Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullandığım hp g62'de 60 hz ekran ve radeon 5470 ekran kartı vardı. Minecraft'ta ortalama ayarlarla 40-60 arası oynayabiliyordum. İşlemci yandığı için 250 TL yedek parça masrafı ettik, format atıp bize geri yolladılar. Windows 7 güncelleme yapacağım diye günde 24 saat boyunca bilgisayarı bloke etti. Daha sonra .... böyle sistemi diye lanet ettim ve artık nasıl olsa güncellemesi yok diye 32 bit vista kurdum. Ekran kartı uyum sorunu çıkardı. O günden bu yana Minecraft'ı 20-30 fps'de oynuyorum (kışın soğukta oynayabiliyorum yazın o da mümkün değil). 30'dan 25'lere düşüşte çok kötü oluyor.

120-144 hz ekranlarla ilgili çok fazla bilgim yok. Micro-stutter olayı belirgin ölçüde fark edilmiyorsa o kadar da önemli değil. Sıkıntı olursa da 60hz'e sabitlerim. 30fps'lik Youtube videoları 60hz'de sorunsuz izlenebiliyorsa, 60fps oyunlar da 120 hz'de sorun çıkarmaz diye düşünüyordum. 60-75-90fps'de sorun çıkmadığını da sizden öğrendim.

Isınma büyük ihtimalle alüminyum kasadan ötürü klavyeye yansıyor. Ancak ben ısınma sorunu olsa da olmasa da harici klavye kullanırım çünkü MSI'nin klavyesi bana pek rahat gelmedi.

düzeltme:
    Yer sıkıntısı olan kasalarda mxm özellikli ekran kartları bulunmuyor. GS70 ile Pascal mimarili ekran kartı bulunduran GS73 modellerinde mxm yok. (ikisi de ince kasa)
    GT72'nin GTX 970m-980m-980'li eski modellerinde olduğu gibi yeni modellerinde de mxm var.
    GT73 modellerinde mxm (değiştirilebilir ekran kartı) var ancak SLI (çift ekran kartı) desteği yok.
    SLI desteği GT83 modellerinde var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ılgaz94 -- 7 Eylül 2016; 22:34:52 >

• Cevapların:
    A1 - Cevap verildi ama gride kaldı sanırım, 1060 ile 1070 e kendin karar vericeksin hepimiz gibi. Ama içine su serpilmesi açısından diyim 1060 bile yıllarca idare eder. Millet 970m den memnun ki aradaki fark için bakman gereken yerleri biliyorsun.
    A2 - Soru değil zaten... Ama netleştirmek için tekrar diyim çünkü hala dikkatli okumayanlar var : İlk mesajda dediğim üzere MSI ın modelleri ülkeden ülkeye (veya bölge) değişiyor. GT72VR RD ve RE sonrasında türkiye için 094 ingiltere için 033 gibi sayı kodları alabiliyor. Aynı modelde 128GB ssd veya 256gb SSD görebiliyoruz. Senin bunları önce satıcıyla teyit edip sonra da ben olsam aldığım kutunun üstündeki yazılara bakarak teyit ederdim. SSD ile ilgili ilk mesajda yazdum
    A3 - Cevap verildi, ilk mesaja bak. Ek olarak monster ın yeni ABRA v5 CS-GO inceleme videosuna bak (facebook ve youtube da var). O laptopda g-sync yok. CS-GO oynuyorlar ve takılmaları ve/veya yırtılmaları ben çok gördüm. Şöyle diyim : g-syncsiz GTX 1080 mi yoksa g-syncli GTX 1070 mi derlerse g-sync li GTX 1070 i tercih ederim.
    A4 - Her zaman belli eder.
    B1 - Link açılmıyor
    B2 - Link açılmıyor

* Aradaki farklara ilk mesajda değindim.
    * Monster ekranı 60hz (telde bana hem 120hz hem 60hz dediler diye ilk mesajda dedim bkz a kişisi b kişisi) Monster ı bu konuda artık samimiyetsiz bulmaya başladım. Bu özellikleri internet sayfalarına koymamaları üzücü.
    * Monster ın ekranı ile ilgili olan sorunları yazdım.
    * MSI larda 2 tip ekran var 4K ve 1080p IPS 60-75hz ile 120hz PLS led (TN diye de yazıyorlar) Burada eğer TN ekranıı beğenmezsen zaten HZ ye bakmadan IPS kararını da verebilirsin.

Öneri : Benim dikkat ettiğim şeyler ile senin dikkat ettiğin şeyler aynı olmayabilir. Bu durum hepimiz için aynı. Monster iyi bir marka, sorunları olsa da sonuçta mahçup olmamak için çalışıyorlar. Monster alacak isen v8 kasalar ince ve elegan ama sanırım biraz sorunlu olabilir o yüzden v9 kasa alırdım. Fiyat olarak da MSI'lar en düşük 8.043 TL falan gözüküyor. Bunun dengi monster 6.500 diyorlar ama bunun dengi monster yok. Olsa zaten 6.500 e alırdım burada da bu kadar uğraşmazdım. Monster sadece CPU, GPU, anakart, ram ve SSD olarak kıyaslayabilirsiniz. Geri kalan ses kartı, kasa tipi, ekran (yenileme hızı, görüntü kalitesi, input latency, hz, GTG), klavye dizaynı ve tuş kalitesi... bunların hepsi MONSTER, ASUS, MSI, DELL, HP için farklı... bunlara gidip sen bakıp inceleyip karar vereceksin.

• ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Fn + F3 tuşuymuş touchpad'i kapatma. Fotoğraftaki F3 tuşuna bakarsanız simgeyi görürsünüz.

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar
  • evet net bok çek g-sync var diyo

g-sync den bahsetmemiş ama artılarında yazmış ama acaba bu test modeli 4k mı ama 4 k olup 120 hz olan yok. teste 120 hz olan model deniuor

http://www.notebookcheck.net/MSI-GT73VR-6RE-Titan-Notebook-Review.172916.0.htm

Bu mesaja eklenen görseller:

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Drakoid D kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İlk cevabım subjektif olsa da yalan/yanlış olmayıp yeterli bir açıklama değildi. Daha uygun bir açıklama için buyur:

Technopat Monster incelemelerinde, Monster'ın hep güçlü yönerini vurguluyor ama zayıf yönlerini vurgulamıyor. Tüm videolarda CPU şu GPU şu... peki geri kalanlar? IPS, TN olaylarını belirtenler olmuş ama technopat takilerin de bildiği gibi olay sadece IPS, TN değil...Panelin tepkime süresi, yenileme hızı, GTG, BTB süreleri, renklerin parlaklığın dağılımı, contrast olayları, ses kartının modeli, değerleri ve bunlar hangi rakip markalarda nasıl. Açıkçası Alman Mercedes'e binerse biz de Monster kullanalım tamam da biz alman gibi zengin ve diğer haklara sahip değiliz, mecburen sorguluyoruz.

* Macbook alanların CPU su da GPU su da daha kötü ama diğer özelliklerinden dolayı Macbook alıyorlar. Demek ki olay sadece CPU, GPU değil. Kullanım keyfi de önemli. Bu kullanım keyfi de ekran, ses kartı, klavye, teknik destek gibi diğer birleşenler olarak geri dönüyor.

2 inceleme de aynı ama farklı ürün incelemelerinde aşağıdaki metodoloji uyguluyorlar (eksikleri dışında çok iyi ama eksikleri çok önemli eksiklikler)
    *https://www.technopat.net/2016/02/05/monster-tulpar-t7-v6-1-incelemesi/
    *https://www.youtube.com/watch?v=H1JVTLqFBpo
    Şu video incelemesine bakmadım videoyu indirip bakıcam ama tamamen yüzeysel bir inceleme olacağı kanaatindeyim. Zaten baktıkları şeylerin listesini 30-40 madde güzelce yazmışlar ellerine sağlık ama bunların yaptığı sadece özellikleri video eşliğinde okumak. Hangi markanın hangi model panelini, ses kartını kullanıyor falan yok. Çocuğu Lunapark'ın ışıklarını göstererek kandırmak gibi. Tabi ellerine sağlık onlar ve diğer bazı kanallar olmasa bu incelemeleri yapan da olmayacak ama bahsettiğim sebeplerden dolayı benim için yarım bir değerlendirme/inceleme.

EDIT 1 : Bir ürünü alırken artı ve eksilerini teraziye koyup tartarken bunları bilmek bence çok önemli. Çok memnun kalacağım bir ürün için GTX 1070 yerine 1060 kullanmaya razıyım. Diğer mesajlarda da belirttiğim üzere G-sync siz 1080 yerine G-sync li 1070 i tercih ederim. Yani kullanımda alacağım mutluluk (ki bu açıklanmayan şeyler) benim için çok önemli. Bir de MSI'dan Monster almaya doğru kayıyorum şu sıralar.. hala kararsızım. MSI'ın kasasını açamamak benim için çok büyük bir sıkıntı.

EDIT 2 : Eğer panel, ses kartı kalitesini, değerlerini kendileri doğrulayamıyorlar ise diğer yabancı sitelerde olduğu gibi kullanılan marçaların modellerini yazsınlar biz de o parçanın performansına yine internet üzerinde başka sitelerde bakalım. Bunun en güzel örneği bu başlıkta paylaştığım Abra A5 ve Lenovo Y700 hakkındaki mesajım.

EDIT 3 : Az önce videodan t7 v6.1 modelinde (GTX 980) LG LP173WF4-SPF1 panelini kullandıklarını öğrendim. Panel için 6-bit iyi ama profesyonel grafik tasarım paneli değil dediler ama sanırım biz gamer lar için gayet iyi. (Bu arada yanılmıyorsam MSI GT72S de aynı paneli kullanıyor.

EDIT 4 : T7 v6.1 deki Panel renk kalitesi iyi ve sanırım monsterın T7 v9 modellerinden birini yakında alırım. 75hz ise kararım daha da hızlanır.

GT72Shttp://www.notebookcheck.net/Xotic-PC-MSI-GT72S-6QF-Dragon-Notebook-Review.153405.0.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 9 Eylül 2016; 13:09:36 >

• Düşer o fiyatlar çıkış tarihinde bende kızıyorum şuan o kadar şişik fiyatlar.
  • arkadaşlar ben GT73VR 6RF TITAN PRO almayı düşünüyorum amerikadaki fiyatı 3500 dolar gösteriyor burda 13-15 bin arası olur herhalde dimi? bir de bu cihaz beni 5-6 sene götürür mü? veya daha da uzun götürür mü? 2 sene sonra daha yeni ekran kartları çıkacaksa biraz daha bekleyebilirm ama o konuda bir bilgim yok? bu mesajımı bilgilendirirseniz çok sevinirim cidden.
  • In Isaac We Trust kullanıcısına yanıt
    Giriş modeli GTX 1070 ekran kartı, FHD ekran ve 128 gb pci express ssd ile 2200 dolardan başlıyor. 256gb, 512gb, 2x256gb, 2x512gb ssd ve 4k seçenekleriyle birlikte fiyatlar yükseliyor. Giriş modeli 3500 dolar değil.
  • In Isaac We Trust kullanıcısına yanıt
    * Ömür: Arıza olmaz ise götürür. Ben bu beklenti ile alıyorum. Sadece zamanla oyuncuların beklentileri değişecek. IPS panellerin yenileme hızı (ve diğer özellikleri) artacak, bununla beraber tahminen oyunlarda 60 FPS yerine daha yüksek bir FPS yi standard olarak kabul edeceğiz (Şu anki laptoplarda bile pekçok ekran 60hz yerine 75hz...). Yani aldığın kalite iyi olacak ama beklentiler de bir o kadar artacak. Ama bu sene büyük ölçüde şu anki özelliklerle kapandığı için bunlar daha sonraki konular.

* Benim beklentim : Ama kişisel görüşüm olarak ben GTX 1070 li laptop alacağım ve beklentim beni en az 4 sene götürmesi yönünde ve 1070 in fiyatı 1.799 USD gözükse de +100/200 USD (SSD falan...) falan olarak düşünüyorum.

* ÖNERİ 1 : 3.500 USD yi şimdi vereceğime GTX 1070 li GT72VR veya GT73VR alırım 2-3 sene sonra yenilerim. Belki 500 USD fazla verirsin ama bu sayede en yeni panele, ram e vs. sahip olursun hem de SLI ların performansı 1 veya 2 seri sonraki single GPU ile eşleşiyor.

* ÖNERİ 2 : Eğer 2 sene sonra yenileyeceksen ve üniversitede falan takılacak ve oyunları hardcore değil de biraz daha eğlencesine oynuyorsan bence ince kasa MSI stealth series (diğer markalar da var ama sanırım ama bana en iyi MSI gibi gözüktü çünkü hem soğutması iyi hem de diğer markalarda senin görmediğin ama MSI'ın daha iyi olduğu özellikler var... detaya inince görebiliyorsun) GS73VR RF alırdım. GTX 1060 kullanıyor ama zaten 2-3 sene hem çok rahat idare eder ve sonrasında iş için falan kullanırsın hem de kendine yeni bir oyun laptop u alırsın.

Eskisini de babana verirsin internete girer. Yani ekstra bir laptop un olur işte mis gibi...

EDIT 1 : En önemli şeyi yazmamışım. Şu anki CPU lar SLI larda darboğaz yaratıyor dolayısıyla SLI almak çok mantıklı değil zaten. Linki aşağıda ekledim.
    http://www.donanimhaber.com/tasinabilir-bilgisayarlar/haberleri/Yeni-Nvidia-Mobil-GTX-1060-1070-1080-inceleme.htm

EDIT 2 : Fiyatla ilgili olarak 1.800 USD olan MSI ın türkiye fiyatı en ucuz 8.044 TL falan yani tam 5 katı. Vatandan alırsan %5 falan daha eklersin sanırım. O yüzden 3.500 TL olan için x5 = 17.500 TL gibi düşünürdüm ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 11 Eylül 2016; 21:07:48 >

• voleren V kullanıcısına yanıt
    Kullanımdan sonra fark ettim. Eco (sanırım sizdeki Green) ve Comfort modlarında ekran kartı sıcaklığı 65 dereceyi kesinlikle geçmiyor. İşlemci de 70 derece civarlarında. Ekran kartı Mhz değeri 1400'lerde geziniyor, en fazla 1683mhz görmüş.

Sport moda aldığımda 80-83 dereceye çıkabiliyor ekran kartı sıcaklığı, bu durumda da core clock 1700-1800 mhz gibi değerlere çıkıyor. Kendi shift modda oc yaptığı için, sıcaklık değeri bu nedenle artıyormuş. Testte max 1822.5 mhz görüldü.

139mhz oc yapıyor demek ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sener652 -- 12 Eylül 2016; 2:12:19 >
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    Evet shift modu oc yapıyor ve doğal olarak sıcaklıklar artıyor ben green modda kullanıyorum bütün oyunlarda yetiyor hemde fazla ısınmıyor ve yıpranıyor pc

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    Crysis 3 te 1860mhz yi görmüştüm.Usbden uefi kurulum için link vericem,linkteki windows 10 iso dosyasını indir. Diğerleri olmuyor artık bu linkteki windows 10da ne hikmet varsa.Link sağlamdır hiç çekinme.Cihazım gelmiş olsaydı dener öyle yazardım.Dediğim gibi bizim cihazı kullanan biri bu şekilde kurmuş.https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-10-tuerkce-indirme-ve-kurulum.228362/

• Herkese merhaba,

Formun başlığına UPDATE yaptım. Oyun laptop ı (MSI vb...) almanızda yardımcı olacağı, pek çok soruyu cevaplayacağı gibi kafalarda yeni sorular oluşmasına sebebiyet verecek pek çok bilgi var. Umarım herkse faydası olur.
  • MSI GS63VR olur da Türkiye'ye gelir bakmak isteyen arkadaş olursa bu videoyu incelemesinde fayda var. Tabi burada 4K, optimus ve g-sync deskteleri de devreye giriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=b6GoH-o1Wjg => Asus ROG Strix GL502VS and the MSI GS63VR Stealth Pro Comparison Smackdown

Özetle MSI GS63VR daha ince olmasına rağmen Asus ROG Strix GL502VS yi tercih ediyor. Arada fiyat farkı da var ama hatırlamıyorum. Genel olarak özet yaklaşık türkçe tercümesi.

MSI'ın avantajları
    * Daha ince
    * Klavyesindeki ışıklar ayarlanabilir, Asus'ta ise tek renk ve kırmızı/turuncu.

ASUS'un avantajları
    * GTX 1070
    * MSI 280 ASUS 300 parlak birimine sahip
    * MSI mat ve daha düşük parlaklıkta ekrana sahip olduğundan karanlık mağarada oyunda görme güçlüğü var.
    * MSI Yoğun çalışmada 129 F Asus ise 115 F'ta yani daha serin (çünkü ASUS daha kalın)
    * Asus touchpad'i daha iyi bazı açılardan.

Ek olarak kadın şunu dedi 1-1 tercüme olmasa da yaklaşığı "NVIDIA optimus ile g-sync i beraber desteklemiyor, 1ini seçmeniz lazım. MSI 4K modelinde optimus var ama G-sync yok ve ASUS'ta g-sync var. G-sync'in oyun performansı avantajını Optimus'un sağlayacacğı enerjji performansına tercih ederim"

• Herkese merhaba,
    Bugün hepsiburada.com'dan MSI GT72VR 6RE siparişi vereceğim. Satıcı kısmında hepsiburada yazıyor herhangi bir şahıstan almayacağım, umarım ürün elime ulaşır. Hepsiburada'dan bu fiyatlara ürünler sipariş edipte sorunsuz olarak alisverisini tamamlayan oldu mu? Cihazin garantisini hepsiburada tarafindan kullanabilenler oldu mu ? Asıl korkumda bu dolandırılmamak istiyorum. Cihazin fiyati 8300 TL. Bu alet vatan'a gelse fiyati en a 9.500 olur. Aradaki 1000 liralik fark sadece freedos olmasi mi?Sanalmarketim.com'da ise 8000 TL fakat hepsiburada bana biraz daha güvenilir geldi. İki site hakkında da tecrübesi olanlar paylaşabilirler mi ?
    Teşekkürler, İyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schlotzsky's.^^ -- 17 Eylül 2016; 7:50:31 >
  • Merhaba

Keske bayramda alsaydiniz bayramda hepsiburada bilgisayar kategorisinde sepette yuzde 10 indirim yapti + 150 hediye ceki ve 50 tl worldpuan verdi 7482 tl ye geldi makine arti hediye cekleriyle baya bi indirimli oldu ben hepsiburadanin guvenilir oldugunu dusunuyorum senelerdir alisveris yaptigimiz sitedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qirdap61111 Q kullanıcısına yanıt
    Ahh hocam yaramı deştin biliyorum biliyorum, yazlik taraflarindaydim peder donunce aliriz demisti bayramin son gunu de donduk, bayram indirimidir son gune kadar devam eder diye dusunmustuk fakat öyle olmadi...
    Ne yapayim yani hepsiburada 'dan 8300 TL'ye bitireyim mi işi ? Bir problem cikar mi? Bozulsa ariza yapsa ilgilenecek bir site mi hepsiburada.

• Hepsiburada ilgilenir ama siz bozulursa direk servise kargoyla gonderebilirsiniz daha hizli olur isleminiz ve eger istanbuldaysaniz sislide servisi goturup verirsiniz ayrica istanbulda oturuyosaniz 7950 liraya magazadan alabilirsiniz kadikoyde eksen bilgisayardan ben bayagi arastirmistimda😊

• qirdap61111 Q kullanıcısına yanıt
    Malesef İzmir'de yaşıyorum. Garanti paralel mi ?
    Yani bir problem olunca hepsiburada ile mi muhattap olacağim yoksa msi ile mi ?

• Paralel mi degil mi bilmiyorum ama penta ithal ediyor ve servispoint teknik servisini ustleniyor msi nin genelde boyle turkiyeye giriyor msi nin sitesindende bakabilirsin pentayla anlasmalilar Turkiye icin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.