Şimdi Ara

*** MSI CX640DX-658XTR Kullanıcı Topluluğu *** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
12.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kl_emre_1905

quote:

Orijinalden alıntı: legacyof_x

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: trockyalı27

asus markası daha iyi ekran kartı da kasa yapısı

Asus o kasalara adam gibi bir ekran taksın önce.Çözünürlüğü berbat ekran kullanıyor.

ASUS K53SV-SX581D nin ekran kalitesinden mi bahsediyorsunuz yoksa genel olarak asus mu? Bu modeli almayı düşünüyorum çünkü o yüzden soruyorum..

Evet özellikle k53lerin ekran çözünürlüğünü beğenmeyenler çok,Forumdan bakabilirsin.

evet dün bi arkadaşın asusu gördüm benim msi onun yanında full hd;)

• Ben de kullaniyorum bu modeli. Oldukca memnunum.
  • sıkıntı yok kullanmaya devam msı on numara şimdilik iki oyun yüklü biri the run diğeride point blank ve hiç kasılma yok
  • Bu cihaza Ubuntu, OpenSuse veya herhangi bir Linux dağıtımı kurabilen varmı acaba ? Normal bir şekilde kuruluma başlıyorum sonra kurulum aşamasında birtakım hatalar veriyor ( ide - modprobe )
    ahci modu enable-disable ettim denedim yine aynı şekilde kuramadım. Google'da aradım net birşey yok.
  • merhaba arkadaşlar ben bu pcden almayı düşünüyorum ama asus ile bu pc arasında git geldeyim. yorumlardan okuduğuma göre sanırım tek kötü yanı kasası bunun dışında sıkıntı çeken oldumu acaba, ısınma veya donanımsal sorunu varmı. şimdiden teşekkürler
  • Bir süredir kullanıyorum bu laptopu biraz deneyim kazandım sorusu olan varsa cevaplayayım, bildiğim kadarıyla.

quote:

Orijinalden alıntı: zıpırx

merhaba arkadaşlar ben bu pcden almayı düşünüyorum ama asus ile bu pc arasında git geldeyim. yorumlardan okuduğuma göre sanırım tek kötü yanı kasası bunun dışında sıkıntı çeken oldumu acaba, ısınma veya donanımsal sorunu varmı. şimdiden teşekkürler

Kasası iyi, kötü denebilecek bir şey yok bence. Fiyat açısından iyi yani yoksa tabi ki 2000 - 2500 tl'ye çok daha sağlam kasalı modeller de var. Ama sağlam duruyor bu model bir yamuğunu görmedim. Öyle oyuncak gibi değil, ağır, sert duruyor.

Isınma problemi de yok ama oyun oynayınca fan ötüyor (fazla yüksek bir ses değil yine de) o da doğaldır. Lakin o durumda dahi elinizi koyduğunuz yerler rahatsız edici derecede ısınmıyor, elinizi fana tutmazsanız rahatsız olmazsınız yani. Oyun oynamadığınızda webde gezinirken video izlerken vs. gayet sessiz çalışıyor neredeyse çıt yok. Donanım sorununa da rastlamadım bir tek sağ taraftaki usb ve ses çıkışının yeri pek hoşuma gitmedi ama çok sorun değil.

quote:

Orijinalden alıntı: VinceLombardi

Bu cihaza Ubuntu, OpenSuse veya herhangi bir Linux dağıtımı kurabilen varmı acaba ? Normal bir şekilde kuruluma başlıyorum sonra kurulum aşamasında birtakım hatalar veriyor ( ide - modprobe )
    ahci modu enable-disable ettim denedim yine aynı şekilde kuramadım. Google'da aradım net birşey yok.

MSI'in kendi forumu var aktif de bir yer belki orada sorsanız bilen çıkar.

http://forum-en.msi.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindtrick -- 9 Mart 2012; 14:21:49 >

• Bende bu modelı dun ıtıbarıyle aldım uzun arastırmalaırm sonucunda 1300 tl alınabılıcek enıyısıydı

2gb gt 540 cuda ekran akrtı benı cezbettı

6gb ram i5 te fena degıldı

neyse

hemen wındows7 ultimate sp1 64 bit kurdum bunu kurmamadakı sebep dıger wındowslar 4 cekırdleıklı ıslemcıyı kullanmıyordu HDMI cıkısındada ıyıslestırmeler yapmıslardı

drıverleırnı cdden ekran akrtınınkını nvdıadan kurdum

windows 7 puanalrında ekran kartı 5.9 ıslemcı 7.4 ram 7.6 aldı fena degıl yanı

MSI ıcın ılk ızlenımlerım ben begendım acıkcası kasası fena degıl tasarımı guzel ve unutmayın bu notebook cebit 2011 gozdelerındendı

neyse hemen LCD TV ye HDMI ıle baglayıp oyunları oynamaya basladım:)) TV den guzel oluyor flımelrıde ordna zılıyorum:))
  • bende bu laptopu almayı düşünenlerdenim bir kaç soru sormak istiyorum kullananlara;
    ilk olarak MSI satış sonrası servis hizmetleri nasıl özellikler hız konusunda
    birde konuyu başlatan arkadaş grafik programlarında iyi olmadığını yazmış photoshop dreamweaver ve de uygulama geliştirme platformu visual studio onun yanında mssql kullanan biri olarak bunlardaki performansları nasıl olur acaba ?
    Kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum
    Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: spooce

bende bu laptopu almayı düşünenlerdenim bir kaç soru sormak istiyorum kullananlara;
    ilk olarak MSI satış sonrası servis hizmetleri nasıl özellikler hız konusunda
    birde konuyu başlatan arkadaş grafik programlarında iyi olmadığını yazmış photoshop dreamweaver ve de uygulama geliştirme platformu visual studio onun yanında mssql kullanan biri olarak bunlardaki performansları nasıl olur acaba ?
    Kullanan arkadaşlardan cevap bekliyorum
    Teşekkürler...

Servispoint diye bir şirket bakıyor MSI'ın teknik servis işlerine.
    http://www.servispoint.com/

O tip ihtiyaçlarda 4 çekirdekli işlemci daha iyi oluyor diye biliyorum. Bu model iki çekirdekli, ben sizin yerinizde olsam 4 çekirdekli modellere bakardım i7 işlemcili modeller yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: diego5

Arkadaşlar bu iki bilgisayar arasında kaldım siz hangisini önerirsiniz

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/lenovo-59-324773-z570-core-i5-2450m-250ghz-6gb-ddr3-500gb-156-dvdrw-2gb-gt540m-cam-bt-w7bas/productdetails.aspx?I_ID=59184

http://www.pcdepo.com/msi-cx640dx-658xtr-notebook-urun7185.html

yada bu fiyatlarda bu performansda başka öneriniz varmı

Alırken araştırmıştım bu sınıftaki modelleri, o modelin de (Lenovo) bir yamuğunu okumadım. Asus'un yine benzer fiyatta K53 serisi var, Dell Inspiron 5110 var.

Ben olsam MSI'ı alırdım, aldım da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mindtrick -- 10 Mart 2012; 13:30:33 >

• FN tuşunda bir problem çıktı yav bende durduk yerde. Ses açıp kapatamıyorum , sorunun nedenini nereden ayarlayacağımı bilen biri var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

FN tuşunda bir problem çıktı yav bende durduk yerde. Ses açıp kapatamıyorum , sorunun nedenini nereden ayarlayacağımı bilen biri var mı acaba?

Photkey programı kurulu mu? Fn tuşuna basınca ekranda menü gösteren programdan bahsediyorum. Onunla alakalı bir şey olabilir. Onu kur kuruluysa da kaldırıp baştan kur bence.

Bu arada herkese söyleyeyim bu sayfadaki utility denen şeyleri gözden kaçırmayı

http://msi.com/product/nb/CX640DX.html#/?div=Utility&os=All

Timestamp yedekleme yazılımı. Photkey de Fn tuşuna basınca çıkan menü programı şöyle bir şey.

*** MSI CX640DX-658XTR Kullanıcı Topluluğu ***

• quote:

Orijinalden alıntı: mindtrick

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

FN tuşunda bir problem çıktı yav bende durduk yerde. Ses açıp kapatamıyorum , sorunun nedenini nereden ayarlayacağımı bilen biri var mı acaba?

Photkey programı kurulu mu? Fn tuşuna basınca ekranda menü gösteren programdan bahsediyorum. Onunla alakalı bir şey olabilir. Onu kur kuruluysa da kaldırıp baştan kur bence.

Bu arada herkese söyleyeyim bu sayfadaki utility denen şeyleri gözden kaçırmayı

http://msi.com/product/nb/CX640DX.html#/?div=Utility&os=All

Timestamp yedekleme yazılımı. Photkey de Fn tuşuna basınca çıkan menü programı şöyle bir şey.

*** MSI CX640DX-658XTR Kullanıcı Topluluğu ***

Yüklü dostum o. Kapatıp açınca düzeldi o sorun. Nedense başıma gelen her problemde bilgisayarı kapatıp açınca düzeldi.

• ben de bu 658 msi alarak aranıza katıldım .benim de izlenimlerim şöyle.henüz oyun oynamadım o konuda bişey söyleyemiycem.arkadaşta aynı işlemcili hp var 2430 lu yani düz film izlerken bile baya ısınıyo.bu makina ise sanki fanı bile çalıştırmıyo ki ısınmıyo.kasa görünüş güzel ama son modellerin çoğunda olduğu gibi çok sağlam hissi vermiyo ki ben bi eksiği görüp daha ilk gün geliştirme yaptım kasaya.millet menteşe sorunu diye bahsetmiş ama öyle bişey yok.mesela pilsiz kapağı kapatıp eliniz pil boşluğundan kavrayıp taşırken kapağın iki menteşe arası açıklığı esneme yapıyo.olan arkadaşlar hemen görürler .yani sanki ortada da bi menteşe olsa gibi bi hissiyat var o da genel kasanın plastik olmasıyla alakalı.ben de elimde bulunan raptiye başı şeklinde altı yapışan şeffaf kaymayı önleyici silikonlardan koydum.bi tane kapaktaki msi yazısının altına iki tane de kasadaki hoparlör aralarına üst kapağı karşılayacak şekilde yapıştırdım. eğer ordaki 3 adet raptiye başı gibi şeffaf silikon parçasını kafaya takmazsanız sonuç size fabrika bunu neden düşünmemiş acaba şeklinde düşündürüyo.en ufak esneme kalmadı şu an bi ortadan iki yandan destek tam oldu.
    ben asıl şu light sensor olayını çözemedim nasıl çalışıyo hala anlamadım.on yapıyorum hot key lerden bi fark yok.bizim samsung lcd de var acayip farkediyo ama burda yok.anlayabilen varsa anlatsın...şu foruma resim koyma olayını ben yapınca hep link olarak çıkıyo.direk resim olması için ne yapıcaz ona da bi yardımcı olan arkadaş olursa sevinirim...

• quote:

Orijinalden alıntı: kasparss

ben de bu 658 msi alarak aranıza katıldım .benim de izlenimlerim şöyle.henüz oyun oynamadım o konuda bişey söyleyemiycem.arkadaşta aynı işlemcili hp var 2430 lu yani düz film izlerken bile baya ısınıyo.bu makina ise sanki fanı bile çalıştırmıyo ki ısınmıyo.kasa görünüş güzel ama son modellerin çoğunda olduğu gibi çok sağlam hissi vermiyo ki ben bi eksiği görüp daha ilk gün geliştirme yaptım kasaya.millet menteşe sorunu diye bahsetmiş ama öyle bişey yok.mesela pilsiz kapağı kapatıp eliniz pil boşluğundan kavrayıp taşırken kapağın iki menteşe arası açıklığı esneme yapıyo.olan arkadaşlar hemen görürler .yani sanki ortada da bi menteşe olsa gibi bi hissiyat var o da genel kasanın plastik olmasıyla alakalı.ben de elimde bulunan raptiye başı şeklinde altı yapışan şeffaf kaymayı önleyici silikonlardan koydum.bi tane kapaktaki msi yazısının altına iki tane de kasadaki hoparlör aralarına üst kapağı karşılayacak şekilde yapıştırdım. eğer ordaki 3 adet raptiye başı gibi şeffaf silikon parçasını kafaya takmazsanız sonuç size fabrika bunu neden düşünmemiş acaba şeklinde düşündürüyo.en ufak esneme kalmadı şu an bi ortadan iki yandan destek tam oldu.
    ben asıl şu light sensor olayını çözemedim nasıl çalışıyo hala anlamadım.on yapıyorum hot key lerden bi fark yok.bizim samsung lcd de var acayip farkediyo ama burda yok.anlayabilen varsa anlatsın...şu foruma resim koyma olayını ben yapınca hep link olarak çıkıyo.direk resim olması için ne yapıcaz ona da bi yardımcı olan arkadaş olursa sevinirim...

Fn menüsünden light sensörü aç ilk önce,ardından Denetim masası>donanım ve ses>Konum ve diğer algılayıcılardan ışık sensörünü etkinleştir tamamdır.

• quote:

quote:

ben de bu 658 msi alarak aranıza katıldım .benim de izlenimlerim şöyle.henüz oyun oynamadım o konuda bişey söyleyemiycem.arkadaşta aynı işlemcili hp var 2430 lu yani düz film izlerken bile baya ısınıyo.bu makina ise sanki fanı bile çalıştırmıyo ki ısınmıyo.kasa görünüş güzel ama son modellerin çoğunda olduğu gibi çok sağlam hissi vermiyo ki ben bi eksiği görüp daha ilk gün geliştirme yaptım kasaya.millet menteşe sorunu diye bahsetmiş ama öyle bişey yok.mesela pilsiz kapağı kapatıp eliniz pil boşluğundan kavrayıp taşırken kapağın iki menteşe arası açıklığı esneme yapıyo.olan arkadaşlar hemen görürler .yani sanki ortada da bi menteşe olsa gibi bi hissiyat var o da genel kasanın plastik olmasıyla alakalı.ben de elimde bulunan raptiye başı şeklinde altı yapışan şeffaf kaymayı önleyici silikonlardan koydum.bi tane kapaktaki msi yazısının altına iki tane de kasadaki hoparlör aralarına üst kapağı karşılayacak şekilde yapıştırdım. eğer ordaki 3 adet raptiye başı gibi şeffaf silikon parçasını kafaya takmazsanız sonuç size fabrika bunu neden düşünmemiş acaba şeklinde düşündürüyo.en ufak esneme kalmadı şu an bi ortadan iki yandan destek tam oldu.

Fn menüsünden light sensörü aç ilk önce,ardından Denetim masası>donanım ve ses>Konum ve diğer algılayıcılardan ışık sensörünü etkinleştir tamamdır.

hocam sağol ben umudu kesmiştim ama ilginç olan şu .aynısını global msi forumda biri söylüyodu yaptım dün hiç farketmedi.acaba dün prizde çalışıyodu bugün pille .ondan mı acaba.neyse de gördük ki çalışıyo eyvallah...

• quote:

quote:

quote:

hocam sağol ben umudu kesmiştim ama ilginç olan şu .aynısını global msi forumda biri söylüyodu yaptım dün hiç farketmedi.acaba dün prizde çalışıyodu bugün pille .ondan mı acaba.neyse de gördük ki çalışıyo eyvallah...

Hocam ben hep prizle kullanıyorum.Çalışıyor

• Touchpad driverında bir sorun var, aynı şekilde photkey de kafayı yedirtiyor arasıra. normal kullanımda fan bölgesi dışında ısınma yok. ama oyunlarda fan deli gibi çalışıyor. Benim en çok kafama taktığım sorun hdd den tıkırtı cızırtı gibi kulak tırmalayıcı bir ses gelmesi. aslında çok yüksek de değil ama pcnin başında olduğunda duymamak mümkün değil. hdd ışığı yanarken o ses geliyor. aşağıya video koydum arkadaşlar sesi kaydedip, bir inceleseniz iyi olur. Birkaç arkadaştan rica ettim ama duyamadıklarını belirttiler. ses touchpadin sağından geliyor. Bu sesi duyabileceğiniz bir yöntem söylemek istiyorum. Hdtune adlı programda random access testi yaprasanız duyabilirsiniz . bu hdd nin normal sesi mi garantilik mi hala karar verebilmiş değilim. 1 ay ayrı da kalmak istemiyorum boş yere garantiye yolayıp. aşağıdaki videoda sesi kaydettim, dinleyip fikir verirseniz sevinirim;

http://www.youtube.com/watch?v=Q-txWikumxs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellisch -- 11 Mart 2012; 23:57:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rebellisch

Touchpad driverında bir sorun var, aynı şekilde photkey de kafayı yedirtiyor arasıra. normal kullanımda fan bölgesi dışında ısınma yok. ama oyunlarda fan deli gibi çalışıyor. Benim en çok kafama taktığım sorun hdd den tıkırtı cızırtı gibi kulak tırmalayıcı bir ses gelmesi. aslında çok yüksek de değil ama pcnin başında olduğunda duymamak mümkün değil. hdd ışığı yanarken o ses geliyor. aşağıya video koydum arkadaşlar sesi kaydedip, bir inceleseniz iyi olur. Birkaç arkadaştan rica ettim ama duyamadıklarını belirttiler. ses touchpadin sağından geliyor. Bu sesi duyabileceğiniz bir yöntem söylemek istiyorum. Hdtune adlı programda random access testi yaprasanız duyabilirsiniz . bu hdd nin normal sesi mi garantilik mi hala karar verebilmiş değilim. 1 ay ayrı da kalmak istemiyorum boş yere garantiye yolayıp. aşağıdaki videoda sesi kaydettim, dinleyip fikir verirseniz sevinirim;

http://www.youtube.com/watch?v=Q-txWikumxs

hocam aynısı ben de var ama bana göre bu harddiskin kendi özelliği bence servise falan gönderme eskisini de arayabilirsin.hatta yabancı forumlardan da araştıracam.beni de rahatsız etti ama dünden beri alıştım.ayrıca bu ses duyduklarım arasında en az kulak tırmalayanıen azından fan sesi yok bunda da...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.