Şimdi Ara

MSI GT72/73/83VR ve GS-GE-62/65/73VR modelli GTX 10 serisi ekran kartlı laptoplar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
10
Favori
16.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim derdin ne ? Isı hissedilmiyor diyorlar, daha ne? Bende GT72VR 6RE 250xtr'yi sonunda sanalmarketim.com'dan alabildim. Cihaz bekledigimde dahada iyi cikti. Bu cihazi alabiliyorsaniz cidden çok şanslisiniz. Simdilik csgo yukleyebildim vaktim olmadi. Csgoda tum ayarlar acik ve full iken yaklasik 300 fps goruyorum. Ve eco modda, fanda auto da iken makinanin isindigini ne tuş kismindan ne bilek koyma kismindan nede monitor kismindan rahatsiz edilecek derecede isi almadim. Hatta hic sicaklik yoktu :)

Belki bu ısı degerleri dogal olarak gta v 'i ultra ayarlarda oynatiyorken sicaklik kasada hissedilebilinir. Fani cool booster, spor mod, birde kasadaki fan tusuna basarak isiyi azaltabilirsiniz ki buda cok etkili olur diye dusunuyorum.

Saygilar,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gs73vr aldım öneririm.

• ama şöyle bişi var 2000 dolar verdiğim laptop ısınıyosa o laptop beni hasta eder

• Boş boş duyar kasma burada. Senin derdin ne burada herkes kendi fikrini belirtiyor. Konuşma şeklinize dikkat edin. Herkesin beklemtisi farklıdır. 8-9 bin tl verilen gamer kasa bilgisayarın cpu-gpu sıcaklıkları 87-90 dereceleri görüyorsa bu bana göre fazladır.

• Merhaba,

Bazı kaba yorumlar var ve özellikle bilen arkadaşların da çok fazla konuşmalara katılmadığını gördüm üzüldüm => :( Çoğu tartışmada olduğu gibi sorun yine açık ifade edememekte, sınırlı seçimlerin ve sınırlı bütçenin olmasında ama bu birbirinize hakareti gerektirmez. Ama eleştri yaparken de tek cümle yazıp kaçmak da buranın forum özelliğini yok edip youtube videosuna ya da whatsapp grubuna çevirir.

Açıklamaya gelirsek:

CPU ve GPU sıcaklığı ile kasa üstündeki sıcaklık hissi farklı yani 2 farklı sıcaklık var. Benzer sounları ben de düşündüğüm için tecrübelerimi yazıyorum.

Bendeki oyun laptop ı olmayan (aslında oyun laptoplarıydılar ama neyse...) 2 laptopın özellikleri: Alışlarıma göre, 2007 deki Core2Duo T5600 nvidia 7300 vardı. Sıcaklık Everest (şu anki adı AIDA64 müş) 38-40 derecelerdeydi. 2011 de aldığım 2. laptop i7 2630QM ve GT550m ve sıcaklık 40-42 civarlarındaydı. İlk laptopım aşırı serindi hatta o kadar serindi ki neredeyse ben rahatsız oldum. 2. laptop ım da çok serindi ama oyunda hafif ılıyordu. 1 sene kadar önce sorun çıkana kadar CPU ve GPU sıcaklığı oyunda bile 50 derecelerdeydi ki 70 dereceyi görmüyordu şu anda min 70 ve genelde 80-90 civarlarında ikisi de.

Bu durumu hem konuştuklarıma sordum hem de internette araştırdım malesef CPU ve GPU ECO mod veya artık markasına göre hangi mod ise o modda kullanmazsanız o süper performansları almak için CPU ve GPU baya ısınıyor. En basitinden gidin internette oyun incelemelerine bakın az önce TECHOPAT MONSTER T7 V6.1 incelemesine baktım Fallout3, starwars battlefront ve atilla total war da CPU 55-65 derece kullanım 38%, GPU 80-90 derece kullanım 99%. Yani değerler aşağı yukarı böyle. MSI ya da ASUS'a da bakın benzer şeyler göreceksiniz diye tahmin ediyorum.

Sıkıntı şu ben bu başlığı ilk açtığımda GE, GS ve GT için bazı açıklamalar yazdım ve bazı arkadaşlar yazdıklarımı beğenmedi ve aslında itirazlarına kısmen katılıyorum da ama MSI'ın ve benim bu veya benzer şekilde açıklamış olmamızın sebeplerini şu anda tartışıyorsunuz ve neden sadece CPU ve GPU ya bakmadığımı görebiliyorsunuz.

Emin değilim ama soğutmada Monster aralarındaki en iyi olabilir. Ben MSI aldım (gönlüm hep monsterdaydı buradaki arkadaşların bazıları bilirler) ama bazı sorunlardan dolayı kullanamadım. Yakında umarım kullanırım. Kaldı ki ürünler FPS açısında çok iyi olsalar bile pek çok açıdan yetersiz ve kalitesiz buluyorum, hatta bazılarını daha önce belirttim ama seçmek zorundayız ve almamak da bir seçim.

NOT : Eğer bir ürünü kötü buluyorsanız lütfen karşılaştırdığınız eşdeğer ürünü de belirtin ve referans video ve incelemeler de altına ekleyin ki biz de bilelim. Ona göre o ürünleri düşünebiliriz. Tabi ürünlerin de artıları ve eksilerini bir arada değerlendirmek lazım. Eğer nelere bakmanız gerektiğini merak ediyorsanız bu başlıkta sorduğum, açıkladığım yaklaşık 8-10 kritere bakmanızı ve referans olarak kullandığım kaynaklarda araştırmanızı öneririm.

• Witcher 3 ultra ayarlarda her notebook ısınabiliyor arkadaşlar özellikle 2 KG civarında ince bir notebook sahibiyseniz ultrada açmak pek mantıklı değil zaten 15.6" ya da 17" ekranda oynuyorsunuz o kadar detayı görmeyi verin bilgisayar daha az zorlansın :)

edit. baba parası ve izniyle laptop alan insan evlanı şikayet edebilirsiniz arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vaphindre -- 23 Ekim 2016; 0:36:09 >
  • Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Konuşmalara fazla katılınamıyorki.Herkesin eli kılıcında.

• kultablasi kullanıcısına yanıt
    kanseri kolayca tespit edemezsin ama pc sıcaklığını tespit edebilirsin. şuan en az on saat aralıksız witcher 3 ultradayken çalışan MSI GT72 VR nin gpu:49 derece , cpu:47 derece. turbo fan açık ve pc nin kasasına dokunurken ellerim hafif üşüyor. bu dediğim model tam gaz çalışırken ısınmıyor . tartışma biter heralde bu konuda.
  • İmzadaki sistem satılık beyler bilginiz olsun
  • __grand__ _ kullanıcısına yanıt
    muhammeterdal1 M kullanıcısına yanıt
    Cevap icin tesekkur ederim arkadaslar.

Oyunlarda ani fps kayıpları yaşadığınız oldu mu hiç ? Ben 1 sene icerisinde 6 model cihaz degistirdim 2 tanesi Msi'dı ve tüm ürünlerde ani fps kaybı yaşadım ve hâlâ gönlüme göre bir cihaz bulamadım.

• fantom1054 kullanıcısına yanıt
    Bir aydır kullanıyorum öyle bir sıkıntı olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __grand__ -- 23 Ekim 2016; 22:38:06 >
  • Bende de gt72vr 6re 250xtr modeli var. Ekran 120hz ve Gsync destekliyor. Saatlerce Tomb Raider ve lords of fallen oynadım comfor modunda gpu sıcaklığı 72 nin üzerine çıkmadı. Monitörün görüntü kalitesi renkleri parlaklığı ve özellikle hızı mükemmel. Ben çok beğendim laptobu.
  • hakankarani H kullanıcısına yanıt
    Nereden aldınız, ne kadara aldınız, 1060 lı mı yoksa 1070 olan model mi, ram kaç gb. Ekran ips mi ayrıca karanlık ortamda ışık sızması var mı. Bir de zahmet olmazsa fotoğraf paylaşır mısınız.

• Sanal marketimden aldım. Tüm biosları güncellenmiş şekilde yollandı. Ekranı çok iyi oyun moduna alınca biraz daha koyu normal moda alınca %100rgb şeklinde normal haline geliyor. Yani istediğiniz şekilde ayarlayabiliyorsunuz ama parlaklık çok iyi. Asla ısınma da hissetmedim
  • Işık sızması yok. Şu ana kadar gördüğüm tek sorunu bazen windowsun açılışında killer wifiyi görmüyor. Kapatıp açınca düzeliyor.
  • i power g-sync var diyo gt73 1070 için . hemde fiyatı xtoxic pc den çok daha ucuz. 2 ssd + ram taktırınca bile yine xtoxic pc den ucuza gelio.yine pc alma heyecanım depreşti.

• quote:

Orijinalden alıntı: jasonn123

i power g-sync var diyo gt73 1070 için . hemde fiyatı xtoxic pc den çok daha ucuz. 2 ssd + ram taktırınca bile yine xtoxic pc den ucuza gelio.yine pc alma heyecanım depreşti.

Hocam biz buradan alsak Turkiye'ye getiriyorlar mi ? Sanırım siz yurt dışında yaşıyordunuz, ne güzel yahu.. Bize burada ötv - kdv bindirdikçe bindiriyorlar belimiz bükülüyor. Fiyatıda gayet iyi 5.800 küsür liraya denk geliyor. Benim bile iştahım kabardı yani

• fantom1054 kullanıcısına yanıt
    tr ye gönderim büyük ihtimal yoktur zaten Türkiye ismi geçince direk 1-2k artıyo fiyat. 1900 dolar ama ssd ve ram eksik ama onları taktırınca bile 2000 falan yapıyo yine iyi fiyat.

black friday ve ve yılbaşı geliyo ayrıca 1050 çıktı mobile olanları yakında laptoplara girmeye başlar onlar çıkınca bunlar bi tık ucuzlayabilir ben yine pusuda beklicem biraz daha

Aygıt yöneticisinden monitörün marka-model-seri numarası bilgilerini bulabilir misin? G sync'i destekleyen bu monitörün GT73VR 017 modelinde olup olmadığını araştıracağım (gentechpc'de satılan modelde 120hz g sync olduğunu duydum. onlarda satılan GT73VR 017 modelinin hangi marka-model monitörle üretildiğini sorarım. eğer sendeki laptopun monitörüyle aynı değilse başka yerlere de sorarım)
    Ayni cihazdan bende de var. Bende sanalmarketimden aldim fakat herseyi 0 dan kurup bioslari ben guncelledim. Sizde nasil bioslar guncel geldi?

120hz gordum fakat g-sync'in olup olmadigini bilmiyorum, sanal linkinde var diyor. Nereden bakabilirim g-sync'in olup olmadigina?

Bende de açıp kaparken bazen wifi gormuyor. İlk zamanlar Fn+ F12 ile uyku moduna aliyordum. Actigimda wifi baglantisi olmuyordu, benim kullandigim gibi kullaniyorsan kullanmamaya ozen goster. Kapatıp açınca duzeliyor ama.

Hiç ısınma problemim olmadi, bir kez dahi wasd tuslarinda olsun, kasa da olsun ısınma hissetmedim. Hep spor modda kullaniyorum oynadigim tum oyunlari ultrada aciyorum hiç fanı aktif etmedigim halde 75 dereceyi gecmiyor.

Performans olarak süper diyebilirim. Cidden çok hizli.. cihazdan çok memnunum :)

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.