Şimdi Ara

*** MSI CX640DX-658XTR Kullanıcı Topluluğu *** (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
2
Favori
12.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kasparss

quote:

Orijinalden alıntı: sueornot

arkadaşlar bu ekran ışığının derecesini otomatik ayarlayan light sesötü zımbırtısı siz de çalışıyor mu? fn+f4 tuşu ile etkin hale getiriyorum ancak akşam odanın ışığını falan kapıyorum odada hani ekran otomatik değişcek mi diye hiç değişmiyo, parlaklık hep sabit, sizde durum nasıl?

emre nin dediği doğru ama bende windowsun güncellemelerini indirmeden çalışmadı mesela.bi de sanırım alt sınır olayı var şu an başka bilgisayardan yazıyorum bakamıycam ama fn tuşundan aktive etmeden önce ışık ayarını nereye getirirsen en alt sınır orayı yapıyo otomatik ayarlarken.dolayısıyla çalışıp çalışmadığını en iyi önce ekran ışık ayarını minimum ayarlayıp sonra fn tuşundan aktive ettikten sonra kontrol et.tavsiye oda ışıklarını kapat karanlıkta eline fener al tut ya da telefonun ışığını sensöre yaklaştır...

hocam çok saolun hallettim bende, gözümden kaçmış nasılsa, oysa oraları baya kurcalamıştım önceden, teşekkürler emre kardese de.

yalnız alt sınır olayı benim de dikkatimi çekmişti, hatta düzgün çalışmıyor mu acaba diye düşünürken sen de öyle yazınca demek ki öyle çalışıyor alet dedim şuan, eyvallah.

• Gün içinde 2 kez mavi ekran aldım. Sebebi ise Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'nde , 250 kb.'lik bir resmi Gerçek Boyut (Ctrl + Alt + 0 ) yapmak istemem. Anlamadım gitti Valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Gün içinde 2 kez mavi ekran aldım. Sebebi ise Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'nde , 250 kb.'lik bir resmi Gerçek Boyut (Ctrl + Alt + 0 ) yapmak istemem. Anlamadım gitti Valla.

hocam işletim sisteminde bir sorun var sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebellisch

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Gün içinde 2 kez mavi ekran aldım. Sebebi ise Windows Fotoğraf Görüntüleyicisi'nde , 250 kb.'lik bir resmi Gerçek Boyut (Ctrl + Alt + 0 ) yapmak istemem. Anlamadım gitti Valla.

hocam işletim sisteminde bir sorun var sanırım

Anlamadım Valla dostum bende , kullanmamaya çalışıyorum o özelliği zaten öyle gerekli bir şey değil.
  • iyi has ta ben bu timestamp özelliğinden bişey anlamadım.kurdum şimdi gizli tuşun üstündeki ışıklar yanmaya başladı.her açılışta yedek alsın diye de ayarladım arayüzden
    ama bunu nasıl kullanacaz sistem çöktüğü zaman .bende gizli tuşa falan basınca bi hareket yok biri anlatsa da anlasak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasparss

iyi has ta ben bu timestamp özelliğinden bişey anlamadım.kurdum şimdi gizli tuşun üstündeki ışıklar yanmaya başladı.her açılışta yedek alsın diye de ayarladım arayüzden
    ama bunu nasıl kullanacaz sistem çöktüğü zaman .bende gizli tuşa falan basınca bi hareket yok biri anlatsa da anlasak...

evet kendi soruma cevap veriyorum ...buradan okudum ve anladım .tamamen çökmüş sistemi bile kurtarabiliyomuşuz ne güzel

http://www.msi.com/pic/faq/10014175@2011-0623-0513-062212@faq_0000000000313_al.pdf.pdf

• Bu bilgisayarı alan arkadaşlar için özet bazı bilgiler. 1) flash diskten sistemi kuracaksak fast botu disable edeceğiz. 2) windows 7 64 bit kuracağız, muhakkak nvidia'ya giderek ekran kartının en son sürümünü yükleyeceğiz ki; mavi ekranla karşılaşmayılım. 3) touchpad' yeni sürücüsü çıktı belirgin ölçüde farkı hissedeceksiniz.
    4) time stamp mükemmel bir yedekleme aracı sistemi bir harf kaybı bile olmadan kurtarıyor. Ama açılıştaki hızı olumsuz yönde etkiliyor. kaldırdığınızda bunu fark edeceksiniz. 5) ışık algılayıcısında hiç bir sorun yok. arkadaşların dediği ayarları yaptıktan sonra sensörü elinizle kapattığınızda ne kadar ekranın parladığını göreceksiniz.
  • arkadaşlar, windows 8 consumer preview kurup deneyen arkadaşlara bir sorum var.

ondan önce, myonca arkadaş güzel bilgiler vermiş teşekkürler, bende geçen hafta tecrübe ettiğim bir kaç şeyi ekleyeyim.

-usbden boot etmek için fast bootu disable ettikten sonra, sol taraftaki usb 3.0 portları yine çalışmıyor, yani aklınızda olsun sağ taraftaki usb 2.0 lara takıp boot edin.

windows 8 consumer preview da ilk formatlama, dosyları kopyalama falan olayları bitip bilgisayar restart ettikten ve hani bu şifre mifre belirleme olayları ekranına gelince orda benim makinanın ekranı gidiyor, bekleme halinde değil yani tamamen ekran gidiyor. intel hd driverı ile ilgili bir sorun var. hemen ardından win8 server beta yı kurup denedim ki bunda çünkü herşey daha kısıtlı ve bu sefer sorun çıkmadı ki. am bu sefer haklı olarak ekranı microsoft mobile adaptor olarak görüyor ve ekran çözünürlük 1024 çözünürlükte, çok kötü. intel hd driver'ının bir çok yeni sürümünü yükledim ama hiçbiri çalışmıyor, hepsinde bir hata veriyor ve driveri kurar kurmaz ekran gidiyor, ben o an hdmi çıkışından harici monitorden devam ediyorum, orda sorun yok.

yani nette de bir çok başka markada, bir çok başka kişi aynı sorunu yaşamış, hepsi yeni driverları kullanarak çözmüş ama ben çözemedim. şuan hala harici monitorden kullanıyorum, eğer tecrübe eden arkadaşlar varsa, yorumlarını bekliyorum.

• ben touchpaddeki takılmayı msconfig den touchpad uygulamasını kaldırıp çözdüm. multitouch olmasa da olur
  • bende de touchpad uygulaması ile beraber düzgün çalışıyordu ancak bios'u update edince bozuldu şuan, en iyisi uygulamasını kaldırmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sueornot

bende de touchpad uygulaması ile beraber düzgün çalışıyordu ancak bios'u update edince bozuldu şuan, en iyisi uygulamasını kaldırmak

bios update den her zaman korkmuşumdur, çalışan alete ellemek istemiyorum. Daha önce bir modemim firmware güncellerken uçmuştu. Ordan beri ders aldım
  • Biosu uptate eden arkadaşlar merak ettim. daha biosun yeni versiyonu yok. yeni görünen bios bizim eura bölgesinin değil bunu aklımızda bulunduralım. eğer eura seçerseniz mevcut olanla aynı olduğundan winflash kurmayacaktır.
    birde usb 3.0 la kurulum yapamamızın nedeni drivera ihtiyaç duyması. kurulum bitmeden maalesef yararlanamayız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myonca

Biosu uptate eden arkadaşlar merak ettim. daha biosun yeni versiyonu yok. yeni görünen bios bizim eura bölgesinin değil bunu aklımızda bulunduralım. eğer eura seçerseniz mevcut olanla aynı olduğundan winflash kurmayacaktır.
    birde usb 3.0 la kurulum yapamamızın nedeni drivera ihtiyaç duyması. kurulum bitmeden maalesef yararlanamayız.

hocam eura olayını bilmiyorum açıkcası ancak ben biosu winflash değil de direk siteden indirdiğim dosyanın yanındaki flash.bat ile update ettim, windows 8 kurmak için update ettim aslında. dediğim gibi eura olayınını bilmiyorum, haklı olabilirsin ancak update ettikten sonra bir sorunla karşılaşmadım, sadece touchpad biraz sapıttı ama onun da driverini güncellersem düzelir diye düşünüyorum.
  • arkadaşlar, burdan birçok arkadaşa pm de attım. Bu hdd konusunda, benim hdd im hiç ses çıkarmıyor diyen varmı, iki arkadaştada aynı sorun var. Bilmiyorum hallettiler mi ama. benim iyice anımı sıktı bu durum. yeni hddler de çok pahalı şu sıralar. normalmi değilmi tam emin olmak itiyorum, bad sector yok. Harddrive fitnees test ile de taradım sorun çıkmadı ancak ses cidden takıntı haline geldi bende.
  • SSD takmak amacıyla alt kapağı açmak isteyen oldu mu ?
    Garanti etiketini bozmamak için HDD yi SSD ile servise ücretsiz değiştirtebiliyor muyuz ?
  • Arkadaşlar hdd sesli ama genel olarak çoğu nutbukta bu var. Etiket yok diye sakın bileşenlerden birini değiştirmeye kalkmayın. Çünkü garentiniz geçersiz kalacaktır. yırtılacak etiket olmayışı sizi yanıltmasın vidalardan birini yarım tur attırmanız bile açılmış kabul edileceğini bunuda rahat bildiklerini hatırlatayım. Başka bir arkadaş benden görüp aldı fakat onun hdd si daha sessiz. Hdd sesiniz elektrik kısa devre yapma sesi gibi değil mi. hani iki soyulmuş kabloyu birbirine değdirince çıkan sesin biraz volumesi düşüğü gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myonca

Arkadaşlar hdd sesli ama genel olarak çoğu nutbukta bu var. Etiket yok diye sakın bileşenlerden birini değiştirmeye kalkmayın. Çünkü garentiniz geçersiz kalacaktır. yırtılacak etiket olmayışı sizi yanıltmasın vidalardan birini yarım tur attırmanız bile açılmış kabul edileceğini bunuda rahat bildiklerini hatırlatayım. Başka bir arkadaş benden görüp aldı fakat onun hdd si daha sessiz. Hdd sesiniz elektrik kısa devre yapma sesi gibi değil mi. hani iki soyulmuş kabloyu birbirine değdirince çıkan sesin biraz volumesi düşüğü gibi.

http://www.youtube.com/watch?v=Q-txWikumxs

ses burada hocam.

• sesmiş şuymuş buymuş hiç sallamıyorum valla taş gibi makina çok da memnunum...
  • arkadaşlar bendede i3 lüsü var hdd deki o ses azda olsa var bazen oluyo bazen olmuyo, bi çözüm bulan varmı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.Brkn

arkadaşlar bendede i3 lüsü var hdd deki o ses azda olsa var bazen oluyo bazen olmuyo, bi çözüm bulan varmı acaba.

benimki hdd ışığı azda olsa yandığı her an oluyor bir çözümü yok sanırım, aynı seri hdd lerde bile ses bakımından çok fark olabiliyormuş. Kafadaki okuyucudan kaynaklanıyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellisch -- 6 Nisan 2012; 21:51:28 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.