Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • acer da geç te gelse sonunda 1000 serisine ayak uydurdu şu fena durmuyo aslında ama 2000 değilde 1800 olsa alınırdı aslında g-sync kesin var ama ekran kaç hz acaba. güzel bi şeye benziyo

Acer Predator 17 Gaming Laptop, 17.3 Full HD G-SYNC, Core i7, NVIDIA GTX1070, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, G9-793-78CMhttps://www.amazon.com/dp/B01LD4MKQI/ref=cm_sw_r_cp_api_mDniybH3AR4K5

sizin fikirleriniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 7 Kasım 2016; 22:42:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, bilmediğim için yazmadım da bilen de yok gibi. İnternette yabancı sitelerde aradın mı ya da teknik servisi arayıp sordun mu? Umarım çözersin.
  •  MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

Çok garip bilgisayarı aldıktan sonra hiç bir güncelleme yapmadım. Bütün özellikler çalışır haldeydi. Ani fps kaybı gibi bir şey de farketmedim görüntü her zaman stabil ve çok akıcı. Ama msi ın türkiye sitesinde gt72vr olan hiçbir model gözükmüyor bu da garip.

• http://forum.notebookreview.com/threads/the-msi-gt73vr-series.794968/page-74#post-10380875
    Nvidia'nın 375.63 driverı ile GT73VR - 120hz modellerde g sync'i açmayı başarmışlar. Ancak bu driver MSI tarafından tavsiye edilmiyormuş.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Neyini başarıyorlar ki ? Gt73 de zaten hem 120hz hem gsync var. O problem gt72 de var.

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    hangi driver sürümünü kullanıyorsun? (msi'in kendi sitesinde ağustos tarihli eski sürüm var)
  • ASUS ROG GL502VM beklemedeyim fiyat 5700₺ yi geçmez ise almayı düşünüyorum eğer geçerse monster tulpar t5 v8.1 yada msi ge62vr 6rf arasında seçim yapmam gerekecek... önerilere açığım

• Arkadaslar karsilastirma videolarinda gtx 1060 3gb ile 6gb arasinda guncel oyunlarda 4-5 fpslik ufak bi fark var.Gtx 1060 3gbli bi laptop ilerde uzer mi sizce?

• bunyaminyesildas B kullanıcısına yanıt
    bence üzmez, gtx 970 i baz alın mesela 3,5Gb Vram var ve hala çok satılıyor. rahatlıkla msi alabilirsiniz

* 3 gb ram üzebilir, özellikle laptopta 1060 ın 980m den daha iyi olduğunu düşünecek olursak. Vram olarak 6 lık almanı öneririm. Yok bana inanmıyorsan TECHONOPAT'ın monster, MSI incelemelerinde oyun incelemesi kısmında GTA5, Fallout 4, Witcher 3, Mad Max vs ne kadar Vram tüketiyor hepsini gösteriyorlar
    * Ancak şöyle bir olay var Vram yetmediği zaman harddisk veya normal RAM den kullanma seçeneği var, ama bu senin performansını ne derece etkiler bilemiyorum.
    * 970m 3,5 gb ram olayı ise laptopta değil desktopta olan bir sorun diye biliyorum ve de oyunlar 3,5 GB RAM den çok tüketince performans düşüklüğü sonucu gtx970 in 4gb değil 3,5 (yüksek performans) + 0,5 (düşük performans) RAM'e sahip olduğunu fark ettiler. 1060laptop kartı desktop 970 seviyelerinde sanırım linke bak sen karar ver ama bu kalitedeki bir ekran kartına önerim 6gb. 3GB seçeneğini sunmaları bile çok kötü bence. Daha iyi anlatmamı istiyorsan ÖRNEK : Yani altında PORSCHE var ama deposu 5 litre.

http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html

• 6gb lik modelin 15.6 inc ekrani ve 8gb rami var 3gb lik modelin 16gb rami ve 17.3 inc ekrani bu yuzden cok kararsiz kaldim birde 17.3 inclik model msi diger model turkiyede olmayan thunderobot isimli bi marka siz olsaniz tercihinizi hangi yonde kullanirdiniz

ram sonradan yükseltilebilir ancak burada önemli olan ekran seçimi 17.3 cidden taşıma açısından sıkıntılı bir boyut. ama burada kendi önceliklerini söz konusu, hangisi sana uyar. 3 veya 6 GB olmasına daha sonra bakarsın ama bana sorarsan 8gb ram 6gb gtx 1060 15.6 kombinasyonu daha iyi ki şahsen ben bu kombinasyonu almayı düşünüyorum bknz : monster tulpar t5 v8.1

• sagolun hocam dediginiz benim de kafama yatiyor. 6gb lik 1060 secmek daha dogru olur ilerisi icinde.

• Vatanda geceye özel indirim var arkadaşlar. Msi laptoplar ciddi anlamda indirimde almak isteyenler acele etsin.

• 2 aylık bekleyişin ardından bugün nihayet gt73vr ımı aldım. Ürün harika 120hz ve gsync var hiç bir şeyi güncellemek zorunda olmadan açar açmaz 120 hz ve gsync vardı. Çok büyük ve süper soğutması var. İncelemeleri yaptıkça burada paylaşırım.

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    2 aydır bu 120hz g sync meselesi yüzünden kafayı yiyordum. MSI'in kendi sitesinde g sync ile ilgili herhangi bir bilgi yok, laptop satan yerlerden bazıları var bazıları yok diyor, filanca ekran kartı sürücüsünü falanca BIOS ayarını yükleyenlerde g sync çıkıyor, bazılarında çıkmıyor... Bu kafa karışıklığının çözümlenmesi iyi oldu.

Diğer 120hz'lik modellere gelirsek. 120hz ekrana sahip olan Asus G752 modellerini Asus'un rezalet ötesi servisinden, soğutma sistemi temizliğinin zorluğundan dolayı tercih etmiyorum. Asus'u değerlendirme dışında bırakıyorum.

Alienware'in Pascal ekran kartlı 13, 15 ve 17 inçlik modelleri geldi. 13 inçlik modeli soğutma sorunundan dolayı değerlendirme dışı bırakıyorum. 15 inçlik modelde 1920x1080 120hz g sync, 17 inçlik modelde 2560x1440 120hz g sync ekranlar var. Maalesef GTX 1070 ile 1440p'lik bir ekranda 120fps yakalamak pek mümkün görünmüyor. ( sistemi yormayan oyunlarda bir iki ayarı kısarım diyorsanız bilemem) Ayrıca birden fazla ssd takılabileceği de belirtilmemiş (büyük ihtimalle yok)
    http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/alienware-17-laptop?~ck=mn

-Alienware modellerinde termal macunlarda sıkıntı var:
    http://forum.notebookreview.com/threads/alienware-17r4-15r3-disassembly-repaste-guide-results.797373/

-şuradan da görüleceği gibi ekran kartı anakarta entegre edilmiş
    https://youtu.be/nMud4ldFdWs?t=603

-MSI GT73VR modelinde ise değiştirilebilir ekran kartı var:
    http://www.laptopmain.com/msi-gt73vr-disassembly/

Görüldüğü gibi Alienware ve Asus'ta da 120hz g sync seçenekleri var ancak bir takım olumsuzluklar da var. GT73VR modellerinde 120hz g sync olduğu kesinleştiğine göre konu benim için kapanmıştır.

Aralık ayı gibi getirtebilirsem resimlerini burada paylaşırım.

• Herkese selam,

Bazı şeyleri nedeni ile anlatmaya çalıştığım için uzun uzun yazdım.

Forumu ve başlığı whatsapp grubu olarak kullanmazsanız sevinirim ve fikir-bilgi verirken çinde şu ürün var nijeryada bu ürün var amerikada bu ürün var dersek ve bu ürünler sürekli yenileneceği için bitmeyen konuşmalar döner.

Eğer ABD'de yaşıyorsan zaten bu forumda harcadığın zaman boşuna. ABD'de TR'de olmayan bir sürü farklı marka ve farklı ürünler ve özellik var. TR'de Alienware, Schenkeri XMG, AORUS vs kullanan adam tek tük. Onu da aldıysa zaten burada değil REDDIT, XOTIC, LINUS, tomsharwar vs gibi sitelerde araştırsın çünkü buradaki adamların çoğu Türkiye'de yaşıyor. Yurtdışı diye de sürekli konuşmak gerçekten sıkıyor. 1-2 defa dendi ok bu bilgiler lazım dedim çünkü yeni bir model çıkma ihtimaline karşı bilmemiz lazım ama sürekli aynı şeyler dönüyor.

Burası ASUS veya Monster veya başka marka yeri değil. Diğer ürünlerdeki özellikleri genel olarak MSI ile kıyaslarsınız OK (bakınız ben ilk mesajımda detaylı kıyasladım) ama ASUS vb modelinin tartışılacağı yer değil. Yani kabataslak şöyle diyeyim diğer ürünler karşılaştırma amaçlı genel konuşulmalı 10%diğer 90% MSI olmalı. Bu sayfaya giren elemena hele ki 16.08.2016'da yeni ürünler tanıtıldıktan sonra artık çoğu konu tartışılıp kapandığı için MSI'daki yaşadığı sorunları çözmek için girmeli.

Sadece bu başlık değil, her forumda her başlığında olan bir sorun : çok fazla ve gereksiz mesaj olunca 1- insanlar hem çoğu şeyi okumayıp burada yazılmış şeyi soruyor 2- burada bahsedilmemiş olsa bile sordukları soruya cevap alamayabiliyor. Burası az ve öz olsun insanlar aradıklarını 10-15 dakikada bulsun bu hepimiz için faydalı. Monster vs ye bakıyorum birşey arayıp bulmak imkansız. Başlıklar zaten çok dağınık. Aynı nesil MSI, ASUS veya Monster vb. için onlarca farklı başlık var.

Tekrar açısından yazıyorum:
    - GS serilerinde g-sync yok diye yazmışlardı, forumda daha önce benim de belirtmiş olmam lazım hatta kaynağını da yazmışımdır.
    - GT serilerinde g-sync var (oyunda da var) ama BIOS'ta UEFI, Legacy vs gibi bazı durumlara takılabiliyor. NOT: g-sync in çalışması için hem ekran kartı destekliyor hem de panel (chip var) destekliyor olması lazım. 1'i bile desteklemezse g-sync olmaz. Örnek GS73VR ekran kartı GTX 1060-1070 destekliyor ama panelde chip yok o yüzden g-sync yok diyoruz.

* uzun bir yazı oldu ama benim ilk mesajımda 10-15 madde özellik sıraladım. Burada MSI'ın bir modelini değerlendirecek kişi lütfen bu başlıkları da göze alarak MSI kullanan veya laptop alma planları arasında MSI olanlara birşeyler anlatacak şeyler yazarsa güzel olur. Tek cümle yazıp geçmek hoş değil. Hatta olmadı siz uzun uzun yazın itiraz eden veya size katılan biri bunun üzerinden dönüş yapsın böylece 2 aynı veya farklı görüşü görürüz, belki de 2 görüş de doğrudur ama biz kendimize uygun olanı seçeriz.

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Cihazın geldimi.Gsync varmı cihazda?

• Msi gt73vr da gtx 1070 battlefield 1 de scale %125 de tüm ayarlar ultrada en düşük 90 fps görüyor. Büyük patlamalarda sadece. Onun dışında her daim 100 fps ile 115 fps arası oynatıyor. Sıcaklıklar ise gerçekten harika.

3 saatten fazla bf1 sonrası cpu en yüksek 75 dereceyi görüyor. Gpu 72-73 oluyor. Ayrıca turbo boost harika 30-40 saniyede sıcaklığı yarılıyor. Tabi bu süre içinde tam bir uçak motoru gibi ses çıkarıyor.

• __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    iade ettiğim ürün:
    gt72vr re 094xtr'yi iade edip gt72vr re 250xtr siparişi verdim. Yeni cihaz henüz gelmedi.

ürün alış ve iade sürecim:
    ilk cihazı teknoloji ankara'dan aldım. Teknoloji ankara ürün alışında gerçekten yardımcı oldu ve ürün takip sistemleri çok güzel. Ancak 250xtr çıkınca iade edip onlarda almak istediğimi söylediğimde arasında fiyat farkı neredeyse olmayan ürün için 400-500 TL kadar fiyat farkı koydular ben de para iadesi istedim ve sanal marketim den dün gece 11 gibi sipariş verdim, bugün akşam 5-6 gibi kargoya vermişlerdir. Kargo takibi sanal marketimde nasıl bilmiyorum zaten 1-2 günde geliyor ama teknoloji ankara istediğim gibiydi. Tek sorun teknoloji ankara 15 günde yapmsaı gerektiği para iadesini 21 günde özür dileyerk yaptı. Çok sıkıntı mı diye soracak olursanız ben laptop ı 8.255 ten aldım ve hem 094xtr hem de 250xtr sanal marketimde EFT'ye 8.170 TL idi dün 8.926 TL verdim. O açıdan hem kur farkı yedim hem de 10 gün kadar mailleşme ile teknoloji ankara beni oyaladığını düşünürseniz ne kadar kur farkı zararı yediğim karışık olsa da sanırım 700 TL civarı diyebiliriz. Teknoloji Ankara telefonlara her defasında baktı ama kargosu açılmamış ürünün para iadesinde çok zorluk çıkardı. 10 gün mailleşmenin sebebi mail atıyorum ertesi gün dönüş yapıyorlar ve 2-3defa ürün açılmamış olmalı vs. şey yazıyorlar ama ben onlara iade adresini, iade alıcı ismini falan soruyorum. Parayı hesaplarına EFT ile aynı gün aldılar (27 ekim civarı...) ama 21 Kasımda iade ettiler.

Fiyat:
    094xtr ve 250xtr ilk çıktıkları gün fiyatları aynıydı, sonra 250xtr 100 TL daha pahalıya satılmaya başladı ama şu anda 50 TL biri diğerinden daha pahalu/ucuz oluyor yani biraz belirsiz ve aynı fiyat. Kurban bayramında (ağustos sonu eylül başı civarı) 094xtr kampanya ile 7.400 TL ye kadar inmişti ama şu anda EFT/havele tek çekim fiyatları 8.900 TL civarları. Şu an benim ve konuştuğum bazı insanların (forumdan ve forum dışından) gözlemleri genel olarak en ucuz satan sıralaması => sanal marketim, teknoloji ankara, incehesap...

Dolayısıyla, teknoloji ankara satın alışta iyi ama iadede benim açımdan kötü bir süreçti ama telefonları açıyorlar (iadede telefon yok sadece mailleşme var)
    Sanal marketim 1 defa aradım onda da açtılar.
    İncehesap pek çok defa aradım 1 kere bile açan olmadı.

G-sync:
    Hocam senin sorunun cevabına gelecek olursak 094xtr ya da 250xtr'de g-sync olmadığını duymadım. Forumda bu 2 ürünü de alan arkadaşların ve satıcıların yalancısıyım ama ben farklı insanlardan duyduğum, paylaşımlarını gördüğüm için gönül rahatlığıyla aldım. 2-3 mesaj üstteki mesajımda da dedim zaten GT serisi diye. O yüzden g-sync sorusunu bence kapatın boşuna yer kaplıyor. Alınca da zaten başta ilk mesajım olmak üzere 1-2 mesaj edit lerim görürsünüz.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.