işte artık o şekilde beklemiyor direkt windows açılıyor :/ acaba sistem kendini korumaya falan mı aldı
Ben de böyle bir şeyle birkaç defa karşılaştım . pili ve adaptörü çıkarıp bir kaç 5 dakika :) bekleyin sonra tekrar deneyin bios a girmeyi. :)
Ayrıca bios ta yaptığım ufak bir ayarla Americanya görünümünü açmıştım . Sanırım ellÂm herhal galiba büyük ihtimalle muhtelelen sen de öyle bir hÂleti rÛhiyye ye kapılıp biosunu güzel bir ayartmışsın gibime geldi dostum :))
çıkarttım 10dk bile bekledim de olmadı
Ben de çok oldu ama genelde kendi kendine çözüldü bir defasında hatırladığım kadarıyla yarım saat falan dinlendirmiştim. Bir sorun yok sadece elektronik olduğu için ufak tefek çakışmaların sonucunda böyle şeylerle karşılaşabiliyorsun. biraz dinlendir sen de dinlen . bataryayı çıkar adaptörü de çıkar. bu tür şeyler insan zihnine zarar verir. çok ta fifi deyip başka zamana bırakmak gerekebilir. örn. sürekli dişlerini fırçala diye uyarılan azarlanan hırpalanan çocuğun dişlerinin çürümesi
aynen haklısın zaten çok da haşır neşir olduğum yok ama pc başında değilken de pili çıkartmayı unutuyorum her seferinde.neyse çok teşekkür ederim yardım için
quote:
Orijinalden alıntı: erenu89
quote:
Orijinalden alıntı: hacker_127
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: hacker_127
quote:
işte artık o şekilde beklemiyor direkt windows açılıyor :/ acaba sistem kendini korumaya falan mı aldı
Ben de böyle bir şeyle birkaç defa karşılaştım . pili ve adaptörü çıkarıp bir kaç 5 dakika :) bekleyin sonra tekrar deneyin bios a girmeyi. :)
Ayrıca bios ta yaptığım ufak bir ayarla Americanya görünümünü açmıştım . Sanırım ellÂm herhal galiba büyük ihtimalle muhtelelen sen de öyle bir hÂleti rÛhiyye ye kapılıp biosunu güzel bir ayartmışsın gibime geldi dostum :))
çıkarttım 10dk bile bekledim de olmadı
Ben de çok oldu ama genelde kendi kendine çözüldü bir defasında hatırladığım kadarıyla yarım saat falan dinlendirmiştim. Bir sorun yok sadece elektronik olduğu için ufak tefek çakışmaların sonucunda böyle şeylerle karşılaşabiliyorsun. biraz dinlendir sen de dinlen . bataryayı çıkar adaptörü de çıkar. bu tür şeyler insan zihnine zarar verir. çok ta fifi deyip başka zamana bırakmak gerekebilir. örn. sürekli dişlerini fırçala diye uyarılan azarlanan hırpalanan çocuğun dişlerinin çürümesi
aynen haklısın zaten çok da haşır neşir olduğum yok ama pc başında değilken de pili çıkartmayı unutuyorum her seferinde.neyse çok teşekkür ederim yardım için
Ben teşekkür ederimm :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arkadaşlar oyun oynarken fps aşırı derecede düşük bunun sebebi ne olabilir. LOL oynarken grafikleri en düşüğe bile getirsem fps bazen 20 lere kadar düşüyor. Normalde Yüksek grafiklerde 50-60 arası olması gerekirken 15 lerde geziyor fps. Ekran kartı GT635M ve son sürümü yüklü. Oyunu prize takılı açıyorum ve gaming mode da oynuyorum.
oyunu açarken sağ tuş tıklayıp grafik işlemci durumunu kontrol et bakalım.Nvdia grafik işlemcisi ile çalıştır seçeneği seçili olması lazım.Bende bazı oyunlarda olmuştu nvdia ile giriş yapınca düzeldi.Bir de yüksek performansa getir sistemi.
quote:
oyunu açarken sağ tuş tıklayıp grafik işlemci durumunu kontrol et bakalım.Nvdia grafik işlemcisi ile çalıştır seçeneği seçili olması lazım.Bende bazı oyunlarda olmuştu nvdia ile giriş yapınca düzeldi.Bir de yüksek performansa getir sistemi.
Kontrol ettim varsayılan yüksek grafik işlemcide. sistem yüksek performansta olduğunda da değişmiyor.
Isı Sorunuyla KArşılaşan varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: ssbrutality
Oyundayken çok ısınıyor. Dışarıdan hava tuttum biraz da azaldı ama yine de fazla. Büyük ihtimalle tozdan dolayı oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: vüvüzela
quote:
Oyundayken çok ısınıyor. Dışarıdan hava tuttum biraz da azaldı ama yine de fazla. Büyük ihtimalle tozdan dolayı oluyor.
Fanlar,Izgara iç Aksam Tertemiz,Mx4 Macuna sürüldü Ama yinede ısı var hiç değişiklik yok
quote:
quote:
quote:
Fanlar,Izgara iç Aksam Tertemiz,Mx4 Macuna sürüldü Ama yinede ısı var hiç değişiklik yok
Donanımı halletmişsin de yazılımsal olarak bir virüs vs. olabilme ihtimali var mı. Fanın düzgün çalışıyor mu mesela. Eğer herşeyden eminsen bi garantiye yolla derim başka türlü önüne geçemezsin.
quote:
quote:
quote:
quote:
Donanımı halletmişsin de yazılımsal olarak bir virüs vs. olabilme ihtimali var mı. Fanın düzgün çalışıyor mu mesela. Eğer herşeyden eminsen bi garantiye yolla derim başka türlü önüne geçemezsin.
Fanda da hiç sıkıntı yok.bana Aslında lazım olan Fanın devrini ayarlayabileceğim bir program,devamlı yüksek Rpm değerlerınde calıssın.speed fan vb proğramlar denedım olmuyor.Lenovonun energy management programını kurdum uyumsuz uygulama bır turlu calısmıyor orada fan toz temızleme sekmesı vardı fanı devamlı yuksek rpmlerde çalıştırabılıyordu..iyi bır sogutucu yapmalıyım kendıme pıyasadakılerın alayı dandık sogutmuyor bıle.zalmandan en ucuzuna kadar..
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Fanda da hiç sıkıntı yok.bana Aslında lazım olan Fanın devrini ayarlayabileceğim bir program,devamlı yüksek Rpm değerlerınde calıssın.speed fan vb proğramlar denedım olmuyor.Lenovonun energy management programını kurdum uyumsuz uygulama bır turlu calısmıyor orada fan toz temızleme sekmesı vardı fanı devamlı yuksek rpmlerde çalıştırabılıyordu..iyi bır sogutucu yapmalıyım kendıme pıyasadakılerın alayı dandık sogutmuyor bıle.zalmandan en ucuzuna kadar..
İşletim sisteminiz windows sa resimdeki gibi sistem soğutma ilkesini pilde ve prize takılı durumlarda etkin olup olmadığını kontrol edin. Edilgen ise etkin yapın. Fan hızını programlar kullanarak artırmak ne kadar doğrudur onu bilemiyorum ama ben donanımsal işlemlerde bilgisayarı zorlamaktan yana değilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vüvüzela -- 4 Haziran 2013; 0:04:33 >
merhaba arkadaşlar bu bilgisayara w8 kurup sorunsuz çalıştırabilen var mı bende kurucam ama sbar ın gitmesinden falan korkuyorum :D
selam gençler.. benim makinaya yagmur suyu temas etti cihazın ramlerini hddsini pilini falan çıkarttım 3 gün bekledim kurumasını sonra birleştirdim açılmadı.zaten bunu bekliyordum neyse servise anlattım garanti dısı bırakmamaya calısacaklarını söyledi istanbul servispointten selçuk bey. neyse yolladık anakart ve klavye değişecek dedi. abicim o kadar yayılmıs olamaz kısa devre yapmıstır bi bakın dedim.bakmıyoruz direk swap yapıyoruz dedi ve 800 lira istediler.yanlış duymadınız bir anakart ve klavye işçilik dahil 800 lira. ulan biz zaten 1650ye aldık. eee bizde böyle bakım yapmıyoruz direk degişiyoruz cihazınızda garanti dısı artık dedi. yollayın geri dedim dısarıda baktırıcam. canım sıkıldı paylaşayım dedim
quote:
Orijinalden alıntı: trsr merhaba arkadaşlar bu bilgisayara w8 kurup sorunsuz çalıştırabilen var mı bende kurucam ama sbar ın gitmesinden falan korkuyorum :D
Sorunsuz kullanıyorum. Gayet sorunsuz ve başarılı. Sitede programların mümkün olabilen güncel sürümleri w8'i destekliyor zaten.
Elaman
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim
Arkadaşlar kafayı yiyeceğim bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu laptopta nvidia optimusu tam anlamıyla nasıl devre dışı bırakırım? bir çok marka modelde intel ekran kartı biostan kapanıyor ama biosda öyle bir seçenek bulamadım ve benim bir şekilde inteli kapatıp sadece nvidia yı kullanmam lazım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
quote:
Orijinalden alıntı: guilty_2121
Arkadaşlar kafayı yiyeceğim bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu laptopta nvidia optimusu tam anlamıyla nasıl devre dışı bırakırım? bir çok marka modelde intel ekran kartı biostan kapanıyor ama biosda öyle bir seçenek bulamadım ve benim bir şekilde inteli kapatıp sadece nvidia yı kullanmam lazım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
hangi konuda sıkıntı cekiyorsunki kapatacaksın
quote:
Orijinalden alıntı: yeniyil09
quote:
Nvidia'nın discover 3d teknolojisini kullanabilmem için tek ekran kartı veya birincil olarak nvidiayı göstermem gerekiyor ama bir türlü bulamadım yolunu...
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: yeniyil09
quote:
Nvidia'nın discover 3d teknolojisini kullanabilmem için tek ekran kartı veya birincil olarak nvidiayı göstermem gerekiyor ama bir türlü bulamadım yolunu...
hmm onun çözümünü bilmiyorum ya. oyun içinse tavsiyede bulunacaktım :) nvidia inspectoru :)
guilty_2121G
kullanıcısına yanıt
Masaüstü sağ tıkla nvidia denetim masasından kart ayarlarını yaptınız mı?Ozaman ekran kartını görür dahili kartı komple devre dışı bırakacağım derseniz yapamazsınız ama ağır uygulamalarda dediğim yerdeki kart ayarlarını yaparsanız harici kart kullnılır.