Şimdi Ara

MSI - G41M-P33 Combo anakart için ddr3 ram önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elimde MSI - G41M-P33 Combo anakart e8500 işlemci mevcut üstündede ddr2 667 mhz 2x1 gb ram var bu ramleri dğeiştirmek istiyorum ddr3 1333 mhz destekliyor anakart fakat 3 gün önce 4 gb ddr3 1333 mhz Kingston Ram (KVR13N9S8/4 ) aldım ekrana görüntü gelmedi ve 3 bip sesi çıktı araştırmalarında bu ranırım anakrt rami desteklemediğinde ve ram arızalı olduğunda yapıyormuş bende rami geri iade ettim şimdi yeni ram alacağım hangisini almalıyım 2 x 4 gb olsa daha iyi olur yada en kötü 2 x 2 gb alacağım
    aranızda kullanıpta şu ddr3 rami destekliyor diye bilecek varmı

uyumluluk listesini buldum burada sadece 4 gb olarak Kingston 4GB 1066MHz DDR3 KVR1066D3N7-4G ile test edilmiş
    http://www.msi.com/file/test_report/TR10_2301.pdf

MSI Türkiye – Anakart - G41M-P33 Combo

MSI - G41M-P33 Combo anakart için ddr3 ram önerisi

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaio -- 4 Şubat 2014; 12:07:15 >

• dostum fatura yanımdaymış. ilk önce CMZ8GX3M2A1600C9R CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram almıştım ancak bahsettiğin problem ile karşılaştım. GSKILL 8GB (2x4GB) RIPJAWS DDR3 1333MHZ CL9 1.5V Dual Kit Ram ile problemi halletim. Şimdi hatırlamıyorum 1333 ile çalışmıyor olabilir.

edit: ayrıca şimdi emin değilim ama ddr2 ve ddr3 için slotlar farlı idi. biri mavi diğeri siyah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mthief -- 4 Şubat 2014; 18:22:46 >
  • Hortlatmış olacağım da 4 GB 'lık olanı bulabildinmi benim de ihtiyacım varda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Hortlatmış olacağım da 4 GB 'lık olanı bulabildinmi benim de ihtiyacım varda
    bulamadım dostum sonrasında da pek kullanamdığım için ilgilenemedim hala duruyor sistem öyle köşede
  • Maalesef bende 2'lik alacağım 2 de bende vardı başka bi çarem yok sağol ilgilendiğini için

• quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Maalesef bende 2'lik alacağım 2 de bende vardı başka bi çarem yok sağol ilgilendiğini için
    Bir önceki anakartım ben Hİ-LEVEL TEK MODÜL 4GB 1333 ile kullanıyordum.Hiçbir sıkıntısı yoktu.Hem ucuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymy67

Bir önceki anakartım ben Hİ-LEVEL TEK MODÜL 4GB 1333 ile kullanıyordum.Hiçbir sıkıntısı yoktu.Hem ucuz.

Alıntıları Göster
    bu anakartı kullananlara yardımım olsun

şu ramleri kendim denedim ve kesinlikle uymuyorlar;

*corsair vengeance cmz8gx3m2a1600c9b
    *kingston kvr13n9s8/4

şu ramler ise kullanıcı yorumlarına göre uyuyormuş;

*kingston hyperx KHX1333C7AD3/4G
    *gskill value F3-10600CL9S-4GBRL
    *gskill ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: paşamen

bu anakartı kullananlara yardımım olsun

şu ramleri kendim denedim ve kesinlikle uymuyorlar;

*corsair vengeance cmz8gx3m2a1600c9b
    *kingston kvr13n9s8/4

şu ramler ise kullanıcı yorumlarına göre uyuyormuş;

*kingston hyperx KHX1333C7AD3/4G
    *gskill value F3-10600CL9S-4GBRL
    *gskill ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL

Alıntıları Göster
    hocam yorumuna güveniyorum.. gskill ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL alıcam aklıma bişey takıldı 1600mhz bu ram sıkıntı cıkarmaz inş. hayırlısı diyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: beytu28

hocam yorumuna güveniyorum.. gskill ripjaws F3-12800CL9S-4GBRL alıcam aklıma bişey takıldı 1600mhz bu ram sıkıntı cıkarmaz inş. hayırlısı diyorum..

Alıntıları Göster
    O anakart 1600 mhz rami desteklemez boşuna almayın.Ne marka olursa olsun desteklemez,pc yi açamazsınız.Uyarmadı demeyin.
  • tecrubeni gozden gecirmeni tavsiye ederim.. msi combo anakart kullanmiyorum ama asrock combo anakarta sahibim ve chipsetleri, ozellikleri hersey neredeyse ayni..

ram olarak 1333mhz overclocklu halde destekliyor.. suan sistemimde 1600mhz ram takili ve takir takir calisiyor.. ama o hizlari desteklemiyor orda haklisiniz.. ama bilgisayar acilmaz gibi bir ifade yanlis bir ifade..

bilgisayar her turlu acilir, sadece dusuk hizda calisir 800-1066mhz gibi. overclock ederek de ustune cikabilirsin...

sizin mantiga gore ozaman sata 3 harddisk veya ssd sata 2 anakartta da calismaz.. desteklemiyor cunku ?
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Bakın bu anakartların yani bu saçma combo kartlardan bahsediyorum hangi ram le ne tepki vereceği hiç belli olmuyor.Biz farklı 3 adet 1600 mhz ram ile denedik bilgisayara görüntü bir türlü gelmedi.Sizinki asrock marka ve inan gigabyte'ın combo kartı bile farklı tepkiler veriyor.Dikkat edersen ben bu konu altında yan msi combo için dedim.İstediğiniz 1600 ram takın bu msi açmaz.Çünkü tarafımca denendi.Eğer çalıştıran varsa da helal olsun.
    2. si de 1333 mhz oc yazıyor ama gene hiç bir ddr3 ramde gram oc yapamadık.1066 mhz de çalışıyor max.Hatta ve hatta işlemci 0.1 mhz oc bile yemiyor.Birisi bana 1333 mhz de çalıştırdığını ss ler ile kanıtlasın alnından öperim.
    3.sü konuyu hdd lere nasıl getirdiniz :)
  • konuyu ssd lere getirmedim, ornek olarak verdim o mantigina gore bu da boyledir o halde... anlaminda..
    neyse

fsb kilitli oldugu icin bu boyle.. fsb 1333mhz destekliyor uzerine cikamiyorsun.. biraz ciksan pc hic acilmiyor oyle calisip duruyor.. ben cpu frenquency suan 343 olarak ayarladim ve carpani da 7.5 yaptim q8300 islemcimin, sabit 2573mhz de calisiyor..
    cpu frequency arttigi icin ramlerde yukseliyor, dram frequency den onu da 1100mhz olarak ayarladim , fsb de suan 1373mhz de... 350 uzeri desteklemiyor anakart.. 346-347 belki.. fazla gidemiyorsun.. konu ramler degil anakartin fsb sorunu.. 1600mhz e kadar destekleseydi zaten problem kalmazdi..

ben bu asrock da ddr2 hyperx 1066mhz denedim, gskil ddr3 1600 ve suan team xtreem ddr3 1600 var. hepsi calisti.. ama 1066mhz olarak, cpu frequency yi artirinca istedigin hiza gelebilirsin oda kisitli olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: LazPacino

konuyu ssd lere getirmedim, ornek olarak verdim o mantigina gore bu da boyledir o halde... anlaminda..
    neyse

fsb kilitli oldugu icin bu boyle.. fsb 1333mhz destekliyor uzerine cikamiyorsun.. biraz ciksan pc hic acilmiyor oyle calisip duruyor.. ben cpu frenquency suan 343 olarak ayarladim ve carpani da 7.5 yaptim q8300 islemcimin, sabit 2573mhz de calisiyor..
    cpu frequency arttigi icin ramlerde yukseliyor, dram frequency den onu da 1100mhz olarak ayarladim , fsb de suan 1373mhz de... 350 uzeri desteklemiyor anakart.. 346-347 belki.. fazla gidemiyorsun.. konu ramler degil anakartin fsb sorunu.. 1600mhz e kadar destekleseydi zaten problem kalmazdi..

ben bu asrock da ddr2 hyperx 1066mhz denedim, gskil ddr3 1600 ve suan team xtreem ddr3 1600 var. hepsi calisti.. ama 1066mhz olarak, cpu frequency yi artirinca istedigin hiza gelebilirsin oda kisitli olarak
    aynı anakart var şu an ram yok bunu;

http://www.exa.com.tr/hilevel/bellekler/hilevel_4-326-10227.html

almayı düşünüyorum lütfen yardımcı olun..

• Arkadaşlar 2 adet 4Gb DDR3 ram alınacak, bu anakart için hangi marka model uyumludur.

• raver kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yaptınız aldınız mı ram?

Konuda kimse cevap yazmadı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben g41mt s2p anakartımda corsair xms3 2x4gb 2000mhz bellekleri kullanıuordum. İlla 1333 yada 1066 olması şart değil, gigabyte anakartlar çoğu belleği desteklemekte. Hatta ilk belleğimde 2x4gb 1333lük kingstondu, 1368 olarak kullanıyordum. Şimdiki anakartta gerci sorun cikarmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: IItwentysixII

Ben g41mt s2p anakartımda corsair xms3 2x4gb 2000mhz bellekleri kullanıuordum. İlla 1333 yada 1066 olması şart değil, gigabyte anakartlar çoğu belleği desteklemekte. Hatta ilk belleğimde 2x4gb 1333lük kingstondu, 1368 olarak kullanıyordum. Şimdiki anakartta gerci sorun cikarmiyor.
    2 adet hi level 4GB 1333MHZ(soğutucusuz) ram ile 8GB yapılabilmekte. fakat ramden mi bilmiyorum oc yapamadım işlemciye. çok ufak hız/voltaj artışında bile pc başlarken anakart ayarladığım FSB değerini defaulta çekiyor voltaj belirlediğim ayarda kalıyor. işlemci E5450. daha önce oc denememiştim sebep ram olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: marxx

2 adet hi level 4GB 1333MHZ(soğutucusuz) ram ile 8GB yapılabilmekte. fakat ramden mi bilmiyorum oc yapamadım işlemciye. çok ufak hız/voltaj artışında bile pc başlarken anakart ayarladığım FSB değerini defaulta çekiyor voltaj belirlediğim ayarda kalıyor. işlemci E5450. daha önce oc denememiştim sebep ram olabilir.

Alıntıları Göster
    Konuyu tekrardan hortlatma gereği duydum çünkü ikilemde kaldım, bu anakart i3 işlemci çalıştırır mı? konuştuğum bir bilgisayar tamircisi çalıştıracağını söylüyor, kullanan veya bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: bigbossmert

Konuyu tekrardan hortlatma gereği duydum çünkü ikilemde kaldım, bu anakart i3 işlemci çalıştırır mı? konuştuğum bir bilgisayar tamircisi çalıştıracağını söylüyor, kullanan veya bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum...

Alıntıları Göster
    bu anakartlarda native özellikli yada anakart seçmeyen ramler kullanmanız gerekmektedir.
    her ddr3 ram çalışır mantığı ilelga 775 için ram almamakta fayda var..
  • Arkadaşlar konuyu tekrar hortlatıyorum ama bu kart için saatlerdir aramama rağmen uyumlu ddr3 ram bulamadım.
    Yardımcı olabilecek var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.