Şimdi Ara

MSI GE620DX-651XTR | KULLANICILAR KULÜBÜ | İNCELEME | GENEL BAŞLIK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.234
Cevap
4
Favori
55.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mesen90

Öteki başlığa da yazdım ama şu ısınma ile ilgili detaylı bir rapor verirsen çok memnun olurum.

Isınma olayına gelirsek, hocam ben eski bilgisayarım için zamanında yaklaşık 125 tl verip Zalman soğutucu almıştım. Eski bilgisayarım Acer'dı ve çok ısınıyordu çünkü. Onu kullanıyorum. Soğutucu çok kaliteli olduğu için oyun oynarken epey önlüyo ısınmasını. Ama yine de tabi ısınma var ama bana göre hafif. Daha önce de belirttiğim gibi en büyük sorun ısınan kısmın tam elinizi koyduğunuz yerde olması. Oyun oynarken ister istemez biraz rahatsız ediyo. 1 saat boyunca en son ayarlarda Modern Warfare 3 oynadım ve ısınma bence çok az. Tabi biraz da görecelidir, bana göre pek ısınmıyor. O konuda içiniz rahat olsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Niste

quote:

Orijinalden alıntı: Mesen90

Öteki başlığa da yazdım ama şu ısınma ile ilgili detaylı bir rapor verirsen çok memnun olurum.

Isınma olayına gelirsek, hocam ben eski bilgisayarım için zamanında yaklaşık 125 tl verip Zalman soğutucu almıştım. Eski bilgisayarım Acer'dı ve çok ısınıyordu çünkü. Onu kullanıyorum. Soğutucu çok kaliteli olduğu için oyun oynarken epey önlüyo ısınmasını. Ama yine de tabi ısınma var ama bana göre hafif. Daha önce de belirttiğim gibi en büyük sorun ısınan kısmın tam elinizi koyduğunuz yerde olması. Oyun oynarken ister istemez biraz rahatsız ediyo. 1 saat boyunca en son ayarlarda Modern Warfare 3 oynadım ve ısınma bence çok az. Tabi biraz da görecelidir, bana göre pek ısınmıyor. O konuda içiniz rahat olsun :)

oyun incelemelirini sabırsızlıkla bekliyorum

• Evet az önce Assassins Creed Brotherhood yükleyip oynadım. Yine 1920x1080 çözünürlükte, bütün grafik ayarları sona dayalı ve sonuç yine mükemmel :)
    Yaklaşık yarım saat kadar oynadım, ısınması normal arkadaşlar bence. Yani ne çok ısınıp yakıp kavuruyor ne de öyle hissedilmeyecek kadar ısınıyor. Yani tam normal bence hatta normalden biraz daha soğuk :) Zaten oyunu kapatınca en fazla 5 dk sonra hemen soğuyor ilk açtığım haline dönüyor. Tabi bunda soğutucunun da etkisi büyük.

Yalnız farkettim ki ben şimdiye kadar oyun oynamamışım arkadaş :) Unut hepsini, şu görüntü kalitesini ve performansı gördükten sonra hakkaten daha adam gibi oyun oynamamışım :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rexludus

quote:

Merhaba arkadaşlar, dün itibariyle MSI GE620DX-651XTR almış bulunmaktayım. Henüz ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı ama kullandıkça yorumlarımı yazacağım. Eğer sizin de sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Şimdilik ilk izlenimlerimi genel olarak aktarmam gerekirse;

Öncelikle aletin Freedos gelmesi çok iyi. Zaten bu yüzden normalden daha ucuz. Bende orijinal Windows 7 Proffessional vardı. Bide ayrı para vermek zorunda kalmadım :) Bilgisayarı açıp sorunsuz bi şekilde windowsu kurdum. Bilgisayar zaten DVD'den boot şeklinde ayarlanmış geliyor yani sizin tek yapacağınız Windows DVDsini takıp kurmak :)

Ben ekrana adeta hayran kaldım. Mükemmel parlak ve canlı bir ekranı var. Full HD kalitesini hissedebiliyorsunuz. Ama açıkçası 1080p HD videolarda çok çok da iyi bir kalite göremedim. Yani mükemmel bir kalite beklemeyin tabi sonuçta ne olsa da notebook ekranı, LCD TV gibi olmuyor ben biraz da o yüzden çok farkedemedim kaliteyi :) Belki de benim videolarımla ilgilidir, başka videoları da izleyip denicem. Ama normal kullanımda windowsta gezinirken, internette dolaşırken kaliteyi fazlasıyla hissediyorsunuz gerçekten müthiş bir görüntü kalitesi var.

Benim en büyük hayal kırıklığım şu oldu. Cihazın ısınan tek bir yeri var o da tam wasd tuşlarının altındaki bileğimizi koyduğumuz yer. Yani anlayamadım, oyun bilgisayarı olarak geçiyo ama bilgisayarın ufacık ve tek olarak ısınan kısmı orası. Geri tarafı hiç ısınmıyor hatta soğuk. Alüminyum kasa olduğu için serin duruyor ama dediğim gibi oyun oynarken tam bileğimizi koyduğumuz yer ısınıyo sadece. Bu bence çok kötü olmuş, oyun oynarken epey rahatsız edecek gibi duruyor. Ben büyük ihtimalle ayrı bir klavye kullanıcam. Henüz oyun oynamadım, o halde bile rahatsız etti, oyun oynarken daha da etkiler diye düşünüyorum.

Cihazın kasası gerçekten kaliteli ve sağlam görünüyor. Klavyesi Türkçe ve gayet hoş bir kullanımı var. Tek sorun küçük Enter tuşu :) Ama ona da çok çabuk alışırız.

Şimdilik bu kadar, daha kullandıkça yazacağım. Sorunuz varsa yardımcı olmaya çalışırım elimden geldiğince :)

öncelikle hayırlı olsun. bende bununla lenovo y570 arasında gidip geliyorum. kafayı sıyırıcam az kaldı hocam bi windows sistem derecelendirmesinin ss'ni koyabilir misin buraya? birde bf3, rage vs. bu tarz baba oyunları bi oynasan yorum yapsan valla çok makbule geçer

Teşekkür ederim :)
    Aynen ben de bu, y570 ve asus sx236v arasında kalmıştım. En sonunda bunda karar kıldım ve gerçekten de çok memnunum. Kullandıkça iyi ki almışım deyip mutlu oluyorum :D
    Finallerim bi bitsin oyunların hepsinin kökünü kurutcam :D Yarın başlıcam hafiften, ben de çok merak ediyorum performansı nasıl olacak, çok ısınacak mı falan diye. Yarın akşama deneyip yazarım mutlaka.
    Son olarak Windows derecelendirmesini koyucam ama o değerlere pek dikkat etme bence hocam.

MSI GE620DX-651XTR | KULLANICILAR KULÜBÜ | İNCELEME | GENEL BAŞLIK

İşlemciye 6.9 vermesi beni şaşırttı, 7.0 bekliyordum. Diğerleri de Intel HD grafik muhabbetinden dolayı düşük sanırım ben de tam anlamadım. Ama dediğim gibi bu değerleri pek önemsememek lazım.

cevap için teşekkür ederim. siparişi verdim inşallah yarın elimde :)

• quote:

Orijinalden alıntı: netkolik21

arkadaslar birde msi de mentese sorunundan bahsedilmis acaba bu seride boyle bir sorun var mi? menteseler saglam mi?

onu yazan bi yerlerinden uydurmuş kesinlikle inanma.
  • bende alacagim birta ama subatin sonuna dogru malesef :(
  • Niste aydınlattığın için teşekkürler benim sorum şu 1 saat full hd de oyun oynadıktan sonra fan sesi ne kadar artıyor ve 1 saat oyundan sonra ısı degerlerı kacı gosterıyor everestten bakabılırmısın oyun acıkken ısı degerıne
  • Bu ürünün harddiski 750GB değilmi? Eğer 750yse Win7 testinde neden 454GB yazıyor en az bi 700 yazması lazımdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrokenCross

Bu ürünün harddiski 750GB değilmi? Eğer 750yse Win7 testinde neden 454GB yazıyor en az bi 700 yazması lazımdı.

Çünkü ben haddiski ikiye böldüm, orda yazan C sürücüsünün kapasitesi. 244 GB da D sürücüsü var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BrokenCross

Bu ürünün harddiski 750GB değilmi? Eğer 750yse Win7 testinde neden 454GB yazıyor en az bi 700 yazması lazımdı.

Çünkü ben haddiski ikiye böldüm, orda yazan C sürücüsünün kapasitesi. 244 GB da D sürücüsü var.

Hee pardon ya :D
  • Bilgisayarın normal kullanımdaki sıcaklık değerleri (bi yandan internette gezinip, bi yandan müzik falan dinlerken vb. aynı anda bir çok iş yaparken)

En son ayarlarda yaklaşık 50 dk Assassins Creed Brotherhood oynadıktan sonraki sıcaklık değerleri

Ayrıca bişi daha belirteyim, mesela 1 saat oyun oynayınca cihaz tabi ki ısınıyor normal olarak. Fakat oyunu kapatıp normal işlere döndüğümde en fazla 5 dk sonra soğuyup eski haline dönüyor. Hatta şuan soğutucunun da etkisiyle ızgaradan soğuk hava üflüyor.

• quote:

Bilgisayarın normal kullanımdaki sıcaklık değerleri (bi yandan internette gezinip, bi yandan müzik falan dinlerken vb. aynı anda bir çok iş yaparken)

En son ayarlarda yaklaşık 50 dk Assassins Creed Brotherhood oynadıktan sonraki sıcaklık değerleri

Ayrıca bişi daha belirteyim, mesela 1 saat oyun oynayınca cihaz tabi ki ısınıyor normal olarak. Fakat oyunu kapatıp normal işlere döndüğümde en fazla 5 dk sonra soğuyup eski haline dönüyor. Hatta şuan soğutucunun da etkisiyle ızgaradan soğuk hava üflüyor.

Bu değerler full hd iken çekildiyse gayet iyi soğutucu kullanara saatlerce rahat oynanır birde sorum şu ısı değerleri yükselince doğal olarak fan daha hızlı dönüyor o anda fan sesi nasıl çok ses geliyormu

• Bugün yarın siparişini vereceğim. Şimdiden heyecandan duramıyorum. :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -K@-

quote:

Bilgisayarın normal kullanımdaki sıcaklık değerleri (bi yandan internette gezinip, bi yandan müzik falan dinlerken vb. aynı anda bir çok iş yaparken)

Bu değerler full hd iken çekildiyse gayet iyi soğutucu kullanara saatlerce rahat oynanır birde sorum şu ısı değerleri yükselince doğal olarak fan daha hızlı dönüyor o anda fan sesi nasıl çok ses geliyormu

Tabi daha hızlı dönüyor ama emin ol rahatsız edecek cinsten değil. Benim önceki bilgisayar resmen anırdığı için bu adeta fısıltı gibi geliyor :D Zaten soğutucunun fanlarının sesini duyuyorum şuan sadece. Bilgisayarınkini duymuyorum onun yanında.
    Yani diyeceğim o ki, şöyle güzel bi soğutucuyla birlikte bu bilgisayar tadından yenmez arkadaşlar. Gerçekten başında durduğum her dakika iyi ki almışım diyorum. Bu kadar memnun kalacağımı ben de düşünmüyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: YDG

Bugün yarın siparişini vereceğim. Şimdiden heyecandan duramıyorum. :))

İyi yaparsın bence de hocam, hele o full HD ekrana baka baka bilgisayarın tadına varınca o zaman gör bak sen :)
  • Makine geldi bugün hocam, bakmaya doyamıyorum sana sormak istediklerim var. Öncelikle bu açma düğmesinin yanındaki tuşları hangi yazılımı yükleyerek aktif hale getiriyoruz? Birde gt555m oyunlarda otomatik olarak mı devreye giriyor? devreye sokabilmem için manuel herhangi bir tuş vs. var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexludus

Makine geldi bugün hocam, bakmaya doyamıyorum sana sormak istediklerim var. Öncelikle bu açma düğmesinin yanındaki tuşları hangi yazılımı yükleyerek aktif hale getiriyoruz? Birde gt555m oyunlarda otomatik olarak mı devreye giriyor? devreye sokabilmem için manuel herhangi bir tuş vs. var mı?

Hayırlı olsun arkadaşım, artık makinenin tadını çıkarmaya bak :)
    Ya o tuşları ben de kullanamadım, bilgisayarın yanında gelen DVD'de vardır belki ama ben pek uğraşmadım kullanmam diye ama bi bakayım ya. En olmadı sitesinde vardır mutlaka. Eğer en de bişiler bulursan haber ver.
    Oyunlarda otomatik devreye giriyor gt555m. Ben hiçbir ayar yapmadım. Zaten oyuna sağ tıklarsan Grafik işlemciyle çalıştır diye bir seçenek çıkıyor, orda entegre ve nvidia var ikisi de. Benim nvidia'nın yanında varsayılan yazıyor. Senin de öyleyse tamamdır sorun yok :)

• Harddisk 7200 rpm mi 5400 rpm mi ? incehesap.com da 5400 rpm yazıyor da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocak157

Harddisk 7200 rpm mi 5400 rpm mi ? incehesap.com da 5400 rpm yazıyor da.

7200 rpm kardeşim.
  • Arkadaşlar mimarlıkta okuyan kardeşim var. Çeşitli çizim programları kullanıyor..
    Sizde çözünürlük, ekran kartı, ram bazında düşünüldüğünde 2.000TL. civarı bunun alternatifi var mı ?
    Ve çizim programlarını 4-5 sene bundan kullanabilir mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.