Şimdi Ara

MSI GE620DX-801XTR, İSİM YAZDIRMAK İÇİN SON 2 GÜN. 'YENİ MODEL' TOPLU ALIM SAYFASI (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.879
Cevap
12
Favori
135.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • i5 2450 ile i7 2670 arasında çoklu çekirdek uygulamalarında bariz farka bakın :

(http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanelimon -- 6 Mart 2012; 21:53:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesen90

quote:

Orijinalden alıntı: Yr_aSa

Ben alcağım bilgisayarı genelde çizim(autocad, solidworks, catia vs) için kullanıcam. Ama almışken arada bir oyunda oynamak istiyorum(shogun2 vb işlemci gerektiren oyunlar) ve beni 4-5 yıl götürcek bi makine olmalı. Ama i5 işlemci 2-3 sene sonra teklemeye başlar gibi geliyo teknoloji bu yarın öbürgün 8-10 çekirdekli falan işlemci çıkar bari sanalda 8 çekirdek olsun deriz. Yanılıyo muyum? Bütün bunları göz önüne alırsak bu makinenin i5li modeli beni paklar mı yoksa alternatif i7lere mi yönelmeliyim?

Kardeş ben de makinacıyım inan bana i5li cihazda 4-5 sene ANSYS'de analiz bile yaparsın. Yeterlidir bu cihaz güven bana. Fakat ben i7 alacağım ille de diyorsan diyecek birşeyim yok. Keşke iyi bir indirim olaydı da hepimiz alsaydık. 1600 falan demişlerdi 40 takla atarım valla bu fiyat için :D

Yok artk :D eğer öyleyse neden alayım ki i7yi oyunlardaki 1-2 fps için harcanan fazla enerji ve dolayısıyla ısınmaya zaten eksi gözüyle bakıyodum eğer 5sene sonra sıkıntı yaratmıcaksa tabiki i5:D

• ben zaten toplu alım mevzusunu duymadan önce i5 alacaktım sonra konuyu gördüm baktım i7 li için i5 li civarında fiyattan bahsediliyo bahsediliyor o zaman i7 olsun dedim i7 de olmamış benim için daha iyi zaten başta i5 e heveslenmiştim şimdi piyasanın altında fiyata i5 alacaz inşallah.
  • Evet 64 bitte falan ciddi bir fark var ben de hep burayı referans kullanıyorum fakat dediğim gibi bu farkı oyunlarda falan fazla hissetmeyeceğiz az önce mühendis arkadaşın dediği CAD programların 64 bit versiyonlarından falan ciddi farklar görürsün ama yine dediğim gibi i5 de aslında işini görür. Ben de daha önce yaptım bu hatayı yok şöyle olacak yok böyle olacak diyordum fakat bakıyorum arkadaşların bilgisayarı daha düşük performans ama adamın işini görüyor mu görüyor bitti olay bu. Şirket bilgisayarı olarak kullanmayacaz ki.
  • Arkadaşlar oyunlarda , i5 ile i7 arasında fps bakımından en fazla ne kadar fark olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Arkadaşlar oyunlarda , i5 ile i7 arasında fps bakımından en fazla ne kadar fark olur?

şu anda oyun için fazla fark yaratmayacaktır oyun için önemli olan ekran kartı ama i5 olduğu için bir kaç yıl sonra bilgisayar genel anlamda bilgisayar yavaşlayacaktır o yüzden aradaki fark i7 e kesinlikle değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: nanelimon

i5 2450 ile i7 2670 arasında çoklu çekirdek uygulamalarında bariz farka bakın :

(http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html)

performans olarak i5 2450 nın altında kalan bır dunya i7 var ama ne adı i7, sözde daha performanslı,
    neyse karısmayayım ben yarın konusuruz tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_k

quote:

Orijinalden alıntı: cobalt_evan

Arkadaşlar oyunlarda , i5 ile i7 arasında fps bakımından en fazla ne kadar fark olur?

şu anda oyun için fazla fark yaratmayacaktır oyun için önemli olan ekran kartı ama i5 olduğu için bir kaç yıl sonra bilgisayar genel anlamda bilgisayar yavaşlayacaktır o yüzden aradaki fark i7 e kesinlikle değer

Bu bilgisayarı en fazla 2 yıl kullanıcam.Ondan sonra askere gidicem zaten.O bakımdan i5 almak daha mantıklı ozaman
  • Alım ne zaman ilk mesaja koşullar marka vs yazarsa 1600 e kadar ben de listeye girebilirim
  • ben i7 isterim 1900 olursa alırım.
  • uzun zamandır bende bu modelden almak istiyordum Full HD ekranı beni cezbetti diyebilirim Ne zaman toplu alıyoruz ??
  • sadece sunun cevabı lazım i5 li modelde football manager 2013 3 5 lig large database acılırmı??? gelecek seneki fm de :) benim icin cok onemlide :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotokan

sadece sunun cevabı lazım i5 li modelde football manager 2013 3 5 lig large database acılırmı??? gelecek seneki fm de :) benim icin cok onemlide :)

valla aynısını bende düşünmüştüm herhalde oynatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotokan

sadece sunun cevabı lazım i5 li modelde football manager 2013 3 5 lig large database acılırmı??? gelecek seneki fm de :) benim icin cok onemlide :)

Benim şu an i7 740QM işlemciye sahip bir bilgisayarım var ve FM'de 14-15 ligi large database'de çok çok rahat oynuyorum.

İşlemci performans sıralamalarında i7 740QM ile i5 2450M yanyana.Birinde i7 bir basamak üstte,birinde i5.

Muhtemelen FM'de sana istediğin performansı fazlasıyla verir.

--------------------

Ben de istiyorum bu bilgisayarı satın almayı,umarım rocker35 arkadaşımızın dediği gibi yarın her şey kesinlik kazanır da son kararlar verilir.

^_^
  • Hocam performans testlerine baktım da 64bitlerde i7 2kattan fazla fark atmış ama bu farkı reel olarak farkedermiyiz o meçhul bencede iyi fiyata gelirse i5 alınır. Ucuz olmasının yanında daha az enerji harcıyor daha az ısınıyor.. Kaldı ki bugünkü işlemcim bile baktım dediğim programların sistem gereksinimlerini karşılıyor (amd x2 2ghz). Bence 2000 lirası olan da i5 alsın artan parayla ssd disk taksın dvd yuvasından. Sonuçda bilgisayarda darboğaz olan şey hdd.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mesen90

quote:

Orijinalden alıntı: cautiondrunk

Pek anlamam yardımcı olacak arkadaşlar var öneride bulunursa sevinirim

bi arkadaş bu ürün tavsiye etti bana bu fiyat cok iyi diye ekran kartı felan ---http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/msi-ge620dx-i5-2450m-6g-750g-15-6-dos-gt635m-2gb-53863571

bu ürün ondan daha iyi sanırım pek anlamam pcdne o yuzden:) alıcam hafta ıcınde mutlaka.

İŞİM PHOTOSHOP VE OYUNla ızn gunlerımde. yeni nesil oyunları kasmaasa cok iyi olur

İsterseniz bizim kampanyaya katılabilirsiniz. Fakat ben hemen alacağım bekleyemem diyorsanız bu ürünü şu siteden alabilirsiniz:

http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-802xtr-i5-notebook-urun7302.html

Fakat azıcık daha üstün özellikte olan şu ürüne de bakmanızı tavsiye ederim işlemci biraz daha iyi:

http://www.pcdepo.com/msi-ge620dx-801xtr-i7-notebook-urun7301.html

şaka gibi

• birader adam konu açmış sen niye atlıyorsun fırsatçımısın..... ne adamlar var ya birazda pahalıymış hadi ordan
  • Yarın öğleden sonraya hayırlı haberlerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz :)
  • gg da satan firmanın çektiği fiyatlara bakarsak
    Aslında bu cihazları kendi kârı ile birlikte i7 liyi 1935tl, i5liyi 1710 tl ye satıyor demek oluyor(pcdepo havaleyle 1909 a veriyor zaten...)
    Kendi elektronik satışları olsaydı, taksit de olsaydı 1935 iyi fiyat ama GG'a 215 tl komisyon vereceğime...Herneyse
    Belki İstanbul'da yaşayanlar mağazadan uygun koşullarda alabilirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 7 Mart 2012; 0:28:17 >
  • Bir anda i7'den vazgecmişsiniz ben bile almayı düşünüyordum ve asus siparişim iptal olmuştu, şimdi herkes i5 yönelmiş görüyorum o kadar i7 almak isteyen vardı birden neden böyle oldu anlamadım. Şuan zaten i7 kullandıgım için i5 zaten mantıklı olmayacak benim icin neyse beklemeye devam umarım bu mecara kısa süre sonra sonuclanır.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.