Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Technopatın gl502 inceleöesi neydi öyle işlemci gpu 98 100 dereceleri klavye 65 dereceleri görüyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam selam bende GT72VR 6RE 250XTR modeli var.

Tüm driverleri yaptiktan sonra 120hz ekran ve g-sync aktif oluyor. Ben her iki özelliğin aktif olduğunu Nvidia Denetim Masasinda gördüm. (Aktif etmek için baya bir uğraştık ama)

Arkadaslar bu arada ekranda ciddi derecede bir problem var. Ekran karti problemli olabilir, ekranda problem olabilir, anakartta problem olabilir diyorlar. Problem çok can sıkıcı... yeni konu açıcam ve burayada yazıp aticam.

• Nasıl bir problem.

• https://www.amazon.com/MSI-GT72VR-Dominator-071-Hardcore-i7-6700HQ/dp/B01IO9YBM6

Vergiler kargo dahil 5300 TL ye geliyor. Amazon dan msi alan var mı? Fena halde aklımı celdi fiyat, 1 yılda uluslararası garantisi var.

• Yeni bir sorun başladı bende bilgisayarı ilk aldığımda oyunlarda vsync off du ve fps 120 yi aşmıyordu gsync çalışıyordu şimdi ayarlar aynı olmasına rağmen gsync çalışmamaya başladı fps 120 üzerine çıkıyor bunun sebebi ne olabilir.

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    aldığın zamanki ekran kartı sürücüsü ile şu an kullandığın sürücüyü öğrenebilir miyim? (bazı sorunlu sürümlerde g sync çalışmayabiliyor). Ayrıca bugüne kadar g sync açıkken ekranda herhangi bir sorun var mıydı?
  • Vatandaki indirimle msi ge 72 aldim acaba nasildir game book ve gtx ve i7 yi gorunce gerisine bakmadan siparis verdim

• ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Nvidia Denetim Masası-3D Ayarlarının Yönetilmesi'ne gir Düşey Senkronizasyon secenegini "Açık" yap.
    Oyunlara girdiginde ise V-synici kapat
  • Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    üstteki mesajımda sana cevap yazdım yanlış oldu
  • Herkese merhaba,

Sert ama objektif (itirazlarınız tahminimce subjektif olacaktır) bir değerlendirme yapıyorum, sonuçta GTX 1070i falan hayrına vermediler. Ama yine olsa yine MSI alırdım sanırım diyecek olsam da siz en iyisi hepsini okuyun. EDIT : Bu kadar sert eleştrilerimin sebebi (ki doğru ve yanlışlarımı aşağıda belirtiyorum görceksiniz) iş için alan adam oyun oynamasın gibi saçma yaklaşımlarının olduğunu düşünmem ve DİZAYN HATALARINI AFFETMEMEM.

MSI GT72VR 6RE 250XTR (PC veya NB diycem) modelini 23 kasım günü teslim aldım. Geç yazmamın sebebini ve genel değerlendirmemi aşağıda paylaşıcam. Bazı hatalarım veya bilgi eksikliklerim varsa çok kısa kesmeden açıklayarak WHATSAPP mesajına çevirmeden yazmanızı rica ederim. Geçen gece yazdım ama yazdığım mesaj taslak olarak bile kalmadan silindi. DONANIM HABER gibi tarihi eski bir forumuna forumda değişikliklerini pek yakıştıramadım, cevap yazarken bazı şeyler değişmiş ve TASLAK kayıtlı kalmadı. PC oyun için diye adlandırılıyor ancak benim işte kullandığım farklı bir NB olmasına karşı kendi NB umda da bazı işler yapıyorum. Yetenek olarak da iyi bir oyuncuyum. Excel ve bazı diğer programları kullanıyorum ve özellikle EXCEL'de mouse u nadir kullanan biriyim, klavye ile işimi görüyorum o yüzden klavye benim için aşırı önemli. Sadece WASD değil benim için. Şimdiye kadar 6 şirket NB u ve 2 kişisel NB 1 kişisel masaüstü kullandım ve kullanıyorum. Bu 3. kişisel NB um. Daha önceki ASUS larım 2007'de aldığım 7300m li ve 2011 de aldığım GT550m li model. 2011de en yüksek GTX 560m vardı sanırım ve laptopum 1299 USD idi vatandan aldığımda.

1* KURULUM
    * Malesef bildiğniz üzere (bilmeyen varsa) FREE-DOS geliyor. Çoğu kişi sorun etmese de elinizde WIN 10 USB veya DVD'si olması lazım. Orijinal WIN 10 540 TL falan olmuş ama OEM koyarlarken eminim normal OEM'den de çok daha ucuza alıyorlardır.
    * WIN 10 yaklaşık 10 dakikada kuruldu. UEFI malesef USB'den kuramıyorsunuz ve bu MSI'ın sorunu gibi. Sener isimli arkadaş da bahsetmişti, ben de hem ona sordum hem de farklı kaynaklarda aramaya çalıştım ama bahseden yok sorun MSI'ın sorunu gibi. Dolayısıyla LEGACY olarak kurdum.
    * WIN 10'dan sonra MSI'ın CD'sinden DRIVER ları yüklüyorsunuz. 26 kadar driver 40 dakikada yüklendi ve yüklemeden sonra paneli 120hz olarak anında algıladı. Sadece steelseries için güncelleme update i var diyor. Diğer herşey güncel. Dragon Gaming center'da güç tüketimini göremedim..

2* GENEL TECRÜBE
    * Performans: Oyunları yeni yüklüyorum ama sizin ilgilinizi çeken PC yoran oyunlar şimdilik yok bende. Zaten PC'nin özellikleri vs. belli netten onlara bakarsınız ama özellikli sorun çıkmadığı sürece bilin ki laptop performans olarak iyi.
    * G-SYNC: VAR. Masaüstünde de dahili değil harici ekran kartını GTX 1070 i kullanıyor PHYSICS. Zaten G-sync olunca optimus (sanırım) olmuyor.
    * Panel: Çok iyi diyeceğimi sandınız ama bu fiyata standard diyorum. Şöyle ki ben videolarda scroll up/down a baktım ve 120hz de çok güzel aşağı yukarı kaydırırken de anlaşılıyordu ancak bunda anlaşılmıyor. 60hz deki gibi o karelerdeki eksik akıcılığı çok ama çok rahat farkediyorum. Response time evet GTG de 5ms belki ama belki de BTB deki 25 sn den bilmiyorum ya da her ne sebepten ise o kadar akıcı değil. Işık sızması yok ve bu durum bu paneli iyi yapmaz sadece standard yapar. Parlaklık gerçekten çok iyi. Karanlık yerleri görme sanırım ASUS'umdan daha iyi ama yeteri kadar iyi değil. Ek olarak bundaki yazılar bile bana ufak geliyor, oyun için lafım yok ama 1080p'de pixelleşmeleri de farkediyorum. Dolayısıyla GT770m i falan olanlara önerim bekleyin ve yeni GPU lar çıkınca 1-2 sene içinde 4K panel alın. Ayrıca MAT ekranın yansımama avantajları olsa da bu ekrana tam ortadan bakmazsanız renk kaymaları ve koyulaşmalar oluyor ancak yandan bakan biri de genel olarak ekranı rahat anlayabiliyor.
    * Sıcaklık: Laptopı hep SPORT ta kullandım. Eco veya Confort'a hiç almadım. CPU 43 ve GPU 36 derece olmasına rağmen ASUS'um gibi serin değil, ısı yalıtımı rezalet. Diğer laptoplarda da böyle diyenler olursa 2 yanlış 1 doğru olmuyor. Tüm gün sadece multimedia baktım (dizi film veya eski oyunlar). Eski GT550m li ASUS'um ısınmıyordu (üstelik sıcaklıkları 38-42 derece civarı iken serindi ve ondan önceki GT7300m li ASUS'um o kadar serindi ki PC sorunlu mu diye korktuğumu hala hatırlarım) bu ise hem ılık hatta en doğru benzetme soğuk terli uyanırsınız ya aynı onun gibi klavyesi. Fanı açtım 2 dakikadır çalışıyor ama klavye hala ılık. Demekki laptop serin değil ılık. Monster bu konuda daha başarılı olabilir. Fanlar ses yapıyor ama öyle aşırı değil. Fan hızı 1900 lerden 3600 e hemen çıkıyor.
    * Klavye: REZALET, dizayn edenleri işten çıkarmak lazım, fikir üretmeyi desteklerim ama bazen statükoyu korumak bile yeterli iken performansımı ve komforumu yok etmişler
    - windows tuşu sol tarafta yok (gamer lar için diye açıklaması var ama ben eski laptopumda bile 1-2 kullanımda alıştıktan sonra windows tuşuna basmadım). Olmadı steelseries programı ile sol windows tuşunu iptal edin ama kaldırılmaz.
    - Home, delete, page up, page down, virgül, <>, tulları yanlış yerde. FN tuşu ile çalışan kısayollar klavyede tek elle kullanmanız mümkün değil ancak diğer laptoplarda tek elle kullanmanız mümkün.
    - Tuşların yerlerini değiştirdim. Ancak FN tuşunu değiştirmeniz kolay değil ben de FN'i değiştirmedim (win ile değişecekti). Enter tuşunu layout u ile <> tuşlarının sol SHIFT in yanında olması gereken yeri yok olmuş olduğu için değiştiremedim.
    - Touchpad in konumu yanlış. Konuyu laptop ı almadan daha resimlere bakarken farketmiştim. Touchpad in idead yeri C harfinin ortasında başlamasıdır ancak X harfinin ortasında başlıyor bu sebeple eliniz çarpabiliyor. Kapatın diyenler malesef o zaman touchpad koymasalardı? Klavye ile tümleşik touchpad dizaynı da çok kötü. 1 cm etrafında touchpad algısı kötü.
    - Bazı özel tuşlar sol tarafa konulmuş. Bu da aslında klavyedeki touchpad sorununu yaratan olay. Tuşların yeri yanlış. Klavyede üste alınabilirlermiş.
    - CAPSLOCK, NUMPAD gibi indicator ışıkları güçsüz ve saçma yerlerde.
    - klavye tepkisi ise ayrı rezalet. tuşları hafif yapalım demişler ama tuşa basamama bende sıkça oluyor ve sanırım klavye ile arasındaki 2 mm mesafe az geliyor. dokunmatik ekranda panele yazı yazarken her defasında parmağınızla vurduğunuzu düşünün ve belli bir süre sonra rahatsız olduğunuzu farkedeceksiniz.
    - ışıklandırması olması gerçekten hoş tabi ama benonu da beğenmedim çünkü tulkarın altında ayrı ayrı konulan ışıklar göze vurmasa bile rahatsız edici. genel bir 3 kademi aydınlatma olsa çok daha güzel olurmuş bence. Ayrıca mavi verdiğiniz yerde mor-lila ışıkların olmasını minimal önemli olarak değerlendiriyorum.

SONUÇ : alacağım makinenin sıcaklık hariç (ısınacak ama masaüstünde bile sıcak geldi) burada bahsettiğim negatif şeylere sahip olacağını biliyordum ama alternatifler arasında bu sıyrıldı bunu aldım. Kendi açımdan MASS EFFECT ANDROMEDA'yı keyifle oynayabileceğim bir NB'a 4.000 TL vermeyi buna 8.926 TL vermeye tercih ederim. Ayrıca 250 GB SSD gerçekten çok ama çok az. 1TB HD laptop kapanırken (HD'ye hiçbirşey üyklememiş olmama rağmen) 30sn-1dk onu bekledi dün akşam. Yani 1 TB HD koyacaklarına SSD yi 250gb yerine 500 GB yapsalarmış çok ama çok daha iyi olurmuş. MSI'ın da farklı bir sürü amatör hatası var bence ama buna rağmen MSI aldım (klavyeyi tuş yerleşimi ve ısınma olayını bilsem 4.000 TL lik düşünürdüm sanırım), 3-4.000 TL lik düşünmezsem yine MSI alırdım sanırım.

EDIT: Yukarıdayazmayı unuttuğum veya yanlış veya eksik yazdığım şeyleri aşağıda belirtiyorum.

Mouse: 6/10
    - hediye gelen mouse gaming mouse olarak şaka gibi. Sensitivity fena değil ama oyun açısından şaka gibi... Oyunlarda 15 liraya aldığım A4-TECH padless mouse N-60F yi kullanıyorum. Sebebi şu mouse elinize iyi oturmuyor. Büyük elliler biraz beğenebilir ama kavisi az.

Klavye: 2/10 (1 çalışıyor + 1 aydınlatma ama aydınlatma bence 0,5)
    * mouse ta sağ click leyince açılan menü yok. SHIFT+F10 yapmayı sevmiyorum.
    * Paneli kapatma(uyku moduna alma değil sadece paneli kapama) FN olayı yok. Bu geceleyin bilgisayarı açık tutarken vs. işe yarıyor. => sol tarafta POWER tuşunun altında var.
    * Delete tuşunun yerini pause break e aldım. birşeyi silerken delete basınca basılı tutulu olduğu sürece silmesi lazım silmiyor. ayarı yaptığım steel series de "repeat while pressed" i seçtim yine olmuyor. Bahsettiğim olay yıllar önce çözülmüş olması lazımdı. => Bugün ve her gün tekrar tekrar STEELSERIES klavyeden tiksiniyorum.
    * Klavye inanılmaz lekeli pis duruyor ama bu beni görünüş dışında rahatsız etmedi kullanımda. Yine de pek çok laptopta bu kirli durma olayını görmemiştim (şimdiye kadarki 8 adet kullandığım laptopta bu durum yok. MSI bu konuda da bir ilki başarmış. TEBRİKsizLİKLER)
    * Klavyedeki FN ve Windows tuşlarını BIOS üzerinden değiştirilebiliyorsunuz diye TECHNOPAT GT83VR SLI inclemesinde söylediler. Daha önce de Lenovo iş laptopumda değiştirmiştim. Dolayısıyla FN ve win sorunlarım büyük ölçüde azalacak.

Kurulum: 5/10 (çok iyi bir puan hakedecek hamleleri yok ve free-dos olsa bile windows lu laptoplar o kadar da pahalı değil, seçim hakkı olarak sunmuyorlar çünkü bu model sadece online satılıyor)
    * WIN 10 UEFI kurulum için BIOS'ta technopatın dediği şekilde yaptım olmadı. USB ile ilgli ayarlarla ilgili okuduğum bazı link lere baktım ve XCHI mıdır nedir BIOS'ta onlara girip değiştirdim yine olmadı. Ben de düz LEGACY kurdum.

Genel Tecrübe: 6/10 (klavyenin tasarımınına kötü değil ama "DEĞİŞİK" (euphemism yapmışlar) diye NOTEBOOKCHECK diyor 1-2 yerde, windows olmaması, kutu içeriği olan dragon gaming center güzel ama çok da önemli değil, mekanik olan HD olması). Geri kalan özellikleri (CPU, GPU, RAM) size tüm notebooklar sunuyor zaten, bende fiyat-performans ve ışık sızması ve 120hz'den dolayı MSI aldım...
    * Harddisk e beyler yurtdışında denilen laf şu PAPERWEIGHT. odun yahu. odun koymuşlar. Lamborgini alıyorsunuz ama yazın ortasında düz yolda zincirli tekerlek kullanıyorsunuz. Bu tarz saçmalıkları affetmiyorum. Ayrıca PC kapanırken 30sn-1DK (belki daha fazla) windowstan çıkıyor ve kapanmayı bekliyor bunun sebebi de SANIRIM HDD. Üstelik HDD boşken ve SPORT modda bunu yapıyordu.
    * SES KALİTESİ : kulaklık performansı başarılı geldi bana. Hoparlör ses yüksekliği ve kalitesi ise standard ama ürün standard olmadığı için 1 tık daha iyi beklerdim. Sanırım monster ve MSI aynı ses yongalarını ya da aynı üreticininkileri kullanıyor ama Iphone 2S de 6S de aynı üreticinin detayları bilmiyorum. Ses olarak memnunum şimdilik.
    * KAMERA : Beyler bu da size yabancı gelecek ama KAMERAYI SOFTWARE ile kapatmak değil bildiğiniz süngü ile fiziksel yolla kapatabilmeniz lazım. Bunu, özellikle bu kadar çok sanal hırsızlığın vs. nin olduğu dönemde yapmamış olmaları NOOB işi. Yok 720 veya 1080p imiş 30 veya 30 FPS imiş bunlar zaten bu fiyata alacağınız her üründe var. Kamera olarak memnun değilim. Eski ASUS'umda süngü vardı, zor birşey değil bunu yapmaları.
    * KASA: Ben klasik biri olduğum için eğer oyuncu dizaynı yapacaksanız bu kadar ucuz yapmayın diyorum ama bu konuda eminim çoğu insan bana ters düşecek. Burası göreceli zevk sizin. Monster bundan daha ince ve daha iyi bir kasaya sahip. Ayrıca MSI'ın kasası biraz esnek bastırınca 1-2 mm içeri göeçebiliyor ama kullanırken sorun etmiyorsunuz çünkü kullanırken böyle bir sorun yaşamıyorsunuz (internetteki videolarda içeri göçüyor diyorlardı ondan dedim).
    * PANEL: 8,5/10 (oyunda değindim)
    - beyler oyun için 1440p çözünürlük daha iyi olabilirmiş. 17.3 kasayı görünce acaba MASAÜSTÜ mü alsam dedim ama tercih sizin.
    - Scroll up/down yaparken bana akıcı gelmedi demiştim. ama şu videodahttps://www.youtube.com/watch?v=Gs-Dd2HO4aw&t=146s 60hz de 120hz de akıcı ve 50fps de izlerken bile durdurduğunuzda görüntü net yani ben KENDİM ALGILAYAMIYOR olabilirim. Ancak başka bir videoda aralarında bariz fark var diye görmüştüm halbuki bu videoda 60hz ve 120hz arasında fark yok gibi. Garip geldi. Bir de 60hhz ve 120hz CS videosuna bakıp karşılaştırmakta fayda var.
    - Biraz fazla yermiş olabilirim. Belki eski laptop'umla yanyana koysak daha iyi farkı anlayabilirim. Ama eski laptopum GLASSY bu ise MAT ve aynı parlaklıktalar... Seçim yapacak olsam bunu tercih ederim ama belki biraz daha iyi keşfedebilsem bu paneli belki de hiçbir laptop paneline değişmem diycem.
    * OYUN
    - CS oynarken karanlık yerlerde (DE_DUST2 de tünel) adamları ayırt etmek normale göre daha zor. Bence oyuncu açısından en önemli eksiklerden biri bu.
    * DRAGON GAMING CENTER : Genel olarak çok başarılı 8,5/10
    - Power consumption ı göstermiyor. Normalde olan bir özellikti.
    - güncel wi-fi download-upload u göstermesi çok güzel.
    - MSI Afterburner kurulu gelmiyor, kendiniz indrimeniz lazım.
    -

Güncel değerlendirmem : Her kullanımda bahsettiğim sorunlara daha çok alışıyorum veya kendi çözümlerimi üretmeye çalışıyorum. Tüm bu yazdıklarıma rağmen SANIRIM memnunum ama klavye beni çileden çıkarıyor. Bu arada CS oynarken (WASD) bahsettiğim pek çok sorunu farketmedim ama DESKTOP'a geri dönünce yine tüm sorunları hissetmeye başlıyorum. Şimdilik sadece online normal CS oynadım ve Sport>Comfort>Eco modlarından ECO'da çalışıyor laptop ve sıcaklık oyunda ve oyun dışında fanı ekstra hiç kullanmadım ve hem CPU hem GPU 37-39 derecelerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 30 Kasım 2016; 3:2:54 >

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Uefi kurulumu için yazacağım linkteki windowsu indir.Aynı sorunu bende yaşadım ve bunu indirerek kurabildim.https://mega.nz/#!qR91lIID!o_ttov9Pa9rV6zo4XXpsw7kSMxxaXn5J4RQ16QfJ2f4

benim elimde gt72vr 6rd modeli var gtx1060 olan model kendi modelim ile karşılaştırarak yazdıklarına cevap vericem;

+kurulumunu win10 uefi olarak usb den cok kolay bir biçimde yaptım,windows 10 u microsoftun kendi sitesinden win10 iso olarak indirdim sıkıntı yok orjinal windows 10 home olarakta bu forumda "meyal" adlı arkadaştan 50 tl gibi bir fiyata aldım hiçbir sıkıntı yok.kısaca bu durum MSI in sorunu değil bana göre.belki sen usb den başlatmayı biostan acmamışsındır veya başka bir şey.

+ısınma konusunda bendeki gtx1060 oldugu daha serin çalışıyor belki ondandır ama kesinlikle sogutması cok iyi hiçbir şekilde kasadan hissetmiyorum.oyunlarda gpu ve cpu maksimum 60-70 derece arası,belki 70 dereceyi 2-3 derece geciyordur bazen oda kucagıma alıp havalandırmaya engel oldugumda.sadece arkadaki hava cıkış ızgaralarına koyarsanız sıcaklık hissediyorsunuz oda zaten ısıyı ordan ufleyip attıgı için.

+Ben klavyeyi kalitesini begendim konumuda gayet iyi bana göre.windows tuşunun sağda olması daha iyi olmuş zaten o tuşla hiçbir işim olmuyor.virgül,home,delete gibi duşların biraz farklı konuma yerleştirilmesine gelirsek eger bu buyuk bir sorun değil hemen alışıyorsun ve kafaya takılacak birşey hiç değil.

• Merhaba,

@__grand__
    * win 10 için teşekkürler daha sonra bakıcam. Artık Legacy'den kurdum kurulumlarım devam ediyor. Buna çözümü MSI'ın iletmesi lazımdı koymamış. Ama MSI'ın forum avantajını da görmüş oluyoruz. bu arada daha önce de senin bu başlıkta paylaştın RUFUS EUFI technopat linkine bakmıştım, link için de sağol.
    @forestbear
    * yok bence sen mesajımı okumadın. sener isimli arkadaşa da sordum diye yazdım hatta mesajda bahsetmedim ama sapık gibi onun technnopatta açtığı başlığı da okudum ekran görüntülerine de baktım. mesajda bahsetmemişim (EDIT ler eklerim altına) ama BIOS'ta UEFI ayarlarını değiştirdim bir de XCHI mıdır nedir onlara da girdim 1-2 oynadım olmadı.
    * CPU GPU 36-42 derecelerde iken bile yüzey ılık diyorum, diğer laptoplarda ben böyle birşey görmedim diyorum... Oyun performansında zaten ısınacak ve performans ile ilgili olumsuz birşey görmediğim sürece gereksiz yere belirtmiycem diye yazdım. Hardware olarak (klavye vs hariç ama GPU, CPU, RAM dahil) tam bir canavar zaten.
    * Klavye konusunda şu anda dizayn eden adamı (ekibi) )!'^+^!'+%!'' (ban yememek için buraya reklam arası beyler misal yaz günü sıcak ve buz gibi KOLA düşünün). Sen memnun olabilirsin ama bahsettiğim şeyler gerçek görecelilikten bahsetmiyorum, sen başka bir klavyeden de gayet rahat memnun olursun. Çoğu oyuncudan buna benzer cevap gelecek biliyorum da ama bu cevaplar sizin ihtiyaçlarınızı görüyor diye benim ihtiyaçlarımı tamamen BOŞA SAYAN bir cevap. Win tuşu ile ilgili de zaten ayar çekilebiliyor, kapatılabiliyor diye yazdım. Bahsettiğim sorunların sebebini de mesaja daha başlarken yazdım. Bahsettiğim şeyleri keyiften değil İHTİYAÇ'tan dolayı istiyorum. Bu kısayolları benim sektörümdeki çoğu insan hergün kullanıyor ve ben daha da fazla kullanıyorum ve faydasını da görüyorum. Klavyeye evet yeni yerlere atayınca alışıyorsunuz ama ek olarak klavyedeki tuşların şeklinden dolayı veya o tuş hiç olmadığı için yapamadığınız atamalar var.

EDIT:
    * klavye ile ilgili ben olmayan birşeyi istemiyorum. Olan birşeyi kendi kıt kafalarında önemsiz diye yok ettikleri veya değiştirdikleri için kızıyorum. 14" ufacık laptopta konulan tuşlar ve yerleri doğru ama 17.3" bir canavarda bunlar yok. Ya insan birşeyi kaldırırken bu burada ise vardır bir sebebi der düşünür... bu arada klavyeler genel olarak gün geçtikçe daha kalitesiz hale geliyor. WASD için kullananlar veya işi az olanlar farketmeyebilir ama yıllardır gözlemlediğim olay bu.
    * Misal ben de bu laptop ı harici ekrana bağlamıycam veya bazı özelliklerini hiç kullanmıycam, belki ethernet ucu gereksiz diycem ama bunları IT'deki elemanlar zorunlu olarak kullanıyor veya dev ekranda oynayanlar. Olay ihtiyaçların genel olarak karşılanırken benim gibi az da olsa bazı kullanıcıları HİÇE SAYMAMAK. => HİÇE SAYDILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 27 Kasım 2016; 12:11:13 >

• forestbear kullanıcısına yanıt
    UEFI kurulum ile ilgili olarak, uzun zamandır bu şekilde kurulum yaparım. Henüz UEFI kurulum yapamadığım bilgisayar olmamıştı, GT72VR 6RE modelini alıncaya kadar. Benim harici diskimde, hem Win7 uefi, hem win 8.1 uefi, hem de win10 uefi mevcut. Tek diskte topladım bunları ve her zaman da bu şekilde kurmuşumdur hangi sistemi istediysem. Bu bilgisayarı aldıktan sonra bu diski legacy modda okuttum ancak, UEFI moda aldığımda Killer internet ipv4 ve ipv6 seçeneklerinden başka hiçbir şey çıkmadı.
    (Çok bilen arkadaşlar atlar, HDD ile uefi kurulum yapamazsın diye, diski parçalara bölüntüleyerek (örneğin 5gb parçalara bölüp) bu parçaları da fat32 şeklinde formatlayarak, cmd üzerinden kurulum diski oluşturuyorum) Tekrar bir flash diske atarak denedim, bunda da uefi kurulum yapamadım. Sonunda bilgisayar kazandı ve legacy kurulum yaptım. Araştırdım ettim, yetkili servisi aradım, sonuca ulaşamadım. DVD ile UEFI kurulum yapılamaz diye biliyordum ve bu nedenle 1 hafta denemedim. Sonrasında birşey kaybetmem dedim ve ISO dosyamı (USB'ye yazdığım aynı ISO dosyası) Rufus ile DVD'ye yazdım, ve mutlu son. DVD ile UEFI kurulum gerçekleştirebildim.

Şimdi bunları okuyunca sorun hala MSI'da değil diyebiliyor musun? Normal şekilde usb ile UEFI kurulum yapabilen bazı arkadaşlar da var, sizde bunlardan birisiniz. Ama yapamayanlarda sorun kişilerde değil, bilgisayarda.

Haftalardır beklediğim inceleme sonunda geldi. Sormak istediğim bazı konular var:
    1) Oyun oynarken 60-120 fps arası dalgalanmalarda g sync'in farkı hissediliyor mu? (aynı oyunları bir de g sync'i kapatarak dene).

2)TN panelin renk kalitesi ortalama TN paneller gibi mi yoksa TN-IPS arası mı? (ışık sızması sorunlarından dolayı IPS panelleri tercih etmiyorum. renk bozulmasına gelince. IPS panellerde olduğu gibi 170-180 derecelik bir görüş alanına ihtiyacım yok. 90-100 derecelik bir görüş alanında renkler bozulmuyorsa benim için yeterlidir)

3)Pikselleşme sorununa geleyim. 1366x768 15.6 inçlik bir laptop ekranından bu ekrana terfi edersem herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? (17 inçlik full hd ekranın PPI değeri yaklaşık 127, halihazırda kullandığım ekranın PPI değeri 100 civarı)
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    1* Oyun daha denemedim. Arşiv harddiskim LAPTOP umla aynı hafta 3 gün arayla falan bozuldu ve 2 gündür orijinal oyunlarımı indiriyorum ve hala bitmedi. Oyunlar için bana sormayın. burada alan bir sürü arkadaş var onlar cevaplasın bir zahmet. ve karşılaştırırken bir zahmet youtube da benzer video varsı onu da koysunlar kıyaslama için.
    2* Diğer TN lerden çok çok daha iyi. IPS kalitesinde gerçekten ama bahsettiğim o ufak sorunlar var ve rahat farkediyorum ama hakkını vereyim iyi. Hatta IPS'ten daha iyi olabilir. 170 derece bile rahat görebiliyorsun. Sadece tam karşısında olmazsan renkler hafif farklılaşabiliyor ama şu anda foruma 170 dereceden bakınca bile süper. Vatanda MSI ın bu yeni modellerinin TN ve IPS li ekranlarını incelediğimde bu kadar güzel gözükmüyordu. Gerçekten başarılı. Yalnız bahsettiğim smooth/akıcılık olayı YOK. Belki update vs ile düzelir ama 120hz yapan smoothness ve o YOK. Örnek youtube da 120hz de aşağı yukarı kaydırırken yazıları rahat aktığını görebiliyordunuz ve 60hz de ise garip ve okunmaz bir geçiş vardı. bu TN de de 120hz olmasına rağmen o 60hz deki dandik kayma var. Kişisel yorumun diğer laptop panelleri arasında en iyisi bu sanırım.
    3* Sorun yaşamazsın. 768p antika, en az 1080p al mutlu olursun, yazılar biraz ufak gelicek onun için WIN un veya MSI'ın yazı büyütme olayları var onları deneyebilirsin. Ben denemedim ama bakıcam. Daha önce WIN'unki denemiştim 125% şeklinde ama küçük de olsa 100% de kalmayı tercih ettim. Bu sorduğun soruya çok takılma. En kötü 1368x768 yaparsın desktopta. Hatta 1440p bile buna çok iyi olurmuş.

Elinde GT750m li veya üstü bir laptop olanlar SSD alsınlar ve bir üst ekran kartlarının çıkışını beklesinler derim benim elimdeki 550m di son zamanlarda çok ısınıyordu, RAM az geliyordu ve oyunlara yetersizdi. NB'u çok yerin dibine vurdum ama iyi laptop ama bahsettiğim şeyler gerçekler ve itiraz edilecek durum yok. Sadece kendine bunlar sorun değilse düşünme.

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    belkide 6re modelinde uyumsuzluk vardır usb ile veya başka birşey.belkide usb ye sadece windows 10 uefi koyman gerekiyordur.sende 7-8 ve 10 varmış.dvd ye yazınca sadece win10 u yazmıssın.dvd ile olduguna göre usb ile niye olmasın ki
  • forestbear kullanıcısına yanıt
    Ayrıca flasha da yazdım derken sadece windows 10 uefi olan bir disk yaptım yine okumadı, gittim masaüstünde denedim çalıştı. Ama bu bilgisayar görmedi. Flasha da sadece windows 10'u yazdım, dikkatli okuyun.

DVD ile olduğuna göre USB ile niye olmasın ki sorusunu bende çok sordum, hala arada usbyi takıp boot menüye girerim ama görünmüyor. Evimde 2 tane masaüstü bilgisayar daha var, hepsi onlarda sorunsuz çalışıyor ancak bu bilgisayarda çalışmıyor. Sizce sorun nerde olabilir?
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Bu linki dene olmazsa ben buralardayım.Daha öncede bu linki verdim belliki dikkate almamışsın.Aynı cihazı kullanıyoruz ve bende uefi kurulumu yapamıyordum.Bu linkteki windows sürümünü indirerek kurdum.https://mega.nz/#!qR91lIID!o_ttov9Pa9rV6zo4XXpsw7kSMxxaXn5J4RQ16QfJ2f4

Sadece youtube değil donanımhaber foruma girdiğimde de aynı sorunu fark ettim. Sayfayı aşağıya kaydırdığımda v-sync yokmuş gibi görüntüdeki yırtılmayı fark edebiliyorum. 60hz'de normal ancak 120hz'lik bir ekran için sinir bozucu.

https://youtu.be/PgHx3eMBXjI?t=51
    yavaş çekim videoda 120hz ile 60hz farkı belli oluyor. anladığım kadarıyla sendeki modelde buna benzer bir farklılık görünmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.