Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zamanında MSI'in GT72 serilerini Pascal mimarili ekran kartlarıyla yenileyeceğini düşünmüştüm ve masaüstü performansını uygun fiyatla sunacağına inanmıştım. Maalesef bu beklentimi boşa çıkardılar. Hatta bir çok özelliğini de kırptılar. Artık bu sektörde kullanıcının cebini kimse düşünmüyor. Pascal'dan sonra çıkacak olan ekran kartlarının uygun fiyatlardan satılacağına da inanmıyorum. Ekran kartını değiştiremem ama oyunlarda 60fpsnin altına düşmeye başlayınca harici g sync monitör alırım. Ancak GT73 serilerinin harici g sync monitörlere uygun olup olmadığını bilmiyorum. Harici monitörde g sync kullanmak için ekran kartında mutlaka g sync özelliğinin bulunması gerekiyor. (Acer Predator serilerinde olduğu gibi)
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Bu kadar ince düşünmeye gereke yok bence. GT73 bir makina olduktan sonra yeter bence.
  • Ben sadece g syncli ekranı olmayan bir laptop bilgisayara harici g sync monitör takılıp takılamayacağını merak ediyorum. Acer Predator gibi. Gtx 1070'in g sync'i desteklediğini biliyorum ancak bu model için g sync desteklemeyen versiyonu kullanılmış olabilir. Harici ekranda g sync'i destekliyorsa sorun yok.
    himmm destekler herhalde desteklemem gibi bir olayi olabilir mi ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jasonn123 kullanıcısına yanıt
    Evet ama bazi monitorler g sync destekleyebilecegi halde g sync lisansi daha alamadigi icin g syncsiz kargolanmis ama lisans simdi alindigi icin bazi modellerinde artik g sync aktif edilebilir.

• Bu cihazlarda biosu güncelledikten sonra eski sürüme dönüş yapılabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __grand__

Bu cihazlarda biosu güncelledikten sonra eski sürüme dönüş yapılabilirmi.

BIOS güncellemesini geriye doğru da yapabilirsin hocam. Eğer yeni BIOS sürümünü beğenmezsen, eski versiyonuna dönüş yapmak sorunsuz olur.
  • Selamlar,

Yeni yasa ile tüm elektronik aletlerin taksit seçeneği maksimum 6 ay olacak.

Tamda pazartesi alacaktim neyse artik yapacak bisey yok :)

İyi forumlar.

• Gt72vr 6re cihazim var ilk geldiginde g-sync yoktu sonra vbios guncelledim geldi bu sefer monitor 60 hz di sonra ec firmware guncellemesi yaptim bu sefer g-sync da gitti gozukmuyor bi standardi yok mu bu isin herkeste farkli bi sorun var:/

• qirdap61111 Q kullanıcısına yanıt
    Nasıl birşeydir anlamadım.Aynı cihaza hatta aynı koda sahip arkadaşlar 75hz e yükseltebilmiş.Bende de 60hz i geçemedi.Şöylede bir şey var driwerlar kurulu değilken 64hz oluyor.

• Bendede oyle kuru degilken 64 oluyo kurunca 60 oluyo g-sync de yok bende hersey guncel suan

• Arkadaslar g-sync ve 75 hz yapamayanlar biosu guncellesin oluyor

Baştan sona sen hangi adımları takip ederek güncellemeyi yaptın?
  • Ec firwqre, vbios,bios denilen guncellemler nedir ve nasil yapilir? Bilenler sirasiyla yapabilirmi haftaya 6RE aliyorumda lazim olucak :)

Saygilar.

• Bu başlıktaki ilk mesajdaki aşağıdaki bazı konuları güncelledim.

* 5. EDIT MSI, Monster (sager/Clevo) panelleri ve fiyat
    * 8. EDIT MSI vs Monster genel değerlendirmesi

Bildiğim kadarıyla şu anda Türkiye'de satılan 120hz panel + g-sync li tek model GT73VR olup sadece vatanbilgisayar'da mevcut ve fiyatı 11.410 TL olup 8.076 TL lik GT72VR'dan gördüğüm farkları ek 256gb SSD (sanırım NVME), 120hz panel ve 6820hk işlemci ve bunların hepsi artı olmaına karşın 3.340 TL ek ücret vermek istemiyorum mantıksız geliyor. GT73VR'ın eksilerinden de 8. EDIT te bahsettim. Ürünleri satanların linkerli aşağıda zaten forumda şu anda genel bakılan linkler sanırım bunlar.

http://www.incehesap.com/msi-gt72vr-6redominator-pro-094xtr-fiyati-31524/
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt73vr-titan-core-i7-6820hk-2-7ghz-32gb-2x256ssd-1tb-17-3-gtx1070-8gb-w10.html

• GT73 serisinde 5, GT72 serisinde 6 tane usb 3.0 girişi var demişsin. GT73 serisinde fazladan usb type-c thunderbolt 3 var.

-Thunderbolt 3, HDMI 2.0 ve mini displayport 1.2 ile uyumlu.
    (G sync'le uyumlu olan mini displayport 1.2, GT73 ve GT72 modellerinde var. İkisinde de harici g sync monitör kullanılabilir.)

-Thunderbolt 3, 2 tane 60hz 4k monitörü aynı anda idare edebiliyor. (veya 4k 120hz'lik tek bir monitör)
    4k monitöre gerek yok. Ancak bir iki yıl sonra 1440p g sync monitör kullanmak isteyebilirim. GT73 ve GT72 modellerinde bu imkan var.

-Thunderbolt 3 saniyede 5 gb veri aktarabiliyor.
    GT72 serilerinde thunderbolt girişi yok (haliyle thunderbolt ssd kulanamam). Saniyede 5 gb aktarma hızına gerek duymuyorum.

Thunderbolt uyumlu ssd kullanmaya gerek duymuyorum ancak bir tane de olsa pci express ssd almayı düşünüyorum. Pci express ssdler GT72 serilerinde kullanılamıyor. Eğer GT72 alırsam, ikinci bir ssd olarak 2 seçeneğim var. 1) usb type c uyumlu harici ssd. 2) sata3 uyumlu DVD sürücüsünün yerine 2.5 inç ssd. Bu yöntemlerle pci express ssdlere oranla ne kadar performans alırım?

-Sanırım GT72'de 6700hq dışında işlemci seçeneği yok. O yüzden hız aşırtma imkanı olan 6820hk işlemcili GT73 modelini tercih ederim.

120 hz g syncli modelin geldiğini yazmışsın (yanlış okumadıysam). Eğer böyle bir şey varsa kesinlikle GT73 alırım.

• 8.5 bin tl den fiyatları başlayan gs serisine giriş seviyesi oyuncu leptopu demişsin ondan sonrasını okumadım. Orta seviye hangisi 15 binlik modelimi ?

Anlattığın şeyler güzel (doğruluğuna bakmadım..) ben yazmadım daha sonra kontrol edip belki eklerim. Harici monitör veya veri aktarım hızına önemli olsalar bile kişisel çok önem vermedim sebebi oyun esnasında işime yaramamaları. Sebep : Pc de hız ssd hızı ile 1-1 koralasyonlu değil ve harici monitör hem kullanmıyorum çünkü benim için verimlilik kaybı ve oyunda da kafa karıştırmak istemiyorum.USB kısmına şundan değindim; ben 2-3 tane harici harddisk kullanıyorum oyun ve dizi anime film program arşivim var. 1 adet de mouse yani monsterda harici disklerime yer sıkıntısı var ki 1 tane daha alacağım 2017'de.

Monster demon : MSI kendisi bile bunu böyle derken ve grafik kartlarından da bu belli iken daha fazla cevap gereksiz. Ha ama senin dediğin şey 8.500 tl yani para. Ona hepimizin itirazı var. Ben bu modeller gelmeden 5 bin e 970m Monster alcaktım. Bu modeller geleceğini öğrenince Max 8 bin olur dedim ve şimdi belki daha fazla bütçe ayırmam gerekiyor. Ama senin gibi bu fiyatlara olan tepkimi şahıslardan çıkarmıyorum. O yüzden eleştri yaparken saygılı ve dikkatli olmanı rica ederim.

EDIT : GS ler daha zayıf ve soğutması da GT lere göre daha zayıf dolayısıyla ekran kartları da. Ayrıca Üst düzey diye belirttiğim GT serisinde de GS ile aynı fiyata 8.500 TL ye hatta daha ucuza veya daha iyi ekran kartılı ve diğer bazı özellikler açısından aynı fiyata daha iyi bir laptop alman mümkün. Ama yine bunları biraz fiyat model araştırmasıyla ulaşman mümkün. Daha detaylı bilgi için araştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 1 Ekim 2016; 21:47:46 >

• Ben en iyisi laptoptan nasıl bir beklentim olduğunu kısaca anlatayım:

Yüklemesi zaman alan oyunlardan 1-2 tanesini pci express ssdye kurarım (kafadan 40-50 gb gider herhalde.)
    Üzerinde çalışacağım büyük boyutlu dosyaları pci express ssdde tutup, işleri bitince de diğer m.2 ssdye aktarırım.
    Windows'u pci express ssdye kurarım. Geri kalan oyunları ve dosyaları m.2 ssdye yüklerim. Mevcut hard diskte de resimdir filmdir bunları tutarım.

GT72 serisinde birden fazla ssd yuvası ve pci express yuvası yok. Ama ben sırf fazladan ssd istediğim için 200 dolar daha verip GT73'e geçmiyorum. 200 doların içinde 120 hz ekran, alüminyum kasa ve overclock yapılabilen işlemci de var. Notebookcheck incelemelerinde GT72 kasalarda ışık sızması olduğunu da gördüm. Bütün bunlar beni GT73 kasalara yönlendirdi. GT73lerin tek eksisi g sync. Eğer söylediğin gibi vatan bilgisayar'da g syncli 120hz model satılıyorsa, ben o konuyu iyice araştırır ve yurt dışından bir şekilde g syncli modeli getirtebilirim.

Bugüne kadar laptop bilgisayara harici monitör takmadığım gibi g syncli monitör de kullanmadım. O yüzden çıkabilecek sıkıntıları (varsa) bilmiyorum. Bu konuda bir öneriniz vardır mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 1 Ekim 2016; 23:21:22 >

Sağol kardeş, bende de işe yaradı.Vbiosu nasıl güncelledin ben beceremiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.