 20 değeri 15 ten daha az güç çekiyor , güç kaynağından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 25 Şubat 2023; 16:25:41 >

• Corecycler ile coreları tek tek test ettin mi +200mhz verdikten sonra her çekirdeğin aynı all negative voltajda çalışması(%100 stabil) fiziken münkün değil, bir çekirdek daha hızlıdır ve onun farklı olması gerekir yani per core curve yapman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 24 Şubat 2023; 16:49:32 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

deneyeyim

pbo limiti hangisini yapmam daha iyi olur, manuel, motherboard

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 25 Şubat 2023; 16:53:23 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

çekirdek voltajlarını tek tek ayarlama çalışmaları , performans ve stabilite yi bende değiştirmedi. en iyi çekirdeğe (c03) 30v ve ikinci iyi çekirdeğe(c06) verdiğim 25 v , diğerleri 18 volt , ısıyı daha da aşağılara çekmedi, bu durumda tek çekirdek ve multi puanlarıda all core 20 ye göre daha düşük kaldı.all core 20v , ileride stabilite sorunu yaşamazsam şimdilik benim için en iyi ayar gibi gözüyükor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cce -- 25 Şubat 2023; 21:7:25 >
  • Sizin ayarlarınız ile benim sıcaklıklar 78 derece civarına çıkıyor. Bu sıcaklığı düşürmek için hangi ayarda oynamam gerekir?

Soğutucu: Arctic Freezer duo

Msi B550 Gaming Edge anakart + Amd Ryzen 5 5600 İşlemci  Bios Pbo - Curve Optimizer Ayarları

Edit: Geç fark ettim kusura bakmayın konunun altında yazmışsınız. Curve Optimizer'ı 20'den 30-a çektim mavi ekran yedim windowsa gelemeden. 15'e çektim değişen bir şey olmadı. Sanırım 20'de kalması sağlıklı olacak.

Voltajı nasıl düşürebilirim? Aynı işlemci, aynı ayarlar ile arkadaşım 94.0W çekerken 65 derece alıyor. Benim işlemcim 119W çekiyor. Sanırım sıcaklık farkı o yüzden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vnd3 -- 17 Ekim 2023; 0:29:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.