Şimdi Ara

MSI Gaming Plus Max - Ses kartı 5.1 Kanal Ses sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar, Hayırlı Ramazanlar;

Şöyle ki, kendi çapımda yeni bir sistem topladım. Logitech Z-506 Surround 5+1 Speaker kullanıyorum. Yeni aldığım, Msi Gaming Plus Max Anakartta onboard ses kartından ne yaptıysam, 5.1 kanal ses alamıyorum. Ön 2 hop. den ve subwoofer dan ses geliyor arka sağ-sol hop.'den ses gelmiyor. Bağlantılar anakart kullanım kitapçına göre ve doğru şekilde yaptım. Zaten ses sınamasında hepsinden doğru bir şekilde ses geliyor. Ancak hiçbir medya kaynağından(youtube, Winamp, Media Player ya da oyunlarda arka 2 hop.den ses alamıyorum.) Önceki ses kartım olan Creative Sound Blaster Extreme ses kartı 5.1 ses veriyordu. Bu duruma biraz üzüldüm. Başına gelmiş arkadaşlar, çözümünü bulanlar ya da yardımcı olabilecek arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Teşekkürler.

Not; Anakart, Realtek® ALC892 Codec yongasını kullanıyor. Sitesinde 7.1 Kanal yazmakta.

• 5.1 ses içeriği olmadığı için sadece ön 2 hoparlörden ses gelir. Destekli film ve oyunlarda 5 hoparlör çalışırken müzik dinlerken stereo yani ön 2 hoparlörden ses çalışır.

Eski creative kartınızda stereo içeriği tüm hoparlöre yayma özelliği var. Msi anakartındaki ses kartınızın realtek sürücüleri ile hoparlörleri doldur seçeneği(speaker fill) var ise deneyebilirsiniz.
    Ses denetim masasından hoparlöre sağ tık özellikler enhancements sekmesi altında olur genelde.

Eğer yok ise kurulu olan realtek sürücülerini kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra windowsun ses kartınız için kendi generic sürücülerini kurmayı deneyebilirsiniz (Bunu otomatik olarak yapar). Bu yöntem ile hoparlörleri doldur seçeneği gelebilir.

Bu da işe yaramaz ise 3 lü stereo çoklayıcı kablo alıp fiziksel olarak çözebilirsiniz. Ses sisteminin bütün kablolarını 3 girişe takıp kablonun tek ucunu bilgisayarın hoparlör girişine takmalısınız. Bu şekilde bütün hoparlörlerden ses gelir.

MSI Gaming Plus Max - Ses kartı 5.1 Kanal Ses sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castiell07 -- 5 Mayıs 2020; 22:13:56 >

• Değerli yorumunuz için çok teşekkürler. Deneyeceğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ses Kartım 5+1'e Uyumlu mu?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.