Bildirim
msi creator trx40 sorunu ve çözüldü. (4. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Herkesin her dediğine inanma da..
Her neyse GPu render olayını şundan dolayı tavsiye ettim.
Yaklaşık 5 yıldır kullanıyoruz, ilk olarak 5 adet 980Ti ile başladık 2 PC'de, 2 yıl sonra baktık ki bu iş güzel gidiyor;Çift Xeon 2670v2 destekli ASUS Z10-PE D8 anakart aldık, çift işlemciyi taktık PCI Lane tıkanmasın diye anakarta, 5 adet 1080Ti bağladık ve gayet güzel çalıştı bazı detay ayarlardan sonra.
Octane Render kullanıyoruz ve real time rendering gerçekten çok başarılı.
GPU'ya geçerken en büyük problem Vray'deki malzemelerin Octane'la uyuşmuyor olmasıydı ama onu da zamanla ve 3DsMax'teki bazı yardımcı script ve plug-in'ler'le bir şekilde hallettik.
Şu an 15 adet 1080Ti ile Octane Render'da 4 cihaz ortak olarak kullanıyoruz ve real time render'da bir sorun olmadı.Kamerayı çevir, ışığı ayarla, ekspoşur, DoF falan anında görüyorsun ne sonuç alacağını.
Not:Bütün bu ekipman ve yazılımları lisanslı olarak kullanıyoruz.
-
-
32 bin tl lik araba alsan. arabanın yanına gidersin. incelersin. bilene sorarsın. olmadı bi de exper yaptırır kontrol edersin. üstüne sözleşme yapıp noter huzurunda satın alırsın.
araba için bu kadar işlem yapılıyorken, aynı değere sahip diğer ürünler içinde bu yapılmalı. aksi takdir de üzülen taraf siz olabilirsiniz. -
32 Dk dediğin renderı Xeon 12 dakikada alabilir. Ben son 3-4 yıldır xeon cpu ve quadro gpu kullanıyorum, bazı exterior renderlarını 10 dakikada verdiği oluyor. Ki sen interior çalışıyorsun sanırsam. Global light ve sun yok. -
Yıllar önce inventustan ledli fan almıştım. Fanların yuvaları uymadı deldim . baktım sesli çalışıyo geri iade ettim . Adamlar sorgusuz sualsiz geri aldı. Bu tarz yüklü alışverişlerde inventus gibi firmaları tercih etseydiniz keşke. Geçmiş olsun hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
wifi önemli :D asrock yok buralarda..
Newegg den ve Amazon.com dan ekran kartı,SSD leri ve Ram leri oralardan almıştım Kasım ayında uyguna geliyor. -
ahahha sürgülü kapı var,ama kapı yapmadıklarımızda var ..Otel odası burası -
daha daha neler göreceğiz.quote:
Orijinalden alıntı: Fbsrk
ahahha sürgülü kapı var,ama kapı yapmadıklarımızda var ..Otel odası burası -
Real time renderı cok nadir kullanıyorum. Açıkcası Artık benim render ayarlarım standart çok üstünde vakit harcamıyorum. Mimari projeler üzerine yoğunlaştıgım için,Projemi anlatacak kadar render almam yeterli oluyor,Birde o senin dediğin sıkıntılardan gpu geçmeyi çok istemedim.Birde cpu ya alışkınım..tabi birde corona render i satın aldım,ondan dolayı.
Render yapıyorum ama render işi dışarıya yapmıyorum.sadece kendi işlerimi. -
Render o render :) taharet muslugu var. -
-
Her şey imkan dahilinde mümkün arkadaşlar, adamın imkanı var ve alıyor bu kadar basit.
Fakat üstte bir arkadaşın değindiği bir konu var;interior ve exterior render meselesi. İç mekanda aldığın render'ın süresi gerçekten bahsettiğin sürelerdeyse, render motorunu değiştirme zamanın gelmiş demektir. Kullandığın render motoru halen Vray gibi tamamen vakit kaybından öte bir işlevi olmayan bir render motoru ise o render süresi saatleri alır. Corona renderer kullanıyorum. Rx 580 ve Ryzen 2600x gibi işlemcide aldığım iç mekan renderı maksimum yarım saat sürüyor.
Anlatmak istediğim mesele şu; sen ortaya milyonları da döksen, yine de işin pratiğini yapan adama yetişemeyebilirsin -
Konu başlığı ile ilk mesajın pek alakası yok hocam. İşlemci mi problemli yoksa anakart mı? -
çok geçmiş olsun hocam bende aynı siteden çalışma masasım aldım sorun çıkarttılar bir sürü. Nasip olursa bende iş istasyonu toplamak istiyorum neredeyse benzer donanımlar seçecekmişiz bu gün alabilecek olsam. Kendimi gördüm bana bile dokundu. Tekrardan çok geçmiş olsun hocam.
Bende corona kullanıyorum, herkesin render kalitesi süreyi arttırıyor, bunun anlatmama gerek yok sanırım. Sen daha hızlı alabilirsin, bu ayrı bir mesele, benim orada anlatmak istediğim 5 kat hızlı olmasının avantajı ve benim istediğim render kalitesi her proje ile sahne ile değişmekle birlikte o sürelerde oluyor, sen yarım saatte 2600 ile alıyorsan mükemmelsin
Anakart 😅 işlemci boşta yatıyorya, ona itafen..
Bu arada hepsiburada.com para iade etti. Sebeplerine gelince,
1:Şikayet var'a şikayet etmem.
2:Sizi her platformda rezil etmek için elinden geleni ardıma koymam demem.
3:Belki burada bile konu açmam etkili olmuş olabilir.
4:Beni buna iten, şu firmalar böyle kitleler hareket edilmez ise sallamıyor, bende mesela bir çok firma, site oldugu vakit buraya bakarım, varmı bir sorun diye.. Mesela sinerjiyi uyduruk firma zannediyordum, burada öğrendim kaliteli firma. Gibi gibi.
Sonuç olarak, Aslında 1 2 günde çözülecek işi uzatmaya çalıştılar ama çözdüler.
32 bin tllik biseyi hepsiburada dan almakta ne bileyim
Öncelikle geçmiş olsun.
Yahu sizde bir akıllanın artık ya!! Bu kaçıncı hepsiburada.com rezalet başlığı hiç mi okumuyorsunuz, hiç mi görmediniz hepsiburada.com rezaletlerini hala nasıl alışveriş yapmaya cesaret edebiliyorsunuz???
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X