Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Ben de hepsiburada'nın bayramda yaptığı %10 indirimle GT72VR 1070 lik modelinin siparişini verdim. Tahmini olarak bu salı günü elime geçer diye düşünüyorum. Açıkçası aldıktan sonra burdaki yorumları okudum. Bi arkadaşımız UEFİ den windows kurma konusunda sıkıntı yaşamış. Bu kafamda soru işareti yaratmadı değil. Umarım bende aynı sıkıntıyı yaşamam. Takıldığım bi yer olursa burdan paylaşırım artık. Güzel bi makina diye düşünüyorum. Alanlara hayırlı olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sa arkadaslar GT72vr 6RE modeli g-sygc yok 120hz monitor yaziyor ama ben 120 yapamadim hala bilen yardimci olabilir mi monitor driveri mi var msi sitesinde goremedim ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bende MSI GT72VR 6RE modelini bu hafta icinde almayi planliyorum.

Bu konu hakkinda kesin konusamiyor kimse, msi bile...

Forumdan bir arkadasimiz hepsiburada 'dan bu modeli aldi fakat120hz 5ms 'miş ve g-sync mevcut degilmis...

Bir arkadasim da sanalmarketim.com'dan almis(bende bu siteden alacagim,guvenilir site mi bilgisi olan paylassin) bu arkadasin cihazi 75hz g-sync mevcut...

Sizce hangisi oyun oynamak için daha uygun? Ben 75hz modelini secicem şans işi belli olmaz. Magazaya gidip gorup alma gibi bir sansimi yok.

Ha birde sagolsun bilgisayarcim beni dusundugu icin gidip gorup alabilecegimiz bir yermiş. Falat mikroset diye bir magaza.. pek guvenemedim internet siteleri de var fiyat sanalmarketim ile ayni 8000 bu site hakkinda bilgisi olan var mi ?

Tesekkurler saygilar.

• http://forum.notebookreview.com/threads/the-msi-gt73vr-series.794968/page-5
    Bir yerde 120hz g sync olduğu yazıyor (ancak gt73'ün hangi modelinde bu özelliğin bulunduğu belli değil.)
  • Sanal marketime güvenebilirsin kaliteli insanlar.Aynı cihazı bende ordan aldım.Bu konuda hiç şüphen olmasın.Cihazı kullanan arkadaşlar 75hz gsync li olduğunu söylüyorlar.Cihazım 2 gün içinde arıza verdiği için sana bizzat kendim 75Hz olduğunu söyleyemem cihazı tam inceleyemedim ama söyleyen arkadaşlara güveniyorum.Cihazım servise gitti ve değişim kararı verildi.Bu süreçte de Sanal marketim olsun MSİ teknik servis olsun gayet iyi yardımcı oldular.Bir aksilik çıkmazsa 3 gün içinde yeni cihazım gelmiş olacak.

• Merhabalar eksenbilgisayar sitesinde 2k dolar +kdv ye MSI GT72VR 6RD(Dominator)-093XTR modelini gördüm telefondan arıyorum kimse açmıyor 1-2 sorum var bilen yardımcı olursa çok sevinirim

1-) aynı cihazın 15,6 panel gelirmi
    2-) bu adamlar +kdv yazmış yani fiş fatura almassak indirim olurmu
    3-) sizce bu makine ideal mi yoksa monster falanmı bakayım ( en az 5 yıl kullanıcam )
  • GT62VR diye küçük modeli (15.6) var. Ne zaman gelir bilmiyorum. Ancak bu modelde 1 hard disk ve 1 ssd dışında hiç bir şey yok. DVD sürücüsü bile yok. 2. bir hard disk takma imkanınız olmaz. MSI son zamanlarda bir çok yanlış yapıyor. Saymak gerekirse:

Üretim maliyetleri yeni çıkan pascal serili ekran kartları sayesinde düştü. Ama bunlar 1060'lı modeli neredeyse 980m'li eski modelin fiyatından kakalamaya çalışıyorlar.

1060&1070'li GT72 modellerinde birden fazla ssd yuvasını kaldırıp, bu özellikleri yeni çıkan GT73 kasalarına kaydırdılar. Burada amaç üst modeli teşvik etmek.

Yeni çıkan üst model GT73'te 120 hz ve g sync'i aynı anda vermiyorlar (Asus'un yeni modellerinden birinde ikisi aynı anda veriliyor)

Yeni modeli teşvik etmek için eski kasadaki ssd yuvalarını 1'e indirdiler demiştim. Ama yeni çıkan GS73&63 serilerinde de sadece 1 tane ssd yuvası var.

İnce kasalı yeni GS73&63 serilerinde de g sync yok.

sonuç olarak MSI marka, 15.6 inç ekranlı, G sync'li, birden fazla ssd yuvası içeren bir laptop almak mümkün değil.

• Hocam çok teşekkür ederim vakit ayırıp yardım ettiğiniz için ben klasik ram ekran kartı ve ssd bakıp karar vermiştim açıkcası :D
  • Papaoutai kullanıcısına yanıt
    Verdiği bilgiler yanlış. Anlatırdım ama şunun şurasında 2 tane dolu MSI başlığı var oradan okuyabilirsin.
  • Ekran kartı maliyetlerini verdiğiniz için teşekkürler.
    GTX 980m - 8 gb : $ 767,
    GTX 1060 - 6gb : $ 492
    275 dolar ucuz.
    http://www.xoticpc.com/msi-gt72-dominator-pro-g1666-p-8455.html
    http://www.xoticpc.com/msi-gt72vr-dominator-063.html
    Bu ucuzlama 200 dolar olarak tüketiciye yansımış
    (ancak arada broadwell-skylake farkı da var)
    Fiyat konusunda yanlış bilgi vermişim. Sanırım baktığım 1060'lı modelde 128 değil 256 gb ssd vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 22 Eylül 2016; 0:02:26 >

•  MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

"None of our new gaming laptops"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinau -- 22 Eylül 2016; 0:25:06 >
  • Dediğim 2 tane başlık var şunun şurasında MSI GTX 10 yeni nesil laptoplarla ilgili (biri bu diğeri de alivefoto nunkihttps://forum.donanimhaber.com/m_119658642//tm.htm#120538263 )

Şunlara tekrar bakman lazım
    * GT serisinde g-sync konusunda hatalısın, bu konu uzun biraz ama tartışıldı. GS için ben de aynı gözlemi yaptım.
    * Fiyat farkı 300 USD diyor (1.599 vs 1.899) ve değişen tek şey cpu gpu değil. Adamların modellerinde panel, ses kartı vb. birleşenlerin hepsi değişiyor. Sadece burada yazmamışlar. Ek olarak fiyatta tüm birleşenler aynı ama sadece GPU farklı olsun ve GPU farkı 250 USD bile olsa laptoptaki fiyat farkı 240-260 USD koyabilirler. Olay sadece düz matematik değil, lojistik, stok vs. gibi etkenler var. Fiyatları sadece neden 5.000 TL den 8.000 TL ye çıktı ve mantıklı bir fiyat karşılaştırması yapabilin diye yazdım en azından onu okuyan birilerini görmek güzel :)

Açıkçası sanırım çoğu kişi aldıkları ürünlerle ilgili kullanım tecrübelerini bekliyor sanırım çünkü yazılacak çok fazla birşey inan yok. Ses kartı, panel modeli bunlara ait veriler internette çok yok ve misal adam müzik ses sistemi konusunda uzman gelsin burada bize yazsın tecrübelerini öğrenelim.

Bu mesajı yazarken Akinau g-sync yok diye mesaj atmış teşekkürler. g-sync olan da var olmayan da ondan dolayı alacağınız her üründe tüm özellikleri teyit etmeniz lazım

İlk mesajımdan bir kısım. Ek olarak ufak bir ekleme daha yapmam lazım sanırım burada olmayan (eksik kalmış) birşey var o da 75hz paneller bile aynı değil!
    [4 - Panel ve G-Sync : Modelden modele hatta aynı modelin farklı türlerinde RAM, CPU, GPU değişirken artık panel de değişiyor. Bir önceki seriye göre panel olarak daha iyiler. Hem response time, hem input lag, GTG, BTB vs olarak...
    yeni nesil MSI'larda 3 farklı panel türü dikkat çekiyor.
    * 1080p 60hz den 75hz e çıkabilen standard IPS panel. Notebookcheck'te IPS panellerde alışık olduğumuz screen bleeding (ışık sızması) var GT72VR 1080p 75hz. Response time TN kadar başarılı değilmiş.
    * 1080p 120hz TN panel, => Renk kalitesi parlaklık çok iyi deseler bile o kadar iyi olsa IPS'ten TN'e geçerlerdi. Demekki bazı şeyleri eksik söylüyorlar. Tepkime süresi çok aşırı iyi ama sanırım IPS görüntü kalitesinde değil, fakat IPS seviyesinde kalite olarak reklamı yapılmakta. Gidip görüp kendiniz karar vermelisiniz. TN ekranlarda fiyat farkı var mı yok mu tam çözemedim. Sitelerde 200USD fark hem var hem yok gözüküyor. (Eğer eskisi gibi TN'in kötü renk özelliğini taşıyorsa bulaşmazdım, yoksa 120hz GPU kadar önemli ve güzel bir özellik) GT73VR 1080p 120hz ekran kalitesi olarak 1 önceki nesil GS70 1080p 120hz den çok daha iyi olduğunu belirtmişler. 120hz panelli modellerde g-sync yok gibi gözüküyor (yok diyenler var ve var diyenler de GTX 1080 destekliyor demişler ama zaten GTX 6'dan itibaren tüm seriler g-sync destekliyor).
    * 4K 60hz IPS panel => Ekstra para ödüyorsunuz (Benim hesaplamalarım 300$ olduğu yönünde. Ekstra ücretten dolayı bakmadım g-sync için.
    * Ekranda genel öneriler: En yüksek çözünürlük + en yüksek HZ + en düşük tepkime süresi + En yüksek renk gamı (RGB, sRGB) + G-sync. Kişisel olarak g-sync yoksa bakmıyorum.

* MSI bir önceki panellerinde ışık sızması (screen bleed) sorunu olduğu, bu MSI değil tüm markalarda IPS panel kullandıkları için yaşadıkları bir sorun olduğu internette konuşulmuş. Bu serideki yeni panellerde: IPS panellerde ışık sızması mevcut ancak PLS-TN panellerde ışık sızması görmediklerini NOTEBOOKCHECK üzerinde belirtmişler. Ayrıca notebookcheck üzerinde response time vb. bir önceki seriye göre daha başarılı olarak gözlemledim/yorumladım. Notebookcheck GT72VR IPS 60hz ve GT73VR PLS-TN 120hz incelemeleri.

* Panel kalitesi için notebookcheck üzerinde tek tek bakmanız lazım ancak MSI bu konuda şimdilik çoğu marka ve modelden önde gözüküyor.
    * G-SYNC hem ekran kartı hem de panelin sahip olması gereken bir özellik. Yani GTX 1080 g-sync destekleyebilir ama monitörde g-sync chip'i yok ise g-sync olmaz. G-sync in ne işe yaradığı bu mesajda aşağıda videoda çok net açıklanmış.
    Ek olarak 120hz panellerde G-SYNC görmedim Örnek :https://www.youtube.com/watch?v=I9ZzxxBbb9E GT73VR incelemesinde kutu üzerinde g-sync yazmıyor. 120hz'de g-sync e gerek yok diyen arkadaşlar şu videoda TEARING i görebiirler :https://www.youtube.com/watch?v=PgHx3eMBXjI kişisel olarak 120hz istesem de g-sync benim için önemli.
    * G-sync için ekstra 100 USD maliyet olarak fiyata ekliyorum. Yabancı sitelerde gördüğüm tutar buydu.

* 120hz panel hakkında : Bu arada kimsenin bahsetmediği konu oyunlarda GTX serisi 1080p de 60 FPS yi rahat tutturuyor ancak 120FPS tutturamadığı zamanlarda (120-60FPS arası dalgalanırken) görüntü akıcılığı g-sync sayesinde bozulmasa bile oyun kalitesi açısından memnuniyetleri etkilenip etkilenmediği üzerine bir açıklama google, reddit veya youtube üzerinde bulamadım.

EDIT 1 : Ben açıkçası kararımı Monster'dan yana verdim gibi ama power adapter'da düzgün bir cevap veremediler sağolsunlar (telefonda birşey olmaz dediler, face te satış ekibi klasik cevabı, bu forumda henüz ses yok). Onu da monster canavarlar derneğinde bu hafta yazdım... Yani benim gözlemim 8 bin TL ye bile GTX 1070 li tam laptop yok. Buraya cevap vermemin sebebi ise başlığı açtım yetim bırakmayayım.

EDIT 2 : Alivefoto seni eklemin sebebi senin başlığındaki konuların bir kısmı burada ve 120hz g-sync var yok konusunda millete gelen g-sync yok cevaplarına bakabilirsin. Sende de g-sync var cevaplar vardı... MSI a yaptığı algı yönetimi HYPE yapma olayından dolayı teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 22 Eylül 2016; 0:45:12 >

• Eksen bilgisayara yeni msi(Gt73 ve gt 83)modelleri gelmiş ilgilenen varsa bakabilir.Gerçi fiyatlar pek bakılacak gibi değil.

• Teşekkür ederim arkadaşım, ben artık cidden sıkıldım bu işten msi nasıl böyle saçma salak iş yapıyor anlamıyorum.

Türkiyede bir kaç firmaya gt73 vr 4K olan versiyonu gelmiş ama nasıl oluyorsa msi'ın sitesinde veya başka sitelerde aynı model notebook 1tb ssd türkiyeye gelen modellerde 512gb ssd + 500-600$ pahalı tamam 500-600$ farkı kabul ediyorumda neden ve nasıl kırpılıyor bu notebooklar anlamış değilim.

Umarım en kısa zamanda 4k olmayan modelide gelir. Benim almak istediğim model budur yurtdışında 3099 $ ama burada 3600$ felan olucak ve ssd bence 256gb düşücek diye düşünüyorum.

• AliveFoto kullanıcısına yanıt
    Selam,
    * Fiyat hesabı konusunda ilk mesajda detaylı açıkladım ve TR de çok pahalı satmıyor incehesap.com veya sanalmarketim.Com hatta aslında ucuza bile satıyorlar diyebilirim ama vatanbilgisayar ufak bir pay koymuş bunlara göre.
    * ssd konusunda gentech.com üzerindejoki modellerde 128gb ssd+1tb hdd şeklinde. Yani kafalarından ne geçiyor bilmiyorum ama yine TR de çok kötü durumda değiliz hatta jason123 sanırım ssd siz model linki bile atmıştı. Ssd kısmı artık kişisel tercih bende de ama Birlikte geliyorsa 240 gb razıyım amaa yoksa alıcaksın min 500 gb ssd alırım. Tabi sen fotocusun ve fotolar inanılmaz yer kaplıyor. .. karar senin.
    Alan ve alacak arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun.
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    Beni haberdar ettiginiz icin tesekkur ederim. Max 1 hafta icinde bende satin almis olacagim.

Bir arkadas cihazin kutusunda 120hz 5 ms yazdigini soylemisti bana. G-sync de yokmus sanirsam.

Diger dostumunki de 75 hz g-sync modeliymis.

Sizce hangisi oyun icin iyi, gerçi seçme seçenegim olmayacak ama insallah 75hz g-sync gelir.

Saygilar

• Papaoutai kullanıcısına yanıt
    Bu cihaz gayet iyi bir cihaz. Ne için kullanacaksin?

Oyun içinde olsa seni en az 5 sene iyi götürür diye tahmin ediyorum. Ben bütçe konusunda biraz daha fedakarlik yapip 6RE GTX1070 olan modelini alacagim.

Monster'a bakma bile bence.

• Kutu üzerinde bende de 120hz 5ms yazıyor ama aşağı satırda (optional) ibaresi mevcut. Hatta kutu üzerini geçtim, bilgisayarın sağ bilek koyduğumuz yerdeki stickerda da yazıyor 120hz 5ms (optional) diye. Ancak 75hz, G-Sync mevcut. Kutuda yazması var anlamına gelmiyor.
  • g sync 60 ve 75 hz panellerde var ancak 120hz panellerde %99.9 g sync yok. Bazı yerlerde iddia ediyorlar ama bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmadı, kanıtlanmadı. En çok istediğim özelliklerden biri olduğu için bu 120hz g sync konusunu neredeyse her yerde araştırdım ama güvenilir bir bilgi yok. An itibariyle sadece GT62 ve GT72 modellerinde g sync var. GT73VR Titan modelinde yok (4k hariç ama onu da kim alır tartışılır. 2200 doların üstüne 4k için bilmem kaç dolar daha veririm diyen biri çıkar mı? sanmıyorum)
  • Selam arkadaslar

Olan arkadaslar yardimci olursa sevinirim bende gt72vr 6re yaziyor ve arkadasin dedigi gibi 120hz optional yaziyo ne 120 yapabildim nede g-sygc gorebildim yapanlar bilgi verirse memnun olurum

Driverleri kurdum bu arada nvidia ekran ozellikleringe g-sygc gorunmuyor ekran 75hz olmuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.