Şimdi Ara

MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
12
Favori
40.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: earthfrost

Cihazı türkiyeye girdiği hafta aldım ve inanılmaz memnunum. Tek bir sıkıntım var onunda çözümünü buldum ama çözüm 2-3 yıl eski ve cihaza zarar verir mi bilemiyorum ondan burada bir yazayım dedim. Biliyorsunuz laptopta wdnin green serisi bir hdd var. Bunun özelliği min elektrik kullanımı. Fakat beni delirten yanı fabrika çıkışı olarak otomatik uyku moduna girmesi 8 saniye. Ana hdd olarak ssd kullanıyorum, çok sık oynamadığım oyunlar wdnin içinde. Cihazın rami ve ekran kartının rami yüksek olduğundan oyunlarda disk uykuya geçiyor ve kullanıma başlamadan önce 1-2 saniye cihazı donduruyor. Öyle ki film izlerken pause yaptığımda bile 10-15 saniye geçtiğinde uykuya geçiyor.

Bu özellik hddnin firmware inde olduğundan windowsdan hddyi uyutma vs. gibi hiçbir seçenek etki etmiyor. 2 çözüm var, biri nosleep adında ufak bi yazılım, belirttiğiniz sürede hddye temp dosyası yazıp duruyor. Böylece disk hep kullanıldığından uykuya geçmiyor. İkincisi ise wdnin ufak bir yazılımı var. Firmware e müdahale edip bu özelliği komple kapatabiliyorsunuz. Konuyla ilgili bilgisi/sıkıntısı olan var mı?

Ana hdd olarak ben de SSD kullanıyorum ve kullandığımdan beri canımı sıkan bir olay var. Acaba sizdeki ile aynı şey mi merak ettim.

Bende WD HDD yi yedekleme amacı ile kullanıyorum. İndirdiğim film vs. direkt olarak buraya iniyor. Fakat öyle bir şey varki SSD ile alet çok hızlandı diye sevinirken bu HDD de acayip yavaşladı. O bölümü tıklayı açtığım zaman klasörlerin gözükmesi bir kaç saniye sürüyor. Mesela bir dosyaya adını değiştirmek için tıkladığımda saniyelerce bekletme yapabiliyor.

UFak bir sorun gibi gözükse de gerçekten çok rahatsız edici. Sizde de bu şekilde mi sorun? Çözümü varsa paylaşalaım lütfen.

Hocam; HDD uyku moduna giriyor, tıkladığın zaman çalışmaya başlıyor, gecikmesi bu yüzden. Güç seçeneklerinden HDD'i uyku modundan çıkartıp "sürekli çalışı" tıklarsan sorunun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draker -- 12 Mayıs 2014; 10:46:40 >

• charnel kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı zaten tam olarak bu üstadım, adamlar wd green serinin firmware ini bu şekilde yazmış. 8 saniye kullanmazsan uykuya geçiyor. Ayar firmware den yapıldığı için de windowstan ne yaparsan yap değiştiremiyorsun. Altyazı senkron yapıcam filmi açıyorum altyazıyı açıyorum altyazıyı okurken hdd geçiyor uykuya :) Onu bırak oyunlarda bile uykuya geçiyor kaplamalar vs. için ram ve ekran kartı çok yeterli olduğundan dolayı.

Benim bulduğum tek çözüm wd nin sitesindeki bir firmware değiştirme yazılımı (wdidle3), fakat yazılım 3-4 yıllık, elimizdeki diskler o zamanınkilerden 3-4 nesil üstün. Diske zarar verir belki diye cesaret edemiyorum. Bahsettiğim yazılımla bu özelliği komple kapatabiliyoruz. Bu arada özelliğin adı Intellipark. Green serisi bütün WD disklerde varmış. Şimdilik sabrediyorum ama birazcık daha canım sıkılırsa orjinal diski harici taşıma diski yapıp farklı bir marka 500gb disk alıcam depolama için.

• Oyun yükleme rar çıkarma rendering gibi işlemlerde işlemci ve ram zorlanmazken disk %100 kullanılıyor ve zorlanıyor bende en kısa zamanda ssd takmayı planlıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SCM programı ilk kurduğumda çalışıyordu ,daha sonra bir sebepten tekrar kurulum yaptığımda SCM artık çalışmıyor, sanırım güncellenen netframeworkler bir sorun yapıyor,
    ayrıca net 3.5 framework açmak zorunda olduğumdan çakışmada yapmış olabilir,

bu scm alternatifi bir program görürseniz paylaşmanızı rica ederim.

• Bios v.20G HDMI Denemesi

En kısa zamanda bios güncelleme vidyosu koyacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: messevim

Arkadaşlar Allah rızası için yardım edin...

Bilgisayarı bir hafta önce uzun araştırmalar sonucu aldım. ama aldığıma inanın pişman oldum... bundan önce i3 işlemcili asus kullanıyordum ama birkez olsun tık dememişti.. bunu aldım alalı sorunsuz hiçbirgün geçirmedim. ilk aldığımda önce win 8 yükledim. baktım win 8 de pc hata verip verip yeniden başlatıyor kendini... daha sonra gittim win 8.1 yükledim.. aynı sorun yine aynı şekilde devam etmeye başladı....

Ne yapmam gerek ? Driverler eksiksiz yüklü. msı ın kendi driver kontrol programını indirdim hep güncelledim.. sorun aynı devam ediyor

Açılış ve Win başlangıcını ekrandan görebiliyorsan donanımsal bir sıkıntın yok gibi görünüyor. İlk olarak BIOS'da Boot, UEFI olarak mı görünüyor? Kullandığın Win 8 orijinal mi? Değilse sağlam mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: zynftt

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

hdd'den ara sıra tik şeklinde mekanik ses geliyor, aynı sorunu yaşayan var mı ?
    ayrıca başka bir konuda yazmışlar , HDD ve RAM değişimi garanti kapsamını bozmuyormuş , ssd disk takan oldu mu ? ne önerirsiniz

o ses bende de var.sadece bende lduğunu düşünüp aha sıçtık şimdi demiştim.bi sorun çıkarttı mı sizde

Windows, arka planda çalışan yazılımları okumak ve arada sırada HHD'i defragmante etmek için HDD'i boşta olsa bile çalıştırır. Gelen ses budur ve bu bir sorun değildir :)
  •  MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar

Hdmi sorunu hiç yaşamadım tvye bağlayıp pes ve fifa oynuyoruz

Bu arada low hocam silikon klayve koruyucuyu nereden aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedlEyel -- 15 Mayıs 2014; 17:09:41 >
  • RedlEyel kullanıcısına yanıt
    Gittigidiyorda "rivercomputer" mağzası var oradan bir kaç şey aldım arada klavye koruyucusuda alayım dedim. Fiyatı 2.70TL kargo hariç
    Tıkla -->
  • Arkadaşlar merhaba.pc'yi almayı düşünüyorum,windows kurulum cd'si kutu içinde çıkmıyor anladığım kadarıyla.Peki kurulum için ayretten windows paketi mi almam gerekiyor yoksa bi pc dükkanı halleder mi bunu sağlıklı şekilde? Bir de uygun satan bildiğiniz site var mı,ben araştırıyorum hb dan world puanla beraber 1700 küsürlere geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozsi34

Arkadaşlar merhaba.pc'yi almayı düşünüyorum,windows kurulum cd'si kutu içinde çıkmıyor anladığım kadarıyla.Peki kurulum için ayretten windows paketi mi almam gerekiyor yoksa bi pc dükkanı halleder mi bunu sağlıklı şekilde? Bir de uygun satan bildiğiniz site var mı,ben araştırıyorum hb dan world puanla beraber 1700 küsürlere geliyor.

orjinal windows işletim sistemine sahip bu model cihazı satan yer duymadım ben.yani içinden kurulum cd si çıkmaz.yerel bi mağazadan alırsanız onlar yüklerler ama onların yüklediği windows illegaldir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toleranta12

quote:

Orijinalden alıntı: zynftt

quote:

Orijinalden alıntı: Miralge

hdd'den ara sıra tik şeklinde mekanik ses geliyor, aynı sorunu yaşayan var mı ?
    ayrıca başka bir konuda yazmışlar , HDD ve RAM değişimi garanti kapsamını bozmuyormuş , ssd disk takan oldu mu ? ne önerirsiniz

o ses bende de var.sadece bende lduğunu düşünüp aha sıçtık şimdi demiştim.bi sorun çıkarttı mı sizde

Windows, arka planda çalışan yazılımları okumak ve arada sırada HHD'i defragmante etmek için HDD'i boşta olsa bile çalıştırır. Gelen ses budur ve bu bir sorun değildir :)

hocam nasıl tarif edeyim bilmiyorum ama sık sık içerde bişeyler tıkırdıyomuş gibi bir ses geliyor.beni korkutan asıl ses ise tiz bi cızztt sesi nadiren de olsa geliyor.başka hiç bi bilgisayarda iki sesi de duymadım

• Şuana kadar birçok laptop ve hdd kullandım
    Gerçekten böyle bir ses duymadım
    Hafif tıkırtılar normal olsada arada başlık sanki disk plakasına değiyormuş gibi fan sesinden bile fazla bir ses geliyor tek avuntum sadece bende olmaması

Teşekkürler hocam @low

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedlEyel -- 15 Mayıs 2014; 23:53:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedlEyel

Şuana kadar birçok laptop ve hdd kullandım
    Hafif tıkırtılar normal olsada arada başlık sanki disk plakasına değiyormuş gibi fan sesinden bile fazla bir ses geliyor tek avuntum sadece bende olmaması

Teşekkürler hocam @low

tıkırtı sesinin fandan geldiğini ümit etmek istiyorum ama cızzzt diye anlatmaya çalıştığım tiz sesten korkuyorum daha çok.o ses sizde de var mı?
  • zynftt Z kullanıcısına yanıt
    evet hocam aynı ses hdd'den geliyor eminim
  • İnşallah bi sıkıntı çıkartmaz ama bu aralar o ses arttı bende .bugün en az 5-6 defa çıktı aha gidiyo bilgisayar dedim.sorunu bilebilsek baştan önlem almaya çalışırız ama neden olabileceğiyle ilgili pek bir bilgi de yok nette

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zynftt -- 17 Mayıs 2014; 1:07:24 >
  • zynftt Z kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor sürekli hdd tune ile kontrol ediyorum

Bazen hiç ses çıkmazken bazende iki üç kere ses duyuyorum evet dediğin gibi pek bir bilgi yok

• quote:

Şimdilik bir sıkıntı gözükmüyor sürekli hdd tune ile kontrol ediyorum

Bazen hiç ses çıkmazken bazende iki üç kere ses duyuyorum evet dediğin gibi pek bir bilgi yok

hangi testleri yapmalıyım bilmiyorum ama şunları yaptım
     MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar

MSI CX61 2OD-231XTR inceleme ve kullananlar

• quote:

Şuana kadar birçok laptop ve hdd kullandım

Teşekkürler hocam @low

Bendede var o ses, başta hoparlör sandım ama değilmiş, bazen günde 2-3 kez geliyor bazen de hiç gelmiyor bende anlamadım ama sorun olacağını sanmam.
  • BurakBilgin kullanıcısına yanıt
    Evet hocam sorun yaratmaz herhalde
    Ama hdd bilgisayar için yetersiz kalıyor en kısa zamanda ssd takmak lazım
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.