Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx 1070'in neredeyse bütün oyunlarda 1080p çözünürlükle 60fps'den fazla verdiğini düşünürsek 60hz g syncli ekranın bir mantığı kalmıyor.
    G sync'e nerelerde ihtiyaç var?
    Eğer ''ben 60hz'in altına düşmeyeyim yeter, gerisi önemli değil diyorsanız, 4k'da gtx 1080, 1440p'de gtx 1070, full hd'de gtx 1060 kullansanız bile g sync'e ihtiyaç var. Zaten g sync'in mantığı da bu. Ekran kartı saniyede 40-45 görüntü üretse bile herhangi bir donma, yırtılma olmadan istediğimi oyunu oynayabiliyoruz. 970m-980m ekran kartları çoğu oyunda 60fps'nin altında kaldığı için g sync'in önemi büyüktü. Ancak gtx 1070 full hd bir laptopa da 60 hz ekran koymak mantıksız. O yüzden ben de 120hz bakıyorum.

Kafama takılan bir kaç soru var:
    -120hz bir ekranda 100-110fps alırsak görüntüde yırtılma-donma gibi sorunlar olur mu?
    -120hz ekranlı bir laptopa 75 veya 100 hz monitör takıp, v sync ayarlarını da harici monitöre göre ayarlamak mümkün olabilir mi?
    -Full hd 60hz'lik televizyonlar 30fps interlaced formatında görüntü veriyor. 120hz'lik bir ekranı da sabit 60fps verecek şekilde ayarlama imkanı var mı? (adaptive v sync)

• MSI GT73S modeli özellikleri:

1 x USB Thunderbolt (Type-C) Port
    5 x USB 3.0 Ports
    1 x HDMI 1.4
    1 x Mini Display Port (v1.2)
    1 x Microphone
    1 x Headphone Out Jack
    1 x Line-in Jack
    1 x S/PDIF
  • Herkese merhaba,
    Gaming laptop almayı düşünüyorum. İstediğim özellikler: Full Hd olması,GTX1060 olması, SSD olması,
    Aklımda 2 marka var biri MSI diğeri ise MONSTER bildiğiniz gibi.
    Msi'a biraz daha sıcak bakmaktayım tasarımı açısından..
    Belkide diyeceksiniz tasarıma bakarak laptop alacaksan alma.. Zaten 2 adet laptop buldum aynı segment gibiler biri MONSTER TULPAR T7 V7.1.2 17.3" kendileri 6399 TL gibi bir fiyata sahip.
    Diğer düşündüğüm model ise MSI GS73VR 17.3" ...
    ikiside sanırsam çıktı veya çıkmasına az kaldı.
    Şöyle bi imkanım var, kuzenim yılbaşında amerikadan türkiyeye gelicek. Ben ona MSI GS73VR getirtmeyi düşünüyorum fiyatı 1799 $ (5300TL) Monster amerikada yok.
    Yani kısacası amerikadan alırsam MSI almayı , Türkiyeden alırsam MONSTER almayı düşünüyorum. monster'da 6400 TL gibi bir fiyata sahip, hangisini alacağıma karar vermedim.
    Ama şunuda düşündüm: Eğer amerikadan msi getirtirsem;
    1-) Garanti Belgesi olmayacak,
    2-) Türkiye uyumlu adaptör bulmakla uğraşacağım,
    3-) Klavyesi F olacak.
    4-) Malum cihazı taksit ile alma imkanımda yok oluyor, adamın eline nakit 6000 TL sayacaz
    Bende sizlere sormak istedim.
    Sonuç olarak 2 marka arasında belirttiğim sebepler nedeniyle takıldım,kararsız kaldım.
    Sizlerin yardımına ihtiyacim var.
    Dipnot: "Bu fiyata kasa toplayıp seni uzaya bile çıkarırız" Diyenler olabilir. Evet onu da düşündüm ama yazın hep ofise gidiyorum, kışın ise lazım olduğunda yanımda taşıyorum.
    Başka marka , başka model önermek isteyen arkadaşlar lütfen yorum olarak yazsınlar. Her türlü yoruma ve tavsiyeye açığım. :)
    Çok teşekkür ederim İyi Forumlar...

Almayı düşündüğüm cihazların linkleri :http://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/MONSTER-TULPAR-T7-V7-1-2.html?utm_source=criteo-sempeak&utm_medium=cpc&utm_campaign=lowerfunnel#.V8VQ8piLTIV

https://us.msi.com/Laptop/GS73VR-Stealth-Pro-4K-6th-Gen-GTX-1060.html#hero-overview

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schlotzsky's.^^ -- 30 Ağustos 2016; 15:50:50 >

• selam,

MSI ile ilgili kullanım tecrübem olmadığı için artık cevap yazmak yerine takip etmek istiyorum. Bir önceki GTX 9xxM li seri kullananların tecrübeleri için link verdim bu başlıkta.

1:) Garanti : MSI'ın garantisi global mi yoksa sadece satın alınan ülkede mi geçerli. Eğer türkiyede yaşıyorsan ve MSI ı garantiye veremeyeceksen garantili GTX 1060 laptopu garantisiz GTX 1080 laptopa tercih ederim. Fan temizlemeyi ben teknik servise götürmeyi saçma bulan biriyim kendim yaparım ve monster buna sorun çıkarmıyor (arıza yaptırmazsam) ama MSI garantiden çıkarıyor.
    2:) Adaptör : Olay 110 yerine 220 volt gibi gözükse de etrafta kısa devre vb. yaşayan var mı diye özellikle laptop için araştır.
    3:) F klavye üzerine sticker yapıştırıyorlar diye bu forumda yazmışlardı. Sticker ne kadar memnun eder bilmem. Ben 10 parmak olduğum için benim için çok önemi "ğ,ü,ş,i,ö,ç" yi zaten gözüm kapalı biliyorum klavyede ama yine F değil Q isterim.
    4:) Taksit : no comment

MSI-monster Beni MSI'a çeken özellikleri 120hz seçeneği ve kasasının görüntü olarak değil ama kullanımda vereceği keyif. senin kriterlerinde benim saydığım şeyler olmadığı için ben monster alırdım ki MSI-monster değerlendirmemi bu başlıkta 1-2 yerde yazdım. MSI Kullananlar ise MSI al diyorlar yani cpu-gpu olayını geçtim kullanım keyfini adamlar beğenmişler :)

Yılbaşına daha çok var ve önümüzdeki 1-2 ay içinde hem türkiye hem dünyada kullanıcı deneyimleri artar. O zamana kadar senin beklentilerinde de bazı değişiklikler olabilir. Ekim, kasım gibi bahsettiğin model türkiyeye gelir sanırım (tüm dünyada erişememe sorunu var diye okudum) ve sorularının yarısı gereksiz hale gelir.

Ufak bir önerim var. Eğer oyun çok oynuyorsan slim modelleri (her ne kadar elegan olsalar da) ısınma sorunundan dolayı önermiyorlar.

PM'de dediğim gibi olay çok gride.

• ben de Amerika'da yaşayan bir tanıdığıma getirtmeyi düşünüyorum ama adaptör sorunu kafamı karıştırdı. xotic pc'de Avrupa ile uyumlu adaptör var diyor ancak Amerika'daki elektrik hatları 120v 60hz. Türkiye ve Avrupa'da 230v 50hz. Bir yerde Amerika'daki adaptörlerin 120v'dan 240v'a kadar uyumlu olduğu yazıyordu ama ne kadar doğru bilmiyorum.
  • MSI'ın sistemde otomatik yüklü gelen ürünleri için [gamers nexus tarafından yapılan review videosu özeti : silin hem oyunda FPS yükselir, hem de çok iyi değiller. Videoda "MSI GE62VR with a GTX 1060 in its factory, bloated software configuration". Yorumlar da zaten açıklamayı destekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=goidUQf83XM
  • Klavye : MSI'da klavyede tuşların yerleşimi hem youtube videosu hem de bu forumda başka bir başlık altındaki değerlendirmede göreceğiniz gibi kötü (sadece oyun oynayanlar dert etmeyecektir ama iş yapanlar sıkıntı yaşayacağını tahmin ediyorum... ben daha önce klavyeden yaşadım toplamda 7 laptop kullandım üzün süreli). Monster ın klavye setinde de bazı tuşların "^,+" MSI'daki gibi saçma (standard olmayan) yerlerde durduğunu göreceksiniz.

Isınma : İnce modellerde ısınma sorunu olduğu her yerde okuduğum temel şeylerden biri. Youtube da bu videodaki adam ısınma sorunu olmadığı hatta elimizi koyduğumuz yerin serin olduğu söylüyor 09.15 te.

Linkler:
    donanım haber başlığıhttps://forum.donanimhaber.com/m_118228235//tm.htm
    donanım haber başlığındaki resimhttps://store.donanimhaber.com/91/07/f8/9107f8e7816a9003b74e53b7b8f089e2.jpg
    youtube incelemesi kutu açılışı :https://www.youtube.com/watch?v=JFOzUCH7j4c
    youtube incelemesi windows açılışı, oyunlar FPS :https://www.youtube.com/watch?v=PVGSeRb3_V0

Edit : monsterda da bazı tuşların yeri genelin dışında olmasına rağmen resmini koyduğum ve videodaki MSI laptopa göre yerleşkesi genel itibariyle daha iyi (windows, function key, home key etc...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 30 Ağustos 2016; 23:49:33 >

• gt73vr 0-17 modelini almayı düşünpyom bende 120 hz 17.3 inç 1070 ama 2.200 dolar aslında alıp 4 ayda ödeyebilirim ama sonuçta 2.200 gibi bi para çıkmkş olucak cebimden ve kıyamıyorum ne yapsam kararsızım şeytan diyo al ama sonra bi ara vazgeçiyorum alma sebebin tammen keyfi oyun oynucam tek amaç bu

makine şu

http://www.xoticpc.com/msi-gt73vr-titan-017.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 31 Ağustos 2016; 3:25:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jasonn123 kullanıcısına yanıt
    selam,

senin attığın sitede display için "17.3" FHD (16:9) Anti-Glare Wide View Angle 120Hz 5ms 94% NTSC Screen (1920x1080)" demiş g-sync yok ama gpu için "NVIDIA® GeForce® GTX 1070 (8.0GB) GDDR5 (Pascal) w/ Optimus Technology NVIDIA® G-SYNC™ Technology" diye devam etmiş. sanırım hem ekran kartı hem de monitor g-sync i desteklemeli yani birbirlerini tamamlıyorlar. g-sync nvidia nın freesync ise amd nin çözümü ve freesync ücretsiz g-sync ise ücretli ve sadece nvidia gpu ları faydalanabiliyor diye biliyorum. internette yabancı forumlarda g-sync için MSI patch çıkarcak yakında (yani g-sync) var gibi dedikodular dönüyor. G-sync olayını teyit ettirmek lazım. G-sync yoksa almazdım. g-sync bu arada FPS değeri ekran frekansının/hz sinin altına düşünce stuttering ve tearing olaylarını engelleyen bir sistem.

yurt dışından kargo ile getirtecek olursan sanırım fiyata dahil edilmemiş olan gümrük vergisini vs. yine sen ödeyeceksin yani türkiye deki fiyatla benzer olacakmış.

alırsan hayırlı olsun diyeyim. aldıktan sonra olumlu veya olumsuz en ufak şeyleri bile burada paylaşırsan sevinrim.

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    ben abd de yaşıyorum aslında alma güxüm var ama sadece keyifi olduğu için kararsızım. g sync olayına gelirsek hakatrn dikkat etmemişim ya var sanıyorum 120 hz ama g sync yok soğudum bak şimdi söylediğin iui oldu 2.200 ver g snyc yok ilginç bu msı da bi ayrı

• ben abd de yaşıyorum aslında alma güxüm var ama sadece keyifi olduğu için kararsızım. g sync olayına gelirsek hakatrn dikkat etmemişim ya var sanıyorum 120 hz ama g sync yok soğudum bak şimdi söylediğin iui oldu 2.200 ver g snyc yok ilginç bu msı da bi ayrı

g sync için sadece kart değil ekranında uyumlu olması lazım dsha önceden araştırmıştımbu durumda 120 hz yalan oldu 75 hz olup g sync olanı mı daha iyi acaba ama 120 hz olan titanda da deli gibi soğutma sistemi var ben teşhirde gördüm tokandım haha bildiğin klima gibi malzemesi güzel ama şimdi bu g sync kafamı bozdu 2 bin lik diğer maline var ona bir bakayım aslında ben ilk baş onu alıxaktım sonra dedim ulan bari alıyorım 200 daha vereyim 120 hz alayim dedim ama diğerine bir daha bakayim

forum düzenlemeye hata verdiği için diper eklediklerimle birlikte mesajı tekrar attım

• 2000 dolar olan bu modelide var g sycn yazılmamış ama nüyük ihtimalde 75 ben diğeri için mail atıcam toxic pc ye bakalım neymiş gerçek

1070 kullanan 3 farklı model var.
    GT62vr 15.6 inç, 1 tane sata3, bir tane m.2 yuvası var. DVD sürücüsünü çıkartıp yerine hard disk bile takmak mümkün değil çünkü DVD sürücüsü yok
    Aynı bilgisayarın 200 dolar pahalı modelinde fazladan 17.3 inç ve DVD sürücüsü var. Aman ne büyük özellik... GE62/72 arasına bile bunun yarısı kadar fiyat farkı yoktu. Bu 2 özellik için 200 dolar istiyorlar. Sata3 yuvası aslında 6gb/s aktarım hızına sahip olduğu için ssd düşünülebilir. Onun için de adaptör falan lazım. Eğer DVD sürüsücü sata3'ü destekliyor ve bu sata3'e m.2 ssd adaptörü takılabiliyorsa, bir de 60 değil 75hz g sync ekran varsa, GT73'e gerek yok.

GT73'te 2 tane pci express ssd, 1 tane m.2 ssd yuvaları, thunderbolt girişleri, 6820hk işlemci, ikinci ekran kartı için alan ayrılması, SLI imkanı, daha kuvvetli soğutma, 120 hz ekran, alüminyum kasa gibi (son maddeyi teyit edemedim) özellikler mevcut. 120 hz'de g sync olmaması sorun mu bilmiyorum. Bu 120hz ekranı 60hz gibi kullanmak mümkünse benim için yeterlidir. 120hz'e alışıp da 60hz'e geri dönenler bundan rahatsız oluyorlar mı sormak lazım. Eğer ciddi ölçüde rahatsız etmiyorsa sorun yok. Çünkü gtx1070 neredeyse bütün oyunlarda 60fps+ alıyor. Eski ekran kartları 970m ve 980m bazı oyunlarda 40-50 fps'den yukarısını veremediği için g sync şarttı. Donma ve yırtılma olmadan laptopta 40-50 fps oyun oynamak çoğu kişiye yetiyordu zaten.

120hz monitörde 90-100fps gibi hızlarda G sync'in ne getirdiğini / G sync olmamasının ne götürdüğünü deneyimleyen biri varsa bizlere yardımcı olabilir.

• Beyler bu başlıktaki ilk yazıya bakın. ona bazı editler yazıyorum ara sıra. FPS, hz, g-sync vb. şeyleri en azından PC niz başında sanırım ancak bu kadar belirgin görebilirsiniz.

Edit: GTX 1070 ile FPS witcher 3, GTA 5 gibi oyunlarda ultrada bile 60-100 arasında ve CS-GO gibi first person shooter (yüksek aksiyon) oyunlarda ekranın yüksek hz/frekans sağlayabilmesi ve ekran kartının yüksek FPS sağlaması en önemli şeylerden biri. Yüksek HZ ve FPS single player da da önemli tabi ama asıl önemi multiplayerda. Ben 60hz de oynuyorum yıllardır ve 120hz yi görmemiş olmama rağmen oyunlarda hızlı döndüğümde, internette, word de scrolling (sayfa aşağı-yukarı hareket) yaparken görüntünün akıcı olmadığı çok rahat hissediyorum. Videolarda ve linklerde bu açıklamalarımı da bulabilirsiniz. Aşırı arada kalmamın sebebini daha iyi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 31 Ağustos 2016; 14:07:40 >
  • 73 titanı tek pahalı yapan şey 120 hz olması ve sli desteği olması ama şu g-sycn olayını iyice araştırmak lazım bi kaç 73 titan incelemsi izledim ama kimse tabiki olmayan özelliklerinden bahsetmiyo hep orası şöyle güzel şu özelliği söyle güzel diye anlatıyolar daha derin araştrmak lazım. ama 73 yinede en favori laptop şu anda bakalım belki ilerdr g sync modelleri de çıkar.para değer kaybetmiyo nasılsa bekler sonra alırım

• şimdi bise şölle bişi var 120 hz ve 1070 60+ fps veriyo ama bu şu anki oyunlar için geçerli bi seneye çok deli ıyunlar gelir kesin ve fps düler 1070 inde. 980 gibi oldupu günleri görücez sektör sürekli gelişiyor şu an gerekli olmasa da dahi ilerde gerekebilir sonuçta bu makinleri 1 seneliğine almıyoruz 2.200 dolar gibi büyük bi para vericez az buz bi para değil o parayla danaya giriliro

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonn123 -- 31 Ağustos 2016; 22:12:40 >
    O paraya dananın %100'ü satın alınıyor... Şaka bir yana şu an çoğu oyunda Gtx 1070 fazlasıyla yeterli. (60 fpsciler için)

Gtx 1070 ultra ayarlar

Need for Speed 85 fps
    Hitman 2016 62 fps
    Far Cry Primal 83 fps
    Rise of the Tomb Raider 89 fps
    Dirt Rally 94 fps
    GTA V 65 fps (high'da 120 fps)

Yüksek fps isteyen oyunlarda yer yer 120 fps'yi tutturamayabiliriz.

Doom 115 fps
    Rainbow Six Siege 168 fps
    Star Wars Battlefront 128 fps
    Battlefield 4 139 fps

Benim için sorun değil. Bu kartın 60 fps'ye yetmemesi için uzun zaman var. Ancak yine de g sync olsa fena olmazdı. Piyasada 17.3' 120hz g sync panel varken en azından opsiyon olarak verilebilirdi.
  • ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    mail attım xtoxic pc ye bakalım ne cevap vericekler 60 fps de yeterli ya. zaten sonuçta 30 fps üzeri oynanabişir oluyo benim öyle fps takımtım yok. sonuçta konsollar 60 fps değil. maile cevap gelsin buraya sonucu yaxıcam

• kaç kaç kaç kaç bu bildiğin soygun o kadar para ver eksik hizmet al
    Bu mesaja eklenen görseller:

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar

• does not diyo ya 2.200 dolar para veriyorız sanki 20 dolara stıyo şu modelde iyi ama ileri zamada ısınma sorunu yaşanabilir msi titan ile birlikte baya iddali ama bunda g sycn var var ve daha ucuz

http://www.xoticpc.com/sager-np8173s-clevo-p670rs.html

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.