Merhaba arkadaşlar, sizlere birkaç sorum olacak...
Öncelikle elimde MSI - Ge70 2OE model laptop var. 1 senedir sıkıntısız kullanıyorum. Fakat geçen biosa girdiğimde fark ettim. Benim bios legacy imiş. (freedos gelen laptopa bilmeden kurmuşuz işte) Her neyse uefi hale getirip yeniden format attım. Windows 8.1 pro var. Driver sorunu yok gibi. Mevcut bios numaram E1757IMS.520 kendim güncelledim.
Sorular
1- Msi download center'de 2 adet bios güncellemesi var E1757IMS.520 ve 7.xx serisi şeklinde ben kendi bios uma baktım 5.xx serisi olduğu için 5.20 yi seçip güncelledim. Bunların farkı nedir ve 7.xx i kurarsam bir sorun olur mu? 2- EC Firmware nedir onada güncelleme gelmiş onuda yaptım ? Ne işe yarar bilmiyorum ? 3- Intel rapid storage tools nedir kurulması gerekli midir? Bazen sağ alt köşede simgede yeşil tik gelmiyor bende sinir oldum sildim ondan soruyorum. 4- Boot Configure, Dragon Gaming Center nedir bunlar yeni gelmiş msi download center'a? 5- Battery Calibration yüklü bende 3 ayda bir yapıyorum gerçekten işe yarıyor mu? 6- Super Charger programı ise bir usb nin üzerinde işaret varmış oraya daha fazla akım gidiyormuş telefon daha hızlı şarj oluyormuş android ios farkı var mı yani bu program ikisinede hizmet ediyor mu? 7- Microsoft ACPI-Uyumlu Eklenmiş Denetleyici üstünde ( tek driver sorunu) ne yüklediysem olmadı bunu bilinmeyen aygıt gösteriyor çözümü nedir? 8- Geçenlerde bir video izledim CLICK BIOS 4 diye bir olay var uefi sistemli güncel firmwareli bioslarda fare kullanımı var acaba bizde makinemizin anakartını güncellesek bize de gelir mi? 9- American Megatrends Inc. - BIOS/UEFI Firmware Support linkinden Firmware Update Tool ne işe yarar bizim anakartımız sanırım ami (aptio) burdan bir firmware güncellemesi alacak mıyız? 10- Msi afterburner programında fan speedi biz kontrol edemiyoruz sizde de böyle mi acaba? 11- Gpu boost sorunu var ilk mesajda bu konu hakkında bios güncellemesi yaptım farklı bir şeye ihtiyacım var mı? 12- Windows 8 de wifi kopma sorunum oluyordu 8.1 e geçtim şuan bir sıkıntım yok acaba işletim sistemi veya update ile ilgili midir? 13- Ge 70 kasada başlatma tuşunu bazen hiçbir program açık olmasa bile sürekli kırmızı yanıyor bazen sürekli mavi bazende mavi kırmızı döngüsüne geçiyor kısacası bu ışık ne işe yarar?
Şimdilik sorularım bu kadar hepsine cevap verecek bir baba yiğit aranıyor. Cevaplar daha önce verildiyse kusura bakmayın bi daha yazıverin. Teşekkürler :)
Takip, firmware ve bios güncellemesi yapmak istiyorum. güzel sorular var
profhckrP
kullanıcısına yanıt
el cevap:(eski bir ge 70 2oe kullanıcısı olarak)
1)msi download center daki 7xx ler raid (yani 2 ssd li konfigürasyon) için tek ssd var yada hiç ssd yoksa 5.xx kuracaksın 2)pek vaktim yok hızlı yazacam ve belki bir daha bakamayacağım k.bakma :D ec yi tam bilmiyorum ama win 8 le geldi detaylıca bilmeye gerek yok.bilmen gereken fan yada klavye kontrolünü sağlıyor gibi.sıkıntı varsa güncelle yoksa elleme 3)rapid kalsın elleme :D 4)8.1 se boot configure e gerek yok 5)evet ve hayır.arada bir bataryada kullanıp boşaltırsan aşşağı yukarı aynı şey 6)var gibi ios da hızlı şarj var ama benim gm discovery bile hızlı şarj oldu(bazen telefon dandik ondan mı diye düşünmüyor değilim :D ) 7)bilemedim kardeşim 8)bence fazla elleme o konuları brick edip elinde bırakırsın cihazı 9)gerek yok msi bios u güncelliyor.çalışan makina uzamaz kısalmaz sorun dışında update önermem.ne getirip götürüyor bilmen lazım 10)msi afterburner masaüstü kartları için ve bios u unlock edince laptopta da işe yarıyor diye msi forumunda okumuştum sanki gerek yok? 11)yok ama bi izleme programı ile gpu saatlerini oyunda kontrol et.gpu z gibi 12)evet doğrudur 8.1 driverları düzeltti o sorunu 8 de de kabahat var 8 driverlarında da 13)n vidia optimus göstergesi o kırmızı gpu açık mavi intel çalışıyor demek.eğer alelade masaüstü uygulamasında da açılıyorsa n vidia denetim masasından uygulama karar versin de yada sıfırla yada (ben biliyorum steam yüklü sende kesin steam ın arayüz ve uygulaması varsayılan olarak n vidia onu intele çevir.vaktim olsa uzunca anlatırım ama sen de denetim masasından çıkartırsın olayı.
ek: msi ge 70 2oe oturmuş bir makina temiz bir uefili win 8.1 64 bit kurup son driverları yüklersen kesinlikle sorun olmaz.kardeşim kullanıyor benimkinden iyi şu an
ek2:benim bir ge70 apache pro hikayem vardı özetle ben onu 2 kere iade ettim türkiyeye gelen ilk parti ge lerde heatsink de bakır alaşımı zayıfmış ve heatsink oturtulmamış.ben de başlarım dedim gözü kararttım iade edip gt 70 2pe aldım.... merak edenler olursa diye söyleyim dedim
arkadaşlar bioslarla fazla oynamayın çok önemli güncelleme olmadıkça. tek bir hata geri dönülmez sonuçlara yol açabilir. güncelleme gelmiştir belki bi bakmışın size gerekli olmayan bir özellik eklenmiş vs