Şimdi Ara

MSI GE60 2OE-047XTR Fiyat durumu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI GE60 2OE-047XTR almayı düşünüyorum.Yeni nesil işlemci olması cezbediyor açıkçası.Isınma sorunu azaltılmış ve pili daha uzun süre kullanabiliyormuşuz.Ne kadar doğru bilmiyorum ama Asus n550 ve Lenovo y510p Türkiye stoklarına gelecek diyorlar 1 ay içinde.Onlar geldiğinde fiyatlarda bir düşüş olur mu beklemelimiyim? Birde dolar daha fazla artmaz diye düşünüyorum yanlış mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svch0st.exe -- 27 Ağustos 2013; 20:41:32 >

• svch0st.exe S kullanıcısına yanıt
    ısınma sorunu falan çözülmedi 4.nesilde. adamlar 100 dereceyi görüyor

n550 çift fanla falan çok pahalı olacak bence.

y510p de 1 ay iyor lenovo ama zamanında ha geldi ha gelecek diye y500 ü 4 ay geç getirdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1010

y510p de 1 ay iyor lenovo ama zamanında ha geldi ha gelecek diye y500 ü 4 ay geç getirdi...

100 dereceyi hangi oyunda görüyorlar?
    2500tl civarında hangisi olursa onu almayı düşünüyorum.2500tl ye yaklaşık bu özelliklerde başka laptop var mı?
  • kardeş(@oğuzhan1010) 4.nesilde derken ?

4.nesil işlemciyi mi kast ediyosun ?

Birde bişey sormak istiyorum örneğin pc sıcaklığını 80 derece de sınırlama şansımız var mı ? veya bunun gibi birşey
  • 4. Nesil işlemciler Haswel işlemciler. Şu anda kullanılan işlemcilerden 4 kat daha az enerji tüketiyor ancak extra bir performans getirmiyor (tüm incelemelerde bu sabit)
    Belki masaüstünde bir nebze performans artabilir ama dizüstünde performans değişmeyecek. Zaten Haswel işlemcilerin asıl çıkış amacı taşınabilir bilgisayarlardır. Enerji tüketimi azaldığı için şarj süreleri 4 kat uzayacak deniyor. İ7 47XX modeller örnek olarak gösterilebilir.

PC sıcaklığını belli bir sıcaklıkta tutmak pek mümkün değil, zira çalıştırdığınız uygulamaya göre değişir. Ancak şöyle bir yöntem var; örn: işlemciniz 2.6 Ghz hızındadır, siz bu işlemcinin %75'ini kullan derseniz sıcaklık belli bir derecenin üzerine çıkmaz. GE 60 topiğinde sıkça dile getiriliyor bu durum. Özellikle oyunlarda işlemciyi biraz kısarsanız 15-20 derece fark ediyormuş. Ama nasıl yapılıyor daha denemedim.

• hımm tşkler

bir de arkadaşlar ben MSI GE60 -047xtr almak istiyrum. hangi siteden almalıyım sizce hangisini önerirsiniz. başlıca kural olarak güvenilir olmasını belirteyim . 50-100 tl fazla veririm kafam rahat olur en azından diye düşünyürum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1010

Msi ge60 serisinde ısınma yokki. Gerçi benim model 0nc max 55 derece kaliteli oyunalarda görüyorum masaüstünde 40 dereceyi geçmiyor. 4. nesil işlemciler ne alemde bilmiyorum.

Birde bu ge serisine bu kadar para verilmez ben zamanında 1800 tl ye onc almıştım iyiki o zaman almışım fiyatlar çok kötü artmış ve bu laptop bu kasa kalitesiyle bu parayı hiç haketmiyor. Elime alıp taşımaktan çekiniyorum hiç güven vermiyor cihazın kasası Allah korusun yere düşse ikiye bölünür kesin yani vestel gibi desem yalan olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 7 Eylül 2013; 0:16:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ebrarkara

4. Nesil işlemciler Haswel işlemciler. Şu anda kullanılan işlemcilerden 4 kat daha az enerji tüketiyor ancak extra bir performans getirmiyor (tüm incelemelerde bu sabit)
    Belki masaüstünde bir nebze performans artabilir ama dizüstünde performans değişmeyecek. Zaten Haswel işlemcilerin asıl çıkış amacı taşınabilir bilgisayarlardır. Enerji tüketimi azaldığı için şarj süreleri 4 kat uzayacak deniyor. İ7 47XX modeller örnek olarak gösterilebilir.

PC sıcaklığını belli bir sıcaklıkta tutmak pek mümkün değil, zira çalıştırdığınız uygulamaya göre değişir. Ancak şöyle bir yöntem var; örn: işlemciniz 2.6 Ghz hızındadır, siz bu işlemcinin %75'ini kullan derseniz sıcaklık belli bir derecenin üzerine çıkmaz. GE 60 topiğinde sıkça dile getiriliyor bu durum. Özellikle oyunlarda işlemciyi biraz kısarsanız 15-20 derece fark ediyormuş. Ama nasıl yapılıyor daha denemedim.

Hocam 4 kat pil süresi uzar mı? 4 kat pil süresi uzasa 3 saatten 12 saate çıkar ki bu imkansız. Arkadaşın attığı linke göre ;

enerji tüketimi haswell'de (4700 için)47 watt iken ivy bridge'lerde (3630 için) 45 watt olarak gösteriyor. Buna göre %5 ya var ya yok. Ama haswell'in aleyhine.

Yine o siteye oranla ortalama olarak haswell'in performansı ivy birdge'e göre kafa kafaya olan modellerde %3 ila %5 daha fazla olduğu görülüyor. Çok büyük bir fark mı diye sorarsan, bence değil.

Dediğim gibi hocam bu veriler üstteki arkadaşn attığı siteye dayanıyor.

Hani ayrıca tek enerji tüketen işlemci değil ki sadece ona eden etki tüm sisteme direkt aynı şekilde etki etsin.

Ekran kartı başta bu konuda. Hatta USB'ler bile etkiler 5 dk kadar kullanımıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wallcrawler -- 7 Eylül 2013; 14:46:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wallcrawler

quote:

4. Nesil işlemciler Haswel işlemciler. Şu anda kullanılan işlemcilerden 4 kat daha az enerji tüketiyor ancak extra bir performans getirmiyor (tüm incelemelerde bu sabit)

Hocam 4 kat pil süresi uzar mı? 4 kat pil süresi uzasa 3 saatten 12 saate çıkar ki bu imkansız. Arkadaşın attığı linke göre ;

enerji tüketimi haswell'de (4700 için)47 watt iken ivy bridge'lerde (3630 için) 45 watt olarak gösteriyor. Buna göre %5 ya var ya yok. Ama haswell'in aleyhine.

Yine o siteye oranla ortalama olarak haswell'in performansı ivy birdge'e göre kafa kafaya olan modellerde %3 ila %5 daha fazla olduğu görülüyor. Çok büyük bir fark mı diye sorarsan, bence değil.

Hani ayrıca tek enerji tüketen işlemci değil ki sadece ona eden etki tüm sisteme direkt aynı şekilde etki etsin.

Ekran kartı başta bu konuda. Hatta USB'ler bile etkiler 5 dk kadar kullanımıyla.

Benim bildiğim ne %5 ne de 4 kat.3. nesil işlemcilerdeki 6 saat kullanım süresi haswellde 9 saate çıktı %50 arttı yani.Birde haswellin grafik performansı %10-15 daha iyi diye biliyorum.

• yeni model çıktı 047 eski sayılır artık.

MSI GE60 2OE-229XTR
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9309
  • quote:

Orijinalden alıntı: XmysticX

yeni model çıktı 047 eski sayılır artık.

MSI GE60 2OE-229XTR
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=9309

Yeni model olupta ne farkı varki? SSD farkı farkı var ve 250gb harddisk kapasite fazla.Bu pcye ssd gerekli değil zaten 7200 rpm.Gerekirse harici kullanılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: svch0st.exe

quote:

Orijinalden alıntı: Wallcrawler

quote:

Benim bildiğim ne %5 ne de 4 kat.3. nesil işlemcilerdeki 6 saat kullanım süresi haswellde 9 saate çıktı %50 arttı yani.Birde haswellin grafik performansı %10-15 daha iyi diye biliyorum.

Olabilir. Yüzde 5 kısmını ben hesapladım verilerden yola çıkarak.

Ama yine de bir tek işlemcinin %50 enerji tasarrufu yapması bana çok makul gelmiyor. Çünkü kullandıkları enerji 45-50 watt arası. Ama dediğim gibi bu sadece benim fikrim. Doğru olmayabilir tabi ki.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.