Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nvidia kontrol panelinde görünmüyor mu?
    http://images.anandtech.com/doci/7582/gsync1.png
  • ge72vr alayım diyorum türkiyeye 3gb modelini sokmuşlar ne kadar saçma
  • Yılbaşında fiyatlar düşüp, gtx 1050'li makinalar piyasaya düser mi acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emiLL

ge72vr alayım diyorum türkiyeye 3gb modelini sokmuşlar ne kadar saçma

hocam sövmek istiyorum vallahi ya nedir bu model ayrımından çektiğimiz yani nedir abi 3g nedir. Yeter yetmezz ayrı konu ama bu ayrımcılık needir ya. Amazondan aldım 5,400 e geldi bakalım
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Hocam nvidia kontrol paneline baktim gorunmuyor.

Stereoscopic denilen ayarda yok.

Ne yapmam gerek hocam? Biosla driverla alakali olan bisey mi bu ya ? Yoksa cihazda mi problem var? Acil yardim gerek içime kurt düştü

• Nvidia kontrol panelinde g sync ibaresi yoksa iki seçenek var. 1)bios ayarlarında bir sorun olabilir. (arkadaşın biri bu yolla g sync özelliğini açmıştı ama o modelde 75hz ekran vardı) 2) ya da maalesef g sync yoktur. Eğer dediğin gibi yoksa şu an iadeden başka bir yol görünmüyor. (bir de ekranın marka modeline göre araştırıp g sync lisansı olup olmadığını bulabilirsin)
  • Bu arada sormayı unuttum hocam. Kontrol panelinde 40-60-80-100-120hz gibi farklı seçenekler var mı?
    Hocam iade söz konusu olursa üzülürüm :(

Nvidia Denetim Masasında "Çözünürlük Değiştirme" > Yenileme Hızı'na girdiğimde sadece 120Hz seçeneği var.

• Telefonla MSI'ı arayıp sorabilirsiniz. Farklı GT72VR modelleri (ve farklı CPU, GPU, ekran, RAM vs..) olabilir ama GT72VR 6RE dominator pro 250XTR modeli 1 tane olması lazım. Yani g-sync, ram standard/aynı olması lazım. Bu arada 250XTR modelinde EBRAR bilgisayarda g-sync belirtilmemiş ama epey.com da belirtilmiş. MSI ın sitesi ise rezalet (evet boşa itiraz almayayım kabul edelim).

Neden rezalet
    - Hiçbir ürün doğru düzgün belirtilmemiş, içerikleri net değil
    - sitelerinde piyasada olan ürünü bile bulmak zor vea imkansı

* Ürünümü iade ettim ve sorun çıkmazsa yine MSI alcam ama sadece etrafta bence MSI fazla şişirilmiş onu belirtmek istedim. kişisel görüşüm MSI'ın sıyrılmasının sebebi kendi artılarından (her markanın artıları var sonuçta) ziyade diğerlerinin eksileri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xeno9498

Telefonla MSI'ı arayıp sorabilirsiniz. Farklı GT72VR modelleri (ve farklı CPU, GPU, ekran, RAM vs..) olabilir ama GT72VR 6RE dominator pro 250XTR modeli 1 tane olması lazım. Yani g-sync, ram standard/aynı olması lazım. Bu arada 250XTR modelinde EBRAR bilgisayarda g-sync belirtilmemiş ama epey.com da belirtilmiş. MSI ın sitesi ise rezalet (evet boşa itiraz almayayım kabul edelim).

Neden rezalet
    - Hiçbir ürün doğru düzgün belirtilmemiş, içerikleri net değil
    - sitelerinde piyasada olan ürünü bile bulmak zor vea imkansı

* Ürünümü iade ettim ve sorun çıkmazsa yine MSI alcam ama sadece etrafta bence MSI fazla şişirilmiş onu belirtmek istedim. kişisel görüşüm MSI'ın sıyrılmasının sebebi kendi artılarından (her markanın artıları var sonuçta) ziyade diğerlerinin eksileri.

Neden iade ettiniz hocam ?

• İyi günler herkese.

Msi GT72VR 6RE 250XTR Laptobumun ekranı G-sync destekli ve videolarda izlediğim kadarıyla nvidia denetim masasında g-sync bölümü olması lazım ama benim nvidia denetim masasında o bölüm yok. (Konudan bir arkadaşta fotoğrafını çekip atmıştı onda da g-sync başlığı mevcut durumda.)

Bütün sürücü ayarlarını yaptım ve güncelledim, Windows 10'da dahil. Laptobun üzerinde GTX 1070 var.

Oyun oynarken kesilmeler yırtılmalar oluyor bu da çok rahatsız edici bir durum. Arada da ani olarak FPS düşmeleri ve kasmalar yaşıyorum.

Arkadaşlar anlayacağınız sıkıntım büyük yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Fotoğrafta da görebilirsiniz ; http://i.hizliresim.com/NkPQ2O.png

• Yırtılmayı engellemek için v sync açtığımızda input lag sorunuyla karşılaşıyoruz. 60hz ekranda input lag ciddi ölçüde fark ediliyor ancak 120hz'de de aynı sorun var mı merak ettim. (oyunları full hd'de 120+fps alacak şekilde ayarla ve v sync'i de aç. Yine de input lag sorunu varsa başka seçenekleri değerlendireceğim)

120fps almak için ayarları kısmadığımız zaman (GTX 1070 için konuşuyorum) çoğu oyunda 90-100 fps alınabiliyor. Bu durumda 120hz'lik monitörde v sync açmaya gerek kalmıyor ancak yine de ufak ufak takılır herhalde diye düşünüyorum. (Youtube'da 50hz video izlerken bu sorunu fark ediyorum ve cidden sinir bozuyor). Aynı sorun 90-100 gibi yüksek fps değerleriyle de görülüyorsa 120hz'in hiç bir mantığı kalmıyor.
    Son bir şey daha soracaktım. Şu an harici g sync monitörün var mı?
    Teşekkür ederim, hayır şuanda harici bir monitörüm yok. Peki ben bu g-sync'i nasil aktif edicem? Bios vga guncellesem olur mu?

Bir arkadaş olası çözüm olarak bunu atmıştı
    https://youtu.be/Nu9nNIw3mqU

• Laptoptaki ekranın marka ve modelini öğrenebilir miyim
  • MSI' ın 120 hz panelinde g-sync yok diye biliyorum ama emin değilim umarım vardır.

Aorus'un 120hz panellerinde g-sync mevcut.

17.3" QHD 2560x1440 120Hz & 5ms Wide Viewing Angle Anti-Glare LCD support NVIDIA® G-SYNC™

http://www.aorus.com/Product/Spec/X7%20v6
  • Benim laptop gt72vr 6re 250xtr modeli. Bende "hakankarani" gibi sanalmarketim.com'dan aldim fakat bilgisayarin bioslari guncellestirilmemisti ve hakan bey bilgisayarinda 120hz ve g-synci gormus. Ben malesef g-synci goremedim.

Acaba bios guncellesem duzelir mi? Ki bildiğim kadariyla bios güncel... Önceki mesajimda g-sync aktif etme video linki koymustum inceleyebilir misiniz? @hakankarani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schlotzsky's.^^ -- 1 Kasım 2016; 10:26:46 >
  • quote:

Bende de gt72vr 6re 250xtr modeli var. Ekran 120hz ve Gsync destekliyor. Saatlerce Tomb Raider ve lords of fallen oynadım comfor modunda gpu sıcaklığı 72 nin üzerine çıkmadı. Monitörün görüntü kalitesi renkleri parlaklığı ve özellikle hızı mükemmel. Ben çok beğendim laptobu.

quote:

Işık sızması yok.

Zaten 120hz'lik ekranın IPS olmadığı söyleniyordu (bu tip ekranlarda %99 ihtimallle ışık sızması görülüyor). İşte benim aradığım model.

quote:

Benim laptop gt72vr 6re 250xtr modeli. Bende "hakankarani" gibi sanalmarketim.com'dan aldim fakat bilgisayarin bioslari guncellestirilmemisti ve hakan bey bilgisayarinda 120hz ve g-synci gormus. Ben malesef g-synci goremedim.

Bu bilgisayarı satın alacağım yerde de (gentechpc) 120hz g syncli modellerden olduğunu söylediler. Sizdeki ekranın marka modeliyle onların sattığı laptoplardaki ekranın marka modelini karşılaştıracağım ve nvidia'nın bu tip ekranlarda g sync'i destekleyip desteklemediğini araştıracağım. Ekranlarınızın marka ve model numarasını öğrenebilir miyim?
     MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 1 Kasım 2016; 14:20:53 >

ips olmayan ekranlarda yüzde 99 ışık sızması görülüyor öyle mi ? Tam tersi olmasın ? İps ekranlarda ışık sızma olasılığı daha yüksektir.

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    işte ben de onu diyorum. Arkadaş ışık sızması olmadığını söyleyince IPS olmadığını anladım. Zaten MSI 120hz IPS panel kullanmıyor.
    MONITOR/CMN/1747
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.