Şimdi Ara

MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
12
Favori
40.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bilgisayarı kullanan arkadaşlar windows 8.1 i kurmayı mı tercih edersiniz yoksa windows 7 yi mi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alt132

Bu bilgisayarı kullanan arkadaşlar windows 8.1 i kurmayı mı tercih edersiniz yoksa windows 7 yi mi

ben de uzun süren kararsızlıktan bu bilgisayarı aldım.win 7 kurmayı düşünüyordum sonradan driverlarla uğraşmamak için win 8.1 yükledim.başlat menüsü arayüzünü klasik yapan programı yükledim.mail şifre soruyordu her açılışta onu da ayarladım sormuyor.şimdilik iyi gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: alt132

Bu bilgisayarı kullanan arkadaşlar windows 8.1 i kurmayı mı tercih edersiniz yoksa windows 7 yi mi

bu makinenin hakkı en 7 değildir kesinlikle.8 pro kullanıyorum canavar gibi çalışıyor şu anda
  • Valla ben 7 kullanıyorum, 8 den mavi ekran vs. gibi sorunlardan dolayı ısrarla kaçtım.
  • Bende Win 7 kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bencede bu sistemin hakkı windows 8 bende windows 8 kurdum arkadaşlar ama windows 8 için bios g10 güncellemesini yapmama rağmen hdmi dan ses alamıyorum var mıdır bunun çözümü?
  • alt132 kullanıcısına yanıt
    Hocam win 8 ve win 8.1 driverları stabil çalışmıyor. Ben orjinal win 8.1' de denemeler yaptım uzun sürede bir çok farklı version daki driverlar ile kullandım fakat küçükte olsa problemler olabiliyor. Bu küçük problemler yeri geldiğinde büyük problem gibi insanı deli de edebiliyor Ben yaşadığım sorunları MSI'ya mail yolu ile gönderiyorum win 8.1 için tam stabil işler çıkartmaları gerekiyor.

HDMI için vidyo çektim ona da bir göz at istersen ---> MSI CX61 HDMI

Bu arada kullandığım Hdmı kablosu S-link altın uçlu v1.4 kablosu
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Bu arada kullandığım Hdmı kablosu S-link altın uçlu v1.4 kablosu

sağol kardeşim cevabın için bu arada benim bios sürümüm g10 olduğu için windows 7 kuramaz mıyım bundan sonra?
    Kurabilirsin problem olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: low

Kurabilirsin problem olmaz.

teşekkür ederim kardeşim
  • Eline koluna sağlık
    Bu konuyu inceleyerek bende msi cx61 aldım beklentilerimi fazlasıyla karşıladı teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmaLibre -- 8 Mayıs 2014; 2:37:14 >
  • Mavi ekran sorunun da son durum nedir?
  • Arakadaşlar dell in 7537 lik pc si ile bunun arasında kaldım hangisini seceyim sizce ? autocad tarzı programlar kurulacak 1. önceliğim üniversite dersleri icin 2. si ise oyun. Oyun performansı nasıldır ? Pil gücü de biraz önemli bir faktör hemen bitmez değil mi

Birde sorunlar gördüm üst tuş çalışmama tarzı başımız ağrımasın aldıktan sonra ?
  • Hocam bahsettiğin DeLL 7537 yeni ile MSI CX61 karşılaştıralım.

Dell 7537 yeni
    İşlemci; i5 4200u serisi 1.6ghz turbo boots ile 2.6ghz 3mb önbellek 2 sanal/2 fiziksel çekirdek 15w
    Ram; 6gb
    Hdd; 500gb
    Grafik kartı; 2gb 750m 128bit
    Anakart; Bilmiyorum

Msi cx61
    İşlemci; i7 4702mq serisi 2.2ghz turbo boots ile 3.2ghz 6mb önbellek 4 sanal/4 fiziksel çekirdek 37w
    Ram; 8gb
    Hdd; 1TB
    Grafik katı; 2gb 740m 64bit
    Anakart; Msi

Üst tuş çalışmama sorunu diye birşey söz konusu değil. Ben konuyu başlattığımda detaylı incelemelerimi hemen yazamadım daha sonradan konuya eklemeler yaparak arkadaşlara bilgi paylaşımı gerçekleştirdim. Üst tuş olayı SCM adlı yazılımı kurmadığımızda doğal olarak tuşlar çalışmıyor. Nasıl ki ekran kartı driver'ını yüklemezsen oyun açamazsın bu mevzuda aynı dır.

Konuyu başlattığımdan bu yana çok şükür hiç bir arkadaşımız donanımsal sorun yaşamadı. Yazılımsal problemler windows 8 ve 8.1 'de var.
    Bu tür problemlerin olması son derece normaldir netice de haswell mimarisi ve z77, z87 chipsetler yeni teknolojinin ürünü bunlarında oturması zaman alır.

Bence Dell 'in tek farkı dış tasarımındaki görsel güzelliği ve grafik kartının biraz daha iyi olması, şahsen senin beklentilerine cevap verebilecek notebook Msi cx61 'dir. Son karar senin

• AlmaLibre kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hayırlı olsun hocam
  • Cihazı türkiyeye girdiği hafta aldım ve inanılmaz memnunum. Tek bir sıkıntım var onunda çözümünü buldum ama çözüm 2-3 yıl eski ve cihaza zarar verir mi bilemiyorum ondan burada bir yazayım dedim. Biliyorsunuz laptopta wdnin green serisi bir hdd var. Bunun özelliği min elektrik kullanımı. Fakat beni delirten yanı fabrika çıkışı olarak otomatik uyku moduna girmesi 8 saniye. Ana hdd olarak ssd kullanıyorum, çok sık oynamadığım oyunlar wdnin içinde. Cihazın rami ve ekran kartının rami yüksek olduğundan oyunlarda disk uykuya geçiyor ve kullanıma başlamadan önce 1-2 saniye cihazı donduruyor. Öyle ki film izlerken pause yaptığımda bile 10-15 saniye geçtiğinde uykuya geçiyor.

Bu özellik hddnin firmware inde olduğundan windowsdan hddyi uyutma vs. gibi hiçbir seçenek etki etmiyor. 2 çözüm var, biri nosleep adında ufak bi yazılım, belirttiğiniz sürede hddye temp dosyası yazıp duruyor. Böylece disk hep kullanıldığından uykuya geçmiyor. İkincisi ise wdnin ufak bir yazılımı var. Firmware e müdahale edip bu özelliği komple kapatabiliyorsunuz. Konuyla ilgili bilgisi/sıkıntısı olan var mı?

• Arkadaşlar ram markası elixir kullanılıyor sanırım bu modelde ama bendeki kingston çıktı :) Bende kingston olmasından yana biraz daha güvenim artınca yanına 4 gb bellek eklemesi yaptım.(1333 mhz ekledim.) Voltları aynı,bellek taraması yaptırdım herhangi bir sorun çıkmadı.Sistemdede hızlanmayı hissedebildim.(Özellikle yük altına aldıktan sonra test ettim.) Gözle görülür bir artış ancak bu şekilde oldu.Saati elbette 1600'dan 1333 e düşürdük bu eklemeyi yaparak ama performansı arttığına eminim.

YENİ ALACAK ARKADAŞLARA AŞAĞIDA KULLANICI MEMNUNİYET/MEMNUNSUZLUKLARIMI BELİRTİYORUM.

Bu arada işletim sistemi olarak windows 7 ultimate 64 kurdum şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım.Gayet stabil.
    Ekran kartı driverini siteden yüklemeseniz bile zaten güncelleme uyarısı geliyor 5-10 dakika içerisinde.
    Usb 3.0 win 7 driverını msi cd'sinde bulamayınca siteden indirmek zorunda kaldım.
    6 dakika boyunca işlemciyi %100 yük altında bıraktım 76 dereceyi geçemedim.
    Ekran kartı 64 bit bunuda belirtmek isterim.
    Skyrim V denedim şu anda ağır diyebileceğim ama hiç bir problemle karşılaşmadım fps testi yapmasamda high ayarlarda sıkıntısı oynattı.
    2014-2015 için bu fiyata gayet yeterli,2016'da sadece gpu'su zorlanacak bir makina alacak bu zamandan sonra alacak arkadaşlar :)
    Tasarımı gayet güzel geldi.Tuş takımı gerçekten iyi.Aliminyum kasa olmaması daha iyi gibi geldi,neden bilmem sert plastik daha sağlammış hissi veriyor(sanırım bir önceki aliminyum kasa laptobumun kenarlarının atmasıydı bunun sebebi..)

• hocam sanırım sen de mimarlık öğrencisisin.cihazı dönem başında aldım ve günde en az 6-7 saat acad açık.tabi bunun yanında su14 ,,vray,ps cc extend 6 ve yer yer 3dsmax 2014 design kullanıyorum.10-15 gün sonra proje teslimim olmasından mütevellit bu aralar günde 12-13 saat çizim başındayım.bir kere bile bana mısın demedi makine.benim açımdan tek eksi yönü klavyesi eski bilgisayarımla çok farklı ve komut girerken zorlanabiliyorum ama yavaş yavaş alışmaya başladım.tabi sen belki bu klavyeye alışıksındır.oyun konusunda durumu arkadaşlar zaten yazmışlar ben oynamadığım için cevap veremeyeceğim.
    ben de bu siteden tavsiye alarak bu cihazı aldım ve fazlasıyla memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: earthfrost

Cihazı türkiyeye girdiği hafta aldım ve inanılmaz memnunum. Tek bir sıkıntım var onunda çözümünü buldum ama çözüm 2-3 yıl eski ve cihaza zarar verir mi bilemiyorum ondan burada bir yazayım dedim. Biliyorsunuz laptopta wdnin green serisi bir hdd var. Bunun özelliği min elektrik kullanımı. Fakat beni delirten yanı fabrika çıkışı olarak otomatik uyku moduna girmesi 8 saniye. Ana hdd olarak ssd kullanıyorum, çok sık oynamadığım oyunlar wdnin içinde. Cihazın rami ve ekran kartının rami yüksek olduğundan oyunlarda disk uykuya geçiyor ve kullanıma başlamadan önce 1-2 saniye cihazı donduruyor. Öyle ki film izlerken pause yaptığımda bile 10-15 saniye geçtiğinde uykuya geçiyor.

Bu özellik hddnin firmware inde olduğundan windowsdan hddyi uyutma vs. gibi hiçbir seçenek etki etmiyor. 2 çözüm var, biri nosleep adında ufak bi yazılım, belirttiğiniz sürede hddye temp dosyası yazıp duruyor. Böylece disk hep kullanıldığından uykuya geçmiyor. İkincisi ise wdnin ufak bir yazılımı var. Firmware e müdahale edip bu özelliği komple kapatabiliyorsunuz. Konuyla ilgili bilgisi/sıkıntısı olan var mı?

Ana hdd olarak ben de SSD kullanıyorum ve kullandığımdan beri canımı sıkan bir olay var. Acaba sizdeki ile aynı şey mi merak ettim.

Bende WD HDD yi yedekleme amacı ile kullanıyorum. İndirdiğim film vs. direkt olarak buraya iniyor. Fakat öyle bir şey varki SSD ile alet çok hızlandı diye sevinirken bu HDD de acayip yavaşladı. O bölümü tıklayı açtığım zaman klasörlerin gözükmesi bir kaç saniye sürüyor. Mesela bir dosyaya adını değiştirmek için tıkladığımda saniyelerce bekletme yapabiliyor.

UFak bir sorun gibi gözükse de gerçekten çok rahatsız edici. Sizde de bu şekilde mi sorun? Çözümü varsa paylaşalaım lütfen.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.