Şimdi Ara

MSI GE60 or LENOVO Y580?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, 5 ağustostan sonra londrada yaşayacağım. laptop ı baştan almak istiyorum. hayır, gidip orada aldığımda, daha ucuza gelmiyor, çünkü başta elimdeki türk lirası ile alınmış pound da hemen hemen aynı miktara denk geliyor. taksitli almak istediğim için de trden almak daha mantıklı geliyor.

şimdi win 7 olup olmaması umrumda değil. zaten win 8 falan yayılır, ben de geçerim, ki emin olun, orjinal takıntım yok bunda. o yüzden freedos olması problem değil.

ne için kullanacağım;

şimdi kullanış amacım, witcher 2 yi oynayamadım. kasan bir bilgisayarım vardı. oynayamadım bu yüzden. bu tür çıkan oyunları kasmadan oynayabileceğim, mümkünse medium, high ayarlarda oynayabileceğim, biraz bazı şeyleri kısmakta problem görmediğim, anime izleyeceğim, yanında da film, dizi izleyebileceğim bir bilgisayar.

araştırdım, ettim, bu 2 bilgisayar arasında kaldım. i7 olması sanırım lükse kaçar. i5 de yeter kullanım amacım için. gtx 660 ile gt650 arasında o kadar fark olur mu? hangisi bana daha yarar sağlar? hangisini kullanırken daha çok zevk alırım? bir de bunların garantileri, ingilterede de geçerli olur mu? açıkçası pcdepodan 16 ya kadar sipariş vermek istiyorum ama yarına da bırakabilirim? ya da 2000 max sınırlı ne önerirsiniz?

edit: bi de en fazla oynayacağım oyunlar guildwars 2, dota 2, lol, diablo 3 falan olur. hani son 3ü ille rahat çalışır da, guild wars 2yi de yüksek oynamak isterim. bir de yeni çıkacak olan dishonored gibi oyunları da zevkle oynamak isterim. çok single playercı birisi olmasam da, hani bazen merak edip 1-2 saat oynamak istiyorum ve onu da büyük bir zevkle yapmak isterim. bir de, eğer daha iyi olacaksa eğer lenovo bu konuda, daha sonra orada bir monitör de alabilirim kendime.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De1cide -- 21 Temmuz 2012; 15:13:29 >

• lenovo y580 i5 li modeli yeter bence 1800 fiyatı gtx660m kralllar gibi oynarsın ha baktın 2000TL diyosun bide ssd gömersin tadından yenmez ben i5 ile i7 arasında oyunlarda fark yaşacağını sanmıyorum fakat notebooklarda ekran kartı değişmediği için değişinde var fakat zaten ayrı pc arası bu yüzden bana kalırsa gtx660m'li lenovo'yu öneririm

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

burdan ekran kartı testlerinden çıkan sıralama sonuçlarına göre GTX660M 50.sırada GT650M 56.sırada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyHunter -- 21 Temmuz 2012; 18:23:31 >
  • ben sana kesinlikle ge60 öneririm herşeyi kenara bırak y580 de 1366x768 çözünürlük var msi da 1920x1080 gerisini sen düşün karar ver
  • madem yurt dışına gideceksin lenovo y580'i ordan al yurt dışındakiler ful hd
  • işte sorun da orada enemy. yurtdışında çalışmıyorsan, aslında ucuz değiller. yani orada çalışyor olsaydım, buradaki emeğimin karşılığı alacağım maaşla, oradaki alacağım maaş arasındaki fark, onu benim için daha ucuz yapacaktı. fakat şu an öyle bir durum söz konusu değil. yani yurtdışında en başta birşey almak istemiyorum. örneğin lenovonun uk sitesine baktığımızda i5 modelinin, yine normal hdli olanı, 64gb ssd ile satılan hali daha pahalı. yani ing de yaşasaydım hep, bana 1 poundun ifade ettiği miktar 1 tl gibi olsaydı, evet çok ucuz gelebilirdi. şu haliyle çok da farkı yok açıkçası gözümde.

öncelikle, sorularıma şunu da eklemek istiyorum; i5 ile i7 arasındaki fark 300 lira fark vermemi gerektirecek cinsten mi?

ikinci olarak, o lenovodaki ekran kartı, bana oturup ciddi ciddi düşündürecek cinsten mi? çünkü msi da çok tatlı geliyor aynı zamanda.
  • zaten MSI kullanıcıları notebook un görünüşünden vuruyor tabi kötü değil fakat GTX660M ultra ayarda oynattığı oyunları GT650M oynatamaz bir diğeri ise lenovo IBM gibi çok sağlam bir markadan geliyor fiyatı uygun yani görünüşe önem veriyosan MSI derim bende

şöyle bişeyde var MSI GE60 0ND modeli GTX660M ekran kartına sahiptir

http://www.msi.com/product/nb/GE60-0ND.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyHunter -- 21 Temmuz 2012; 20:11:57 >
  • 660m ıle 650 arasındakı fps farkı 5-10 fpsdir maximum , sana cok bısey kaybettırmez aynı cozunurlukte baz alırsa egerr ama msi full HD olacak oyunları full HD oynamak ıcın ayarları kısman gerelecek ( ful hd cozunurluk orta yada mınımal ayarlarda tecrube alıcaksınız oyunlarda ama cok bı goruntu farkı olmaycaktır zaten ), diger pcde(lenevoda) cozunrluk zaten 1366*798 oldugu ıcın hersey ultrada oynarsınız kı bu cıhazdada 660m var ( cozunurluk 1366*798 olsa dahı monıtorun max cozunurlugu oldugu ıcın bızım gozumuzden zaten HD ye cok yakın gorunecek ustelık yarlarda ful olacak ) ...secım sana kalmıs kardesım ama benım fıkrımce tabıkı MSI alman gerek kasa kalıtesı gerek ses kalıtesı gerek Full HD olması aldırttır MSI yi.. kolay gelsın
  • or ne nedir ?

veya kalktı da haberimiz mi yok acaba ?
  • aa. kalktı. 14 temmuz 2012 tdk kararıyla artık veya, ya da gibi kelimeler yerine sadece or kullanılacağı ve x, w, q ların da rahatlıqla qullanılacağı söylendi. haberin yokmuş gerçekten.

ulan niye or yazdım ki diye düşündükten sonra, nasılsa kimse takmaz buna diye de ek bi düşünce eklemiştim, fakat yapan varmış yahu. jrmaster ne nedir? küçükefendi diyemez miydin genco? te allam ya. aşın bunları gençler.

aslında şöyle birşey var agalar. çok da ultrada oynayayım, highest da oynayayım gibi takıntılarım yoktur. kaliteli oyun imkanı sunsun görüntüsüyle de, sesiyle de, şık olsun, dışarıda kullanırken, elimin altındaki aletten gurur duyayım -örneğin alienware kullansam utanırdım her yanından fışkıran ışıktan-, güzel seyir zevki sunsun, abuk sabuk sekmeler, abuk sabuk şeyler yapsam dahi, kastırmadan, eğlendirsin, verdiğim paranın tamamiyle değerini versin, zerre pişmanlık uyandırmasın istiyorum.

i5 ve i7 arasında, nasılsa ikisini de, yapacağım en zorlu aktivitenin oyun olacağını düşününce, zorlayacağımı düşünmediğimden, i5 de karar kıldım. fakat işte belli noktalarda msi ın artıları varken, oyun konusunda en önemli konu olan ekran kartı ve ram de -gerçi 8 ile 6 arasında da adam gibi fark bulamam oyunlarda, o yüzden onu da pek saymıyorum- ile lenovo da sağlam bir rakip oluyor msi a. o yüzden çok pis muallakta kaldım. bugün normalde verecektim siparişi ama zaten haftasonu mesai diye üzülmüyorum da, yarın kararımı verebilmeliyim yani. zaten çevrem de sen bilirsin dediler. sanırım sizden de aynı cevap gelecek sadece.

gönlüm msi a da ama lenovo...

bu arada o bilgisayarın trye gelmesini bekleyemem gibi enemy. dediğim gibi 5 ağustos sonrası tr de değilim. oraya göre de pahalı amazon da örneğin benim için, buraya gelse de, ya 650li msiın fiyatı düşer, bu o fiyatlara yerleşir, ya da sabit kalır 650li, o verdiğin d versiyonunun fiyatı pahalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi De1cide -- 21 Temmuz 2012; 21:21:09 >

• ful hd ekran dıyorum msi diyorum heci cok muallakta kalma cunku 660 ve 650 fark yapmaz sen cok takmıyorsan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: JrMaster

or ne nedir ?

veya kalktı da haberimiz mi yok acaba ?

kendini ingiliz sanan uşaklar var hala bu ülkede.
  • x mystic x...

yahu şu nickdeki tek türkçe kısmı göster be güzelim. ucuz milliyetçiliğinizi gidin başka yerde yapın bi zahmet. yukarıda da zaten kimse takmaz diye düşündüğümü belirtmişim ama yazı uzun diye bakmamışsın bile. eh be güzelim. geç kalınmamışsa, kısırlaştırılman için ailenle irtibata geçmek isterim. daha çoğalmayın yani siz.

cevaplar için sağolun. msi baskın geliyor bende de afkazan.
  • herkes msi in kaliteli malzemesinden bahstmiş ama forumda takip ettiyseniz herkes cd sürücüsünün çıkardığı sesten ve ön paneldeki ıığından rahatsız çokta kaliteli bir hissiyatıda yokmuş. ama lenovo bana her noktasında çok kaliteli hissettirdi. touchpadine zaten hasta oldum şuanki mause'umdan daha rahat kullanabiliyorum.klavyesi desen çok iyi msi da klavyesi iyi oturmamış diyen bir çok insan var.ayrıca lenovo ışıklandırmalı. full hd farkı dediğiniz gibi ama şöyle ahım şahım brir fark ta ok hani fazlasıyla yeterli buldum hatta ben.şarj olayı msidan çok daha iyi daha ne diyebilirim ki lenovoyu 1 saat kullanın sonra kaltesi kötü deyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: DontTouchM3

herkes msi in kaliteli malzemesinden bahstmiş ama forumda takip ettiyseniz herkes cd sürücüsünün çıkardığı sesten ve ön paneldeki ıığından rahatsız çokta kaliteli bir hissiyatıda yokmuş. ama lenovo bana her noktasında çok kaliteli hissettirdi. touchpadine zaten hasta oldum şuanki mause'umdan daha rahat kullanabiliyorum.klavyesi desen çok iyi msi da klavyesi iyi oturmamış diyen bir çok insan var.ayrıca lenovo ışıklandırmalı. full hd farkı dediğiniz gibi ama şöyle ahım şahım brir fark ta ok hani fazlasıyla yeterli buldum hatta ben.şarj olayı msidan çok daha iyi daha ne diyebilirim ki lenovoyu 1 saat kullanın sonra kaltesi kötü deyin

Bana da aldirdin ya lenovoyu , kuryeyi bekliyorum su an ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oldboy86

quote:

Orijinalden alıntı: DontTouchM3

herkes msi in kaliteli malzemesinden bahstmiş ama forumda takip ettiyseniz herkes cd sürücüsünün çıkardığı sesten ve ön paneldeki ıığından rahatsız çokta kaliteli bir hissiyatıda yokmuş. ama lenovo bana her noktasında çok kaliteli hissettirdi. touchpadine zaten hasta oldum şuanki mause'umdan daha rahat kullanabiliyorum.klavyesi desen çok iyi msi da klavyesi iyi oturmamış diyen bir çok insan var.ayrıca lenovo ışıklandırmalı. full hd farkı dediğiniz gibi ama şöyle ahım şahım brir fark ta ok hani fazlasıyla yeterli buldum hatta ben.şarj olayı msidan çok daha iyi daha ne diyebilirim ki lenovoyu 1 saat kullanın sonra kaltesi kötü deyin

Bana da aldirdin ya lenovoyu , kuryeyi bekliyorum su an ;)

emin ol pişman olmayacaksın bende çok arada kalmıştım alırken tek eksiği full hd olmamasıydı onunda yokluğunu hiç aramadım şahsen

• quote:

Orijinalden alıntı: De1cide

x mystic x...

yahu şu nickdeki tek türkçe kısmı göster be güzelim. ucuz milliyetçiliğinizi gidin başka yerde yapın bi zahmet. yukarıda da zaten kimse takmaz diye düşündüğümü belirtmişim ama yazı uzun diye bakmamışsın bile. eh be güzelim. geç kalınmamışsa, kısırlaştırılman için ailenle irtibata geçmek isterim. daha çoğalmayın yani siz.

cevaplar için sağolun. msi baskın geliyor bende de afkazan.

oowww çok sert :D
  • buradaki or a takılmalar ve tam istediğim argümanları bulamayınca yabancı bi foruma sordum;

"1366x768 e mahkum eden bir laptopla, 1920x1080p ye izin veren bir laptop karşılaştırmasında, seni sınırlayan kötüdür dediler. gayet de haklılar. sonuçta msi da ben o çözünürlüğü düşürebilirim. fakat aynı şey lenovo için geçerli değil."

"ekran kartı performansı, dürüst olmayan laptop piyasasının bir olayı. küçük performanslara takılıp, full hd gibi daha büyük performansları göz ardı etmemizi sağlıyorlar."

"1366x768 çok kötü bir ekranken bu devirde, gt650 kötü bir ekran kartı değil."

bu üç argüman beni novabilgisayara gidip bir de ilk elden görmemi gerektirdi.

senin söylediklerine hitaben;

-forumu yarım yamalak okudum, msila ilgili klavyesi tam oturmamış diyen 1 kişi gördüm.
    -dvdromla pek işim yok zaten. devir internet devri. sadece format atabilmek için kullanırdım eskiden. o da yok artık.
    -açıkçası, ışıklandırma sevmiyorum. mouse un ışığını bile kapatacam. klavyeye bakmadan yazıyorum zaten, orada ışık olması pek umrumda değil geceleri.
    -şarj oyunsuz, normal internet ve office programlarında 3-4 saat gitsin yeter.
    -1080p ile 720p karşılaştırmasında öyle bi fark yok demek garip. 2si arasındaki farkı ayırt edebilmek, 2 ekran kartı arasındaki farkı ayırt edebilmekten daha kolaydır eminim.

hala tam olarak kararımı verebilmiş değilim, doğruya doğru. fakat dediğim gibi birazdan çıkacam, novabilgisayara gidip görebiliyorsam eğer bi ilk elden görecem. göremezsem de, biraz körlemesine alabilirim, kararını o an verme yanlısıyım.

• quote:

Orijinalden alıntı: De1cide

buradaki or a takılmalar ve tam istediğim argümanları bulamayınca yabancı bi foruma sordum;

"1366x768 e mahkum eden bir laptopla, 1920x1080p ye izin veren bir laptop karşılaştırmasında, seni sınırlayan kötüdür dediler. gayet de haklılar. sonuçta msi da ben o çözünürlüğü düşürebilirim. fakat aynı şey lenovo için geçerli değil."

"ekran kartı performansı, dürüst olmayan laptop piyasasının bir olayı. küçük performanslara takılıp, full hd gibi daha büyük performansları göz ardı etmemizi sağlıyorlar."

"1366x768 çok kötü bir ekranken bu devirde, gt650 kötü bir ekran kartı değil."

bu üç argüman beni novabilgisayara gidip bir de ilk elden görmemi gerektirdi.

senin söylediklerine hitaben;

-forumu yarım yamalak okudum, msila ilgili klavyesi tam oturmamış diyen 1 kişi gördüm.
    -dvdromla pek işim yok zaten. devir internet devri. sadece format atabilmek için kullanırdım eskiden. o da yok artık.
    -açıkçası, ışıklandırma sevmiyorum. mouse un ışığını bile kapatacam. klavyeye bakmadan yazıyorum zaten, orada ışık olması pek umrumda değil geceleri.
    -şarj oyunsuz, normal internet ve office programlarında 3-4 saat gitsin yeter.
    -1080p ile 720p karşılaştırmasında öyle bi fark yok demek garip. 2si arasındaki farkı ayırt edebilmek, 2 ekran kartı arasındaki farkı ayırt edebilmekten daha kolaydır eminim.

hala tam olarak kararımı verebilmiş değilim, doğruya doğru. fakat dediğim gibi birazdan çıkacam, novabilgisayara gidip görebiliyorsam eğer bi ilk elden görecem. göremezsem de, biraz körlemesine alabilirim, kararını o an verme yanlısıyım.

gereğinden fazla agrasifsin neyse ziyanı yok ekran bu devirde çok kötü demissinde hd ekranın nesi kötü anlıyamadım ekran kartı çok ufak fark diyosun hadi onada tamam dedim ki yeni driverlarla performans farkı artar biraz zaman geçincede oyunlarda sorun yaşamaya ilk 650 le başlarsın neyse oda önemli değilde klavye konusunda herkes şikayetçi olmuş nerdeyse kimisi çok severken kimisi lanet ediyo nasıl oluyo bu kadar fark ben anlamadım ? malzeme kalitesini daha net belirtmek açısından cd sürücüsünü örnekledim ki çok acayip sesler çıkarıyormuş tabiki önemli değil ama sinek ufak mide bulandırır ışık olayıda istediğinde aç istediğinde kapat öyle fazla göz alan bişey değil çok hoş bir ayrıntı sadece ekran kartı değil ramlari de farklı pclerin dikkatini çekmek isterim i5 lisini alıcaksan 2 gb az ve 1333 ram var hem i5 hem i7 li modelde onlarda neyse karar vermek zor anlıyorum senide ekran konusu bu kadar önemliyse msi al kafan rahat olsun ama lenovo yu full hd cihazlara bağlama şansın var o zaman alıcağın performansı düşün istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DontTouchM3 -- 24 Temmuz 2012; 13:20:55 >

• yok canım agresiflik yok. ciddi bir ikilemde olduğum için biraz fazla ciddi yazıyorumdur sadece.

onları ben söylemedim. yabancı forumdan gelen bir argümandı o fhd vs hd olayı. bugün gittim karşılaştırdım. açıkçası bana da düşük çözünürlük daha güzel geldi. öyle ki, ben küçük format seven bir insanım. en yüksek ne destekliyorsa, onu kullanırdım genellikle. en son 1440x900 dü. masaüstü de o şekildeydi. bugün karşılaştırınca iki ekranı, farkettim ki fhd daha iyi.

oyun konusunda, açıkçası, yeni sürücülerle açığa çıksa da, gt650 1 sene sonra çıkan oyunları, full çözünürlükte low da oynatsa bile yeter. olmadı 1366x768 yaparım. çünkü zaten oynayacağım oyunlar belli aslında. battlefield, cod falan değil yani. güzel rpgler çıkarsa, onları oynayacam. bunun yanında da belki merak ettiğim aksiyon oyunlarını. 2 makina da beni götürecekse eğer bu şekilde, daha iyi ekranlıyı isterim. daha sonra monitör almak yerine, ssd alsam daha mantıklı diye düşündüm açıkçası. o yüzden monitör olayını da es geçtim.

klavye konusundaki şikayetler, dediğim gibi fazla o şu tarafı çıkık gibi mesajlara rastlamadım. genel olarak alışılması üzerine konuşuyorlar. çünkü örneğin ben biraz zorlanacam. windows d ye elim o kadar alışmış ki, bir çok kez yapacam uzun süre bunu. alt tab a alışacak elim bu yüzden. dedim ya bakmadan, alışkanlıklar çerçevesinde kullanıyorum klavyeyi. parmaklarım da biraz uzun olduğu için sorunlar çıkmaz. bir de okul için kullanacağım. yani ödev hazırlama konusunda da alışmam süre alır. fakat alışma denemeleri yaparım. sorun yok yani.

cd-rom u örnek olarak verdiğin konuda haklılık payın vardır bilemem, lenovonun kalitesi daha yüksek olabilir. bunu yabancı bir blog yazarı da söyledi oyun laptoplarını karşılaştıran. hatta şunu söyledi; eğer kibar kullanacaksan msi. yani bu demek oluyor ki, kötü davranırsam msi a beni yarı yolda bırakabilir. sadece düzgün kullanacağımı ve cd-rom u da hiç açmayacağımı biliyorum. desktopumda örneğin cd-rom yoktu.

2gb ram fazla - az açıkçası i5 ile i7 gibi. ben programlamacı değilim. photoshop, video/audio editing gibi şeyler yapmıyorum. günlük kullanıcıyım. arasıra okula götürürüm ihtiyaç olursa. olmazsa evde kalır. dönerim işten/okuldan eve. 2-3 saat oyun oynarım. anime izlerim. belki film izlerim. o yüzden pek o 2gb ram farketmiyor. 1600 oyunlarda 0.x kadar farkediyor verilen bir listeye göre msi konusunda fpsde. açıkçası o da pek ırgalayacak bir konu değil.

açıkçası bilgisayardan sadece iç donanım değil, dış donanım performansı da bekliyorum. paramın karşılığını ikisi de verir ama hangisi daha çok veriri düşünüyormuşum ben. bunu farkettim. novaya söyledim, yarın getiriyorlar. tek sorun, ölü piksel olayını okuduğumdan beri, çok pis tırsıyor olmam. ha bi de, garanti olayı da var. yurtdışında 1 sene kullanabiliyormuşum türkiye garantisini. o kötü hissettirdi bana.

yani anlayacağın, tam karar aşamasında, sen çıkıyorsun OLMAZ, LENOVO, MSI'IN KÖTÜ YANLARI VAR diyorsun. bi çok pis düşünme aşamasına geri itiyorsun beni. fakat sanırım yarın alacam msi ı.

• herkes full hd olmasından olmamasından ve 660m 650m farkından bahsetmiş

bende yaklaşık 16 saattir laptop araştırıyorum -geçen bir haftada 50-60 saate yakın da araştırdım- almak için y580 e de baktım , benim dikkatimi çeken -artık beynim bulandığı için doğru görmemiş de olabilirim- lenovo da 7200 rmp değil 5400 rpm fiks olarak geliyor gerçi yine yanış hatırlamıyorsam 32 gb lık bir ssd side vardı ama 750 gb lık bir 5400 rpm diskimiz oluyor ki bu pek hoş değil ayrıca gtx660m gt650m olayına fazla takılmamanızı öneririm yine araştırdığım üzere arasında muhteşem bir fark yok yine satış stratejisi eskiyi pişirip yeniymiş gibi önümüze koyuyorlar.

ah bir de ge60 da ''backlight'' olaydı inanılmaz bir laptop olmaya 1 adım daha yaklışırdı. karanlıkta oyun oynarken yazarken vs açısından . yada 2500 lira verince insan birşeyler daha istiyor neden GT de var da bizde yok demiyor değil ! neden benim backlight ım yok neden benim çocuğum backlight lı klavye kullanamıyor demiyor değil babalarımız !
    lenova ışıklı arkaplan klavyeye sahip .

ama tercihimiz tabiki msi :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.