Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GT73VR 6RE Vatan Bilgisayar'da mevcut. 72 ve 73'ü görmek için bu gün vatana gittiğimde gördüm. 73 modeli 1070 , g-sync , 120hz özelliklerine sahip. 72VR 6RD modelinde de 1060, g-sync , 75hz özellikleri var. Bildiğiniz gibi 72VR 6RE 094xtr 'de 75hz , 1070 , g-sync var. Fakat bu model vatan'da malesef yok...

Asıl makinaya gelelim. GT72VR 6RE 250xtr 'de 1070 ve 120hz. Ve G-sync özelliğininde var olduğu söyleniyor. Bu bilginin doğrulugu kesinleştiği anda siparisi sanaldan vericem. Ama 250xtr'de 120 hz olup g-sync yoksa 094 tercihimdir net... sizce tercih doğru mu?

Ha bu arada 094xtr ile 250xtr 'nin ayni fiyat olmasi da beni şüphelendirmiyor değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schlotzsky's.^^ -- 15 Ekim 2016; 18:44:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gsync de önemli 120hzde.Sen hangisini doğru tercih görüyorsan ona karar ver.
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    1070 120hz olanı. bir de ben usa da yaşıyorım xtoxic pc den alamıyo düşünpyom kendilerine faceden mesaj attım yok dediler sadece 4k da var g-sync . sonra sitelerinden mesaj attım var dediler bazı siteler var yazouo bazısı yok o yüzden soğudum makinadan

• Adam gibi satış linki fiyat karışlaştırması için link koyacak varmı ya
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Usa da yaşasaydım alienware alırdım.
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    onlar daha pahalydı sanki ta şimdi işteyim bakamıyorum

• Arkadaslar, kesinleşene kadar fikirlerinizi almak isterim. Sanalmarketim'de 250xtr kodlu cihazin ekran hizi 120hz ve ekran karti g-sync'li oldugu yaziyor. G-sync'in olup olmadigi konusu kesin değil gibi. Sizce 75hz g-sync olan model yerine 120hz olan fakat g-sync olmayan model alsam oyun oynarken bişey kaybeder miyim görüntü açısından? G-sync olmadiginiz varsayin 120hz'de. Çok fark var mi 120hz lik bir ekranda g-sync olup olmamasi? Bilgisi olanlar biraz aydinlatabilirler mi? Eksik veya yanlis biliyor olabilirim.

Teşekkürler.

• internetten alınan bir ürünü hiç bir gerekçe göstermeden 15 gün içerisinde iade edebiliyoruz. Nvidia kontrol panelinde g sync seçeneği yoksa iade edersin. İade falan uğraşamam diyorsan da bu laptopu satan bir dükkana gidip orada test edebilirsin. Bazı laptop üreticileri bir takım ülkeler veya satıcılar için özel modeller üretebiliyor. Amerika'da Newegg, Xotic pc, Computer Upgrade King, Gentechpc gibi yerlere sordum. Sadece gentechpc'de 120hz g sync olduğunu öğrendim. Eğer gerçekten 120hz g syncli bir model olduğunu görürsem gidip gentechpc'den alırım. Yoksa gentech'in bir pazarlama hilesi yaptığını düşünürüm ve diğer yerlerden alırım.
  • Ben de bunlardan alacağım ya kafaya koydum ve 12 bin tl yi gözden çıkardım. Şimdi vatandaki gt73vr modelinde gsync yok mu ?

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    16 gb daha az ve fiyatı 1000 tl daha pahalı. ben şuan gt72vr kullanıyorum , muhteşem bir alet. asus un görünüşünüde hiç beğenmemiştim.
  • Arkadaşlar merhaba,

* Ürün MSI GT72VR RE 094XTR siparişim hakkında;
    Linkteki ürünü 14.10.2016 cuma günü öğleden sonra sipariş ettim ve 17.10.2016 pazartesi akşam geldi. Kargo ile aldığım ilk ürün ve sanırım ürünü köpüklü şekilde paketlememişler :/ kargo ücreti sanırım 9 TL idi ve YURTİÇİ KARGO ile geldi. Ürünü kargodan aldığım gibi iade edip sanalmarketimden başka ürün siparişi vericem. Cuma günü iade işlemleriyle ilgli zaten kendileri ile görüştüm ve yazıştım bugün bana istediğim ürünle ilgili dönüş yapacaklardı, kendilerinde varsa onlardan alacaktım ama dönüş yapmadılar. Şimdi de ürünün para iadesi için kendilerine yazdım.
    https://www.teknolojiankara.com/Products-35231-msi-dominator-pro-gt72vr-6re-094xtr-i7-6700hq-260ghz-32gb-1tb-256gb-ssd-173-full-hd-8gb-gtx1070-dos-cam-canta-var.html

Ürünle ilgili gelişmeleri buradan yazmaya devam ederim. YURTİÇİ KARGO nasıldır ve diğer kargo şirketleri nasıl... Pek çok kez konuşuldu belki ama bu mesaj üzerinden veya özelden cevap verebilir misiniz? İnanın vaktim şu sıralar az bakamıyorum ve 3-4 kaynağa bakmadan okumak hoşuma gitmiyor... oyun bile oynayamıyorum.

* Ekran kartı GTX 1070 ve 1060 hakkında;
    Arkadaşlar notebookcheck ürerinden ekran kartlarının performanslarına bakıyorum. GTX 1060 Nvidia nın 10. nesil ekran kartlarında piyasaya 16.10.2016 da sunulan en ucuz ekran kartı ve fiyatı da yine aslında düşük sayılır çünkü LAPTOPTAKİ 980m 767 USD ve 1060 ise 492 USD (evet fiyatlar uçuk ama desktopta fiyatları daha ucuz) ve GTX 1060 980m den daha iyi bir performans sergilemiş. Evet GTX 1060 giriş seviyesi çünkü daha düşüğü yok ama giriş ve orta seviye olarak da düşünebilirsiniz performansı açısından ve belki 1050 ler de yakında gelir. 950 ile 1060 kıyaslayıp 1060 nasıl giriş seviyesi olur diyorsanız biri 2 sene önce çıkan GTX 9 lu serilerin giriş seviyesi ekran kartı.. GTX 1060 da GTX 10 serisinin giriş seviyesi ama girişi yüksek performans ile yaptılar. Şunu da belirtmem lazım fiyatlar yüksek katılıyorum (Nvidia tekel laptop piyasasında) ama en azından dün vatandan 1060 için 6.612 TL'ye laptop linki attı bir arkadaş ve laptop gayet iyi duruyor. Ben GTX1070 alma taraftartıyım ve şanslıyım ki bütçem var ama GTX 1060 980m'den daha iyi ne yazık ki 980m li laptoplarla fiyatı aynı seviyelerde ve ilgili açıklamam bu başlıkktaki ilk mesajımda 0-FİYAT ile ilgili kısımda.
    http://www.notebookcheck.net/Computer-Games-on-Laptop-Graphics-Cards.13849.0.html

* Alternatif MSI GE72VR
    Bütçem biraz daha az olsaydı GE serisine de bakardım. Henüz NOTEBOOKCHECK üzerinde incelemesi yok olan yerler varsa GT ve GS serisine göre kıyaslamaya bakardım ama çok da kötü olacağını sanmam ve WIN 10 yüklü geliyor ve 256gb SSD ve 1TB HD ve 670hq işlemci var. Soğutmasına özellikle bakın çünkü ürün ince ama güzele benziyor :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-ge72vr-apache-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-256gb-ssd-1tb-17-3-gtx1060-w10.html#ozellikler

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Evet GE daha makul duruyor.

Bu paylastiginiz laptop grafikle ugrasan birisini tatmin eder mi? Corel, Illustrator gibi grafik programlarinin yani sira az da olsa Full HD ve belki gelecekte 4K video render etmek icin kullanilacak. Laptop'tan oyun oynamam zaten. Bu amacla bir kullanim icin tavsiye olunur mu? Islemci ve ram onemli bu isler icin. 16GB yeterli mi? Olunursa kullanim omru ne kadar olur? Mesela Corel Painter 2017 sistem gereksiniminde soyle yaziyor: 2 GB RAM (8 GB RAM or higher recommended) 8GB ve yukarisi diyor.

Ram arttirilabiliyorsa bu modelde bu islem garantiyi etkiler mi?

Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gt62vr'ın 60hz ekranı kaç bit acaba?

Gt72vr çok ağır olduğu için düşünmüyorum. Ge72vr ve gt62vr arasında kaldım. İki cihaz arasında oem dışında kalan diğer özellikler yani klavyeye yansıyan ısı, parçaların ısısı, ekran kalitesi,hoparlör vs. farklar nelerdir? Ge72vr 150 dolar daha ucuz yurtdışında.

Teşekkürler.
  • Ge72 de gt72 de testler ve incelemelerde çok ısındıkları ortada. Hem klavye ısısı hem bilek kısımlarına denk gelen touchpadin sol kısmı çok ısınıyor. Ge72 hadi neyse ama gt72 o fiyata o kasaya rağmen böyle rezil bir soğutma akıl alır gibi değil. Tek kelimeyle rezalet.

• Captain Sword C kullanıcısına yanıt
    asus gl702vm'de de aynı sıkıntı varmış sanırım. 73 seriside fiyat olarak çok ucuk.
  • GT72 VR modelini kullanan arkadaşlar söyleyebilir mi, gercekten ısı düzeyi oldukça fazla mı ?

• fantom1054 kullanıcısına yanıt
    Witcher 3 ultra ayarlarda fan sessizde iken gpu sıcaklığı 86 derece,turbo fanı açıncada 75 dereceyi geçmedi.Sessizde gpu sıcaklığı 86 derecede bilek bölgesinde sıcaklık zerre hissedilmiyor.W,A,S,D tuşlarının olduğu bölge çok az hissediliyor.Turbo fanda ise kasa çok serin çalışıyor.Yani fanlar sessiz çalışırken bile ultrada rahatsız olmadan oyun otnatıyor makina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __grand__ -- 23 Ekim 2016; 2:50:00 >
  • fantom1054 kullanıcısına yanıt
    bende ultra ayarlarda witcher 3 oynuyorum. aralıksız onaltı saat oynadığım oldu. bileklerimizi koyduğumuz bölgede turbo fan olmasa bile ısınma sıfır. sadece pc yi kucağında tutup oynadığında, biraz sıcaklık hissediyorsun. turbo fan modu biraz gürültülü ancak, soğuk klima çalışıyormuş gibi hissediyorsun.
  • 86 derece nedir ya kesinlikle normal değil. Çok fazla bir ısı illa hissetmemize gerek yok o dereceler fazla.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.