Merhabalar, 3,5 yıllık bilgisayarımda son 3 gündür anlam veremediğim donmalar ve birden bire kapanmalar olmakta.
Isıdan kaynaklı bir problem değil, temizliğini ve termal macunlarını yeniledim. Hatta bir ara msi ın programları ile ekran kartı ve işlemcileri denedim 80 derecenin üstüne çıkmıyor.
sonrasında windows sıfırdan kurdum yine aynı.
Sonunda farkettim ki her kitlenme ve kapanma sonrasında adaptör besleme yapmayı kesiyor. Bilgisayar Pilden çalışıyor. Pilde iken ise bir problem olmuyor. Ne zaman adaptörü taksam bir süre sonra ya birden kapanıyor yada kilitleniyor.
Tam emin olamadığım için sormak istedim. Bu problemi yaşayan oldumu? Nasıl çözdü? Adaptör problemli ise tamiri olur mu? (Çok pahalı lanet şey)
Teşekkürler.
Genelde toprak hattı olmayan priz kullananlar sürekli resetlenme ve kapanma gibi sorunlar yaşamıştı. Ancak senin sorunun adaptör kaynaklı gibi görünüyor. Toprak hattı sağlam bir yerde denedikten sonra aynı sorunları yaşıyorsan teknik servise göndermekten başka çaren kalmıyor.
Geç cevaptan dolayı özür dilerim.
Laptop u teknik servise gönderdim, teknik servis çok yetersiz, parça tamiri yapmak gibi bir dertleri yok, anakart ve ekran kartı değişmesi gerekiyormuş. Tam olarak $1100 bedel istediler. Afedersiniz ama o fiyata yeni laptop alınır.
Ürünler çalışıyor sadece bir sebepten dolayı kısa devre oluyor. Arızanın küçük bir parçadan kaynaklandığı ortada, sonuçta GPU ve Anakart chiplerinde sorun yok. Yani biraz uğraş gerekiyor.