Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alienware biraz geç de olsa Pascal'a geçiş yapıyor. 120hz'da G sync destekleyip desteklemediğini bilmiyoruz ancak 2 tane pci express ve 1 tane m.2 yuvaları standart olarak veriliyor. USB 3.1 Type-C Gen.2 ve HDMI 2.0 standart. G sync'li modeller en azından 75hz veya 100hz destekliyorsa benim seçimim kesinlikle Alienware'dan yana olur.
    http://www.notebookcheck.net/Alienware-launches-new-Gaming-Notebooks.173070.0.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

eminin msi bile bilmiyodur var mı yok mu ahahaha her kafadan başka ses çıkıyo

yalnız emily teyze iddalı msi a ulaştım diyo
    Bu mesaja eklenen görseller:

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

Keşke kaç hz desteklediğini de sorsaydın.

• 2 hafta oldu 1 kişi bile GTX 10 ekran kartlı MSI veya monster almadı mı? 1 kişi nin bile güzel detaylı bir incelemesi yok... technopat ın bile yok (kişisel olarak technopat İ samimi bulmuyorum ama onlarİ takip ediyorum, henüz katkıları olmadı)
  • Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Niye samimi bulmuyorsunuz? Teknoseyir de var ama orada da yok galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drakoid D kullanıcısına yanıt
    Sıkıcı bişiler yazıyorum, o yüzden konu gereği sorry...

Başkan vereceğim cevap çok subjektif gelecek o yüzden olayın detayını yazmıyorum. Sadece bende yaptıkları birşeyden dolayı oluşturdukları izlenim. Bu izlenim de hayatta tecrübe ile sabit. İzahı olan bir durum kabul etmek yerine ama diye cevap verilen (gereksiz cevap) bir durum. Adamlara şikayet ettim bunu niye yapıyorsunuz diye ve kendileri de aynı hatayı yapıyor beni niye 1 gün cezalıyorsunuz dedim cevap gelmedi? saçma sapan sorulara cevap veren adamlar bana cevap vermezse ve 1 gün ceza almamı gerektirecek konuda da itirazıma cevap vermezlerse, başlığı yayınlamazlarsa vs..) ana hatları bu olayın. açıkçası çoğu siteyi samimi bulmuyorum. 1 bilgiyi verirken alternatifini vermiyorlar resmen uyutuyorlar.
  • GTX1070'li MSI GT72VR 6RE modelini almış bulunmaktayım.

Ekranda G-Sync desteği var ve 75Hz.

İlk driverlar kurulmadan önce 60Hz yazıyordu :) Bir kuşku oluştu, ancak driverların kurulumundan sonra 75Hz oldu.

İşlemci ve ekran kartı ısısı boşta 40-45 derece. Oyunda ikiside 65 derecelere çıkıyor.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    Abi bu alet Türkiye de yok sen alırsın biz alamayacağız galiba ince hafif gibi alet fakat taşınabilir olup olmadığı tartışılır.

İnce alet istiyorum hem de gaming olsun diyorum evet uygun fiyatlara çok zor ama ( ) yapacak bir şey yok. Ya oyunu unutacağım ya da ağır olacak galiba ben gidip getireceğim sadece tek yerde kullanamam sırtımda 5 kilo aleti ve şarj adaptörü sürekli taşıyacak değilim maalesef.

Zaten bu şarj konusunda gaming laptoplar çok kötü galiba. Bu da ayrı bir sıkıntı.

Bir 6000 TL lazım galiba.

• sener652 S kullanıcısına yanıt
    Bir şey daha soracaktım. Dvd sürücüsü sata3'e mi yoksa sata2'ye mi bağlı?
    https://www.amazon.com/StarTech-2-5in-Adapter-Converter-SAT32M225/dp/B00ITJ7WDC Böyle bir adaptör bulup ssd taksak hiç fena olmaz.
    Eyy MSI sen kimsin ya. SSD yuvalarını ne hakla çıkarıyorsun? Biz SATA3 yuvasına SSD takmasını da biliriz !!1!bir!1
  • G sync şart değilse MSI GS73 ve Asus ROG strix modellerine bakabilirsin. Eskiden GS serilerinde çok fazla ısınma sorunu vardı ancak yeni çıkan enerji tasarruflu ekran kartlarıyla bu sorun giderildi.
    İnce laptoplarda 4 tane ram yuvası + 3-4 tane ssd yuvası + DVD sürücüsü + 2. hard disk yuvası gibi özellikler yok. Bunlar şart değilse düşünülebilir.

Ama ben evden dışarıya ayda bir iki kere çıkarırım, yanımda pek gezdirmem, evde küçük bir masanın üstünde kullanırım, arada sırada tozunu temizlemek için kapağını açarım, ileride laptopuma bir kaç tane ekleme yaparım diyorsan kesinlikle ince alma. Ancak masaüstü toplamak da sana kalmış. Ağır olsa bile laptopun belli faydaları var. Ben engelli durumunda olduğum için masaüstü bilgisayar kullanırken sıkıntı duyuyordum. Sandalyenin üstünde 1 saat oturmak bile beni fena yoruyor. Evdeki koltuğa oturup hemen önüme portatif masayı kurduruyorum, üstüne de laptopu koyup keyfime bakıyorum.

Gaming kategorisi zaten şarj açısından sıkıntılı. Oyun oynarken 1-2,5 saat arası, güç tasarruf modunda en fazla 6-7 saat gider. Oyun bilgisayarı denilen şey genellikle güç kablosuyla kullanılır.

Hocam çok kalın da olmasın yani . Sonuçta okula götürüp getireceğim bir alet olacak :)

• Alacağınız ince laptopta hangi özellikler lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ılgaz94

Alacağınız ince laptopta hangi özellikler lazım?

Hocam çok şey istiyorum gibi ama pil ömrü istiyorum en önemlisi o.

Ve bir de mobilite işte. Başka da bir şey aramıyorum. Okula gidip getirecek kadar iyi olsun ağırlığı.

Edit: RX480 ve 470 li laptoplar çıkacakmış fiyatları daha uygun olacak diyorlar bence onları tercih etmek en azından bütçe açısından daha iyi olmaz mı? Neticede 1080p oyun oynayacağım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 4 Eylül 2016; 23:52:07 >
  • Piyasada şu an pascal mimarili ekran kartı kullanan MSI ve Asus'un 2 ince modeli var.
    http://www.notebookcheck.net/Asus-ROG-Strix-GL502VS-Notebook-Review.171567.0.html
    http://www.notebookcheck.net/MSI-GS73VR-6RF-Notebook-Review.172138.0.html
    MSI ve Asus'un diğer modelleriyle Alienware 13 serisini beklemek lazım.
    RX 480 ve 470'in mobil versiyonu ne zaman çıkar, hangi markalar bu ekran kartlarına yer verir bilinmez. Ben şu an bütün markaların yeni çıkacak ürünlerini ve kullanıcı incelemelerini bekliyorum. Ortalık netleştikten sonra fiyatlar az da olsa iner herhalde. AMD Nvidia'yı sıkıştırmayı deneyecek ancak Nvidia ile oyun üreten şirketler arasındaki çıkar ilişkileri sürdükçe bu iş biraz zor.

Hocam Nvidia evet anlaşma falan yapıyor ama fiyatları daha pahalı oluyor. Amd nin fiyat performans daha iyi.

470 ve 480 gayet yeterli ekran kartları. Hem fiyat açısından daha uygun çıkacaktır.

GTX 1050 Ti da belki iyi olabilir fiyat açısından performans olarak.

• RX 480'i 1060'a tercih ederim. 2 tane RX 470i bir araya getirip 1070 eşdeğeri performans alabilirler ve enerji tüketimi de makul olursa 1070'e bakmam. En büyük beklentim freesync laptoplar. Şu an bir tane bile freesync laptop yok.
    Hocam merak ettiğim bir şey var GTX 1060 dahi olsa oyunlardaki performans nedense bir türlü doğru düzgün yakalanılmıyor. Siz fark ediyor musunuz bilmiyorum ama çoğu oyunda daha düşük performans veriyor desktoplara göre.

Elbette bunun işlemcilerin desktop işlemcisi gibi güçlü olmamasından kaynaklanıyor ama,bende daha fazla bir beklenti vardı. Fakat gene de oynatıyor ama işte eh yani. Daha iyi sonuç verseydi keşke diyorum.

Neyse yaygınlaşsın bakalım laptoplar ona göre bir şeyler yaparız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sener652

GTX1070'li MSI GT72VR 6RE modelini almış bulunmaktayım.

Ekranda G-Sync desteği var ve 75Hz.

İlk driverlar kurulmadan önce 60Hz yazıyordu :) Bir kuşku oluştu, ancak driverların kurulumundan sonra 75Hz oldu.

İşlemci ve ekran kartı ısısı boşta 40-45 derece. Oyunda ikiside 65 derecelere çıkıyor.

ışık sızması var mı¿
  • sener652 S kullanıcısına yanıt
    * Ekran akıcılığı açısından test edebildin mi? (burada bir sürü olaydan bahsettim ve youtube da videolar ekledim onları baz alarak özellikle CS-GO vs..)
    * Sıcaklıklar gayet normal. GS serilerinde GTX 10 ile 125 fahrenheit a düştüğünü söylemişlerdi (GTX 9 lu modelde 140 fahrenheit) Hatta sıcaklıklar düşük
    * 40-45 derece demişsin ama sanırım elin klavyedeyken laptop gayet serin.
    * nereden aldın? bahsettiğin model sanırım sadece incehesap.com da vardı. Kargo ile mi aldın? vs... Bu arada incehesaptaki model 120hz ve IPS olmaması lazımdı... Aldığın yerin linkini verebilir misin?
    * Daha sonra dikkatini çeken konularda detaylı bir gözlem yazabilir misin? CPU ve GPU yu yazmana gerek yok modellerde değişen tek şey (SSD, ram, ekran paneli)

Güle güle kullan.
  • ben bu gidişle masaüstü alıcam 1070 li masaüstü 16 gb ram i7 6700 k 4 ghz 1350 dolar hemde üstelik su soğutma 1070 msi ın sea hawk 1350 dolara bedava masaüstü bi taneede 300 dolara g-syncli monitor oldu bitti bu iş hem su soğutma hem daha ucuz 1700 gibi bi fiyata her şey dahil 1070 su soğutmalı sistem hatta az daha kassam 1080 su soğutma alırım kafam rahat

2.200 msi ya vericem g -sycn var mı yok mu belli değiş hem daha daha pahalı hem su soğuma değil şeytan diyo pas parayı al masaüstü

• emiLL kullanıcısına yanıt
    Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Haftasonu gece uyurken film izledim ve filmin blackborder'larının arasında bir süzmeler hiç dikkatimi çekmedi, yoktu sanırım.

Xeno,

* Ekran akıcılığını özellikle test etmedim ancak zamanında FHD 144hz, şuanda da yarış kokpitimde 3 tane 2K Freesync 144hz monitör kullanan biri olarak, laptop ekranındaki akıcılığı beğendim. Fifada antrenman simüle ederken 5-4-3 diye geri sayımı olsun, diğer oyunlardaki 75fps üstünde gayet tatmin edici, tek problem sanırım tepki süresi yeterince kısa değil, ancak bir sorun teşkil etmiyor.

*GS serisinde yeni modellerde fan sayısı 3'e çıkmış durumda. Yanlarda ve Arkada hava tahliyeleri var, BF1'de 65 dereceyi gördüm ancak Witcher 3 oynadım dün, orada 80 dereceyi gördüm, turbo fan açınca 65 dereceyi 55'e, 80 dereceyi 70'e düşürüyor. Bunun yanında klavyenin Q-W-E-R tuşlarında herhangi bir rahatsız edici ısınma oluşmuyor. Y-U-I tuşları Q-W-E-R tuşlarının yanında biraz daha sıcaklığı hissettiriyor ancak ben yine de rahatsız olmadım.

* Boşta 40-45 derece ve ciddi anlamda serin.
    * Bahsettiğim model GT72VR 6RE-094XTR ve bu model, sadecenotebook'tan tutun da, sanalmarketim, hepsiburada gibi bütün mağazalarda var. Bahçelievlere yakın olduğum için Gameekstra'dan elden teslim aldım. Ellerinde yoktu, distribütörden getirdiler.

SSD okuma yazma testi yaptığımda 2000mb/sn okuma hızı, 1300mb/sn yazma hızı şeklinde sonuçlandı. Monster düşünüyordum başta ancak bu seçenek orada opsiyondu.

Çok önemli olmasa da, UEFI kurulum yapamadım, ne yaptıysam olmadı, bununla ilgili bilgi verebilecek ciddi anlamda bilgili arkadaş varsa yardımlarını beklerim. Şunu belirteyim, en az 20 cihaza UEFI kurulum yapmışımdır, USB'nin de UEFI olduğu kesindir. Hayatımda UEFI uyumlu olup, UEFI kurulum yapamadığım tek bilgisayardır. MBR olarak da düzenledim, GPT olarak da düzenledim, komut isteminde diskpartta kendim yazarak da düzenledim USB'yi. BIOS yazılımını baştan yükledim yine olmadı. Acaba yazılım güncellemesi gelirse, o durumda düzelir mi? Yada UEFI moduna aldığımda USB'leri kapatıyor olabilir mi? BIOS'ta bunun ayarı mevcut değil. Bunun yanında DVD ile UEFI kurulum zamanında mümkün değildi, şimdi mümkün mü. Bunun yanında bu zamana kadar UEFI kurulum yaptığım diskler SATA idi. Bundakinin NvME PCI-E olmasının kurulumda değiştirmem gereken birşeyler olması gerekliliğini mi doğuruyor. Ancak 3-4 günde her yolu denedim yine de başarıya ulaşamadım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.