Merhaba arkadaşlar MSI-GE60 OND bilgisayarım var. Ramleri yükseltmek istiyorum. Tavisyelerinizi belirtirseniz sevinirim. Aklımda Kingston HyperX Impact Black 16GB(2x8GB) 1600MHz DDR3 Notebook Ram (HX316LS9IBK2/16) bu var. Bu benim bilgisayarımla uyumlu mudur. Kullanan varsa performans yorumlarını da belirtise sevinirim. Güncel tavsiyelerinize açığım. Aşağıda sistem resimlerini ve resmi siteden bilgilerini ekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
MSI-GE60 OND RAM TAVSİYESİ

-
-
DDR3'e fazla para yatırma bu dakikadan sonra. 2. el herhangi bir DDR3 1600 2x8 set alsan yeterli gelir. Zaten ramlerde genelde ömür boyu garanti olur öyle zırt pırt bozulabilecek parça da değil. Ayrıca düşündüğün ramleri de kullandım zamanında amazondan ucuzken almıştım. Sistemde i7 3632QM vardı işlemci olarak hemen hemen aynı diyebiliriz. 1600 CL9 çok kaliteli ramler ancak şu an sıfırına 900 çok fazla fiyat, ikinci el iyi bir set 400-450 civarına alır elindeki seti de 150-200 civarına satarsın. Ayrıca standart CL11 ramlerle daha performanslı CL9 arasındaki farkı normal kullanımda hissetmezsin bile, en azından ben hissetmedim. kesin sıfır alacaksan şundan iki adet alabilirsin 580'e:
-
Merhaba tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi zaten fazla bir bütçem yok. Sistemin şuanki ramlari 1.50v ile çalşıyor.Attığınız linkteki ramler 1.35v olarak gözüküyor. Bu herhangi bir sorun yaratır mı .Eğer yaratmazsa bunlardan 2 adet alıp artan parayla da SSD takviyesi yapabilirim. Ucuz olarak alabileceğim mSata SSD tavsiyeleriniz varsa onları da yazarsanız sevinirim :) Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
DDR3L ramler hem 1.35 hem de 1.5V gerilimde çalışabilir yani sıkıntı yaşamazsınız. Ancak DDR3 RAM'ler DDR3L sokette çalışmaz. mSATA SSD olarak da fazla seçeneğiniz yok malesef. Fiyat olarak abartı olmayıp da makul olan Kingston UV500 var elle tutulur model 375 lira şu an:
https://www.amazon.com.tr/dp/B07C3LRW1N/ref=asc_df_B07C3LRW1N1587571200000/?th=1
0 RAM'lerle beraber 955 liraya gelir bütün set. Böylece tek Hyperx RAM çiftine 900 vermek yerine 955 verip işinizi halledersiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X