Merhaba. MSI G274QPF QD 27 IPS WQHD 170Hz 1ms monitörünü almak istiyorum. Monitörü bağlayacağım laptop 6 yıllık emektar MSI PE60 6QE modeli. Laptop'ın bağlantı noktaları arasında bir adet USB Type-C, bir adet HDMI, bir adet mini DisplayPort var fakat anlayabildiğim kadarıyla bu portların destekledikleri görüntü aktarım özellikleri monitörün kapasitesinin altında kalıyor. Bu durumu nasıl çözebileceğim konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tekno ince YouTube kanalında monitör incelemesi yapılırken laptop bağlantısı için bir ucu Type-C diğer ucu DisplayPort olan bir kablo önerilmiş. Bu kabloyla Laptop'ın Type-C portu üzerinden bağlantı kurmak monitörün kapasitesini kullanabilmek için yeterli olur mu? |
MSI G274QPF QD monitör MSI PE60 6QE ile kullanılır mı?
-
-
Gördüğüm kadarı ile sizin laptop da minidisplay port 1.2 var, o da 1440p de 144hz almasını sağlar. Type-c den bağlantı kurabilmek için usb-c bağlantı noktasının displayport alt modunu destekliyor olması lazım, yoksa görüntü aktarmaz. Onu da nasıl anlarım derseniz, aşağıda verdiğim linkten türkçe kullanım kılavuzunu indirin önce...
www.msi.comMSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creationhttps://www.msi.com/Content-Creation/PE60-6QE/support#manualSonra kılavuzun 2-9 numaralı sayfasına gelin, orada bulunan görselde 4 numaralı bağlantı noktası sizin laptop da var mı yok mu onu kontrol edin. Varsa o bağlantıdan type-c displayport dönüştürücü kablosu ile monitöre bağlarsınız. Eğer yoksa yapacak bir şey yok Diğer usb-c portları o dönüşümü desteklemiyor çünkü
-
Sahip olduğunuz laptopta type c var fakat o girişin görüntü aktarımı için kullanım özelliği yok. sadece veri aktarımı yapabilirsiniz. 2k görüntü açabilirsiniz fakat bunu kaç hz de açar o bir muamma, belki 75 ya da 120 hz gösterebilir.
-
@yahyace cevabınız için teşekkürler. 4 numaralı Type-C portu benim laptop'ta mevcut. Bu kablo aracılığı ile Type-C portu üzerinden monitörü bağlayabilirim o hâlde. Fakat monitörü tam verimde kullanabilecek miyim bu bağlantı ile yoksa mini display port üzerinden bağlantı kurmak daha mı verimli olur sizce?
@adam john cevabınız için teşekkürler. Sizin mini display port üzerinden bağlantı kurmayla ilgili görüşünüz nedir? Monitörü minimum 75 Hz tazeleme hızı, 2k çözünürlük ve 5 ms altında tepki süresi ile kullanmak istiyorum mümkünse. Mevcut monitörümde renk derinliğinden de memnun değilim, bağlantı kuracağım port yeni monitörün 10 bit'lik renk derinliğini de etkileyebilir mi?
-
Type-c den bağlamanın daha kötü olacağını zannetmiyorum, çünkü displayport bağlantın zaten 1.2, ki bu da en düşük Yani type-c en kötü ihtimalle displayport un ile aynı kalitede görüntü verecek. Ama bence displayport 1.3 veya 1.4 kadar iyi vermesi lazım.
Ha bu arada almayı düşündüğün monitörün zaten type-c displayport bağlantısını destekliyor, yani ayrı bir kablo bile almana gerek yok. type-c kablosu ile direk bağlarsın
Not: En temizi bence bilgisayarını da değiştir bu arada yazık yani o güzel monitörün hakkını vermek lazım
-
@yahyace teşekkürler. Bilgisayarı değiştirmek için Black Friday ve yılbaşı indirimlerini bekliyorum, belki yurt dışından getirtme durumları da olabilir, önce monitörü halletmek istedim
-
@yahyace ' nin de dediği gibi bilgisayarı değiştirmek hatta laptop varken masa üstü bilgisayara geçmek daha mantıklı olacaktır. 75hz de 10 bit alabileceğinizi düşünüyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X