Şimdi Ara

MSI GE72 6QF vs Dell İnspiron 7567

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Genel olarak oyun oynamak ve tasarım yapmak için bir oyuncu laptobu arıyorum. Bütçem 4500 TL.
    Bulduğum 2 laptoptan birisi 2. El diğeri sıfır. MSI bana kalite olarak daha iyi gelmesine rağmen içindeki donanımlarının eski nesil olması kafamda soru işareti bıraktı. Dell Dr ise ekran TAN panel ve forumda ekranı için bir çok yorum var.
    Siz hangisini önerisiniz?

MSI:https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-msi-ge72-6qf-gaming-laptop-433454785/detay

Dell:http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-inspiron-7567-b7700d128f161c-i7-7700hq-16gb-1tb-128gb-ssd-4gb-gtx1050ti-156-freedos-pmu357449

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8 GB RAM 250-260 TL, 128 GB SSD ortalama 200-250 TL. Ortalama 500 liralık kafadan donanım farkı var. MSI alıp aynı düzeye getirdiğinizi varsayarsak 4200 TL'ye geliyor diyebiliriz. Ben şahsen aradaki 200 TL'lik farkı verip sıfır cihazı alırdım.
  • Ama MSI in ekran kartı gtx 970 m ve Dell in ekran kartı gtx 1050ti. Gtx 970m biraz daha performanslı. Ama sizin dediğinizde doğru. Herhalde Dell alacağım.

• Selamlar,

Geçen hafta perşembe günü Dell 7567 aldım ve cihaz dün elime geçti... 15 yıldır devamlı Asus laptop kullandım ve ilk defa Dell alırken kafamda soru işaretleri vardı ama bu cihazı seçmekteki sebebim, bu fiyata ekran kartının 1050 TI olması ve çok abartılı bir tasarımı olmaması, abartılı gaming laptopları bir türlü sevemedim, zaten ofisimde kullanıyorum... Bu arada bu kadar para veriyorken, alacağınız notebookta bence mutlaka 1050TI olması lazım, normal 1050 ile aralarında %20-25 gibi bir performans farkı var.

Artıları:
    Kullanılan plastiğin kalitesi, kasası ve klavyesi çok iyi.
    Ne oyun, emulator denediysem full ayarlarda gık demeden çalıştırdı. ( PCSX2, CEMU, Total War : Warhammer, Resident Evil 7, Halo Wars 2, Killer Instinct, Grim Dawn, HotS, Diablo 3 )
    Çok ısınmıyor ve full yük altında bile rahatsız edici bir fan sesi yok.
    Şarjı çok üzün süre gidiyor.
    Hoparlörleri şaşırtıcı derece de iyi.
    Ağırlığı ve inceliği üzerinde ki donanıma göre gayet iyi.

Eksileri:
    Ekranı daha iyi olabilirdi. ( Ama eski notebook da TN Panel olduğu için beni çok etkilemedi. )
    USB-C ve Thunderbolt portları bulunmuyor.
    Klavye deki ok tuşları çok küçük.

Açıkçası beklediğimden çok daha iyi çıktı. Fiyatına göre performansı çok iyi olan bir cihaz.
    Eğer ekranıyla ilgili çok sıkıntı çekersen değiştirmesi çok kolay, uygun bir fiyata IPS ekranla değiştirebilirsin.

Edit:
    Tasarımla uğraştığını belirtmişsin; eski cihazda i5/8 GB ram olması bunda i7/16 GB olmasının da çok etkisi var ama SSD işletim sistemi performansını çok etkiliyor, Eskiden 40-45 saniye de açılan PHPStorm, Unity gibi programlar artık 10-15 saniye gibi bir sürede açılıyor. Windows açılış süresini hiç söylemiyorum bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigiMortal -- 9 Mayıs 2017; 12:42:4 >

• İlginiz için teşekkürler. Sizin gibi çoğu kişinin memnun olduklarını duydum. Bu yüzden Dell almaya karar verdim. Şimdi indirim bekliyorum.

• Ekran o kadar kötü gözükmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eno123

Ama MSI in ekran kartı gtx 970 m ve Dell in ekran kartı gtx 1050ti. Gtx 970m biraz daha performanslı. Ama sizin dediğinizde doğru. Herhalde Dell alacağım.

Her oyunda değil, bazı oyunlarda 1050 Ti daha performanslı, değişiyor ama 1050 ti yeni nesil bir kart olduğu için yeni çıkan oyunlarda yeni sürücüler ile birlikte daha başarılı olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI GE60-2OE Laptop
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.