Şimdi Ara

MSI GE620DX-800-801-802-822XTR KULLANICILAR KULUBÜ (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.370
Cevap
6
Favori
53.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Masaüstü sağ tıkla nvidia denetim masasından kart ayarlarını yaptınız mı?Ozaman ekran kartını görür dahili kartı komple devre dışı bırakacağım derseniz yapamazsınız ama ağır uygulamalarda dediğim yerdeki kart ayarlarını yaparsanız harici kart kullnılır.

Hocam yardımınız için teşekkür ederim ama benim amacım bazı modellerde olduğu gibi direk biostan kapatmak(yada farklı yoldan) ve tam anlamıyla intel ekran kartını devre dışı bırakmak... Bunun için çözümü olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniyil09

quote:

Orijinalden alıntı: guilty_2121

quote:

Orijinalden alıntı: yeniyil09

quote:

Orijinalden alıntı: guilty_2121

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim bir konuda acil yardımınıza ihtiyacım var. Bu laptopta nvidia optimusu tam anlamıyla nasıl devre dışı bırakırım? bir çok marka modelde intel ekran kartı biostan kapanıyor ama biosda öyle bir seçenek bulamadım ve benim bir şekilde inteli kapatıp sadece nvidia yı kullanmam lazım bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

hangi konuda sıkıntı cekiyorsunki kapatacaksın

Nvidia'nın discover 3d teknolojisini kullanabilmem için tek ekran kartı veya birincil olarak nvidiayı göstermem gerekiyor ama bir türlü bulamadım yolunu...

hmm onun çözümünü bilmiyorum ya. oyun içinse tavsiyede bulunacaktım :) nvidia inspectoru :)

inspector'u biliyorum çok da işe yarayan güzel bir arkadaş=) ama benim derdim kopmle kapatmak=)

• Aygıt yöneticisinden Devre dışı bırakmayı denediniz mi ? Emin değilim lakin mümkün olabilir diye düşünüyorum.
  • Aygıt yöneticisinden dahili kartı kapatırsanız harici kart sürücüsü işlev göremez duruma gelir böyle bir durum yok msi'lerde bu devre dışı seçneği oyun leptoplarından var hatta her markada oyun leptoplarında dahili kart bios'tan kapatılır oyunlarda performansı etkilememesi açısından.
  • Bios'ta öyle bir seçenek bulamadım??

aygıt yöneticisinden iptal ettim fakat kendi kendine aktif oluyor ??
  • Yabancı forumları vs araştırmayı denedin mi? Ya da deneyen va rmı acaba?
  • Ben simdik bunu pek anlayamadim.Oyunlarda 10fps arttirdigi iddia edilmis sicakliklarda 10 derece dusmus ki bu teknik olarak mumkun degil.10 derece isiyi dusurupde herhangi bir donanimsal guncelleme yapmadan 10fps artisiki bu yaklasik yuzde33 luk bir artisa denk geliyor.Bu nasil mumkun oluyor bunu aciklayabilecek olan varmi acaba.Hani diyecem biosdan caktirmadan donanimsal oc yapmis olsalar o zamanda sicaklikla 10 derece dusemez en kotu ihtimal sicakliklar eskisi gibi kalir performans artar.Gercekten bu teknik olarak nasil mumkun oluyor biri aciklarsa sevinirim.

"Sadece Surucu" sen de benim gibi sanirim gt555m olan versiyonu kullaniyorsun lutfen su biosu yukleyip sicaklik ve fps degerlerine bakabilirmisin bende ona gore yukleyecem.Cunku yuklerken falan laptop kapanirsa ve acilmassa kaliriz bosta.
  • killnOd kullanıcısına yanıt

Buyrun sıcaklıklarda fan sistemindeki hızlanma ayarları değiştiği için sanırım sıcaklıklarda iyileştirmeler var ki güzel olmuş begendim
    Sıcaklığa bağlı olarak performans artışı olabilir, zira yüksek sıcaklık aşırı bir var olan performansı düşürüyor, performansa ise silmemiş olsam 3d mark ile bakardım, yer kalmayınca otu .oku siliyorum

Şöyle söyleyeyim, grid (1) ile test ettim, bios güncellemeden hemen önce oynadım 20dk civarı ve bu sıcaklıklar oldu, ara ara takılmalar, anlık fps düşmeleri oldu, bios attım, masaüstü sıcaklar aynı sayılırken, oyunda yine 20dk sonra 90derecenin üstüne çıkmadığını ve benzer takılmaların olmadığını söyleyebilirim
    Ben tavsiye ederim zor bir yanı yok.

• Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Evet guzelmis dusmus sicakliklar ama cpunun minimum sicaklik degeri yukselmis enteresan geldi bana.Tabi umarim bu degerler gercektir.Adamlar biosdan ayar cekip yazilimlarin sicakliklari dusuk gostermesini saglamamistir umarim.

Peki tam olarak bios modu nasil yapabilirim adim adim.
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    minimumlara bakmayın, birinde masaüstünde açmıştım uygulamayı, diğerinde oyun sırasında aklıma geldi açmadım ya la, deyip masaüstüne geçerek açtım

Min sıcaklıklar aynı da max düzelmiş.

uygulamayı indirip kuruyoruz.(http://forum-en.msi.com/index.php?topic=108079)
    Sonra msi'in sitesinden ekran kartına bağlı olarak son sürüm bios dosyasını indiriyoruz.

bir adet flash belleği fat32 veya fat formatına biçimlendiriyoruz. bellekteki dosyalarınızı yedekleyin.(fat32 yaptım bir problem çıkmadı)

uygulamayı açıp ilk seçenekten bios zip.ini gösteriyoruz geri kalan işlemleri uygulama hallediyor.

Anakartın usb'den boot edilebilir olması gerekir demişler(ki bunu destekliyor, başka msi ürünleri ile de kullanılabilir bir uygulama imiş)
    Bios üzerinden "USB Legacy Support" açın aktif edin.
    mümkünse gereksiz aksesuar(fare, usb'den bağlı bir şeyler sökün, sadece adaptörün işi takılı olsun)
    Bilgisayarı başlatıp f11'e basarak boot menüsünden flashi seçin.
    seçince 3tane seçecek geliyor, 2 yazıp entera basınca işlem başlıyor. aradaki basamaklarda size sorular soruyor, yes no y/n yaparak geçiyorsunuz, overclock yapılmış bioslar kesinlikle orijinale dönmeli hata verebilir, bunun için memtest yapmak ister misiniz filan diye soruyor. Ben orijinal oldugu için yapmadım direkt o adımı geçtim ve bios atma işlemi başladı.

İşlem bitince bilgisayar çat diye kapanıyor. Ondan sonra pil-fiş çekip 5dk bekleyin. Sonra fişi takıp power'a basın, büyük ihtimal açılıp kapanacak, 5-10sn bekleyip tekrar power'a basın, açılacak ve del yapıp bios ayarlarından bütün ayarları defualt yap seçeneğine tıklayın f10 ile kaydedip çıkın bu kadar

Bütün hatalar size aittir. Yukarıdaki adımları birebir uyguladım problem yaşamadım.

boot kısmında sıkıntı yaşarsanız uygulamanın fix my key usb tarzı bir seçeneği ile flashinizi biçimlendirin demişler, msi forumunda.

Mudur cok saolda uygulamayi indiremiyorum cunku register olman gerekiyor diyor.Haliyle baska nereden bulabilirim bu dosyayi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Mudur cok saolda uygulamayi indiremiyorum cunku register olman gerekiyor diyor.Haliyle baska nereden bulabilirim bu dosyayi?

facebook ile baglanip uye ol 1dk lik is

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ok usenmeyip oyle yapalim o zaman.Bu arada bios modlamadan onceki sicaklik degerlerim su sekilde.

Simdik denedm sonuc olmadi.Soyleki

Butun islemler bitti bios updated dedi.Sonra secenek cikti pc yi bastan baslatmak istiyormusunuz diye bende yes dedim.PC acildi yani kapanmadi reboot yapti ama biosda en ufak bir degisiklik yok.Yeni bios yuklenmemis.ilginc olan islemi yaparken hata vermemesi ve islemin oldugunu soylemesi ama buna ragmen bios update olmuyor laptop kendiliginden soylediginiz sekildede kapanmiyor acaba sorun nedir tahmini olan var mi?

Simdik islem yapilirken baktimda soyle bir yazi cikiyor , "execution halted" ama sonra iste bios updated yani islem bitti diyip reboot yapmami istiyor.Sanirim bu hatadan dolayi yazilamiyor peki ama neden boyle bir hata vermis olabilir?

Laptop ve biosda herhangi bir oc yoktur.Ama biosda pass var isin ilginci pass i kaldiramiyorum bioasa giris pass i oldugu icinmi boyle yapiyor.Ama def bios yapip save yapdigim halde bios pass kalkmiyor oda ilginc bir olay tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 25 Temmuz 2013; 12:28:26 >

• 7 Aalık 2012'de bu konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapmışım önce bu kısmı okuyun.
    quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

@xsalihx

MANTIK: MSI forumlarından bir yazılım indir bu yazılıma güncel flash zipini ver sana otomatik boot eden bir USB stick hazırlasın. Sonra o stick ile PC'yi boot edip(Başlatıp) BIOS'unu güncelle.

İŞLEMLER:
    0-MSI'ın forumlarına üye olduktan sonra bu adrestenhttp://forum-en.msi.com/index.php?topic=108079 Kırmızı DOWNLOAD butonuna tıklayarak yazılımı indirip kur.
    1-Yeni BIOS dosyasını zip olarak C sürücüne at.
    2-Bir flash diski Fat32 olarak formatla ve laptobuna tak.
    3-Programı çalıştır. Seni yönlendirmesine izin ver. Sana bataryayı söktürüp fişi çektirip 5 dkk PC'yi kendi haline bıraktıracak vs yapsan iyi olur. Sonunda sana içinde güncel flashın olduğu bootable bir USB flash disk hazırlayacak.
    4-PC açılırken F11'e basıp flash diskini seçmene rağmen programın hazırladığı flash disk PC'yi boot etmez ise önce fix my usb key adımını uygula sonra da yeniden 1. adımı uygula ve öyle dene.
    5-Programın yönlendirmelerini takip edersen zor da olsa sonuca ulaşırsın. İşlem sonucunda çat diye PC kapanıp sonra ki ilk tıklamanda açılmadığı ve açılırken kapandığı zaman benim gibi "AHAA ALDIK MAKİNAYI ELİMİZE" diye bağırma :).
    6-Tüm sorumluluk size ait.
    7-Lütfen Sonucu bizimle de paylaşın.
    8-Başarılar...

Şimdi sizin yazdığınız mesajı okuduğumda şu durum dikkatimi çekti. Bilgisayar açıkken yaptığınız o işlemler tamamen flash diski hazırlama ile ilgili. O işlemleri yaparken BIOS güncelleme yapmış olmuyorsunuz. BIOS güncelleme ancak bilgisayar kapanıp yeniden açılırken USB'den BOOT ederse mümkün olacaktır. Eğer USB'yi hazırlamanıza rağmen bilgisayar açılırken USB Flash diskinizden yüklenmiyor ve direk windows geçiyorsa yukarıda ki 4. madde de yazdığım fix my usb adımını uyguladıktan sonra PC'nizi flashtan yükletmeyi deneyin. Zaten PC'niz ile flashtan boot etmenize rağmen yine de yükleme yapılamıyorsa flash disk ve flash diski taktığınız USB slotunu değiştirerek BIOS güncellemeyi deneyin derim. BIOS'ta şifre olması güncelleme yapmanız için engel teşkil etmez.

• Elaman kullanıcısına yanıt
    Hayir booot konusunda sorun yok sanirim dikkatli okumamisiniz.BIOS updateye basliyor dos ekraninda ama sonra biosu update ederken "execution halted" hatasi veriyor ve sonra "bios updated diyip" reboot yapmak istermisin diyor evet diyorum bastan basliyor ama bios update olmamis.Ya benim laptop farkli bir bios yazma korumasina sahip veya biosa girerken istedigi pass ile alakasi var.Cunku diger hersey yolunda sorun yok sadece update yapmiyor.
  • peki bios pass neden kaldıramıyorsunuz?

bios reset vs attıktan sonra şifre iptal olmuyor mu?
  • Hayir def bios yaptim sadece windows acilirken sordugu sifre gitti ama biosa girerkenki sifre duruyor.Gerci bu bios yazmaya engel degil mantik olarak ama biryerde sorun var cozemedigim.
  • Arkadaşlar Ghost Recon: Future Soldier Oyununu Kurdum. Çok kasıyor oyunda. Oyunda hangi grafik ayarlarını kullanıcağımla ilgili bilgi verebilecek olan varmı ??
  • arkadaşlar fanım çok sesli çalışıyor masaüstündeyken hiçbirşey yapmadan bile son hızda dönüyor sanki. bunun bir çaresi var mıdır acaba?
  • ve Battlefield 4 kurdum sonunda. Haberler kötü dostlar çünki artık an itibariyle yeni oyunları akıcı oynayamıyoruz

En düşük ayarlarda dahi fps 15-16 ve tat vermiyor cidden. Call of Duty o kadar değilde frostbite 3 bizi direk vurdu time to upgrade..
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.