Şimdi Ara

MSI GE620DX-800-801-802-822XTR KULLANICILAR KULUBÜ (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.370
Cevap
6
Favori
53.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar gözünüzü sevim bana yardım edin kafayı yicem...msi ge620dx800tr laptopum var.pc yi pilini çıkartıp elektrik kablosuyla kullanıyordum.geçen gece pc yi normal kapattım bugün açmak istediğimde şifreyi yazacağım sırada ayağım kabloya takıldı ve kablo çıktı.sonra kabloyu tekrar takıp pc yi açtım şifre ekranına geldiğimde klavye mause usb ve dvdrom un çalışmadığını farkettim.ne yaptıysam bir türlü düzeltemedim.bios ekranında klavye çalışıyor.f8e uzun basıp system recovery options kısmında sorun yok klavye ve mouse çalışıyor.ama normal açamıyorum pc yi kaldı öyle yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.yalnız bu arıza elektrik kesintisinden sonramı oldu bilemiyorum çünkü en son kapattığımda pc normaldi.ayrıca format atsam garanti bozulurmu.şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
  • servis point e sorabilirsin
  • Arkadaşlar güncel bios yayımlandıhttp://www.msi.com/product/nb/GE620DX.html#/?div=BIOS buradan bakabilirsiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.mr.e_pls

Arkadaşlar gözünüzü sevim bana yardım edin kafayı yicem...msi ge620dx800tr laptopum var.pc yi pilini çıkartıp elektrik kablosuyla kullanıyordum.geçen gece pc yi normal kapattım bugün açmak istediğimde şifreyi yazacağım sırada ayağım kabloya takıldı ve kablo çıktı.sonra kabloyu tekrar takıp pc yi açtım şifre ekranına geldiğimde klavye mause usb ve dvdrom un çalışmadığını farkettim.ne yaptıysam bir türlü düzeltemedim.bios ekranında klavye çalışıyor.f8e uzun basıp system recovery options kısmında sorun yok klavye ve mouse çalışıyor.ama normal açamıyorum pc yi kaldı öyle yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.yalnız bu arıza elektrik kesintisinden sonramı oldu bilemiyorum çünkü en son kapattığımda pc normaldi.ayrıca format atsam garanti bozulurmu.şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Bios update yaparsan düzelir ayrıca güncel bios yaımlandı bir önceki mesaja bak...

• Benim gibi ses sorunu yaşayan var mı ? Sürekli ses kartından pat pat sesler geliyor sesi azalttığımda azalıyor . Ses kartını güncelleyeyim dedim download linki bulamadım .
  • BIOS güncelleme konusu çok can sıkıcı bir durum. MSI yazılımsal olarak Laptop kullanıcılarını hep mağdur ediyor nedense. Sitesinde BIOS güncellemesi yayınlanıyor ancak BIOS güncelleme gibi önemli bir olay için bir tane doğru dürüst araç yok. PDF dökümanları eski. Dökümanlarda anlatılan ayarlar şuan cihazlarda yüklü olan BIOS'ta yok. 32 ya da 64 BIT altında çalışan bir utility yok vs vs.

Ben en sonunda güncellemeyi yapmayı başardım. Ancak tamamen kobay gibi deneye deneye sonucun ne olacağını bilmeden yapmak çok can sıkıcıydı. DUAL BIOS'ta yok bildiğim kadarıyla işin sonunda Servisin yolunu tutmakta vardı.

Neyse sonuç hayırlı oldu ALLAH'tan. Win 8'de çok şık ve iyi durdu. Sitede Win7x64 destekli olan Utility'ler de Win8 de sorunsuz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 6 Aralık 2012; 19:58:20 >
  • Selamlar,

MSI GE620DX-822XTR model notebokumu satma kararı aldım. İlgilenen arkadaşlar olursa lütfen PM atınız. (Macbook satın aldığım için ihtiyaç fazlalığından satıyorum)

Donanıma ektra olarak üzerinde corsair force 3 120GB takılı, ram 8 Gb a yükseltildi, Kutulu ve faturalı oldukça temiz durumda (yanlızca sol crtl tuşunun yazısı silindi) isteyen arkadaşlar için detaylı resim gönderebilirim.

İyi forumlar.
  • Elaman Tarih 4 Aralık 2012; 5:12:03
    BIOS güncelleme konusu çok can sıkıcı bir durum. MSI yazılımsal olarak Laptop kullanıcılarını hep mağdur ediyor nedense. Sitesinde BIOS güncellemesi yayınlanıyor ancak BIOS güncelleme gibi önemli bir olay için bir tane doğru dürüst araç yok. PDF dökümanları eski. Dökümanlarda anlatılan ayarlar şuan cihazlarda yüklü olan BIOS'ta yok. 32 ya da 64 BIT altında çalışan bir utility yok vs vs.

Ben en sonunda güncellemeyi yapmayı başardım. Ancak tamamen kobay gibi deneye deneye sonucun ne olacağını bilmeden yapmak çok can sıkıcıydı. DUAL BIOS'ta yok bildiğim kadarıyla işin sonunda Servisin yolunu tutmakta vardı.

Neyse sonuç hayırlı oldu ALLAH'tan. Win 8'de çok şık ve iyi durdu. Sitede Win7x64 destekli olan Utility'ler de Win8 de sorunsuz çalışıyor.

arkadaşım nasıl bir yol izledin bende yapmadım ama win 8 yuklu şu an bilgisayarda anlatsanız biz de yapsak şimdiden teşekürler

• @xsalihx

MANTIK: MSI forumlarından bir yazılım indir bu yazılıma güncel flash zipini ver sana otomatik boot eden bir USB stick hazırlasın. Sonra o stick ile PC'yi boot edip(Başlatıp) BIOS'unu güncelle.

İŞLEMLER:
    0-MSI'ın forumlarına üye olduktan sonra bu adrestenhttp://forum-en.msi.com/index.php?topic=108079 Kırmızı DOWNLOAD butonuna tıklayarak yazılımı indirip kur.
    1-Yeni BIOS dosyasını zip olarak C sürücüne at.
    2-Bir flash diski Fat32 olarak formatla ve laptobuna tak.
    3-Programı çalıştır. Seni yönlendirmesine izin ver. Sana bataryayı söktürüp fişi çektirip 5 dkk PC'yi kendi haline bıraktıracak vs yapsan iyi olur. Sonunda sana içinde güncel flashın olduğu bootable bir USB flash disk hazırlayacak.
    4-PC açılırken F11'e basıp flash diskini seçmene rağmen programın hazırladığı flash disk PC'yi boot etmez ise önce fix my usb key adımını uygula sonra da yeniden 1. adımı uygula ve öyle dene.
    5-Programın yönlendirmelerini takip edersen zor da olsa sonuca ulaşırsın. İşlem sonucunda çat diye PC kapanıp sonra ki ilk tıklamanda açılmadığı ve açılırken kapandığı zaman benim gibi "AHAA ALDIK MAKİNAYI ELİMİZE" diye bağırma :).
    6-Tüm sorumluluk size ait.
    7-Lütfen Sonucu bizimle de paylaşın.
    8-Başarılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 7 Aralık 2012; 17:07:49 >

• @Elaman

anlattıgınız için teşekurler her şeyi yaptıgım halde

4-maddede anladtıgın pc açılırken flaş diski seçiyorum ama boot etmiyor hepsini baştan yaptıgım

halde bende vazgeçtim tekrara reşekurler iyi geceler
  • Üzüldüm, Önce fix my usb key adımını uygulamanıza rağmen boot etmiyor ise muhtemelen windows 8 altında bu işlemi yaptığınız içindir diye düşünüyorum. Ben işlemi win7 altında yapıp öyle win8'e geçmiştim. Zaten "fix my usb key" seçeneğinde de yanlış hatırlamıyorsam win7 vs diye yazıyordu. Eğer win7 kurarsanız güncellemeyi yapıp sonra win8'e dönersiniz. Neyse sağlık olsun, birşey değil.
  • msı nın i5 li modelını kullanıyorum 635m ekran kartı olan alalı bıraz oldu ama yenı yenı farkına varıyorum son zaman larda pes2013 u oynarken takılıyor.takılıyor derken tıtrıyo gıbı kesık kesık hareket edıyo.performans gerektıren pek baska oyunda denemedım ama face oyunlarından buble sagada bıle ekran abuk subuk donuyo counter falan oynarkende catısmada goruntu kasıyo gıbı .
    nvidia denetım masasından kullanılacak kartı hep nvıdıa da yaptım ama ekle butonundan counterı ekleyemıyom veya gom player falan yuksek cozunurluklu fılm falan ıcın..
    acaba sorun ne??
  • arkadaşlar windows 8'e geçtim bios ile ilgili bir yazı yayınlanmış artı hangi programlar idealdir yardımcı olabilecek biri varsa acilen yazarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnone

msı nın i5 li modelını kullanıyorum 635m ekran kartı olan alalı bıraz oldu ama yenı yenı farkına varıyorum son zaman larda pes2013 u oynarken takılıyor.takılıyor derken tıtrıyo gıbı kesık kesık hareket edıyo.performans gerektıren pek baska oyunda denemedım ama face oyunlarından buble sagada bıle ekran abuk subuk donuyo counter falan oynarkende catısmada goruntu kasıyo gıbı .
    nvidia denetım masasından kullanılacak kartı hep nvıdıa da yaptım ama ekle butonundan counterı ekleyemıyom veya gom player falan yuksek cozunurluklu fılm falan ıcın..
    acaba sorun ne??

http://www.youtube.com/watch?v=FxuYnJBmduU&feature=related

nvidia inspector

• Arkadaşlar benim GE620DX'te yeni aldığım usb 3.0 harici diske usb 3.0 yuvasından dosya gönderiyorum 40-48 civarında hız var. usb-nec güncel sürücüyü kurdum ama değişen bir şey olmadı. Acaba biostan bir ayar mı gerekiyor?
    Teşekkürler.
  • Arkadaşlar benim GE620DX'te yeni aldığım usb 3.0 harici diske usb 3.0 yuvasından dosya gönderiyorum 40-48 civarında hız var. usb-nec güncel sürücüyü kurdum ama değişen bir şey olmadı. Acaba biostan bir ayar mı gerekiyor?
    Teşekkürler.

(hata oldu yollarken tekrar gitmiş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamesjoice -- 21 Aralık 2012; 20:47:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnone

msı nın i5 li modelını kullanıyorum 635m ekran kartı olan alalı bıraz oldu ama yenı yenı farkına varıyorum son zaman larda pes2013 u oynarken takılıyor.takılıyor derken tıtrıyo gıbı kesık kesık hareket edıyo.performans gerektıren pek baska oyunda denemedım ama face oyunlarından buble sagada bıle ekran abuk subuk donuyo counter falan oynarkende catısmada goruntu kasıyo gıbı .
    acaba sorun ne??
    ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seth86 -- 7 Şubat 2016; 1:42:25 >
  • arkadaşlar bende bir msi ge620dx-822tr kullanıcısıyım ve ciddi derecede canımı sıkan bir problemim var, win 8 yükledim driver vs her şeyi hallettim sorunsuz çalışıyordu sonra bir gün yanlış değilsem thx pro studio kurmamla birlikte kulaklık taktığımda sağ kullaklık çalışmamaya başladı daha doğrusu cızırtı gibi bir ses gelmeye başladı bir çok şey denedim (kulaklık hoparlör driver...) sonuç olarak kulaklık sağlam hoparlörde de aynı sıkıntı var, başka driver yükledim sağ tarafın sesi tam anlamı ile gitti eski driver'ı kurdum yine olmadı lütfen bana bu konuda format dışında bir çözüm sunabilir misiniz? ayrıca unutmadan sistem geri yüklemeyi de denedim o da çözüm olmadı.?
  • Arkadaşlar msi ge620dx yeni bios güncellemesini yapan var mı? Yapan varsa eğer nasıl yapıldığını söyleyebilir mi? Bir de artıları ekileri nedir bios güncellemesinin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ge620dx

Arkadaşlar msi ge620dx yeni bios güncellemesini yapan var mı? Yapan varsa eğer nasıl yapıldığını söyleyebilir mi? Bir de artıları ekileri nedir bios güncellemesinin?

anladığım kadarıyla bu başlıkta kimse kimseye pek yardımcı olmuyor ama ben sana olayım:) yeni bios ne özellik getiriyor tam olarak bilmiyorum ama her zaman güncel halinde kullanmak bilgisayarın stabil çalışması açısından önemli ve gerekli bir güncellemedir. Basitleştirirsek windows 7'yi kurupda vistadan hızlıymış demen gibi bir fark yaratır;) yükleme işine gelince msi formunda bu iş için özel bi programcık yapmışlar onun sayesinde flash diski güncellemeye uygun hale getirip 5 dakikada güncelleyebiliyorsun. Yine de takıldığın bi yer olursa pm at yardımcı olurum
  • 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.